Felip Puig torna a negar que Ester Quintana fos ferida pels Mossos d'Esquadra - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Felip Puig torna a negar que Ester Quintana fos ferida pels Mossos d’Esquadra
dilluns 3 de desembre de 2012 / Notícies / Visites: 289
Menéame

JESÚS RODRÍGUEZ | 03/12/2012 - Setmanari Directa

“Amb les informacions i les dades que tenim a dia d’avui, hem de considerar que de cap de les maneres Ester Quintana fou lesionada per un projectil llançat pels Mossos d’Esquadra”. Aquestes són les paraules que Felip Puig ha pronunciat avui a la diputació permanent del Parlament de Catalunya. Malgrat això, ha confirmat que s’ha obert una investigació per aclarir els fets, i que aquesta no ha estat encara finalitzada. Contradiuen frontalment aquesta versió els nombrosos testimonis, les imatges de les càmeres de videovigilància ubicades a la confluència del passeig de Gràcia amb la Gran Via i les proves que ja són en mans del jutjat d’instrucció 11 de Barcelona.

A diferència d’altres ocasions, el conseller avui ha obert la porta al debat sobre l’ús de les bales de goma “de ben segur que al llarg de la propera legislatura es podrà evaluar i estudiar l’ús d’aquest mecanisme”. Cal recordar que CiU i el PP han bloquejat en la present legislatura la creació d’una comissió d’estudi instada per l’associació Stop Bales de Goma. El representant d’ICV-EUiA a la diputació permanent ha preguntat en reiterades ocasions si s’havien obert expedients disciplinaris i/o informatius per l’actuació de la Brigada Mòbil, ARRO o altres unitats, i, finalment, Puig ha destapat una dada que fins ara era del tot confidencial: 622 expedients disciplinaris des de l’any 2009. Tres agents de l’ARRO Tarragona que van ferir un menor al cap i van agredir dues vianants el 14N són, segons Puig, els darrers expedientats.

El temps verbal preterit emprat per Felip Puig en alguns moments de la seva compareixença ha fet especular amb dues hipòtesi entre les professionals de la informació que l’escoltaven: no optarà a ser nou conseller d’Interior o les bales de goma temporalment no s’utilitzaran.

Incident amb les acreditacions

Malauradament, avui, dos periodistes que treballen a l’equip audiovisual de la nostra web, han estat protagonistes involuntaris de la sessió parlamentària. Malgrat haver demanat l’acreditació fora de termini, circumstància que també afectava aquest matí a d’altres mitjans de comunicació, el servei de premsa del Parlament de Catalunya havia acreditat a Oscar M. i Carlos O. per tal d’assistir a la compareixença de Felip Puig. Quan una de les acreditacions ja havia estat entregada, dos agents dels mossos d’esquadra han vetat l’accés dels periodistes –segons han confirmat tres redactors d’altres mitjans que n’han estat testimonis– i han forçat que el periodista de la Directa retornés l’acreditació.

El servei de premsa del Parlament ha justificat el veto tot dient que s’havia fet la petició fora de termini, argument poc vàlid en tant que altres mitjans que sí havien accedit a l’hemicicle tampoc s’havien acreditat dins del termini establert. Així mateix, han assegurat que no era possible l’accés perquè la sala de premsa estava plena. Aquest últim extrem s’ha pogut comprovar posteriorment que era fals. Finalment, i després d’enviar un correu electrònic amb les dades dels periodistes des de l’adreça corporativa de la Directa han rectificat la decisió i els han permès l’accés a l’hemicicle. Això sí, 10 minuts després de l’inici de la compareixença.

http://www.directa.cat/noticia/felip-puig-torna-negar-que-ester-quintana-fos-ferida-pels-mossos-desquadra

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT de Catalunya finalitza el seu XIè Congrés a Òdena
  2. Catalunya i les anarquistes
  3. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  4. 11è Congrés de CGT Catalunya a Igualada-Òdena
  5. Els socorristes de les platges de Barcelona presenten denúncia a Inspecció de Treball perquè les cadires de vigilància no garanteixen la salut dels treballadors i la seguretat dels banyistes
  6. Acords de Congrés de la CGT de Catalunya
  7. Full d’afiliació CGT i quotes afiliació any 2018
  8. Nota de premsa sobre l’XIè Congrés de la CGT de Catalunya que tindrà lloc a Igualada-Òdena del 19 al 21 d’octubre
  9. Els professors de la Universitat de Barcelona tornaran a fer vaga el 25 d’octubre per reclamar unes millors condicions laborals
  10. Ha sortit el número 204 de la revista Catalunya (Setembre-Octubre 2018)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid