Jul 152016
 

economia-colectivaAquest divendres 15 de juliol, tenim la presentació de les Jornades pel 80è aniversari de la Revolució Social, 1936-2016, al Centre Cívic La Marineta (Pl. de l’Església, 7, Mollet del Vallès, a 100 mts de l’Ajuntament Vell) en que passarem el documental «Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa 1936/39», de Eulàlia Comas (2014).

És un documental que aprofundeix en un fet històric recent i poc conegut: l’expropiació i la gestió obrera del 80% de les indústries i serveis a Catalunya entre 1936 i 39. És una de les transformacions més radicals -d’arrel- i innovadores del segle XX. L’última revolució d’Europa.

El documental és fruit d’un any i mig de treball i compta amb 13 entrevistes a testimonis i experts d’aquest període com Antoni Castells, Miquel Izard, Francesc Cabana, Pelai Pagès, Joan Ullés o Eudald Vila. Al llarg dels seus 66 minuts, mostra imatges, fotografies i documents de l’època procedents de més de 10 arxius diferents, entre els quals hi la Fundació d’Estudis Llibertaris Anselmo Lorenzo, l’Ateneu Enciclopèdic Popular, l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià o l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

Així mateix, inaugurem l’exposició «La Revolució Social», amb imatges del temps en que es va canviar la societat totalment, quan el poble va prendre la gestió de la seva vida a les propies mans.

Contarem amb la presencia del historiador Jordi Viader, per explicar i debatir sobre les col·lectivitzacions a Mollet i comarca.

Esteu tots i totes convidats a venir i participar!
Salut!

CGT Vallès Oriental

 

Quan: divendres 15 de juliol, 18.30h.
On: Centre Cívic La Marineta (Pl. de l’Església, 7, Mollet del Vallès, a 100 mts de l’Ajuntament Vell)

Sorry, the comment form is closed at this time.