Correus, el #9N2014 i els serveis públics com a arma ideològica - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Correus, el #9N2014 i els serveis públics com a arma ideològica
Comunicat Secció sindical de Correus CGT-Girona
divendres 7 de novembre de 2014 / Acció Sindical / Visites: 581
Menéame

Correus, el 9N i els serveis públics com a arma ideològica

Sorpresa i indignació, per dir-ho suaument, són les reaccions que ens queden davant la negativa de Correus a repartir enviaments informatius sobre el 9N a les ciutats de Girona i Platja d’Aro. Sorpresa, perquè no entenem com un servei públic com el postal pot ser utilitzat de forma partidista de manera tan barroera. Indignació per justificar aquesta decisió amb arguments demagògics, per no dir falsos.

Correus s’empara, primer, en suposats defectes de forma en l’enviament de la tramesa. Justifica, després, la retirada de la propaganda per raons logístiques. I finalment acaba reconeixent que són ordres de dalt i que no repartirà cap correspondència relacionada amb el 9N.

Els suposats defectes de forma són inexistents en el cas de Platja d’Aro, i mínims, com en molts altres enviaments que es fan d’impresos, en el cas de Girona. Segons l’empresa, en el cas de la capital, els sobres no presentaven l’etiqueta “abrir para inspección postal” que estipula aquest format de publicitat. Encara que, curiosament, es van obrir per confirmar que era informació referent al 9N. No s’envia perquè no es pot obrir, però s’obre per comprovar què és… El món al revès, que dirien alguns.

Ja ni parlem de les raons logístiques… Sorprèn ara que Correus digui que és incapaç d’assumir aquesta càrrega quan, en periodes electorals i sense augmentar el personal, es reparteixen quantitats que transformen en insignificants els enviaments per la campanya del 9N. Indigna que s’utilitzi aquest argument després d’haver eliminat més de 10.000 llocs de treball a tot l’Estat els últims anys, amb les denúncies dia sí i dia també que les seccions sindicals han estat fent tot aquest temps. Que ara l’empresa s’amagui darrera d’aquesta falta de personal és cinisme pur.

Pel que fa a les ordres de dalt, cal constatar que, com sempre, hi ha dues formes de mesurar el que es pot fer i el que no es pot fer… El 2013 un company de Madrid va negar-se, per raons de consciència, a repartir un pamflet, editat per l’Església, que exigia al ministre de Justícia una llei de l’avortament més restrictiva que la que plantejava. El panflet concretament acusava a qui no estigués d’acord amb la petició de ser el responsable de la mort de 300 nens al dia i de col·laborar amb el genocidi infantil. La normativa de Correus implica que els enviaments postals “cuya envoltura o cubierta contenga un texto que vulnere un derecho fundamental de la persona” no poden ser repartits. Resultat de la negativa a fer el repartiment, obertura d’expedient sancionador per falta molt greu i possibilitat d’acomiadament. Una gran campanya de solidaritat va permetre reduir la falta a lleu. Però aquí queda la falta.

Les cartes del 9N, però, han acabat arribant a través de la privada, motiu que se suma al descrèdit que ha guanyat el servei públic de Correus, o el que en queda… I és que les voluntats populars, per moltes lleis, tribunals i ordres de dalt que s’aprovin, acaben superant tots els obstacles. I això és així encara que a algunes persones no els vulgui entrar al cap.

Secció sindical de Correus CGT-Girona

Més informació:

http://ariet.cat/correus-el-9n-i-els-serveis-publics-com-a-arma-ideologica/

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/792432-correus-veta-enviaments-del-9-n-a-girona-i-platja-daro.html

http://www.catalunyapress.cat/cat/notices/2014/11/correus-va-rebutjar-l-enviament-d-informacio-sobre-el-9n-per-complir-la-legalitat-112109.php

- WEB CGT GIRONA

- TWITTER CGT GIRONA

- ARIET.CAT

- ELPUNTAVUI.CAT

- CATALUNYAPRESS.CAT

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  5. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  6. Formulari d’afiliació (beta)
  7. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls
  8. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  9. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  10. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid