La Secció del Transport Sanitari de la CGT manifesta la seva preocupació per la deixadesa per part de l’administració del servei d’ambulàncies - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La Secció del Transport Sanitari de la CGT manifesta la seva preocupació per la deixadesa per part de l’administració del servei d’ambulàncies
dissabte 20 de gener de 2018 / Comunicats / Visites: 1095
Menéame

Des de la Secció del Transport Sanitari de la CGT, volem manifestar la nostra més greu preocupació davant la deixadesa per part de l’administració del servei d’ambulàncies.

Estem, en la nostra manera d’entendre, davant una falta de responsabilitat dels que tenen el deure de què el transport sanitari, sigui una eina capaç i suficient per a donar servei als pacients que ho necessiten.

Som conscients de la interinitat del moment, però no per aquest motiu, deixarem de lluitar per allò que pensem que és just.

Necessitem el millor servei per al sector del transport sanitari. Un servei indispensable per a totes aquelles persones que pateixen una urgència o emergència fora dels centres sanitaris, o simplement necessiten un mitjà de transport adequat per a les patologies que els impedeix utilitzar un vehicle normal.

Venim d’un concurs que es va començar a executar tot just ara fa dos anys, amb un inici amb molts de problemes, on la part social va haver de convocar una vaga perquè l’administració no estava fent la feina que li pertocava fer, que no és més que vigilar que es compleixin els plecs del concurs.

Plecs, que no hem d’oblidar, les empreses van guanyar aquest concurs i estan obligades a portar a terme, així està signat amb el CatSalut.

Per a decepció de la part social, encara veiem que aquests plecs no es compleixen, tot i que la feina feta fins ara ha estat important, no és suficient.

Encara tenim bases assistencials (bases on el personal fa les guàrdies) que no estan adequades als plecs concursals.

Volem remarcar que entre CatSalut, alguns ajuntaments i l’empresa es passen la pilota d’uns als altres, i qui acaba patint les conseqüències, són el personal de l’ambulància que veu com les condicions de treball deixen molt que desitjar, inclús posant en perill la salut laboral d’aquests.

Ens trobem també amb la falta de mitjans per a poder donar un servei de qualitat al transport sanitari no urgent, aquell que trasllada als pacients que per les seves característiques o patologies necessiten una ambulància.

L’espera a què vingui l’ambulància per retornar a casa després d’una consulta, prova diagnòstica, diàlisi, alta hospitalària, etc., està molt lluny del que seria aconsellable per a aquestes persones, que no hem d’oblidar, són persones malaltes. Aquí ens trobem una altra vegada amb el problema de què l’administració no posa el remei necessari per a obligar a les empreses a complir les bases concursals i la Instrucció 07/2017 del Transport sanitari del CatSalut.

També veiem com, i cada vegada més recurrent, la pèrdua del portalliteres a les ambulàncies del transport sanitari no urgent. Al vehicle només hi va el conductor, ja que el sanitari o portalliteres les empreses se l’estalvien, i això significa un sou menys, cosa que comporta que aquells pacients que necessiten dos professionals per a poder mobilitzar una persona amb les condicions adequades de no patir cap accident, no es compleix. A més d’allargar les jornades laborals pel retard que tot això comporta als professionals del sector.

I per finalitzar, volem remarcar que el Parlament de Catalunya va aprovar retornar aquelles ambulàncies retallades amb el nou concurs, i també les retallades de l’any 2012. Avui, encara no s’ha fet efectiu, l’administració no ha posat cap mena de recurs per a recuperar aquelles ambulàncies que al nostre territori se’ns van treure. Ambulàncies que fan falta, i sobretot en moments com ara de col·lapse per patologies com la grip, on la falta de llits als hospitals, i la falta de previsió per part dels responsables, acaba col·lapsant tot el sistema sanitari del nostre país, des dels hospitals fins al transport sanitari.

Totes aquestes reivindicacions, legítimes totes elles, segons el nostre punt de vista, són fonamentals.

Entenem però, que aquelles que perjudiquen de manera més directa a l’usuari, són les que amb més força reclamem.

Som un sector on fa temps que plou sobre mullat, sovint ens hem sentit poc valorats, menystinguts i en terra de ningú.

No obstant això, fa dies que hem dit prou i ho volem posar de manifest.

Com a CGT exigim el compliment de les bases concursals signades entre les empreses de transport sanitari i el CatSalut, així com la Instrucció 07/2017 del transport sanitari a Catalunya, i els acords de retornar les ambulàncies provats al Parlament de Catalunya. No volem oblidar que també es va aprovar un transport sanitari de gestió, titularitat i provisió pública, ja que és l’únic camí on es pot assegurar un transport sanitari just, de qualitat i ajustat amb les despeses que d’aquest es deriven.

Secció del Transport Sanitari de la CGT
Tarragona, 19 de gener de 2018

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Guia d’autodefensa davant l’actuació de les mútues
  2. Full d’afiliació CGT i quotes afiliació any 2019
  3. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  4. Ha sortit el número 205 de la revista Catalunya (Novembre 2018 - Gener 2019)
  5. La LLUITA de TOTA l’Atenció Primària passa per la VAGA del 26 al 30 de novembre
  6. La CGT de Catalunya finalitza el seu XIè Congrés a Òdena
  7. 29N Vaga a l’ensenyament públic. Revertim les retallades, ara!
  8. Acords de Congrés de la CGT de Catalunya
  9. Acte d’homenatge a Ferrer i Guàrdia i l’Escola Moderna el 16 de novembre a CGT Rubí
  10. Els comitès d’empresa de Nissan a Zona Franca i Montcada i Reixac alerten de la manca de producció de la multinacional per a les plantes i reclamen complir els compromisos industrials

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid