Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Materials de formació
Darrer afegit : 15 de gener de 2016.

Materials de formació sobre temes diversos, d’interès per a afiliats i afiliades.

Podeu trobar més informació al web

https://formaciocgt.net/

0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50 | 60 | 70
dijous 29 de setembre de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
Mòdul de formació sindical Què és la CGT: Organització i funcionament Editat l’any 2010 pel Secretariat Permanent del Comitè Confederal de Catalunya de la CGT a partir del document elaborat per l’equip de formació de la CGT Andalusia 2003. >>> El teniu en document adjunt en format pdf. Traducció del document: CESL Un material bàsic per a militants, afiliats i afiliades de la CGT per tal de conèixer (...)
dimecres 24 d'agost de 2011 ,  per  S Comunicació CGT Catalunya
Estudi i anàlisi del Gabinet Jurídic Confederal
L’Enquesta de Població Activa (EPA) relativa al segon trimestre 2011, posada en relació amb el Moviment Laboral corresponent a juliol 2011 del Ministeri de Treball, amb la Enquesta Anual de Costos Laboral corresponent al 2010 i alhora amb els Beneficis Empresarials de les Empreses que cotitzen a l’Ibex 35, ens mostren, d’una banda, el grau de misèria política de l’estructura de poder: UE, FMI, (...)
dijous 18 d'agost de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
Us oferim un avançament del que serà el proper informe del Seminari d’Economia Crítica Taifa: Apuntes sobre la economía furtiva del capitalismo. Aquest document, De la crisis de la deuda al ajuste, té 21 pàgines i el següent índex: Una economía endeudada, una herencia que viene de lejos. • Deuda privada. • Deuda pública. • Deuda externa: La balanza por cuenta corriente. El endeudamiento financiero. (...)
dimecres 17 d'agost de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
DESTRUCCIÓ MASSIVA DE LLOCS DE TREBALL I MALVERSACIÓ ESCANDALOSA DE FONS PÚBLICS Per a sanejar-les, per a la iniciativa privada, segons els criteris del capital financer, les Caixes han de ser “fortes” i “rendibles”. Forçant el procés de fusions i SIPs que comporten, entre altres conseqüències no desitjades, el desarrelament dels seus entorns socials i territorials, desaparició de les Obres Socials, (...)
dimarts 2 d'agost de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
un document elaborat per Veterinaris Sense Fronteres sobre la injusta distribució dels fons de la PAC (Política Agraria Comunitaria)
En l’últim Eurobaròmetre –2010- sobre la Política Agrària Comuna (PAC), es preguntava si s’ha de seguir subvencionant a l’agricultura europea. El 83% de la societat europea i el 88% de l’espanyola diu que si. Si la pregunta hagués estat si s’ha de seguir subvencionant a les grans empreses del sector agroalimentari segurament la resposta seriosa distinta. Però aquesta pregunta no es va fer. Recentment, (...)
diumenge 31 de juliol de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
Les successives reformes laborals han ampliat la llibertat dels empresaris per a canviar les funcions dels treballadors a l’interior de les empreses
Quan es realitza un contracte de treball, les parts contractants acorden la realització, per part de l’empleat, d’una sèrie de tasques que es corresponen a alguna categoria o grup professional dels establerts en el seu conveni de referència. Els grups professionals (per exemple, administratiu) estan redactats amb una major amplitud que les categories (per exemple, auxiliar administratiu) i (...)
dimarts 5 de juliol de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
Breu informe que el professor Steve Thomas va realitzar sobre les vicissituds d’uns de els nous models de reactors nuclears: l’EPR francès
Hi va haver un temps en què es podia debatre sobre energia nuclear sense la opressiva presència de Fukushima. Eren temps de contundència en el discurs i en la mentida, però eren els debats que es desenvolupaven dins dels marges en què el "lobby" nuclear es sentia més a gust: es debatia sobre terminis de construcció, sobre preus, sobre models de substitució, sobre les "noves" generacions de reactors (...)
divendres 1 de juliol de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
Informe especial de l’Observatori Crític dels Mitjans que recull dotze reportatges de dotze temes de gran importància succeïts el 2010 arreu dels Països Catalans i que cap gran mitjà va recollir en profunditat. Una eina útil per als periodistes interessats en aprofundir o donar continuïtat a aquestes temàtiques i per a la ciutadania amb inquietuds més enllà del que hi surt als grans titulars. Els (...)
divendres 1 de juliol de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
Informe de juny 2011 sobre l’Enquesta d’Estructura Salarial de l’INE/2009
L’enquesta de l’INE sobre l’estructura Salarial 2009, confirma l’evident de la relació salarial: que el preu dels salaris de qui dirigeixen i organitzen les empreses, directius i executius suposa el 180,5% dels salaris mitjans en la resta dels grups professionals. La denominada “Bretxa Salarial” o el repartiment desigual del “pastís” o de la riquesa social, s’observa molt bé en la variable de tipus (...)
dilluns 6 de juny de 2011 ,  per  Coordinació del Catalunya
Indigneu-vos Stéphane Hessel crida a la insurgència pacífica al seu llibre "Indigneu-vos!" i s’ha convertit en tot un fenomen literari a França i a tot el món gràcies a "Indigneu-vos!". Es tracta d’un petit escrit, d’unes 30 pàgines, on Hessel fa una crida a la insurrecció pacífica. Es dirigeix sobretot als joves. Els demana que s’indignin davant les desigualtats que imperen en la societat actual i (...)
0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50 | 60 | 70
Rànquings 365 últims díes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid