CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Diversos col·lectius convoquen una gran manifestació “contra el feixisme i el racisme” el 29 de juny al Vendrell

Dijous, 11 abril, 2013

ARKAITZ IZA PÉREZ / @ARKAITZIZA | 10/04/2013 - Setmanari Directa

Diversos col·lectius han presentat avui, en una roda de premsa celebrada al Vendrell, la manifestació nacional que el 29 de juny recorrerà els carrers del municipi penedesenc “contra el feixisme i el racisme” i per la convivència. Els convocants, entre qui es troba Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, la CUP, EUiA o col·lectius com La Trinxera, Arran, l'Ateneu Popular de Calafell, La Ruda, El Taulell de l'Arboç i els sindicats CGT i SEPC del Baix Penedès, difondran la iniciativa sota l'etiqueta #29JContraelFeixisme i volen que la mobilització sigui “l'espurna que reactivi la lluita contra el feixisme i el racisme al territori”.

Aturar Plataforma per Catalunya

La marxa s’emmarca dins la campanya “per frenar l’avanç de la formació feixista i xenòfoba Plataforma per Catalunya”, que als darrers comicis municipals va aconseguir cinc regidories al Vendrell. Segons ha explicat el membre de l’Ateneu Popular de Calafell Ivan Montejo, l’objectiu és que aquesta campanya i la manifestació del 29 de juny no siguin el final de la lluita “contra el feixisme i el racisme que representa PxC”, sinó que sigui un punt d’inflexió i l’oportunitat perquè la lluita antifeixista, afirmava, sigui més forta al territori i compti amb la implicació de totes les forces antifeixistes i antiracistes.

La presentació d’aquesta campanya ha tingut el suport del diputat al Parlament de Catalunya per la CUP-AE, Quim Arrufat, qui ha volgut recordar que aquesta setmana es compleixen 20 anys de l’assassinat de Guillem Agulló per part dels feixistes i que “contra el feixisme i el racisme no calen discursos i posicionaments retòrics per quedar bé als plens municipals, sinó que no s'ha de deixar cap espai ni deixar que creixi, i fer-los sentir a ells la por que ells pretenen que senti la població immigrada i els col·lectius exclosos de la nostra societat”.

Els col·lectius convocants donaran més informació durant les properes setmanes de totes les activitats que es desenvoluparan arreu del Baix Penedès emmarcats dintre de la campanya #29JContraelFeixisme.

http://directa.cat/noticia/diversos-col%C2%B7lectius-convoquen-una-gran-manifestacio-contra-feixisme-racisme

>>> El blog de #29Jcontraelfeixisme:
http://29jcontraelfeixisme.blogspot.com

MANIFEST

Les migracions de les persones en la cerca de millors condicions de vida no són un fenomen excepcional ni recent. La història de qualsevol país o societat està marcada pels fluxos migratoris, en un sentit o en un altre. En les dues últimes dècades hem vist com els països europeus s’han convertit en receptors d’immigració, per, entre altres factors, la pobresa i la manca d’oportunitats en els països d’origen, i també per la possibilitat de prosperar en els països receptors. Així doncs, hem vist com Europa, on durant segles la població emigrava a altres continents – i que avui dia torna a produir-se a causa de la crisi -, ha passat a ser destí de la immigració.

El desmantellament progressiu de l’anomenat “estat del benestar” per part dels successius governs de la Unió Europea, sota la influència de lobbys econòmics, del Banc Mundial i del Fons Monetari Internacional, ha agreujat aquesta situació. La disminució de, per exemple, les ajudes i subsidis que ha comportat l’aplicació d’aquestes polítiques econòmiques, ha fet créixer la sensació de competència entre les persones nouvingudes i la població ja establerta.

La crisi en la qual estem immersos ha permès, a casa nostra i a la resta d’Europa, l’aparició de partits d’extrema dreta, amb un missatge populista i xenòfob, que ha provocat una sensació distorsionada generalitzada sobre els privilegis dels immigrants vers els autòctons, la qual cosa ha generat una degradació de la convivència i un augment de la crispació social. És intolerable que en nom de la crisi es legitimin aquests tipus de discursos i s’encobreixin polítiques que atempten directament contra els col•lectius més desfavorits. No podem oblidar que circumstàncies semblants van permetre l’ascens al poder de Hitler, a Alemanya, i Mussolini, a Itàlia, entre d’altres.

Al Vendrell, i al Baix Penedès, com a la resta dels Països Catalans, un dels partits que més bé representa aquesta demagògia ultradretana i xenòfoba és Plataforma per Catalunya (PxC). Des que l’any 2003 aquesta formació aconseguí representació a l’Ajuntament del Vendrell hem pogut observar com any darrere any incrementava suports i vots; fins a arribar als 2328 vots (el 17’5%) a les darreres eleccions municipals del 2011, de tal manera que aconseguiren 5 regidories. La demagògia, les mentides, les amenaces i els rumors han estat el seu tret característic des de la seva irrupció. PxC ha crispat la convivència al municipi vendrellenc, aprofitant el descontentament social per atacar els més dèbils i aconseguir benefici electoral.

La competència per aconseguir una part d’aquesta massa de vots ha provocat que altres partits hagin adoptat parts d’aquest llenguatge contra la immigració, i així contribuint a la normalització del discurs de la formació xenòfoba. Pel que fa al cas destacat del Vendrell, en l’anterior legislatura, CiU es va reunir assíduament amb PxC, per tal de pactar punts tan importants com els pressupostos municipals i, després de les darreres eleccions municipals de 2011, fins a l’últim moment, la formació va estar oberta a un possible pacte de govern amb la formació racista i feixista.

Aquesta normalitat institucional també ha provocat que bona part de la societat civil vendrellenca, excepte en moments puntuals, hagi mostrat una actitud cada cop més passiva pel que fa a la presència de regidors i regidores d’extrema dreta al consistori.

La formació xenòfoba no ha limitat la seva expansió al Vendrell. A altres municipis del Baix Penedès, com L’Arboç, amb un 5’07% dels vots, i Santa Oliva, amb un 5’55%, també han estat a punt d’aconseguir representació. Cal destacar que en aquest darrer municipi presentaven com a cap de llista a una coneguda simpatitzant dels moviments neonazis de la comarca. A més a més, també van presentar candidatura a altres municipis del Baix Penedès, com Bellvei (3’81%) o Calafell (3’77%).

Hem d’esmentar, també, la presència de Via Democràtica, escissió de PxC, que també es va presentar al Vendrell (2’02%) i Calafell (3’69%) i Bellvei (1'12%).

És l’hora de dir que ja n’hi ha prou, i de demostrar que volem una societat justa i cohesionada on tothom hi té cabuda. És l'hora de mobilitzar-nos per expressar el rebuig del nostre país i de la nostra ciutat al racisme i al feixisme, que només genera desigualtat i violència. És el moment de posicionar-se i deixar de mirar a un altre costat, ja que la nostra indiferència dóna força a les organitzacions racistes i feixistes com PxC.

Per això, les entitats sota signants convoquem tots els vendrellencs i vendrellenques, així com a la resta dels Països Catalans, a manifestar-se pacíficament el dia 29 de juny de 2013. Aquesta jornada de mobilització, així com les setmanes prèvies, han de ser l’espurna que reactivi la lluita, al nostre territori, contra el racisme i el feixisme.

NO AL RACISME, NO AL FEIXISME, NO A PxC!

NO PASSARAN, NO PASSARAN, NO PASSARAN!