Declaració d'UCFR. No a la impunitat del feixisme: l’antifeixisme no és cap crim - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Declaració d’UCFR. No a la impunitat del feixisme: l’antifeixisme no és cap crim
Comunicat en solidaritat amb 6 antifeixistes encausats pel 12 d’Octubre de 2013 a Barcelona
dijous 11 de juny de 2015 / Comunicats / Visites: 121
Menéame

No a la impunitat del feixisme: l’antifeixisme no és cap crim

Rebem amb estupor i indignació la petició de 17 anys de presó per a 6 persones acusades d’una presumpta agressió contra un grup de nazis, el 12 d’octubre de 2013 a Barcelona.

Exigim que es mantingui la presumpció d’innocència: qualsevol acusació s’hauria de basar en proves clares. Temem, però, que s’ha aplicat el vell criteri de “detinguin els i les sospitoses habituals”. És encara pitjor perquè sembla que s’ha actuat en base a acusacions fetes pels propis nazis.

Denunciem aquesta més que evident doble vara de mesurar. Els grups nazis que van atacar la Blanquerna durant la Diada de 2013 són els mateixos que, només un mes més tard, van convocar la manifestació del 12-O a Barcelona. Aquesta manifestació la van encapçalar sense impediments persones que són perfectament identificables en el vídeo de la Blanquerna. En canvi, a les sis persones acusades d’atacar els nazis se’ls ha privat la llibertat per participar en actes públics al carrer durant un any i mig.

En molts casos d’atacs nazis, és difícil aconseguir que es jutgin els responsables, i és encara més difícil fer que es reconegui la motivació feixista de l’agressió. Sovint, aquestes agressions es qualifiquen de simples “baralles de bandes” o de “tribus urbanes”. Hi ha, en poques paraules, un greu problema d’impunitat del feixisme. L’assassí d’en Guillem Agulló només va complir 4 anys de presó, i la resta de les persones implicades en el crim van quedar sense càstig. Per als atacants nazis de la Blanquerna, la fiscalia va demanar penes molt menors: inicialment només de multes. Però en el cas de les sis encausades, se’ls aplica l’agreujant de discriminació ideològica i la fiscalia demana 17 anys de presó.

Existeix una clara contradicció en la denúncia. Segons els informes, els mossos d’esquadra descriuen les presumptes víctimes com “un grup de joves que prenien unes consumicions a una terrassa d’un bar, després d’assistir a un acte a la muntanya de Montjuïc”, sense fer menció de les seves activitats i simpaties feixistes. No obstant, l’agreujant de discriminació ideològica es basa precisament en l’adscripció a l’extrema dreta de les presumptes víctimes.

L’ús del terme “delicte d’odi” per referir-se a l’oposició al feixisme és el món al revés. El feixisme com a tal es basa en l’odi vers les persones diferents, un odi que ha desembocat en genocidi i dècades de dictadura. Intentar evitar el rebrot del feixisme és actuar contra l’odi. Si s’aplica a les persones acusades un agreujant pel seu odi al feixisme, la implicació és que les més de 500 entitats de tota mena, adherides a Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, també són culpables d’odi: un “odi”, és clar, expressat de maneres molt diverses. En realitat, a les persones oposades al feixisme ens motiva la defensa de la democràcia i els drets humans.

Per tot això:

- Denunciem les penes tan desmesurades contra les persones acusades, en base a proves que semblen poc consistents.

- Denunciem la impunitat del feixisme i de manifestacions com les del 12 d’octubre, que sovint venen acompanyades per agressions al carrer, per autèntics delictes d’odi.

- Rebutgem totalment l’intent de definir l’oposició al feixisme com a delicte d’odi.

- Proposem que les entitats també facin arribar el seu suport directament a les persones encausades, a encausades.12oct@gmail.com

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme

Barcelona, 10 de juny de 2015

https://unitatcontraelfeixisme.wordpress.com/2015/06/10/no-a-la-impunitat-del-feixisme-lantifeixisme-no-es-cap-crim/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  5. El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19
  6. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  7. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  8. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries
  9. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  10. Campanya Aturem la Invasió

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid