Comunicat de suport al sindicat Organización de Trabajadoras Sexuales - Sindicat OTRAS - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Comunicat de suport al sindicat Organización de Trabajadoras Sexuales - Sindicat OTRAS
divendres 31 d'agost de 2018 / Comunicats / Visites: 1544
Menéame

El passat 4 d’Agost es va aprovar al BOE el sindicat «Organización de Trabajadoras Sexuales» (sindicat «OTRAS»). Aquest sindicat es constitueix a nivell estatal i amb la voluntat de defensar els drets laborals de les Treballadores Sexuals.

Des de fa anys, les Treballadores Sexuals participen activament dels col·lectius feministes i dels moviments socials, reclamant que se’ls reconeguin els seus drets com a treballadores. Uns drets que els permetran deixar d’estar invisibilitzades i de ser criminalitzades per la seva feina.

Les Treballadores Sexuals treballen en una indústria masculinitzada i patriarcal, on la manca de drets laborals promou els abusos i l’explotació laboral. La regulació del treball sexual, amb el reconeixement de drets laborals de les treballadores permetrà, per exemple, no haver de seguir subsistint en l’economia submergida, pagar preus abusius per poder tenir un lloc de treball i reduir les agressions institucionals que pateixen a diari.

Les companyes pateixen persecució institucional i policial, utilitzant la Llei Mordassa, les ordenances municipals o la Llei d’Estrangeria. Es persegueix a les Treballadores Sexuals i no als empresaris. Es persegueix a les Treballadores Sexuals autònomes amb multes molt altes que els dificulten realitzar el seu treball amb llibertat i dignitat. A més, les Treballadores Sexuals migrades pateixen aquesta repressió doblement, ja que en virtut de la Llei d’Estrangeria poden ser expulsades. Per contra, no es persegueix als empresaris que són qui fan negoci amb la feina de les Treballadores Sexuals, perquè ells sí que tenen drets. És un problema patriarcal i de classe.

Per trencar amb la vulnerabilitat i gran precarietat que viuen, cal el reconeixement dels drets laborals de les Treballadores Sexuals. Al mateix temps que és imprescindible aturar la violència institucional que pateixen i l’estigmatització social. Per tot això, era necessària la creació del sindicat «Organización de Trabajadoras Sexuales» i per això és important que com a feministes, com a sindicat i com a treballadores defensem aquesta organització.

Condemnem les declaracions de la Ministra de Treball, Magdalena Valerio. La constitució del sindicat «OTRAS» s’ha realitzant seguint els passos pertinents, compleix els requisits per la seva legalització i fa gairebé un mes (el 4 d’agost) que es va aprovar al BOE. La Ministra vol il·legalitzar un sindicat perquè sent atacada la seva moral, però no estem parlant de moralitat sinó de drets. No «le han colado un gol por la escuadra», perquè s’ha constituït legalment, seguint els procediments i temps previstos. I pot ser «uno de los peores disgustos de su vida política», però fa referència a les seves preferències i a la seva moralitat, no a un problema polític que hagi de regular. Ministra: malgrat no t’agradi s’ha constituït un nou sindicat per defensar els drets de les Treballadores Sexuals. Ministra: malgrat no t’agradi no pots utilitzar l’Advocacia de l’Estat per il·legalitzar un sindicat. Ministra: no pots il·legalitzar un sindicat per motius ideològics. Ministra: els sindicats no acceptarem la il·legalització d’un sindicat constituït que busca defensar els drets de les treballadores, independentment de la feina que realitzin.

Des de CGT Catalunya reivindiquem el dret de les treballadores a organitzar-se, sindicar-se i lluitar col·lectivament pels seus drets. Exigim que s’aturi la persecució contra el sindicat «Organización de Trabajadoras Sexuales» amb les que seguirem lluitant conjuntament als carrers per la defensa dels drets laborals de totes les treballadores.

31 d’Agost de 2018
CGT Catalunya

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. CGT convoca vaga a RENFE i ADIF el 31 d’octubre
  2. Guia d’autodefensa davant l’actuació de les mútues
  3. Entrevista a Lola Gutiérrez, d’Ensorrem Fronteres-CGT: ’L’emigració serveix de boc expiatori per al sistema capitalista’
  4. L’ICAM permetrà la presència sindical en les avaluacions mèdiques
  5. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  6. 29N Vaga a l’ensenyament públic. Revertim les retallades, ara!
  7. Comunicat Secretariat Permament de la CGT de Catalunya: No és el sistema judicial, és el capitalisme
  8. Ordre judicial de cerca i captura contra el Secretari General de la CGT de Catalunya en el marc del procés judicial del cas ’27 i més’
  9. La CGT de Catalunya finalitza el seu XIè Congrés a Òdena
  10. 10 anys de presó per ajudar a un refugiat? Lola absolució!

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid