Estrena de la pel.lícula documental 'Leo a la vida' el 21 de març a Lleida - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Estrena de la pel.lícula documental ’Leo a la vida’ el 21 de març a Lleida
dilluns 18 de març de 2019 / Notícies / Visites: 209
Menéame

El proper dijous 21 de març, a les 20:00 hores, s’estrena a Lleida la pel•lícula ’Leo a la vida’, un documental centrat en la figura de la pedagoga Leonela Relys i els analfabetismes.

La pel•lícula va ser premiada com a Millor Documental en els World Woman Adwards i al VI Festival Internacional de Cinema de Sant Andreu de la Barca (Premis Oriana). I ha estat a la selecció oficial del 39è Festival Internacional del Nou Cinema Llatinoamericà de l’Havana, en el 5è Festival de Cinema i Televisió del Regne de Lleó, a la 40a Setmana Internacional de Cinema d’Autor de Lugo i diversos festivals més.

Leo a la vida és un documental sobre la pedagoga Leonela Relys, creadora del mètode d’alfabetització més innovador fins al moment, el Yo, sí puedo. Les paraules de Leo ens fan reflexionar sobre els analfabetismes i l’alfabetització i serveixen com a fil conductor perquè l’espectador descobreixi el veritable mal que està frenant el progrés de la història cap a un món millor.

El film mostra a un grup de persones que assisteixen a la projecció d’una entrevista a Leonela Relys, una humil pedagoga creadora d’un senzill mètode d’alfabetització, el Yo, sí puedo, amb el qual s’han alfabetitzat més de 12 milions de persones en poc més d’una dècada. Un mètode didàctic i innovador premiat per la UNESCO i que ha representat una nova esperança en la lluita per un món alfabetitzat i culte.

Les paraules de Leonela, al costat de la participació d’altres personatges, són el fil conductor d’aquest document que s’endinsa en el problema dels analfabetismes. Testimoni a testimoni anem descobrint l’embrió de totes les desigualtats, discriminacions i injustícies que colpegen al món. Perquè l’analfabetisme no es redueix únicament a no saber llegir i escriure, ni és un problema dels països de l’anomenat Tercer Món: l’analfabetisme, en alguna de les seves variants, acompanya a cada persona, a cada comunitat, i si no som capaços de identificar-lo i eradicar-lo contribuirem a la perpetuació de la pobresa i l’exclusió d’una part important de la societat mundial.

Leo a la vida és més que un documental, és una guia que ens interpel•la i ens convida a analitzar en quina mesura estem lliures de l’analfabetisme, especialment de l’analfabetisme polític. En el viatge de la vida, és com tenir a la mà una humil llum d’oli enmig de la més solemne foscor.

El film es va estrenar oficialment a la 39è Festival Internacional del Nou Cinema Llatinoamericà de l’Havana amb gran èxit (va ser l’únic documental del festival que va omplir la sala de gom a gom), al desembre de 2017. A partir d’aquesta data el documental ha estat seleccionat en diversos festivals i en els World Woman Awards d’Indonèsia i als Premis Oriana de Sant Andreu de la Barca premiat com a Millor Documental.

Es tracta d’una producció de LGC Films i ha comptat amb el suport de l’Institut Cubà de l’Art i Indústria Cinematogràfics (ICAIC), la Cinemateca Nacional de Nicaragua, el Ministeri de Comunicació de la República de Veneçuela, la Diputació de Girona i la Universitat de Girona (UdG). La distribució estarà a càrrec de la mateixa productora, on han rebut ja peticions de ciutats com Córdoba, Granada, Pamplona entre diverses ciutats més.

Aquest és el segon llargmetratge documental del director gironí, Julio Suárez, després del magnífic, i censurat, documental "Lolo Rico: la mirada no inventada" (2015). Mentre produïa i dirigia alguns curtmetratges de ficció, durant més de dos anys ha estat gestant aquest documental que l’ha portat a filmar per diferents països de Llatinoamerica com Cuba, Nicaragua, Veneçuela i Haití, a més de filmar a Girona i Barcelona. A hores d’ara, Julio Suárez es troba produint un altre film documental que arribarà per aquest 2019.

Més Informació:

Web oficial film: https://www.leoalavida.com/
Facebook film: https://www.facebook.com/Leoalavida/
Web LGC Films: https://www.lgcfilms.com/

LGC Films
Tel: 616586799
lgcfilms@miraicrida.org

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  4. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  5. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  6. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  9. El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19
  10. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid