28 d’ abril Dia Internacional de la Seguretat i la Salut al treball - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

28 d’ abril Dia Internacional de la Seguretat i la Salut al treball
dimarts 28 d'abril de 2020 / Salut laboral / Prevenció de riscos / Visites: 81
Menéame

La pandèmia del COVID19 demostra, un cop més, com al capitalisme, la salut de la classe treballadora i la seguretat en el seu lloc de feina no és la seva prioritat.

Des de bon començament estem fent, com a sindicat, una crida a un confinament total de la població per evitar la propagació del virus i que, a les feines que són essencials, les treballadores tinguin els EPI’s i protocols adequats per desenvolupar les seves tasques, amb seguretat i sense jugar-se la pròpia vida.

La reacció per part de la classe política és molt lenta i confusa. La reacció de la patronal és la de sempre: NO FER RES fins que la pressió de les treballadores, les denúncies a inspecció de Treball i la pressió mediàtica fan que al personal que treballa se’ls doti d’EPI´s per fer-ho amb seguretat.

Un exemple escandalós i vergonyós és la situació que viu la Sanitat, on les professionals estan treballant sense condicions de seguretat i arriscant la seva vida. Anys de retallades han suposat una situació de col·lapse del Sistema Sanitari i de Cures Públic, amb manca de personal i material adient. Demostrant que la privatització de serveis essencials per a la vida de les persones només busca beneficis econòmics i això significa malsons per a la societat.

A més, veiem com Inspecció de Treball, que treballa de forma telemàtica, està passant la pilota al departament de Salut i no accepta pronunciar-se en casos on la representació sindical ha aplicat l’article 21 de la LPRL: deixant indefenses a les persones treballadores que han de pressionar per obtenir EPI’s i poder treballar amb seguretat. Oblidant defensar la integritat física i augmentant l’angoixa.

D’altre banda, DENUNCIEM que hi ha pendent l’aplicació del R.D. 1698/2011, de 18 de novembre, sobre Coeficients Reductors de l’edat mínima de jubilació. Aquest RD legisla sobre la rebaixa de l’edat mínima de jubilació “per a aquelles activitats o grups professionals, en les escales, categories o especialitats on els treballs siguin de naturalesa especialment penosa, tòxica, perillosa o insalubre i que acusin elevats índexs de morbiditat o mortalitat”. Una millora per a la classe treballadora paralitzada des de fa gairebé 10 anys, per a les persones que fan feines penoses o perilloses com les relacionades amb la fabricació de ferro i acer, al sector petroquímic, a l’extinció d’incendis forestals, els que condueixen transports públics, els que realitzen treballs repetitius i mecànics i un llarg etcètera.. no podran jubilar-se més d’hora.

També la derogació, per l’actual Govern de l’article 52 d) de l’Estatut dels Treballadors (que formava part de la reforma laboral del 2012 aprovada pel PP, permetia fer fora un treballador amb baixes continuades encara que tinguessin un motiu mèdic reconegut) és només un rentat d’imatge, ja que la sentencia del TSJC abolint-lo, ja s’ha avançat al Govern. A la CGT portem anys lluitant contra aquests acomiadaments que tracten la salut com una mercaderia, las persones com a eines, humiliants ja que permeten a l’empresariat augmentar encara més els seus beneficis a costa de la nostra salut i la nostra vida. Amb el beneplàcit de CCOO i UGT que han avalat en reiterades ocasions la reforma del ET, signant un acord social amb el govern pel qual acceptaven que no es derogués la reforma laboral amb l’objectiu d’afavorir la pau social.

Pel compliment del RD sobre COEFICIENTS REDUCTORS!
Per l’anul·lació dels acomiadaments de l’article 52 d de l’Estatut dels Treballadors!

FRONT ALS SEUS BENEFICIS, LA NOSTRA SALUT!
@CGTBarcelona http://www.cgtbarcelona.org/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Està clar, vaga!
  3. El TSJC evita posicionar-se sobre el compliment de l’EPIF i allarga la vulneració de drets laborals del personal investigador predoctoral
  4. A cap espai de la vida. Manifest 25N
  5. 25 N día Internacional contra les violències masclistes
  6. Formulari d’afiliació (beta)
  7. Quotes afiliació 2021
  8. Un cop presentat l’ERTO...retornen l’exagerat volum de trucades als canals comercials telefònics del RACC
  9. Vaga Indefinida a partir del 30 de Novembre a Ramcon, a Mollet del Vallès
  10. El 8M d’enguany, una vaga històrica i necessària

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid