Setmana de lluita a l'educació pública del 4 al 10 de febrer - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Setmana de lluita a l’educació pública del 4 al 10 de febrer
dissabte 26 de gener de 2019 / Comunicats / Visites: 1876
Menéame

Setmana de lluita a l’educació pública del 4 al 10 de febrer, amb tancades a centres educatius, assemblees i xerrades.

COMUNICAT Assemblea de treballadores de l’Ensenyament Públic.

Som treballadores i treballadors de l’educació pública de les comarques de Barcelona, i ens estem organitzant per acabar amb les retallades que ofeguen els centres des de 2011. És urgent augmentar la inversió a l’educació pública, per atendre a l’alumnat i a les famílies com mereixen, millorar les condicions d’aprenentatge i garantir els drets dels infants i joves. Cal redreçar la situació, el sistema educatiu no pot sostenir-se més amb el nostre sobreesforç i explotació.

L’inici del curs 2018-19 hem sortit al carrer i volem donar continuïtat a aquestes mobilitzacions. El debat de pressupostos és un context favorable per pressionar i aconseguir millores concretes. I encara que no s’aprovin es poden destinar partides a l’educació pública. Per això estem construint una setmana de lluita del 4 al 10 de febrer, coordinada amb les famílies i estudiants, convocant tancades als centres amb xerrades i assemblees. I continuarem amb les accions que calguin fins a aconseguir revertir les retallades.

PLATAFORMA REIVINDICATIVA

1. Restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades: 23h a Primària/18h a Secundària.
2. Retorn a l’horari de permanència del professorat de Secundària: 24h.
3. Reducció de les ràtios: màxim 20 alumnes a Primària i 25 a Secundària.
4. Conversió del 1/3 de jornada a 1/2.
5. Increment del personal de suport a la docència per atendre la diversitat.
6. Retorn al caràcter lectiu de les 2 h de reducció a majors de 55 anys.
7. Recuperació de poder adquisitiu.
8. Consolidació del lloc de treball del personal interí.
9. Manteniment de l’FP pública i al Departament d’Educació.
10. Retirada del Decret de Plantilles.
11. Retorn de la inversió pública a les Escoles Bressol i Llars d’Infants.
12. Internalització de tot el personal dels centres educatius públics: monitores, vetlladores, educadores i personal de serveis.

Considerem però, que amb un dia no n’hi ha prou. A la reunió del MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) amb el Conseller Josep Bargalló l’11 de desembre, aquest va supeditar totes les millores laborals a l’aprovació dels pressupostos. Es va mostrar en contra de disminuir les hores de permanència a secundària. A més a més, va transmetre que caldria escollir entre la reducció de ràtio o el retorn a l’horari lectiu. I entre la reducció de la jornada lectiva a majors de 55 o el retorn del primer estadi a sexenni. Cal així, donar empenta al Conseller perquè l’educació pública sigui una prioritat de país, amb... o sense pressupostos.

L’actual debat de pressupostos és un context favorable per pressionar i aconseguir millores concretes. I encara que aquests no s’aprovin es poden destinar partides a l’educació pública. Per això, l’Assemblea de treballadores de l’educació pública de les comarques de Barcelona, sorgida la jornada de vaga del 29N, està construint una setmana de lluita del 4 al 10 de febrer. Coordinant-se amb famílies i estudiants i convocant tancades a centres com a Badalona, Esplugues de Llobregat, Olesa de Montserrat, Sabadell, Sant Martí Sarroca, Sitges, etc. I una última tancada centralitzada divendres 8 de febrer oberta a tothom, a l’Escola Montseny (carrer del Torrent del Remei, 2-10, Barcelona. Metro: Vallcarca). Començarà a les 17 h amb un Taller de pancartes i activitats per infants. A les 18 h Taula rodona amb diferents lluites, a les 19 h Assemblea de continuïtat, a les 21 h Sopar i a les 22 h Cinefòrum i espai per passar la nit. Continuarem amb les accions que calguin fins a aconseguir revertir les retallades.

Des de CGT pensem que ara és el moment de recuperar els nostres drets, i fer que l’educació pública sigui realment una prioritat de Govern. Això ho aconseguirem construint i continuant la lluita des de baix, amb les eines més potents que tenim els treballadors i les treballadores com són les vagues amb continuïtat, decidides des dels centres.

Fem una crida a continuar convocant assemblees, per organitzar la setmana de lluita i debatre sobre la possibilitat de vagues, per aconseguir unes condicions laborals dignes i una educació pública inclusiva, gratuïta, universal, catalana, de qualitat, laica, feminista i coeducadora, democràtica i participativa, enfocada a la igualtat amb tots els recursos necessaris.

Volem fer créixer aquest moviment, així que fem una crida als treballadors i treballadores de l’educació pública a organitzar-se en assemblees als centres, i a posar-se en contacte amb l’assemblea de treballadores:

Correu electrònic: revertimretallades@gmail.com

Twitter: @treballadoresed

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La Tresoreria General de la Seguretat Social a Barcelona es queda sense servei de neteja
  2. Actualitzar l’anarquisme sense adulterar-ho
  3. Acceptarem el “Tu, calla!”? Revertim la repressió
  4. Increment de la participació a la Vaga General feminista de 24 hores
  5. La “Llei Aragonès”, els serveis públics al punt de mira
  6. Material Vaga General Feminista 8M
  7. Manifest en defensa de les biblioteques públiques de Barcelona
  8. Davant la convocatòria de vaga del 16 de maig
  9. La CGT denúncia una situació esperpèntica amb lectors d’empremtes digitals
  10. Comunicat del Comitè d’Empresa dels serveis de neteja viària de Girona

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid