La FESIM-CGT convoca concentracions el 19 i 20 de maig a les portes del Saló de l'Automòbil de Barcelona - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La FESIM-CGT convoca concentracions el 19 i 20 de maig a les portes del Saló de l’Automòbil de Barcelona
dimecres 17 de maig de 2017 / Comunicats / Visites: 289
Menéame

La Coordinadora del Automòbil de la FESIM-CGT i la FEMEC-CGT cridem a participar a les accions que organitzem a les portes del Vè Salò de l’Automòbil, ara conegut com Automobile Barcelona, a la Plaça Espanya de Barcelona.

L’esdeveniment del Saló de l’Automòbil és una demostració del poder de les multinacionals al mercat i en les relacions laborals. Les empreses de l’automòbil són continus laboratoris de mesures laborals que després apliquen en la resta del metall i en altres sectors.

Actualment ens trobem enmig d’una ofensiva de gran envergadura, coneguda com a Indústria 4.0. Des de la FESIM-CGT entenem que hem d’avançar-nos a les conseqüències que ja es comencen a veure en la pèrdua de llocs de treball, per això nes concentrarem davant el Saló de l’Automòbil per exigir solucions a les repercussions de la Indústria 4.0.

Quin futur vols? És la pregunta que farà FESIM-CGT a la ciutadania, davant un Automóbile Barcelona que presenta uns vehicles que cada vegada es fabriquen més automatitzats i digitalitzats, amb un clar risc sobre l’ocupació futura.

No ens resignem a acceptar que les multinacionals segueixin incrementant els seus beneficis i la robotització acabi amb milions de llocs de treball. Segons aquest sindicat, les alternatives que es proposen amb el pagament d’IRPF i Seguretat Social als robots, no garanteix que les centenars de milers de persones que depenen de l’acte, tinguin un futur digne.

Per això la FESIM-CGT planteja un canvi radical de les relacions laborals amb setmanes de 30 hores, amb el mateix salari, i la jubilació als 55 anys. Entenen que és l’únic camí perquè el futur de robotització i digitalització que els empresaris i governs ens venen com a positiu, el sigui para totes les persones i no només per als poderosos.

FESIM-CGT presentarà la seva campanya, que acompanyarà amb un dual-robot, de grans dimensions.

Els materials que repartirem serviran tant per al Saló de l’Auto com per a campanyes posteriors als polígons i empreses del metall.

Les concentracions tindran lloc:

DIVENDRES 19 DE MAIG; DE 17 A 20 HORES

DISSABTE 20 DE MAIG; DE 11 A 14 HORES.

El divendres al matí estarem reunits la Coordinadora de l’Auto en els locals del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya a C/ Burgos 59 baixos (prop de Sants Estació) i posteriorment participarem en l’acció.

CRIDEM A TOTS I TOTES A PARTICIPAR. ELS TERRIBLES EFECTES D’INDÚSTRIA 4.0 ENS PODEN AFECTAR A TOTS I TOTES.

FESIM-CGT
https://fesimcgt.wordpress.com/
https://twitter.com/cgtmetal


SAPS QUÈ ÉS LA “INDÚSTRIA 4.0”?

Les multinacionals de la indústria de l’automòbil, estan duent a terme una revolució tecnològica a la qual han anomenat “indústria 4.0”. Després del vapor, l’electricitat i l’electrònica, la robotització i la digitalització total de les fàbriques, pot significar una revolució industrial sense precedents.

Les màquines, i ara els robots, serveixen per evitar esforços físics i repetitius a les persones. Però també serveixen per eliminar llocs de treball. Les mateixes multinacionals pronostiquen que augmentaran les produccions de cotxes, però es perdran de 7 milions d’ocupacions.

Els empresaris ens venen que es crearan nous llocs i especialitats, però per a moltes persones pot significar la desocupació. Per això, molts governs comencen a plantejar-se la possibilitat d’una renda bàsica o que els robots paguin impostos.

Per a la CGT, l’alternativa no pot ser l’almoina per qui es quedi sense ocupació.

La indústria ha de seguir obrint el camí cap a un futur just i humà:
EL REPARTIMENT DEL TREBALL I LA RIQUESA.

L’alternativa és la reducció del temps de treball. La riquesa la generem nosaltres, no deixem que se la quedin uns pocs i poques.

Altres sindicats es conformen amb nul·les reduccions de jornada i, per contra, augmenten jornada i flexibilitat, la CGT diem el contrari:
SI LES MAQUINES SÓN CAPACES DE CREAR RIQUESA I ELIMINAR TREBALLS PESATS I REPETITIUS, NO HA DE SER PERQUÈ UNS POCS ACUMULIN DINERS QUE NO PODEN GASTAR EN MILERS DE VIDES, SINÓ PERQUÈ TOTA LA HUMANITAT MILLOREM LES CONDICIONS DE VIDA I TREBALL.

Ja n’hi ha prou de PRECARIETAT I DE EXPLOTACIÓ! És la màquina la que ha d’adaptar-se a l’home.

· PER UNS RITMES DE TREBALL HUMANS.

· PER LA JORNADA SETMANAL DE 30 HORES AMB EL MATEIX SALARI.

· PER LA JUBILACIÓ ALS 55 ANYS AMB EL 100%.

Federació de Sindicats de la Indústria Metal·lúrgica de la CGT

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. CGT va paralitzar a Barcelona l’entrada i sortida de les furgonetes de Correus en protesta per l’acomiadament de treballadores malaltes
  2. Manifestació per la derogació de la Llei d’Estrangeria el 27 de maig a Barcelona
  3. El professorat de la UB va a la vaga el 24 de maig per denunciar les condicions dels ’falsos associats’. Prou explotació i precarització!
  4. Deixeu l’educació en Pau. Volem educar en llibertat. Concentracions el 23 de maig a les quatre subdelegacions del Govern espanyol a Catalunya
  5. Sindicalisme: combat o inèrcia?
  6. Entrevista a Marta Padrós, Secretària de Gènere de CGT Catalunya: “Si ara tenim diàleg social sobre feminisme és perquè hem posat una vaga sobre la taula”
  7. La segregació escolar, una manera de fer política
  8. 24 de maig: 2a jornada de lluita estatal contra les llistes d’espera
  9. Convocatòries de CGT per a la Vaga General del 3 d’octubre
  10. Full d’afiliació CGT i quotes afiliació any 2018

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid