CGT s'oposa a l'ERO d'Unipost que afecta a tota la plantilla - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT s’oposa a l’ERO d’Unipost que afecta a tota la plantilla
diumenge 11 de març de 2018 / Comunicats / Visites: 230
Menéame

CGT considera que l’AUTO dictat el passat 18 de gener de 2018 pel Jutjat del Mercantil nº 7 de Barcelona representa un acte de flagrant injustícia que busca cobrir amb un mantell d’impunitat legal la vulneració de drets inexcusables de milers de treballadors/es, en particular, de la plantilla sencera de UNIPOST i de les empreses associades.

Per tot això, la CGT ha decidit:

1.- Procedir a la Impugnació (jurídica i sindical) de l’ERO, recorrent a totes les vies al nostre abast, tant en l’àmbit jurídic com en el de la mobilització social i sindical. En aquest punt, la CGT recorda que dit ERO, extintiu per a tota la plantilla, va ser resolt unilateralment per l’Administració Concursal malgrat el rebuig explícit de la totalitat de les centrals sindicals amb representació suficient a Unipost.

2.- Reafirmar la defensa dels llocs de treball i els drets de la plantilla d’UNIPOST. En aquest sentit: la venda d’Unipost només podrà realitzar-se sota la condició que la possible entitat compradora presenti, en primer lloc, un Pla de Viabilitat que garanteixi realment la continuïtat del servei postal que venia oferint Unipost. Aquest Pla de Viabilitat contindrà almenys les següents clàusules (totes i cadascuna d’elles imprescindibles):

2.1.- Subrogació de tota la plantilla (inclosa en aquesta, els acomiadaments que es vagin produint fins a la venda, si la hi hagués), amb tots els seus drets i reivindicacions. Recordem que la participació del deute de l’empresa amb els treballadors/es representa una part petita del total del deute amb altres creditors.

2.2.- Manteniment de la xarxa geogràfica d’oficines, plataformes i seus d’Unipost. Aquesta serà l’única manera, real, eficaç i veritable que la nova empresa pugui cobrir el servei postal a grans clients en tot el territori, sense recórrer al frau generalitzat de subcontractes, franqueigs, col·laboradors, etc., que servirien per a la destrucció massiva de centenars d’ocupacions i la precarització dels mateixos.

2.3.- D’altra banda, aquest Sindicat sempre ha portat l’exigència de benefici 0 euros pels actuals propietaris i gestors d’Unipost, a més de l’exigència de responsabilitats per la seva nefasta gestió en la companyia.

RAVENTÓS CULPABLE!
NO A L’ERO!

CGT-Unipost
http://www.cgtbarcelona.org/cgtunipost/
https://twitter.com/CGTUNIPOST
https://www.facebook.com/pages/Cgt-Unipost-Estatal/389179474597557

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT de Catalunya finalitza el seu XIè Congrés a Òdena
  2. Catalunya i les anarquistes
  3. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  4. 11è Congrés de CGT Catalunya a Igualada-Òdena
  5. Els socorristes de les platges de Barcelona presenten denúncia a Inspecció de Treball perquè les cadires de vigilància no garanteixen la salut dels treballadors i la seguretat dels banyistes
  6. Acords de Congrés de la CGT de Catalunya
  7. Full d’afiliació CGT i quotes afiliació any 2018
  8. Nota de premsa sobre l’XIè Congrés de la CGT de Catalunya que tindrà lloc a Igualada-Òdena del 19 al 21 d’octubre
  9. Els professors de la Universitat de Barcelona tornaran a fer vaga el 25 d’octubre per reclamar unes millors condicions laborals
  10. Ha sortit el número 204 de la revista Catalunya (Setembre-Octubre 2018)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid