La vida de les persones no és negociable - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La vida de les persones no és negociable
Comunicat del SAPB
dimecres 24 de juliol de 2019 / Acció Sindical / Visites: 7368
Menéame

Cada cop són més freqüents les onades de calor i, per tant, el col·lectiu de treballadores a l’aire lliure està sotmès, cada cop a condicions més extremes, en les quals s’arrisca la vida pel simple fet de romandre al carrer.

Des del 2003 i a causa d’un augment molt destacat de mortalitat per una llarga onada de calor sense precedents, es va començar a fer un seguiment del nombre de casos de cops de calor a Catalunya. El canvi climàtic arriba a Catalunya, com a la resta del món i aquest té un impacte directe en el desenvolupament del treball a l’aire lliure.

L’any passat 65 persones van patir un cop de calor de les quals 28 van morir. Tot i això, les empreses semblen fer cas omís dels antecedents i de les recents alertes dels organismes competents tant meteorològiques com de contaminació atmosfèrica, ignorant-les amb l’única finalitat de reduir costos, o el que és el mateix, de perseguir la maximització de beneficis, oferint els mateixos serveis a costa de la salut de la classe treballadora.

Magma Cultura, subcontracta del consorci Turisme de Barcelona (participat per l’Ajuntament de Barcelona) empresa que ofereix els serveis d’informació, venda i promoció del Bus Turístic (tant al mateix bus com a les diferents parades), l’Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona o AECSA (l’Associació d’Empreses Catalanes de Salvament Aquàtic) són només alguns dels exemples d’empreses que sotmeten a les seves treballadores a condicions de sensació tèrmica que porten al límit la seva salut quan treballen a l’aire lliure, arribant a superar els llindars segons tots els estàndards, inclosos els de la OMS.

Aquest any s’han detectat múltiples casos de persones que ja han estat de baixa a causa de cops de calor, i com a conseqüència la CGT ja ha interposat altres demandes com la de FCC Clavegueram a inspecció de treball per tal de que es respectin els mínims en matèria de prevenció de riscos laborals.

El mateix sistema depredador que accelera el canvi climàtic és el que obliga a les treballadores a patir-ne les seves conseqüències treballant sense mitjans sota un sol de justícia en condicions d’estrès tèrmic o sota la pluja.

La classe treballadora no tolerarem que ens feu responsables i damnificades de les vostres pràctiques autodestructives amb l’entorn i qui l’habita i hi treballa. La integritat física i psicològica no està sotmesa a negociació.

Comunicat del SAPB

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Està clar, vaga!
  3. El TSJC evita posicionar-se sobre el compliment de l’EPIF i allarga la vulneració de drets laborals del personal investigador predoctoral
  4. A cap espai de la vida. Manifest 25N
  5. 25 N día Internacional contra les violències masclistes
  6. Formulari d’afiliació (beta)
  7. Quotes afiliació 2021
  8. Un cop presentat l’ERTO...retornen l’exagerat volum de trucades als canals comercials telefònics del RACC
  9. Vaga Indefinida a partir del 30 de Novembre a Ramcon, a Mollet del Vallès
  10. El 8M d’enguany, una vaga històrica i necessària

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid