De la plena ocupació a la plena precarietat - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Informes d’economia nº 3 del Seminari Taifa
De la plena ocupació a la plena precarietat
dilluns 1 de gener de 2007 / Guies d’acció social / Visites: 10663
Menéame

Publicat al gener del 2007, el tercer número dels informes d’economia està dedicat als canvis que han tingut lloc en l’àmbit laboral en los últims anys a l’Estat Espanyol.

Ja ha vist la llum el tercer número de la sèrie Informes de economía que publica el Seminari d’Economia Crítica Taifa.

En aquesta ocasió centrem el nostre anàlisi en el mercat de treball. L’informe està dividit en tres parts. En primer lloc es presenta el marc conceptual en el que es desenvolupen les relacions laborals en l’actualitat, revisant les principals posicions teòriques al respecte. En segon lloc dibuixem l’evolució del mercat laboral espanyol des dels anys setanta del segle XX fins a l’actualitat assenyalant les principals etapes i posant un ènfasi especial en els últims 10-15 anys en els quals s’ha anat susbtituïnt progressivament el problema de l’atur a costa del nou problema de la precarietat laboral. Per últim, dediquem tot un apartata a analitzar la recent reforma laboral del 2006 i , malgrat encara és d’hora per poder evaluar-ne els resultats, intentem explicar les principals novetats així com els seus efectes i les seves conseqüències.

L’objectiu d’aquest Informe és analitzar les línies principals per les que està evolucionant l’àmbit de l’ocupació en els últims anys, a l’estat espanyol. Sabem que el capitalisme és un sistema d’organització social i econòmica on la població està dividida essencialment en dos classes socials: els que disposen d’un capital per a invertir i viure dels seus beneficis, i els que s’han de guanyar la vida per mitjà del seu treball.

En el capitalisme és per mitjà de la venda de la força de treball de la població que no és propietària del capital —treballadors— als que ho posseïxen —capitalistes—, com la majoria de les persones obtenen els ingressos necessaris per a viure. Per això la situació de l’ocupació i la seva evolució és essencial per a avaluar el desenvolupament de la vida individual i col·lectiva de la societat.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid