Guia laboral Covid 19 - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Guia laboral Covid 19
dimecres 25 de març de 2020 / Acció Sindical / Visites: 1861
Menéame

Aquest document intenta resumir, de manera ràpida i pràctica, algunes de les normatives aplicables a la situació actual derivada de l’expansió del COVID-19, la declaració de l’Estat d’Alarma i el tancament de molts centres de treball.

Abans de donar pas a la seva lectura, volem detallar algunes consideracions prèvies:

1- La situació evoluciona amb rapidesa, fet pel qual poden sortir noves disposicions normatives que modifiquen total o parcialment algunes de les consideracions que fem aquí. En la mesura del possible anirem actualitzant aquest document, però recomanem un seguiment de les novetats que vagin sorgint.

2- Cada vegada és més evident que les empreses estan utilitzant la situació actual per intentar treure’n profit. En alguns casos estan implementant mesures que ja tenien previstes des de fa temps, com és l’exemple d’alguns ERTO en el sector del metall, entre d’altres.

3- Les mesures dictades per l’estat en part van adreçades a mitigar una mica l’efecte immediat de la crisi sobre els treballadors/es, com ara el cobrament de l’atur a treballadors/es sense prou cotització o el fet que no gastem atur. No obstant, aquestes mesures carreguen en la despesa pública el que des de CGT-Catalunya entenem que haurien de ser obligacions de les mateixes empreses que la resta de l’any obtenen beneficis del nostre treball. A més, comportaran retallades i altres mesures antisocials quan passi l’actual situació de pandèmia.

4- A banda de les normatives legals, la base de la nostra defensa contra les agressions dels empresaris ha de ser l’acció sindical. Per això, prioritzarem les respostes col·lectives a través de les seccions sindicals i sindicats. Recomanem una comunicació constant amb el nostre sindicat.

SP CGT Catalunya

25 de març de 2020

Aquí podeu descarregar la guia

Guia laboral Covid 19

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. El toc de queda és una mesura absurda, inefectiva i autoritària
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Un cop presentat l’ERTO...retornen l’exagerat volum de trucades als canals comercials telefònics del RACC
  4. BALAÑÁ acomiada il·legalment al personal de tots els seus teatres
  5. Valoració d’urgència davant l’anunci del president del govern espanyol d’aturada de les activitats econòmiques no essencials
  6. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  7. Formulari d’afiliació (beta)
  8. IKEA Valls ’recompensa’ als treballadors durant la pandèmia amb un article 41
  9. Quotes afiliació any 2020
  10. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid