Solidaritat amb el professorat d’El Palau de Sant Andreu de la Barca citat a declarar - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Solidaritat amb el professorat d’El Palau de Sant Andreu de la Barca citat a declarar
Comunicat CGT Ensenyament
dijous 4 de gener de 2018 / Comunicats / Visites: 614
Menéame

A partir de l’1 d’octubre s’ha orquestrat una campanya de desestabilització de l’escola catalana que serveixi de cobertura per una reforma posterior i una intervenció des de l’estat de continguts i llengua d’aprenentatge: la immersió lingüística, els continguts en història o geografia, i un qüestionament de l’esperit crític, estan en el punt de mira, tot controlat des de la inspecció de l’estat.

L’institut d’El Palau ha estat un dels instituts més afectat per aquesta campanya, que avui s’estén a molts altres centres de Catalunya. Fins a 12 professors/es estan citats a declarar per la Guàrdia Civil, amb acusacions relatives al fet que a classe es parlés dels fets de l’1 d`octubre o que es fessin 5 minuts de silenci.

És prou conegut que Societat Civil Catalana, amb Ciutadans i el PP han fet campanya tot denunciant l’escola pública catalana i els i les docents per adoctrinament, segregació i fins a incitació a l’odi. També dirigents estatals del PSOE han fet greu acusacions contra l’escola i el professorat català. El Ministeri, avui màxim responsable de la Conselleria d’ensenyament pel 155 també ha animat a denunciar a docents catalans. Per aconseguir els seus objectius polítics, sembla que tot s’hi val. També el mal que s’està causant al dia a dia d’aquests centres, en el deteriorament de la necessària confiança que envolta la tasca docent, en la degradació de l’autoritat ben entesa doncs el i la docent catalana viuen sota sospita.

El Palau porta anys escolaritzant fills i filles de Guàrdies Civils, fins aquest moment mai hi havia hagut cap problema per aquest fet. Sempre s’havien resolt els conflictes que podien haver entre alumnat, famílies i professorat en l’àmbit educatiu. Les famílies que matriculen els seus fills i filles signen una Carta de Compromís per la qual s’estableixen els canals per a resoldre conflictes. Però les queixes sobre el professorat no s’han presentat ni en el consell escolar, que és el màxim responsable de la convivència o qüestions de disciplina, ni a la inspecció educativa. Abans d’iniciar qualsevol diàleg per a demanar explicacions, apareixen en mitjans de comunicació i a la pròpia Guàrdia Civil. Premsa de gran tirada, com El País o Interviu publiquen noms de professors/es, sense cap dret de defensa.

En reunió de Junta de Personal amb la directora de S.T. vam demanar quin havia estat el resultat de la inspecció que havia fet sobre els fets i la resposta va ser que no hi havia cap indici d’actuació irregular del professorat. Vam demanar com a CGT que aquestes conclusions es fessin públiques, com també ens vam adreçar a l’Ajuntament que treies un comunicat després de gestions infructuoses per cercar una mediació. Però ni un ni l’altre van treure res. La política de les administracions de callar i no sortir en defensa del seu professorat, deixa com a única veu dels fets les de qui ataquen i queda el professorat en la indefensió. I ja se sap aquella dita que, qui calla atorga.

El mal que s’està fent al Palau i per extensió a l’ensenyament públic d’aquest país és enorme i les ferides trigaran a cicatritzar. Ja no és el problema dels i de les directament implicades sinó de tothom qui està en el centre: de la resta de professorat, de la majoria de famílies i de l’alumnat del centre.

Per això, la resposta a aquest atac cal que sigui des de la defensa ferma dels nostres centres, amb la màxima unitat de tota la comunitat educativa. Ens solidaritzem amb els companys i companyes afectats i amb tot el professorat d’El Palau i demés centres afectats. Exigim que les autoritats que tenen responsabilitats en l’àmbit educatiu surtin en defensa del professorat.

4 de gener de 2018

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Una setmana de vagues i algunes conclusions
  2. Guia d’autodefensa davant l’actuació de les mútues
  3. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  4. Per què CGT Ensenyament no convoca vaga el 12D
  5. La CGT de Catalunya finalitza el seu XIè Congrés a Òdena
  6. Campanya d’UCFR: Aturem VOX, aturem l’extrema dreta
  7. Creada la secció sindical de CGT a Las Golondrinas de Barcelona
  8. ’Peiró 42’, espectacle escènic sobre la figura de Joan Peiró, que es representarà el 28 d’octubre a Barcelona
  9. Acte d’homenatge a Ferrer i Guàrdia i l’Escola Moderna el 16 de novembre a CGT Rubí
  10. Sobre el recent anunci de convocatòria de vaga pel 12D

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid