La CGT contra la reoburtura del Bicing a Barcelona per la salut dels/les treballadors/es i usuaris/es - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La CGT contra la reoburtura del Bicing a Barcelona per la salut dels/les treballadors/es i usuaris/es
Comunicat de la secció sindical de Bicing de Barcelona
dimecres 22 d'abril de 2020 / Comunicats / Visites: 121
Menéame

L’Ajuntament de Barcelona pretén reobrir el servei de Bicing tancat des de l’endemà a la declaració de l’estat d’alarma, el 17 de març, perquè no es pot garantir de cap manera la salut ni de l@s usuari@s ni de l@s trabajador@s ni de les seves famílies. En el seu moment aplaudim el bon criteri de l’ajuntament i de la UTE Pedalem, que van posar per davant la salut a altres interessos.

Estem en període d’una pandèmia molt contagiosa i descontrolada, la vida estimada del virus en una bicicleta pels materials que està feta, plàstics i metalls, és de tres dies.

No hi ha manera material de garantir una neteja i desinfecció de les 6.000 bicicletes i de les 424 estacions, a més cada bicicleta la utilitzen cada dia més de 6 persones i no passen per cap procés de neteja ni desinfecció, només quan són portades a taller, ja que en època normal pot no ser necessari, però si ho és quan hi ha un virus tan contagiós i que mata a la gent.

Si el 17 de març hi havia 9.000 infectats i 300 morts per coronavirus, avui dia aquests números s’han superat amb escreix i estem amb uns 195.944 infectats i gairebé 20.453 morts, a això cal sumar-li una alarma general prorrogada i el virus decretat com a pandèmia per l’OMS. Per a res està justificat posar més persones en risc. En tota Europa augmenten els morts i els contagiats dia a dia.

El servei Bicing compta amb un gran nombre d’usuaris, dels quals una àmplia majoria són estudiants i personal d’oficines, que en un gran percentatge es troben realitzant funcions de teletreball o han cessat la seva activitat. NO té sentit reactivar un servei en el qual un gran percentatge d’usuaris no estan en actiu.

CGT demanem que no es reprengui el servei fins que no es doni per finalitzada l’alarma general decretada pel govern
, i es pugui reobrir el servei amb les màximes garanties de seguretat, tant per a treballadors com per als propis usuaris del Bicing.

No estem d’acord que l’economia estigui per davant de la salut, exigim la paralització de tota activitat no essencial, la classe obrera tornem a ser la sacrificada obligant-nos a treballar per interessos econòmics, amb salaris de misèria, encara que ens costi la vida.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  2. 9 i 15 d’octubre. Vaga per a una Educació Pública de qualitat i segura!
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls
  5. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)
  6. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  7. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  8. Campanya Aturem la Invasió
  9. Ha sortit el número 214 de la revista Catalunya (gener 2020)
  10. 6 anys sense justícia després de la desaparició forçada dels 43 estudiants de Ayotzinapa a Mèxic

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid