Ara és el moment de recuperar drets laborals

RECUPERAR DRETS LABORALS
Ara és el moment!

El Tribunal de Justícia de la U€, en diverses sentències recents, ha posat en escac a polítics, empresaris i sindicats, referent a Drets Laborals violats i desposseïts de les persones assalariades per les legislacions laborals de l’estat espanyol.

Els dos drets violats i desposseïts, tenen a veure amb la desigualtat i la discriminació, tant al moment de la contractació com en la indemnització a la finalització dels contractes.

El primer dret violat per la legislació espanyola ve d’antic: ja l’Estatut dels Treballadors de l’any 80 permetia la contractació temporal, sempre que hi hagués causa. La Reforma bestial del PSOE del 84 constitueix la discriminació en origen a l’hora de la contractació, descausalitzant el contracte temporal i permetent el massiu frau de llei empresarial: qualsevol contracte temporal (obra, servei, circumstàncies de la producció, fomento ocupació, etc., etc.) val legalment per a treballs que són permanents. Totes les Reformes Laborals a posteriori, no han fet sinó aprofundir en aquesta il·legalitat i injustícia per més del 92% de les persones que són contractades de “forma temporal” al llarg de l’any, sobre una mitjana de 15 milions de contractes anuals.

El Tribunal de Justícia de la U€, en el supòsit d’una treballadora contractada temporalment durant molts anys en l’Administració Pública (Sanitat), considera que l’estat espanyol està violant el dret comunitari, en cobrir un lloc permanent, amb un contracte temporal. La lectura és molt senzilla, de sentit comú i de justícia social: fer paranys en les contractacions no és sinó una manera violenta de rebaixar els costos laborals i violar el dret fonamental a l’ocupació.

Comunicat SP Comitè Confederal CGT

Article sencer a:
CGT Catalunya

Esta entrada fue publicada en CGT, Normativa laboral. Guarda el enlace permanente.