Crida a la comunitat educativa a participar a la vaga del 18 de gener per revertir les retallades en educació

El sindicat CGT Ensenyament convoquem VAGA de l’ENSENYAMENT PÚBLIC el DIMECRES 18 DE GENER coincidint amb el debat d’esmenes parcials de l’àrea d’educació als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l’any 2017.

En l’actual context d’infrafinançament pressupostari que ha malmès greument l’ensenyament públic els darrers anys, el Govern de la Generalitat presenta uns pressupostos per l’any 2017 en els quals la inversió en educació pública per alumne segueix sent molt inferior a la del 2010 i no arriba ni a la meitat del que determina la pròpia LEC, situant-nos a la cua de la UE i al nivell de països com Laos o Perú.

Amb questa convocatòria exigim que als propers pressupostos es comencin a revertir les retallades en educació pública i que incorporin una sèrie de mesures bàsiques per a la qualitat de l’educació pública.

  • El retorn a l’horari lectiu anterior a les retallades (18h a secundària i 23h a primària) suposaria la incorporació als centres de 6.000 docents (que van ser acomiadats/des) i per tant una major atenció a l’alumnat, més possibilitats de desdoblaments, més temps de preparació de classes i correccions, de coordinació, atenció a famílies, etc.
  • Substitucions de tot el personal des del primer dia i des de l’1 de setembre és essencial perquè l’alumnat segueixi les classes amb normalitat quan algun/na docent està de baixa o en qualsevol situació de permís.
  • Cap tancament d’aules a centres públics i reducció de les ràtios (relació nombre d’alumnes per professor) per poder oferir una atenció més individualitzada a l’alumnat.

Les reivindicacions laborals (que incloem al cartell) també repercuteixen en la qualitat de l’educació pública perquè les condicions en que treballem les persones que atenem els i les nostres filles, encara que sempre hi posem tots els esforços, també incideixen en el servei que prestem.

Som conscients dels inconvenients que aquesta convocatòria pot ocasionar però molt més greus i constants són les mancances que està patint el nostre alumnat i estem convençudes que aquesta vaga pot ajudar a que s’incrementin els recursos i l’atenció que reben.

És per això que us demanem que secundeu aquesta VAGA no portant els vostres fills i filles a l’escola/institut el proper dimecres 18 de gener, i que els i les que pugueu participeu a la CONCENTRACIÓ que tindrà lloc a les 12:00 hores del mateix dia davant del Parlament de Catalunya.

L’educació pública és de tots i de totes. Defensem-la entre tots i totes.

Gener del 2017

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org/
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament

Esta entrada fue publicada en CGT, Educació, Social, Universitats. Guarda el enlace permanente.