CGT aconsegueix que es reconegui l'acreditació de Teleoperador d'Emergències a Catalunya per a les treballadores i treballadors del 061, 112... - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT aconsegueix que es reconegui l’acreditació de Teleoperador d’Emergències a Catalunya per a les treballadores i treballadors del 061, 112...
dimecres 9 de gener de 2019 / Comunicats / Visites: 169
Menéame

CGT ACONSEGUEIX QUE ES RECONEGUI L’ACREDITACIó DE TELEOPERADOR D’EMERGÈNCIES A CATALUNYA PER A LES TREBALLADORES I TREBALLADORS DEL 061,112….

CGT aconsegueix l’obertura de la certificació de Professionalitat per als Teleoperadors d’atenció, gestió i coordinació d’Emergències. El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha iniciat, a petició del Sindicat de Transports i Comunicacions de la CGT Barcelona, l’acreditació de les competències professionals dels Teleoperadores d’atenció, gestió i coordinació d’Emergències.

Durant mesos hem estat lluitant des de CGT per a poder aconseguir aquesta certificació de Professionalitat. Per a això, en el 2017 vam mantenir una reunió amb el Director General de Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya el Treball, a la qual també van assistir la directora del Consorci per a la Formació Contínua i un responsable dels Serveis d’Ocupació de Catalunya. En aquesta reunió, el Sindicat de Transports i Comunicacions conjuntament amb la Federació Local de la CGT de Barcelona, lliurem un informe i sol·licitem l’obertura del procés d’acreditació.

Ara com ara, el Departament de Treball ha obert 200 places, 100 el desembre de 2018 i 100 el gener de 2019, de cara a la professionalització del personal que ara mateix tingui 3 anys d’antiguitat i poden acreditar més de 2000 hores de treball en la realització de treballs de teleoperació, gestió i coordinació en un centre coordinador d’Emergències.

El treball realitzat des del 061 CatSalutRespon i el 112 ha de ser reconegut per les administracions que els subcontracten, i ja és hora de professionalitzar els serveis i que la plantilla tingui el tracte que mereix. Per a això, des de CGT continuarem lluitant, i una vegada aconseguida la professionalització, volem que els serveis d’emergències es regulin en el conveni tenint en compte el caràcter essencial d’aquests. CGT sempre ha defensat que el sistema de classificació professional del conveni de Contact Center i els diferents grups professionals que contenen, no defineixen amb precisió les diferents aptituds, coneixements i tasques que els treballadors d’emergències han de realitzar habitualment.

Aquest conveni, pensat inicialment per a ordenar un sector molt concret, el de l’activitat comercial telefònica, avui engloba diferents grups de professionals amb tasques molt diferents de gran complexitat en diversos sectors de l’activitat econòmica, administrativa o professional, incloent àmbits d’actuació, com la informació al ciutadà (012 i 010) o la gestió d’emergències (061 i 112) que res tenen a veure amb l’activitat telefònica.

CGT Ferrovial 061
https://twitter.com/061cgt
https://www.facebook.com/pages/category/Community/Secci%C3%B3n-sindical-CGT-061-Ferrovial-Barcelona-927164550693724/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Guia d’autodefensa davant l’actuació de les mútues
  2. El 23 de març manifestació a Barcelona. Aturem l’extrema dreta. #23MSTOPVOX
  3. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  4. Entrevista a Jordi Martí Font sobre el ’Llibre Negre’: ’La revolució anarquista del 1936 suposà el moment d’independència més gran a Catalunya des del 1714’
  5. Full d’afiliació CGT i quotes afiliació any 2019
  6. La CGT de Catalunya finalitza el seu XIè Congrés a Òdena
  7. ’Peiró 42’, espectacle escènic sobre la figura de Joan Peiró, que es representarà el 28 d’octubre a Barcelona
  8. La LLUITA de TOTA l’Atenció Primària passa per la VAGA del 26 al 30 de novembre
  9. La CGT de Catalunya davant la sentència de la justícia grega a la companya Lola Gutiérrez
  10. 10 anys de presó per ajudar a un refugiat? Lola absolució!

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid