Cacaolat acomiada a un ex-delegat sindical de CGT - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Cacaolat acomiada a un ex-delegat sindical de CGT
Comunicat de la Federació Comarcal de la CGT del Barcelonès Nord
dilluns 12 de març de 2018 / Comunicats / Visites: 355
Menéame

L’empresa de batuts Cacaolat, compta amb més de 200 empleats a la planta de Santa Coloma de Gramenet. Aquesta empresa factura al voltant de 57 milions d’euros l’any, i des de l’any 2014 no han parat de créixer els seus beneficis i incrementar les vendes any rere any. Tant és així, que el febrer del 2017 es va començar a treballar amb un quart torn de producció, adquirint també el 2016 un nou centre logístic a Lisboa (Portugal).

Casualment l’increment de beneficis des de l’any 2014, es inversament proporcional a la precarietat dels treballadors, on venia d’un 1,50% de contractes eventuals en aquest any, situant-se en l’any 2016 amb una precarietat del 3,94% i múltiples llocs de treball coberts amb treballadors d’empresa ETT.

En l’entramat de les relacions laborals internes de l’empresa, s’ha passat d’enfrontar a la plantilla a menysprear i menystenir al Comitè d’Empresa no complint el que s’havia signat al conveni, o realitzant contractes i traient a treballadors de plantilla fora del Conveni, mentre s’estava en plena negociació de la nova estructura professional de Grups Professionals per de fet imposar les seves propostes.

Al juliol de 2017 la Direcció i els sindicats, acaben signant l’últim Conveni Col·lectiu, enterbolit amb unes Eleccions Sindicals pel mig del període de negociació, al novembre de 2016, on el nou Comitè i l’Empresa canvien la Taula Negociadora de Conveni, que estava anteriorment constituïda al novembre 2015, i s’implanta una doble escala salarial per dividir encara més a la plantilla, lògicament, CGT NO SIGNA.

És a partir d’aquí on l’empresa emprèn una caça cap a la CGT, sindicat que passa de tenir 4 delegats al Comitè d’Empresa, (el Comitè es redueix a causa de la pèrdua de llocs de treball de 13 a 9 membres) a tenir-ne 2 per falta d’un sol vot per aconseguir 3. Actualment al Comitè hi ha representats CCOO, UGT, USOC i CGT.

La fixació de l’Empresa ha estat, anar a pel company que ha "molestat" a la Direcció lluitant pel conjunt dels treballadors i que s’ha quedat sense la protecció de les garanties sindicals.

D’aquesta manera tan roí, la Direcció esmola els ullals durant un any, per acabar acomiadant al company Álex, després de 19 anys de treball en l’Empresa amb un acomiadament arbitrari encobert de disciplinari.

Han esperat 1 any i 3 mesos per treure-se’l del mig, atès que l’Álex, és un Sindicalista reconegut, pels seus companys de feina per la seva activitat sindical tant dins com fora de Cacaolat, com a Secretari d’Organització del Sindicat d’Activitats Diverses de Santa Coloma de Gramenet.

No deixarem que això quedi així ......

SI ENS TOQUEN A UNA, ENS TOQUEN A TOTES !!!

CACAOLAT HA ACOMIADAT AL COMPANY ÁLEX! ÉS UN ACTE DE REPRESSIÓ CONTRA LA CGT.

CONCENTRACIÓ SOLIDÀRIA PER REIVINDICAR LA READMISSIÓ DEL COMPANY.

DIMECRES 14 DE MARÇ DE 2018 A LES 12:30H
Av. Francesc Macià 225 (Metro L-9 parada CAN ZAM) Rotonda Benzinera, Santa Coloma de Gramenet.

ÁLEX READMISSIÓ!!!!!

Twitter @cgtbarcelones @cgt_cacaolat

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Guia d’autodefensa davant l’actuació de les mútues
  2. Full d’afiliació CGT i quotes afiliació any 2019
  3. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  4. Ha sortit el número 205 de la revista Catalunya (Novembre 2018 - Gener 2019)
  5. La LLUITA de TOTA l’Atenció Primària passa per la VAGA del 26 al 30 de novembre
  6. La CGT de Catalunya finalitza el seu XIè Congrés a Òdena
  7. 29N Vaga a l’ensenyament públic. Revertim les retallades, ara!
  8. Acords de Congrés de la CGT de Catalunya
  9. Acte d’homenatge a Ferrer i Guàrdia i l’Escola Moderna el 16 de novembre a CGT Rubí
  10. Els comitès d’empresa de Nissan a Zona Franca i Montcada i Reixac alerten de la manca de producció de la multinacional per a les plantes i reclamen complir els compromisos industrials

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid