Dimecres 18-M, vaga a la UAB

vaga-CGT-UABLa vaga respon a la reducció de llocs de treball, la manca de drets salarials i la privatització de la universitat. Són cridats a la vaga tots i totes les treballadores que desenvolupen tasques docents i de recerca, tant del PDI com el PAS, amb i sense contracte.

Demà dimecres 18 de maig la Secció Sindical de CGT a la UAB convoca a tot el personal de la universitat i dels seus centres vinculats a una vaga de 24 hores contra les darreres mesures aprovades per l’Equip de Govern de la UAB. Aquestes mesures condicionen el futur de la universitat posant en perill la continuïtat laboral d’una elevada xifra de professors i professores. La convocatòria de vaga es va interposar oficialment fa dues setmanes, davant la negativa del Vicerector de Personal a ni tan sols negociar sobre les següents mesures:

  • Els canvis en la contractació de professors/es associades, que amenacen greument la continuïtat d’una part important dels contractes actuals.
  • La introducció de formes encobertes de subcontractació en el PDI laboral mitjançant els canvis que l’Equip de Govern pretén introduir a través de la figura del professorat vinculat o col·laborador, que no s’ajusten a llei.
  • La reducció del pressupost per a contractar PDI laboral en la majoria dels departaments de la UAB.
  • La no renovació de lectors i lectores que acaben el seu contracte aquest curs i que disposen de l’acreditació de TU de l’ANECA i, en paral·lel, la no renovació d’alguns dels TU interins el proper curs.

Pocs dies desprès de formalitzar la convocatòria de vaga, l’Àrea de Personal de la Universitat Autònoma de Barcelona va posposar l’aplicació de les dues primeres mesures però la vaga segueix ja que les dues darreres segueixen en peu i suposaran la no renovació (de facte, l’acomiadament sense cap indemnització) de entre 60 i 150 professores.

Article sencer a:
CGT Catalunya

Podeu seguir la vaga a:
https://cgtuab.wordpress.com
@cgt_uab
#vaga18M
#vagaPDIUAB

Secció Sindical de CGT a la UAB

Esta entrada fue publicada en Universitats. Guarda el enlace permanente.