CGT en defensa de l’Educació pública, de qualitat, laica, universal i gratuïta

cgt-escola-publicaMatricula a les teves filles i fills en la pública!! La concertada és privada

Vine a la pública!
Laica, de qualitat, garant de la cohesió social

Companyes i companys,

Des de CGT Ensenyament us volem informar que s’ha obert el termini per presentar la sol·licitud de preinscripció a l’educació infantil (segon cicle), primària i secundària obligatòria: del 10 al 17 de març (fins a les 24 h del 16 de març si s’envia per Internet). Tota la informació aquí

Us animem a triar l’educació pública perquè:

- Ensenya a conviure sense distinció d’ètnies, classe social, religió, sexe, nacionalitat, capacitats… desenvolupant valors de convivència, solidaritat, pluralitat, llibertat de pensament, tolerància ideològica i de creences i rebuig a qualsevol segregació o discriminació social.

- Garanteix la cohesió social futura de la societat en estar contribuint a la compensació de les desigualtats socials.

- Ofereix un ensenyament gratuït, comptant amb recursos per atendre tot l’alumnat.

- Ofereix professorat especialitzat i de suport per a les dificultats d’aprenentatge, equips psicopedagògics i departaments d’orientació.

- Els centres públics són nostres, estan oberts a la societat i permeten la plena participació real en la seva gestió de tots els sectors de la comunitat educativa: professorat, alumnat i famílies, sentint-nos tots còmplices en la millora de la qualitat del servei educatiu, en un ambient de treball en llibertat i pluralitat.

- Ofereixen i milloren els seus serveis escolars: menjadors, instal•lacions esportives, laboratoris, biblioteques, aules d’informàtica…

- Les escoles i instituts públics són pròxims a l’entorn natural i social de l’alumnat i les seves famílies.

- L’alumnat dels centres públics compta amb una variada oferta d’activitats extraescolars i complementàries organitzades per les Associacions de Mares i Pares i les administracions educatives.

- Quan l’ensenyament privat diu «centres sostinguts amb fons públics» és un eufemisme que amaga el negoci que fan els centres privats amb les subvencions. Els concerts són diners públics que haurien de ser per a l’Escola Pública i no per a enriquir butxaques privades. CGT aposta per la progressiva integració a la xarxa pública dels centres concertats que ho desitgin havent de quedar la resta com a privats.

Per les raons exposades CGT us convida a matricular les vostres filles i fills a la Pública

Federació d’Ensenyament CGT Catalunya
http://cgtense.pangea.org/
@CGTEnsenyament

Esta entrada fue publicada en CGT, Educació, Política, Sindical, Social, Universitats. Guarda el enlace permanente.