CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Grup en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona ha lliurat 5566 signatures de rebuig al Consorci sanitari encobert

Dissabte, 6 febrer, 2016

EL GRUP EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA LLIURA 5566 SIGNATURES DE REBUIG AL “CONSORCI SANITARI ENCOBERT”

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona format pels sindicats CGT i Cobas, la CUP, i persones a títol individual ha lliurat el 4 de febrer als Serveis Territorials de Salut a Tarragona 5.566 signatures adreçades al Conseller de Salut Antoni Comín, que reclamen l'aturada dels Plans Funcionals.

Des de l'estiu passat, el Grup de Treball ha desenvolupat una campanya informativa i de recollida de signatures per tal de denunciar els anomenats Plans Funcionals que suposen una estratègia per malmetre i esmicolar la sanitat pública, deixant greument intervinguda la sanitat pública en benefici d’interessos empresarials privats.

El sindicalista de Co.Bas, Jaime Rodríguez, ha explicat que “la recollida de signatures s'ha dut a terme acompanyada de tot un procés pedagògic que de manera que la majoria de gent que ha signat és conscient, malgrat la complexitat del model sanitari, de l'amenaça que hi ha avui dia sobre la sanitat pública”.

En total, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública ha posat prop de mig centenar de taules informatives a l'Hospital Joan XXIII, als CAP's de la ciutat i a llocs cèntrics com per exemple la Rambla. El seu objectiu, afirma Jaime Rodríguez és “acabar amb aquesta aliança estratègica entre l'HJ23 i Santa Tecla, que tan beneficia a la Xarxa Santa Tecla i aconseguir una sanitat 100% pública”.

Agustí Aragonés de la CGT, per la seva banda, ha remarcat que Plans Funcionals i ara TGN Salut Aliança Estratègica estan envoltats d’opacitat que impedeix clarificar com es gestionen els recursos a les unitats funcionals, com s'evitaran qüestions com la generació de tres llistes d'espera o el prestamisme laboral, etc. Igualment, ha afirmat que “és greu el fet que alguns pacients siguin obligats a ser atesos a l'Hospital Santa Tecla, malgrat la seva preferència per l'HJ23”.

En relació a la realitat que viuen els treballadors a l'HJ23, Aragonés ha expressat la seva indignació perquè “se'ns ha reduït la plantilla i s'han precaritzat les condicions laborals del personal, que cada cop treballa amb condicions de major estrés, s’han tancat llits i quiròfans, i la saturació i el col·lapse de les urgències és una tònica habitual”. El treballador de l’HJ23 ha comparat la situació l’hospital públic, cada cop més debilitat, i la de la Xarxa Santa Tecla, “que ha experimentat un creixement enorme del seu entramat empresarial els darrers anys”.

Una altra de les membres del Grup de Treball, la cupaire Laia Estrada, ha assenyalat que “el procés de privatització de la sanitat iniciat pel tripartit, i ampliat desvergonyidament pel exconseller Boi Ruiz, està més qüestionat que mai, ara hi ha la batalla per si aquest procés continua amb major profunditat o, per contra, s'intenta revertir amb l'inici del procés constituent”.

Per últim, Estrada ha recordat que hi ha quatre temes sobre la taula paralitzats: el Projecte Visc+, que el govern l'ha començat a desenvolupar cedint dades mèdiques dels usuaris als centres de recerca, sense garantia que aquestes dades no vagin a parar a empreses privades; els consorcis, ja que el CATSalut vol impulsar-los de nou redefinint-nos, tot reconeixent, que s'havien implementat d'esquenes a la ciutadania i sense respondre clarament a un interès de servei públic; l’ Activitat privada als centres públics, via la instrucció 15/2015, que el nou Conseller de Sanitat ha dit públicament que en la present legislatura pretén tirar endavant; i el desmantellament de l'atenció primària.

Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona,

Tarragona, 4 de febrer de 2016

Més informació:

- TWITTER CGT TARRAGONA