La plaga són els destructors del sistema públic de salut - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La plaga són els destructors del sistema públic de salut
Comunicat CGT de Sanitat de Tarragona i Terres de l’Ebre
dijous 25 de setembre de 2014 / Comunicats / Visites: 241
Menéame

La CGT de Sanitat de Tarragona i Terres de l’Ebre, vol respondre a les ignominioses declaracions fetes pel director dels Serveis Territorials de Salut de les Terres de l’Ebre, Albert Gómez, el passat 4 de setembre, en les que afirma que els col•lapses del Servei d’Urgències de l’Hospital Verge de la Cinta es produeixen perquè els pacients van a urgències sense necessitat , potser a passar el rato!, (perdó l’estona, en català acadèmic ), el delegat creu que deu ser un lloc força divertit per passar l’estona o el rato, aquestes declaracions es produeixen arrel de la denuncia que van fer UGT i CCOO a principis de setembre i que CGT ja va denunciar a principis d’agost, a les que l’esmenta’t senyor no va contestar perquè potser estava “estiuejant” o sigui que no es va adonar del col•lapse fins el setembre.

Potser no se s’ha parat a pensar en els llits que té tancats a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, malgrat que segons digui “el llits no es tanquen, és gestionen” , expliqui’ls als pacients que estan a urgències esperant un llit per poder ingressar, que els està gestionant.

No hem d’oblidar els serveis d’urgències dels ambulatòries que han tancat, alguns exemples de la xarxa d’atenció primària de la que està tant cofoi són, el servei d’urgències de Benifallet que esta a 25 km de Tortosa, el de Xerta que esta a 13 km, i cal remarcar que els serveis del Perelló (38 km) , l’Atmella (50 km) i Horta de San Joan (40 km) només obren els mesos d’estiu.

I per acabar-ho d’adovar diu que “estem treballant un nou projecte d’atendre a la gran plaga que tenim en este segle,que no és el ebola ni el còlera, sinó que es diu persones grans amb malalties complexes i múltiples”, volem deixar constància que la gran plaga són els dirigents com vostè, que tenen per objectiu el desmantellament del Sistema de Sanitat Pública, posant–la en mans d’empreses privades que fan negoci amb la salut.

Davant les declaracions i la nota de premsa posterior intentant justificar, allò que és injustificable, creiem que aquest senyor, no es conscient de la realitat i li demanem que expliqui a pacients i usuaris les retallades que estan duent a terme des de el seu nomenament l’any 2011, a l’Hospital Verge de la Cinta i quina justificació té per totes les intervencions quirúrgiques i urgències que està derivant a la Clínica Terres de l’Ebre antiga Aliança (que va comprar l’Ajuntament de Tortosa a canvi d’un deute que tenia el Catsalut amb l’esmenta’t ajuntament per el sociosanitari de la Santa Creu), que l’Ajuntament va cedir la gestió a Sagessa i també dels pacients subaguts que deriva a l’anomena’t Complex Sanitari de la Santa Creu (antic sociosanitari de la Santa Creu), cal remarcar que tant el Complex Sanitari Terres de l’Ebre com la Clínica Terres de l’Ebre, pertanyem a Sagessa (tots sabem els processos judicials en que esta immersa Sagessa), en total contradicció amb el que amplis estudis i experiències internacionals demostren que el derivar pacients a hospital concertats i privats incrementa el cost econòmic, empitjorant la qualitat i elevant la taxa de mortalitat.

Per això, davant aquesta política de transició d’una sanitat pública i de qualitat a un model de sanitat privada i mercantilitzada, no acceptem ni acceptarem mai que els polítics del Govern de la Generalitat retallin el dret a la salut de les persones, aconseguit amb l’esforç de generacions de ciutadans d’aquest país.

CGT de Sanitat de Tarragona i Terres de l’Ebre

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Actualitzar l’anarquisme sense adulterar-ho
  2. Greu atac al dret de vaga a Fira de Barcelona
  3. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  4. La “Llei Aragonès”, els serveis públics al punt de mira
  5. La CGT denúncia una situació esperpèntica amb lectors d’empremtes digitals
  6. Increment de la participació a la Vaga General feminista de 24 hores
  7. La CGT Lleida critica la inacció d’Educació (ERC) en el cas Maristes
  8. Acceptarem el “Tu, calla!”? Revertim la repressió
  9. L’Assemblea de CGT en el Port de Barcelona, exigeix la readmissió dels acomiadats de TEPSA i dona suport a la vaga convocada a partir del 5 de novembre
  10. Comunicat del Comitè d’Empresa dels serveis de neteja viària de Girona

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid