La CGT i l’ICAM es reuniran periòdicament per tractar les altes mèdiques injustes i les malalties silenciades

Sindicalistes de CGT concentrats davant de l´Institut Català d´Avaluacions Mèdiques(ICAM) a BarcelonaEl sindicat CGT de Catalunya i l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) s’han reunit aquest matí i han acordat fixar un calendari de reunions periòdiques cada dos mesos per parlar de les altes mèdiques injustes i determinades malalties sistemàticament silenciades. La propera trobada serà el 29 de gener per abordar exclusivament el cas de les persones afectades per l’amiant, i la següent –encara sense data—se centrarà en les malaltes de Síndromes de Sensibilitat Central (SSC), que inclou la a Fibromiàlgia, l’Encefalomielitis Miàlgica (EM/SFC), la Sensibilitat Química Múltiple i l’Electrohipersensibilitat.

A la reunió d’avui s’ha comptat amb la presència la subdirectora —i màxima responsable— de l’ICAM, la Consol Lemonche, que ha estat acompanyada pel Director de Serveis del Departament de Salut, Xavier Rodríguez. Per part de la CGT de Catalunya hi ha anat el seu secretari de Salut Laboral, Alex Tisminetzky, una delegada de prevenció a Correus, Elisenda Pardo, i la Marta Sasaky, malalta de SSC acampada fa dies davant de l’ICAM. A banda del calendari marcat, s’han denunciat casos de maltracte o mala praxi de l’ens, i s’ha abordat la problemàtica dels treballadors i treballadores que els donen l’alta i després s’incorporen a l’empresa sense estar amb les mínimes condicions de salut per desenvolupar la seva feina, fet que provoca tensions i acomiadaments.

La reunió ha estat el resultat de les jornades de lluita convocades la setmana passada pel sindicat, i secundades per altres organitzacions socials, sindicals i de malaltes, amb l’objectiu de denunciar la vulneració de drets laborals i sanitaris per part d’aquest ens català.

CGT Catalunya

Esta entrada fue publicada en Salut laboral, Sindical, Social. Guarda el enlace permanente.