EPA, dèficit, retallades... Comunicat de la CGT davant l'Enquesta de Població Activa del 2n trimestre - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

EPA, dèficit, retallades... Comunicat de la CGT davant l’Enquesta de Població Activa del 2n trimestre
dimarts 2 d'agost de 2016 / Comunicats / Visites: 196
Menéame

EPA, DÈFICIT, RETALLADES…

L’Enquesta de Població Activa (EPA) del 2n trimestre del 2016, alhora que l’Enquesta Anual de Costos Laborals 2015 (EACL), corroboren que les polítiques fiscals, laborals i socials que els governs de les grans Transnacionals (Ibex 35) i de la Comissió Europea (Brussel·les) estan complint els seus objectius: desposesió de salaris i precarització integral del món del treball.

La EPA certifica que l’atur descendeix a l’Estat espanyol en 216.700 persones en el període d’abril, maig i juny, gràcies al creixement de l’ocupació temporal i precària.

Temporal, perquè tota l’ocupació creada es fa en el sector privat (294.600), mentre que en el públic es van destruir 23.200 ocupacions (professors essencialment). És el sector Serveis el que genera el 78% de tota aquesta ocupació (Hostaleria, Hotels, etc.) i el sector de la Construcció que genera el 15,47%.

Precari, perquè són contractes estacionals, temporals i molt mal pagats, pràcticament gratis per l’empresariat, que s’eximeix de pagar cotitzacions socials fins a 500€, és a dir, el salari més freqüent que s’està pagant en aquests mercats de treball “moderns” des de l’entrada en vigor de la R.L. del 2012.

Que es generi ocupació (precària i temporal) en el sector privat i es destrueixi en el públic, té dos missatges concrets a la població: si voleu treballar i percebre algun salari de supervivència, ha de ser en el sector privat i “empassar-se” les condicions que el “mercat” us imposi. I un segon missatge, el sector públic és desmantellat en personal i en recursos, després les prestacions socials han de ser cada vegada menys, perquè la població es llanci a la caça de les “ocupacions privades”.

Ni tan sols, l’absurd d’aquest "creixement”, és capaç d’ocultar la realitat que afecta a les persones més castigades i perjudicades, la joventut: l’atur juvenil augmenta en un 3,4% en el segon trimestre. La seva taxa de desocupació se situa en el 46,4%, és a dir, tenim gairebé 700.000 joves menors de 25 anys parats i parades. Les llars amb tots els seus membres actius en atur segueixen sent gairebé 1,5 milions.

La Comissió Europea ha decidit “no castigar al regne d’Espanya” amb una multa per “saltar-se el sacrosant i criminal dèficit”, sobre la base de condicionar a l’estat espanyol, a través d’un sistema infame de vigilància dels seus comptes (Pressupostos Generals), obligant-li a realitzar noves RETALLADES per import de 10.000 milions, en els anys 2017 i 2018.

Solament hi ha dues maneres d’incrementar aquestes retallades, o en l’ingrés (augment dels impostos) o en la despesa (retallades en les partides de major despesa: pensions, educació, sanitat, dependència…).

L’Ibex 35 i les elits governants (PP, PSOE, PNB i CDC), ens han deixat clar, des de la gran estafa social del 2008, que el mecanisme per “implementar les mesures estructurals (retallades) de cara a sortir de la crisi i després de la recessió”, és el de la DESPESA SOCIAL. Amb un dèficit nominal de la Seguretat Social proper als 17.000 milions, fa falta poca imaginació per saber per on aniran els “comptes del 2017 i 2018”, governi qui governi.

La CGT lluita per donar un tomb de 180 graus a aquestes polítiques de desposesió i de robatori dels drets de la majoria social, tractant d’aglutinar forces reals en la societat civil i a la classe treballadora, per contestar amb la mobilització conjunta, de manera global, en la propera tardor. És la nostra única possibilitat si volem generar una societat menys desigual i menys injusta.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid