Dimecres 11 de març, la campanya ‘Papers sense contracte’ tornarà a presentar peticions d'informe d'arrelament sense contracte. Aquesta vegada en 11 poblacions de Catalunya - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Dimecres 11 de març, la campanya ‘Papers sense contracte’ tornarà a presentar peticions d’informe d’arrelament sense contracte. Aquesta vegada en 11 poblacions de Catalunya
Comunicat Campanya ‘Papers sense Contracte’
dimarts 10 de març de 2015 / Comunicats / Visites: 108
Menéame

El proper dimecres 11 de març, la campanya ‘Papers sense contracte’ tornarà a presentar peticions d’informe d’arrelament sense contracte. Aquesta vegada en 11 poblacions de Catalunya.

Després de la primera presentació que va reunir prop de mil persones en 7 localitats de Barcelona; i després de l’última reunió amb la Generalitat de Catalunya del 25 de febrer; este 11 de març immigrants de deu localitats de Catalunya tornaran a lliurar als ajuntaments corresponents sol·licituds d’arrelament sense contracte de treball. Amb això es vol tornar a posar de relleu que el requisit del contracte que exigeix l’actual legislació és en la pràctica del tot in assumible per a la gran majoria de la població estrangera que viu al país.

La reunió amb la Generalitat va obrir la porta a la concessió d’informes d’esforç d’integració sense necessitat de contracte. La Generalitat va afirmar que aquest procés es generalitzaria a tot Catalunya. A l’espera d’aquesta generalització i per pressionar per ella; aquest dia 11 es presentarà documentació en poblacions que sense haver aprovat cap moció específica, estiguin disposats a utilitzar aquesta via per a la concessió d’informes favorables a les persones immigrades especialment vulnerables.

Les poblacions i les cites on convoquem a les persones migrades i a la premsa per fer ressò de l’acció són les següents (també apuntem telèfons de contacte):

- Martorell: Casa de Cultura de la Vila (Francesc Santacana, 13); 651780980
- Terrassa: Ajuntament - Ciutadania (Carretera de Montcada, 596); 677042133
- Mataró: Oficina d’Atenció Ciutadana (Av Puig i Cadafalch, 101); 634720467
- Cornellà de Llobregat: Ajuntament (Plaça de l’Església, 1); 656184663
- Santa Coloma de Gramenet: Ajuntament (Plaça de la Vila)
- Lleida: Ajuntament (Carrer Salmeron 1); 632330585
- Barcelona: Plaça Sant Miquel; 674649855
- Sabadell: Centro Cívico Can Oriach, carrer d’Arousa; 602369302
- Pineda de Mar
- Olesa de Montserrat
- Argentona

Simultàniament la campanya ha sol·licitat una reunió amb la Subdelegació del Govern per negociar la flexibilització dels requisits per a la regularització i d’aquesta manera possibilitar que les persones immigrades puguin accedir al permís de residència o renovar sense necessitat d’un contracte de treball.

La Campanya ve denunciant des de fa prop de dos anys la greu dificultat que representa per a les persones ‘sense papers’ aconseguir un contracte de treball d’un any amb un salari igual o superior al Salari Mínim Interprofessional en còmput anual, en un país amb diversos milions de desocupats, i amb una creixent economia submergida. La situació d’irregularitat administrativa aboca a moltes persones a una greu exclusió social fent-los més vulnerables a l’explotació laboral a l’economia submergida, a la dependència de les màfies que venen contractes inservibles, a la impossibilitat d’obtenir un habitatge, a la falta d’accés a la sanitat i a les dificultats per a una educació de qualitat. En definitiva, els priva d’una vida digna a la qual sens dubte té dret tota persona.

Campanya ‘Papers sense Contracte’

BARCELONA, 10 de Març de 2015

Més informació: papersidretspertothom@gmail.com

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. El diner mana. La setmana vinent ens fan tornar a treballar
  2. Cal aturar el desastre a les residències de gent gran
  3. Un cop presentat l’ERTO...retornen l’exagerat volum de trucades als canals comercials telefònics del RACC
  4. Des de CGT volem denunciar la nostra disconformitat davant l’últim protocol de Salut/Hospital de Bellvitge
  5. Com l’Estat ha abandonat a la classe treballadora, en un confinament de pandereta
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. CGT denuncia que a l’Institut Grifols no s’apliquen els protocols per a protegir als/les treballadors/es pel covid19
  8. Formulari d’afiliació (beta)
  9. Reconegut en una treballadora essencial, el dret a no anar a treballar per deure inexcusable per trobar-se en grup de risc del COVID-19
  10. La “Llei Aragonès”, els serveis públics al punt de mira

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid