Entrevista als delegats de la secció sindical de CGT a SMATSA - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Entrevista als delegats de la secció sindical de CGT a SMATSA
Apareguda al núm. 205 de la Revista Catalunya
dimecres 23 de gener de 2019 / Catalunya / Visites: 266
Menéame

Parlem amb els delegats de la secció sindical de CGT a SMATSA, empresa concessionària de la neteja de Sabadell. Actualment, aquesta empresa està sent investigada pels jutjats per un suposat frau en la contractació i, al mateix temps, l’ajuntament ha iniciat els tràmits per fiscalitzar el servei.

La secció sindical de CGT va ser la més votada a les últimes eleccions sindicals, tot i així, no es té una majoria al Comitè d’empresa. Durant les últimes setmanes hi ha hagut una amenaça d’acomiadaments per part de l’empresa, una amenaça de vaga per part de la plantilla, i una amenaça d’intervenció pública per part de l’ajuntament.

Com esteu vivint aquest procés d’internalització del servei de neteja? Què us està comportant com a secció sindical?

És una situació molt complexa en la que dues parts s’estan jugant molt i els treballadors estem al mig, amb el greuge de que la plantilla està molt dividida i enfrontada. Indubtablement estem davant una empresa que està completament cercada a nivell judicial i la seva agressivitat contra el sindicalisme independent i autònom d’aquesta secció sindical es fa més patent mitjançant insinuacions continuades en les reunions i la relació amb l’empresa.

Quina és la vostra posició com a secció sindical davant d’aquest conflicte?

La posició de la secció sindical és la de la defensa dels interessos dels treballadors i treballadores així com la seva autonomia i independència enfront la direcció d’empresa i enfront els interessos polítics de l’ajuntament. Aquesta, i defensar el servei públic de neteja de la nostra ciutat. Quan parlem d’autonomia i independència volem aclarir que, des de la direcció de l’empresa i des de l’ajuntament s’ha intentat utilitzar la plantilla per a que es posicionés en un costat o en un altre i, nosaltres, només responem als interessos exposats, sense prendre partit per cap dels dos bàndols enfrontats.

Fa unes setmanes, justament amb CCOO, USOC i UGT vau convocar una vaga contra un ERO que comportava 43 acomiadaments i modificacions substancials de condicions de treball. Perquè es va retirar la convocatòria?

Lògicament, davant la retirada de l’ERO i la MSCT per part de l’empresa, no tenia sentit realitzar aquesta vaga. Eliminada l’amenaça d’acomiadaments la vaga quedava sense efecte.

Hi ha unitat al Comitè d’Empresa?

La nostra secció sindical, amb l’objectiu que no es trenqui la unitat dels treballadors de la plantilla, manté una unitat formal al Comitè, més enllà de les discrepàncies, que són importants i profundes en les formes de portar les qüestions per part de les altres seccions sindicals.

- Quines perspectives teniu a partir d’ara?

Estarem atents per a aturar qualsevol actuació de l’empresa o de l’ajuntament que ens perjudiqui de manera efectiva als treballadors i treballadores. Com sempre hem fet, no permetrem que es vulneren els drets de la plantilla.
Què penseu que pot fer el conjunt de la CGT com a organització en aquesta lluita?
Volem agrair el suport rebut per part de l’organització, ja que s’ha fet un gran treball al carrer, així com a la Federació Local de Sabadell i el Secretariat Permanent de Catalunya. I entenem que aquest és el camí.

http://www.revistacatalunya.cat/
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article13037

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  5. El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19
  6. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  7. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  8. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries
  9. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  10. Campanya Aturem la Invasió

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid