La LLUITA de TOTA l'Atenció Primària passa per la VAGA del 26 al 30 de novembre - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La LLUITA de TOTA l’Atenció Primària passa per la VAGA del 26 al 30 de novembre
dimarts 20 de novembre de 2018 / Comunicats / Visites: 12209
Menéame

El passat dilluns 12 de novembre l’assemblea de Rebel.lió Atenció Primària vam decidir convocar a totes les treballadores de l’Atenció Primària de Catalunya a la vaga per als dies 26, 27, 28, 29 i 30 de novembre amb el suport de la Confederació General del Treball de Catalunya (CGT).

Abans de les dures retallades a la sanitat realitzades pel Conseller Boi Ruiz, des de l’Atenció Primària ja portàvem temps amb precarietat, normalment la paraula més escoltada i sentida en els Equips d’Atenció Primària era “no hi ha diners”.

Amb molt bona predicció del que li esperava a l’Atenció Primària de Catalunya, un grup de professionals de l’Atenció Primària funden el Fòrum Català d’Atenció Primària (FoCAP) que durant aquests quasi 10 anys han anat treballant i divulgant arguments i evidència científica en favor de l’Atenció Primària a tots aquells càrrecs i polítics que tenien responsabilitats amb la gestió del sistema de salut.

El deteriorament de la SALUT a la població ha estat evidenciant durant tots aquests anys amb la denúncia activa de més de 70 plataformes i entitats en la Marea Blanca de Catalunya.

El març de 2017 neix el moviment Rebel·lió Atenció Primària (https://rebelionprimaria.wordpress.com/) al qual s’adhereixen totes les treballadores de més de 80 Centres d’Atenció Primària de tot Catalunya.

Rebel·lió Atenció Primària, conjuntament amb FoCAP i Marea Blanca, portem treballant i lluitant per una ATENCIÓ PRIMÀRIA 100% PÚBLICA des del inici del moviment. S’han realitzat reunions, lliurament de documents als responsables sanitaris i campanyes com l’encetada el passat setembre “Donem Vida a L’Atenció Primària”.

Però la destrucció de l’ATENCIÓ PRIMÀRIA, fonament d’una SANITAT PÚBLICA, és més que evident i la demanda d’una vaga en una enquesta per xarxes socials que Rebel·lió Atenció Primària vam fer, un 82% de les companys volia fer vaga contra un 11% que no la volia fer.

En l’assembla del passat dilluns 12 de novembre l’assemblea REBEL·LIÓ ATENCIÓ PRIMÀRIA va decidir convocar a TOTES LES TREBALLADORES DE L’ATENCIÓ PRIMÀRIA DE CATALUNYA a la VAGA, ja que totes les professionals de l’Atenció Primària patim les conseqüències de les pèssimes condicions de treball, derivades d’una sèrie de decisions polítiques acumulades en els darrers anys que han fet impossible garantir, a hores d’ara, una atenció de qualitat i segura a la nostra població. És per això que creiem necessària una convocatòria conjunta de tots els professionals que treballem a AP.

Davant la passivitat de la Generalitat, la CGT convoca 5 dies de VAGA a TOTA l’Atenció Primària de Catalunya

Reivindicacions i accions previstes de la Vaga de 5 dies convocades a tot el sector sanitari de l’atenció primària

La convocatòria legal de la CGT és l’única que convoca a tota la plantilla, personal no sanitari (zeladores, auxiliars administratives, administratives, informàtiques, manteniment,...) i personal sanitari (TCAI, infermeres, metgesses, odontòlogues, fisioterapeutes, treballadores socials,...) dels centres d’atenció primària pública i concertada a 5 dies de Vaga. No és una vaga de metges, és una vaga de tot el sector.

L’inici serà el proper dilluns 26 de novembre fins les 23:59 del divendres 30 de novembre.

Aquesta vaga compta amb el suport dels moviments Rebel.lió Atenció Primària, Focap , Marea Blanca i la Confederació d’Associacions de Veïnals de Catalunya (CONFAVC) , tots els i treballadores podran fer 5 dies de vaga per a reclamar la millora d’un servei infradimensionat i la recuperació de millores laborals després de molts anys de la nefasta doctrina neoliberal que ha aplicat el departament de Salut.

Qui està convocat a la vaga?

Tots els professionals d’Atenció Primària

Quin són els punts indispensables de reivindicació?

• Recuperació del pressupost assignat als Equips d’Atenció Primària (20%). Reversió de la fragmentació originada amb la creació de dispositius que no són d’Administració Primària però se’ls hi han assignat tasques pròpies d’aquesta.
• Recuperació de les plantilles amb tots els professionals perduts en tots els EAPs des de l’inici de la crisi.
• Separació de gerències d’Atenció Primària i Atenció Hospitalària
• Recuperació econòmica dels drets malmesos en els darrers anys: dies de lliure disposició, 100% de les DPOs, recuperació de sou.

Accions previstes pel primer dia de vaga, dilluns 26 de novembre

10:00h:
Reunió de tots els professionals dels Equips d’Atenció Primària amb les batesdavant dels vostres CAPs per informar i protestar sobre la situació de l’Atenció Primària.
11:00h:
Concentració davant de la seu de l’ICS al carrer Balmes num 20, Barcelona
12:00:
Assemblea conjunta de tots els professionals que treballem a l’Atenció Primària al CAP Raval Nord (c/Torres i Amat 8, Barcelona)

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Carpeta

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  4. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  5. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  6. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  9. El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19
  10. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid