Cal una intervenció pública de la sanitat privada - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Cal una intervenció pública de la sanitat privada
dijous 12 de març de 2020 / Comunicats / Visites: 431
Menéame

Aquests dies estem veient un seguit de mesures que suposen un nou capítol de socialització de pèrdues empresarials en situacions de Crisi. El vicepresident Pere Aragonés ha presentat una via de crèdits per a les empreses de 1000 milions d’euros, dels quals la Generalitat avalarà el 75%. És a dir, s’assumeixen fins a 750 milions d’euros de pèrdues com fa uns anys es va fer de forma similar amb els bancs, amb suposats préstecs que mai es van recuperar.

Aquestes pèrdues es consolidaran en pressupostos posteriors i pagarem les conseqüències en forma de major austeritat en els serveis públics.

El govern de l’estat, igualment, ha anunciat que les baixes o quarentenes motivades pel coronavirus passarien a ser tractades com accident de treball, però amb el detall que la factura la pagarà la Seguretat Social en comptes de les mútues laborals com correspondria.

Noves partides pressupostàries s’estan derivant genèricament a ’sanitat’, sense mostrar clarament el seu destí final. Molt ens temem que una bona part es farà servir per pagar serveis de la sanitat privada a preu d’or, consolidant i reforçant un model de salut insolidari que encara farà negoci d’aquesta epidèmia. Venim d’un fort període de retallades i privatitzacions de departaments de la sanitat pública, que va suposar perdre 900 metges i 1000 llits d’hospital per pacients greus, sota la nefasta gestió de Boi Ruiz durant el govern d’Artur Mas.

L’expansió del coronavirus pressiona encara més una sanitat que ja estava al límit, amb personal insuficient, amb plantes d’hospital tancades i unes llistes d’espera interminables que suposen morts evitables. Llistes d’espera que encara seran superiors en anul·lar-se planificacions.

Cal un pla de xoc per aixecar la nostra sanitat, amb els pressupostos necessaris. Però per la situació actual calen accions decidides i que no paguem un cop més la classe treballadora els problemes de beneficis de la patronal.

Cal intervenir ja la sanitat privada. Ho diem alt i clar fins i tot fent servir aquesta Llei que tant sovint invoquen per mantenir-nos callats. Concretament l’article 128 de la Constitució on es detalla que tota riquesa està supeditada a l’interès general, que prioritza la iniciativa pública en l’activitat econòmica i on s’especifica la intervenció d’empreses en nom de l’interès general.

Els voltors aprofiten qualsevol desgavell per treure rèdit o passar-nos la factura dels seus problemes. Un cop més, sota un escenari d’urgència, tant govern de l’estat com de la Generalitat busquen una sortida que complagui als oligarques econòmics. Evitem la doctrina del capital de privatitzar els beneficis i socialitzar les pèrdues.

Intervenció de la sanitat privada ja per posar-la a disposició de les necessitats de la població.

SP CGT Catalunya

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Està clar, vaga!
  2. A cap espai de la vida. Manifest 25N
  3. 25 N día Internacional contra les violències masclistes
  4. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  5. Vaga Indefinida a partir del 30 de Novembre a Ramcon, a Mollet del Vallès
  6. Formulari d’afiliació (beta)
  7. Quotes afiliació 2021
  8. CGT, Anticapitalistes i CUP presenten un projecte per a socialitzar NISSAN
  9. Ha sortit el número 214 de la revista Catalunya (gener 2020)
  10. Reflexions de TEEI. Jo dic prou!

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid