La Borsa de Treball de l'ICS no garanteix la transparència en la contractació de les treballadores - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La Borsa de Treball de l’ICS no garanteix la transparència en la contractació de les treballadores
Comunicat de la Federació de Sanitat de Catalunya de la CGT
dilluns 5 de febrer de 2018 / Comunicats / Visites: 699
Menéame

La Borsa de Treball de l’ICS, l’empresa pública més gran de Catalunya, no garanteix la transparència en la contractació de les treballadores.

Recursos Humans de l’ICS, sembla que no gestiona la selecció de persones i deixa aquesta feina als dos sindicats signants del Pacte de Selecció Temporal.

Arran d’un missatge de "WhatsApp" d’una responsable del sindicat UGT al que hem tingut accés, ens ha acabat de confirmar una sèrie de denúncies que les companyes ens feien arribar sobre la mediació d’aquest sindicat, en la contractació de personal per aquestes dates.

Un cop hem obtingut els missatges de "WhatsApp" i valorada la seva gravetat, des de CGT ens hem adreçat per escrit a la Sra Candela Calle (Gerent de l’ICS), demanant una investigació dels procediments de contractació de l’ICS i exigint quelcom necessari i que fa anys que CGT demana: la vigilància i control de la Borsa de Treball per TOTS els sindicats amb representació a l’ICS.

Des del seu inici, al maig de 2008, el Pacte de Selecció Temporal de l’ICS genera polèmica per la notable opacitat que gestors i sindicats signants (UGT i SATSE) utilitzen per a la seva gestió, esdevenint un aixopluc on s’amaguen les desigualtats d’oportunitats i els favoritismes d’una empresa pública, i que no sols afecta a les treballadores temporals.

Les treballadores fixes pateixen una discriminació negativa per a la promoció interna d’aquelles categories professionals que no hi ha manca de professionals.

La manca de transparència també consolida l’ultra temporalitat dels contractes d’hores, dies, cap de setmana i mes, que escapen a l’ordre de prelació que estableix la Borsa de Treball.

D’aquesta manera els contractes mensuals solen afavorir a familiars, amigues, compromisos directius, de partits polítics, de sindicats,... i amb el temps, a mesura que concatenen contractes, assoleixen els punts suficients per competir per contractes temporals més estables que no poden eludir l’ordre de prelació que estableix la Borsa de Treball.

Un altre aspecte susceptible d’adulteració és el del 20% de la puntuació que estableix l’ordre de la Borsa de Treball, és la subjectiva avaluació que algunes direccions, adjuntes, supervisores i referents realitzen a les candidates i que ens alguns casos competeixen directament en la mateixa categoria.

Aquest 2018 el Pacte de Selecció farà 10 anys que està en funcionament i veiem con la limitació imposada en el barem del "temps treballat" dificulta a accedir a treballs temporals més estables a treballadores que, des de fa anys, treballen a l’ICS.

L’escassa oferta de places en les quasi inexistents oposicions en 10 anys no han pogut donar estabilitat a les companyes que creixen professionalment dins de l’ICS i que demostren dia a dia, la qualitat de la seva feina i la implicació en la construcció d’un ICS fort i equitatiu, capaç de fer front a les necessitats de la població usuària de la sanitat pública.

Federació de Sanitat de Catalunya de la CGT
5 de febrer de 2018

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT de Catalunya ha presentat convocatoria de vaga el 8M per tot Catalunya
  2. Material Vaga General Feminista 8M
  3. Argumentari de la CGT per a la vaga general feminista del 8M i material per a imprimir
  4. Guia d’autodefensa davant l’actuació de les mútues
  5. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  6. Entrevista a Jordi Martí Font sobre el ’Llibre Negre’: ’La revolució anarquista del 1936 suposà el moment d’independència més gran a Catalunya des del 1714’
  7. Acords de Congrés de la CGT de Catalunya
  8. Vaga: ’postureo’ o lluita?
  9. Full d’afiliació CGT i quotes afiliació any 2019
  10. 10 anys de presó per ajudar a un refugiat? Lola absolució!

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid