CGT va paralitzar a Barcelona l'entrada i sortida de les furgonetes de Correus en protesta per l'acomiadament de treballadores malaltes - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT va paralitzar a Barcelona l’entrada i sortida de les furgonetes de Correus en protesta per l’acomiadament de treballadores malaltes
dissabte 19 de maig de 2018 / Comunicats / Visites: 330
Menéame

LA CGT PARALITZA LES FURGONETES DE CORREUS A BARCELONA

En el matí del divendres 18 de maig es va paralitzar a Barcelona l’entrada i sortida de les furgonetes de Correus del centre (CCP- Colon) on es distribueix la correspondència cap als diferents districtes de la ciutat. Aquesta acció va durar des de les 6 a les 9.30 hores.

És la resposta de CGT a l’acomiadament de treballadores malaltes a Correus.

El passat 4 de maig, la Directora de RRHH de l’empresa pública Societat Anònima Estatal de Correus, en una mostra de “cinisme humanista”, procedeix a signar els acomiadaments de diverses treballadores, aplicant l’art. 52.d de l’Estatut dels Treballadors (faltes d’assistència al treball, encara justificades però intermitents) que s’ha mantingut en les successives reformes laborals des de l’any 1995.

En el cas dels acomiadats a Barcelona, que portaven dècades treballant a Correus, patien patologies cròniques. Han estat acomiadades per trobar-se en situació d’incapacitat temporal, amb baixes mèdiques de curta durada, a causa dels sagnants descomptes en nòmina que s’apliquen a les malaltes a Correus, moltes d’elles es veuen obligades a escurçar les baixes per raons econòmiques.

Els acomiadaments els han estat comunicats a les afectades enviant als seus domicilis a una parella de lacais de Correus; segons la pròpia prefectura, treballadors voluntaris que ni tan sols formen part del departament de Recursos Humans i sense avisar amb els 15 dies preceptius, prefereixen pagar amb recursos públics la quantia d’aquests dies, amb tal que les afectades no tinguin capacitat de resposta ni d’assessores jurídica ni sindicalment abans de signar l’acomiadament.

Des de CGT diem que ja n’hi ha prou d’aquestes pràctiques mafioses, ja n’hi ha prou de la complicitat silenciosa del sindicalisme acomodat que ha signat consecutius convenis, sense garantir que situacions tan lamentables com les descrites puguin ocórrer. Ja n’hi ha prou de la utilització dels Serveis Mèdics i el Servei de Prevenció de Riscos Laborals com un arma de repressió i coacció contra les malaltes.

Fem una crida a la ciutadania en el seu conjunt com a usuaris de Correus, perquè manifestin el seu més profund rebuig a aquestes pràctiques empresarials, dutes a terme en el si d’una empresa pública subvencionada per totes nosaltres.

La CGT respondrà contundentment a aquestes agressions, no permetrem que utilitzin aquests casos per propagar la por i coartar el dret a la salut de totes les treballadores.

Com ahir, avui i sempre les treballadores hem de fer front conjuntament a aquestes agressions.

NO MÉS ACOMIADAMENTS DE MALALTES! READMISSIÓ JA!

Secció Sindical CGT Correus Barcelona

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT de Catalunya finalitza el seu XIè Congrés a Òdena
  2. Catalunya i les anarquistes
  3. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  4. 11è Congrés de CGT Catalunya a Igualada-Òdena
  5. Els socorristes de les platges de Barcelona presenten denúncia a Inspecció de Treball perquè les cadires de vigilància no garanteixen la salut dels treballadors i la seguretat dels banyistes
  6. Acords de Congrés de la CGT de Catalunya
  7. Full d’afiliació CGT i quotes afiliació any 2018
  8. Els professors de la Universitat de Barcelona tornaran a fer vaga el 25 d’octubre per reclamar unes millors condicions laborals
  9. Nota de premsa sobre l’XIè Congrés de la CGT de Catalunya que tindrà lloc a Igualada-Òdena del 19 al 21 d’octubre
  10. Ha sortit el número 204 de la revista Catalunya (Setembre-Octubre 2018)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid