Accident mortal a la planta de Seat de Martorell - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Accident mortal a la planta de Seat de Martorell
Comunicat de la Secció Sindical de la CGT a Seat
dimarts 24 d'abril de 2018 / Comunicats / Visites: 3014
Menéame

A 4 dies del dia mundial de la Seguretat i la Salut, a l’empresa que ven menjar saludable i premis per la seva vigilància de la seguretat, acabem de tenir un accident mortal a la planta de Seat de Martorell.

Un company subcontractat de Ecosil, per Acciona, que treballava en els jardins de la fàbrica ha caigut per un terraplè de més de 15 metres, al costat de la talladora de gespa que conduïa. Encara que va ser traslladat a Bellvitge, després d’hores d’intervenció, va morir per les gravíssimes ferides que li va produir la caiguda.

Els bombers i l’ambulància van tenir grans problemes per sortejar els cotxes aparcats incorrectament a la zona del sinistre. Deficiències que han estat denunciades reiteradament per la CGT.

El company Candit, va rebre les instruccions d’ús de la màquina d’un altre company, el passat dissabte i 48 hores més tard es produïa l’accident.

La concatenació de subcontractes és un dels factors que influeixen en aquests accidents. Des de la CGT condemnem aquesta pràctica habitual en les grans empreses que dilueixen responsabilitats i acaben amb incompliments greus en matèria de Seguretat i Salut que acaben, com en aquest cas, amb la mort d’una persona en el seu lloc de treball.

Igualment, l’estalvi constant de mà d’obra per a major benefici dels accionistes de Seat que sempre ha fet cas omís de la nostra exigència de contractar la plantilla necessària per reparar, entre setmana, els cotxes que queden pendents d’alguna peça. D’aquesta manera els bombers van haver de passar amb la persona accidentada entre cotxes aparcats en llocs prohibits per la mateixa empresa.

La CGT seguirem denunciant i lluitant contra la subcontractació per la precarietat i la inseguretat que comporta i contra les polítiques laborals de les empreses que prioritzen els seus beneficis a la vida dels que treballem cada dia.

Secció Sindical CGT-Seat
24 d’abril de 2018

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Catalunya i les anarquistes
  2. 11è Congrés de CGT Catalunya a Igualada-Òdena
  3. Els socorristes de les platges de Barcelona presenten denúncia a Inspecció de Treball perquè les cadires de vigilància no garanteixen la salut dels treballadors i la seguretat dels banyistes
  4. Els professors de la Universitat de Barcelona tornaran a fer vaga el 25 d’octubre per reclamar unes millors condicions laborals
  5. Nota de premsa sobre l’XIè Congrés de la CGT de Catalunya que tindrà lloc a Igualada-Òdena del 19 al 21 d’octubre
  6. Full d’afiliació CGT i quotes afiliació any 2018
  7. Contra l’acomiadament de tres treballadors de TEPSA Barcelona
  8. Ha sortit el número 204 de la revista Catalunya (Setembre-Octubre 2018)
  9. La privatització de les pensions, l’objectiu declarat de la dreta liberal
  10. Comunicat de la CGT Ensenyament Lleida sobre la reunió mantinguda amb el delegat Carles Vega

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid