Concentració i aturada de 30 minuts a Atento Barcelona el 26 de setembre contra l'acomiadament del company Eloi - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Concentració i aturada de 30 minuts a Atento Barcelona el 26 de setembre contra l’acomiadament del company Eloi
dijous 25 de setembre de 2014 / Actualitat / Visites: 295
Menéame

CONCENTRACIÓ I VAGA A ATENTO BARCELONA DE 30 MINUTS DIVENDRES 26 DE SETEMBRE

A LES 12´30 HORES A GRAN VIA CORTS CATALANS 872 - CENTRE COMERCIAL LES GLÒRIES

READMISSIÓ DELEGAT DE CGT I DELS ACOMIADATS FORÇOSOS DE l’ERO

El passat 6 d’agost del 2014 en l’empresa Atento, CCOO i UGT van signar un ERO d’extinció de contractes per a 672 treballadors. La CGT hem impugnat l’ERO davant l’Audiència Nacional per considerar-lo totalment injustificat, sent la vista del judici el pròxim 6 de novembre.

En l’ERO s’ha inclòs a molts treballadors forçosos i també a un delegat del Comitè d’Empresa de CGT- Atento Barcelona que va decidir renunciar al seu dret de permanència en el seu lloc de treball, dret que li atorga la Llei per ser delegat en el comitè d’empresa, per a rebre el mateix tracte que la resta dels seus companys respecte a l’aplicació dels criteris que es designaven per a seleccionar als acomiadats. L’empresa li va lliurar la carta d’acomiadament el passat 11 d’Agost.

L’empresa, sap que Eloi, el delegat de CGT, no compleix els criteris aplicats en l’ERO i l’ha acomiadat al·legant que s’havia presentat voluntari, amb una interpretació molt retorçada realitzada per l’empresa de l’escrit en el qual no vol un tracte de favor per ser delegat, i del qual no es pot extreure en cap moment la conclusió de presentar-se com voluntari per a ser acomiadat.

A l’endemà del seu acomiadament, el 12 d’Agost, l’empresa va comunicar a Eloi que a pesar de ser membre del Comitè d’Empresa, no podia accedir al centre de treball ni als locals sindicals, provocant el seu desallotjament amb la intervenció dels mossos d’esquadra, mostrant aquests un total desconeixement de la legislació laboral i dels drets dels representants dels treballadors que encara que hagin estat acomiadats, segons la jurisprudència judicial, segueixen tenint els drets que tenien com delegats sindicals.

A l’endemà, després de denunciar els fets davant la Inspecció de Treball i la pressió exercida des de la CGT, l’empresa li va permetre l’accés a les sales sindicals. Així doncs, el nostre company ha estat realitzant les seves tasques d’assessorament i defensa dels drets dels treballadors/es tots els dies des de les 8 del matí, fins que l’empresa va rebre la demanda presentada per acomiadament nul i vulneració de la llibertat sindical, el passat 8 de Setembre, tornant-li a denegar l’accés, contractant per a això a personal de seguretat privada.

En reunió del Comitè d’Empresa que s’ha hagut de realitzar en el carrer, ja que l’empresa no ha permès l’accés de l’Eloi, se l’ha nomenat delegat de prevenció de riscos laborals, per unanimitat.

El CMAC de l’acomiadament de Eloi serà el dia 1 d’Octubre a les 10 hores a C/Albareda 2-4.

També volem denunciar públicament totes les irregularitats que s’han produït i que estan ocorrent amb els afectats de l’ERO i que en el judici en l’Audiència Nacional posarem a disposició judicial.

L’aturada i la concentració compten amb l’adhesió de la majoria sindical del Comitè d’empresa.

ELS LLOCS DE TREBALL NO ES VENEN, ELS LLOC DE TREBALL ES DEFENSEN!!!

Secció Sindical CGT Atento Barcelona

Eloi Picó, CGT- Atento Barcelona, 633 260 431
Laura Gómez, CGT- Atento Barcelona, 676 431 122
Carlos Navarro, CGT-Premsa Barcelona, 649 839 490.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT de Catalunya finalitza el seu XIè Congrés a Òdena
  2. Catalunya i les anarquistes
  3. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  4. 11è Congrés de CGT Catalunya a Igualada-Òdena
  5. Els socorristes de les platges de Barcelona presenten denúncia a Inspecció de Treball perquè les cadires de vigilància no garanteixen la salut dels treballadors i la seguretat dels banyistes
  6. Acords de Congrés de la CGT de Catalunya
  7. Els professors de la Universitat de Barcelona tornaran a fer vaga el 25 d’octubre per reclamar unes millors condicions laborals
  8. Full d’afiliació CGT i quotes afiliació any 2018
  9. Nota de premsa sobre l’XIè Congrés de la CGT de Catalunya que tindrà lloc a Igualada-Òdena del 19 al 21 d’octubre
  10. El 27 d’octubre tindrà lloc el III Debat extraordinari sobre l’educació pública catalana. Segregació(ns)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid