9 i 15 d’octubre. Vaga per a una Educació Pública de qualitat i segura!

9 i 15 d’octubre. Vaga per a una Educació Pública de qualitat i segura!Després de la consulta feta al col·lectiu docent i d’haver-ho decidit assembleàriament, CGT Ensenyament convoquem, juntament amb el Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps), a tot el personal docent i laboral del Departament d’Educació i d’altres administracions públiques catalanes (incloent-hi les llars d’infants de titularitat municipal) a dues jornades de vaga els dies 9 i el 15 d’octubre per exigir al Departament que inverteixi en els recursos necessaris per impartir l’educació presencial sense posar en risc la salut de la comunitat educativa.

Cridem a totes les treballadores de l’educació pública i a tots i totes les companyes de la CGT a difondre aquesta convocatòria i a debatre als centres sobre la necessitat de fer-la. Ens hi juguem l’educació de l’alumnat i la salut de tota la comunitat educativa!

Es corroboren les pitjors previsions

Fa mesos que exigim al Departament d’Educació la reducció de ràtios en els termes que el mateix Conseller Bargalló i la ministra Celaá van anunciar el maig passat per aquest curs. És a dir, màxim 10-15 alumnes a Infantil i Primària i màxim 20 a Secundària. Així com l’adequació necessària dels espais per permetre la distància necessària entre l’alumnat. I un increment exponencial de les plantilles, per tal que l’augment de grups no es faci a costa de la pèrdua d’especialitats, desdoblaments i d’altres recursos per atendre la diversitat. Iniciat el curs lectiu, res d’això s’ha acomplert ni de lluny.

Menyspreu i risc per a les treballadores

La manca de gestió del departament afecta directament la salut de les persones. S’està obligant a anar als centres a persones vulnerables, mentre altres treballadores segueixen a l’atur esperant un nomenament.

Aturem els centres per fer-los funcionar

Els i les docents volem treballar i poder impartir un ensenyament 100% presencial, de qualitat i amb seguretat sanitària. Però els recursos actuals no garanteixen cap d’aquestes qüestions. Les ràtios actuals de molts centres (25 o més a Primària i 30 o més a Secundària) no permeten una atenció personalitzada a l’alumnat. Fan impossible el manteniment de les distàncies de seguretat sanitària i per tant, és molt més probable que hagin de tancar i que patim confinaments al llarg de tot el curs.

Seguim treballant per un pla de lluita unitari

Des de CGT hem estat treballant per tal d’arribar a mobilitzacions i vagues unitàries i seguim cridant la resta de sindicats a adherir-se i participar-hi. En qualsevol cas, creiem que les vagues convocades són absolutament necessàries i esperem que així ho entengui el màxim professorat possible, més enllà de la seva filiació sindical.

EXIGIM:

  • Reducció de ràtios: 10-15 a EI-PRI; 20 a Secundària. A escoles bressol; 5 per lactants, 9 per caminants i 15 per grans.
  • Increment de plantilles necessari per reduir les ràtios sense afectar a les especialitats, atenció a la diversitat i de suport als alumnes amb NEE.
  • Dotació de personal sanitari a cada centre.
  • Substitució de les treballadores vulnerables que no es poden incorporar als centres.
  • Dotació de tot el material necessari als centres (mascaretes FFP2 i pantalles facials, hidroalcohols, termòmetres).
  • Increment dels recursos necessaris per part del departament i ens locals per garantir l’aplicació dels protocols de neteja i desinfecció als centres.
  • Permís retribuït no recuperable per a les treballadores i els treballadors amb menors al seu càrrec en situació d’espera de resultat de PCR, aïllament o quarantena.

 

Federació d’Ensenyament CGT Catalunya

 

Esta entrada fue publicada en CGT, Covid19, Educació, Sindical, Social, Vaga. Guarda el enlace permanente.