CGT Catalunya es solidaritza amb el seu Secretari General, davant la declaració davant del jutge per la imputació de la Universitat Autònoma de Barcelona

El dijous dia 11 de juny, el nostre company Ermengol Gassiot, Secretari General de la CGT de Catalunya, conjuntament amb 3 estudiants de la UAB, han estat citats a declarar com a imputat davant el Jutjat d’Instrucció número 3 de Cerdanyola del Vallès, en relació a les mobilitzacions estudiantils realitzades durant el curs 2012-2013. En aquest procediment, han estat imputats 25 estudiants o exestudiants, un treballador del PAS , a banda de l´Ermengol Gassiot. A data d’ avui el nostre company no sap de què se l’acusa concretament. El sumari en relació al nostre company només reitera que aquest pertany a la secció sindical de la CGT a la UAB i es refereix a la intensa lluita sindical d’aquesta organització.

L’Ermengol, com a delegat de la Confederació General del Treball a la Universitat Autònoma de Barcelona, va donar suport als estudiants que van ocupar el rectorat l’any 2013, que posteriorment es va convertir en una ocupació de tots els col·lectius en lluita de la UAB, i a les mobilitzacions universitàries que es van realitzar durant el curs 2012-2013 i va mantenir i manté una ferma lluita sindical contra l’actual rectorat. Aquest no pot ser un motiu d’imputació penal, perquè malgrat tots els aspectes negatius de la vigent regulació penal, aquesta no imputa a les persones pel fet de ser qui són i de pensar el que pensen, sinó pel fet d’haver comès un determinat delicte. I en aquest cas, ni l’atestat penal acusa d’un delicte concret a l’Ermengol.

La Universitat Autònoma de Barcelona s’ha personat com a acusació particular del present procediment, resultant ser aquesta la primera vegada des del franquisme que una universitat pública denúncia penalment un professor per la seva pràctica política-sindical. I també és una situació quasi inèdita el fet que una universitat pública hagi denunciat penalment els seus propis estudiants.

Des de la CGT de Catalunya trobem completament aberrant el fet que una Universitat pública es personi com a acusació particular contra els seus propis estudiants, professors i personal per l’exercici dels seus drets i per la lluita sindical d’aquests, en destapar, entre d’altres, les males pràctiques de l’actual rectorat en relació a la contractació de professorat.

Aquesta actuació ens retorna a temps passats, temps que any rere any sembla que tornin amb més força amb la modificació de la Llei de Seguretat Ciutadana i del Codi Penal, i amb l’augment generalitzat de la repressió que veiem que va en augment davant l’inconformisme de la societat amb la situació política i econòmica actual.

La UAB no només s’ha personat com a acusació particular, sinó que també ha redactat informes per a la policia i ha perseguit clarament a aquelles persones que van ser contràries a la candidatura de l’actual rector, Dr. Ferran Sancho, convertint-se el present procediment en una persecució indiscriminada de la lluita sindical i, per tant, en una clara vulneració de l’exercici de drets fonamentals.

Des de la CGT de Catalunya volem mostrar el nostre suport al nostre company i a la resta d’imputades i denunciar públicament l’actuació de l’actual rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, encapçalat per Ferran Sancho,que ha reaccionat davant la lluita sindical de la manera més retrògrada i fins i tot intentant negar la seva personació com a acusació particular quan aquesta és evident, com mostra una simple lectura del sumari.

Ni imputacions insostenibles, ni persecucions polítiques, ni cap altre mètode de repressió a la lluita sindical ens aturarà. Exigim a l’actual equip de Govern de la UAB que retiri les acusacions contra el propi professorat, estudiantat i personal d’administració i serveis. Aturem la criminalització de la lluita sindical!

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya

Esta entrada fue publicada en CGT, Educació, Universitats. Guarda el enlace permanente.