Presentació del projecte

La finalitat del projecte és posar a l’abast del public en general i dels investigadors i estudiosos en particular, un espai a Internet on poder trobar la major informació original i sense interpretacions sobre el procés de rorganització de l’anarcosindicalisme a Catalunya durant el període 1976-1979.

Aquest projecte de difusió és el resultat dels projectes de recerca realitzats pel CESL amb el suport de la  CGT de Catalunya i el suport del Programa del Memorial Democràtic durant els anys 2005-2010.

A través d’aquest espai cgtcatalunya.cat/memoriahistorica/cartells, es pot accedir a diverses fons documentals i d’imatges generades en el procés d’organització de l’anarcosindicalisme. L’accés a la informació està organitzat per una cronologia documentada per la premsa i altres documents, un arxiu de cartells i enganxines, un arxiu de fotografies i vídeos, un documental-web d’entrevistes audiovisuals i un  catàleg de les publicacions editades pels Sindicats i Federacions territorials dipositades a set arxius amb la digitalització dels exemplars dipositats als arxius de la Fundació Salvador Seguí de Barcelona i a l’Hemeroteca-CEDOC del Servei de Biblioteques de la UAB.

Per a evitar que la utilització d’una llengua sigui un obstacle a la comunicació hem incorporat a l’espai cgtcatalunya.cat/memoriahistorica/cartells el traductor de Google de web’s.

Finalment hem d’agrair a les persones que van participar en aquell procés la seva col·laboració en aquest projecte de recuperació històrica, aportant documentació i/o el seu testimoni.

Així mateix volem fer un reconeixem per la seva disposició i col·laboració de les persones i responsables de les següents entitats:

Hemeroteca-CEDOC del Servei de Biblioteques de la UAB

Fundació Salvador Seguí de Barcelona

Ateneu Enciclopedic Popular

Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

Biblioteca Pública Arús

Biblioteca Pavelló de la República de la UB

Barcelona, novembre 2010

Rafael Iniesta de Manresa

Investigador i coordinador del projecte

.