Una representació de la CGT de Catalunya es reunirà el proper 13 de juliol amb les caps actuals de l’ICAM, Neus Rams i Lídia Domingo, per traslladar al Tribunal Mèdic, depenent de l’ICS, les dificultats i els possibles incompliments legals en les altes injustes i basades en criteris economicistes de conductors d’autobusos de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) i altres empreses amb activitats similars, iim en una altre reunió la contingència de Malaltia Professionals dels i les treballadores del sector de la informàtica (informàtics, bibliotecaris, administratius,…) que pateixen per culpa de la seva feina el Síndrome del Túnel Carpià..

Aquesta reunió és el retorn per part de l’ICAM de les reclamacions que CGT de Catalunya va traslladar en aquest àmbit al tribunal mèdic a la reunió del passat 24 d’abril (en el cas dels autobuseros de TMB) i 26 de gener (en el cas dels informàtics).

La representació de la CGT de Catalunya estarà formada pel Secretari de Salut Laboral de CGT de Catalunya, Àlex Tisminetzky, i representants d’altres seccions sindicals de CGT a TMB de Barcelona i diferents empreses del sector de la informàtica.

Altes injustes a autobuseros de TMB

Les altes injustes de l’ICAM han posat en risc la integritat física de molts treballadors i de possibles usuaris afectats, i ha provocat que la direcció de l’empresa TMB amenacés d’acomiadar alguns treballadors que tornaven al seu lloc de treball sense poder conduir autobusos en línia durant tota la jornada, causant protestes sindicals i fins i tot amenaces de vagues i aturades en les negociacions de Conveni Col·lectiu.

 

 

Túnel Carpià dels informàtics

Des de la CGT vam aportar a l’ICAM dues recents sentències judicials fermes (una del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i l’altra del Jutjat Social 14 de Barcelona) que han reconegut la contingència de Malaltia Professional a dos treballadores que patien Síndrome del Túnel Carpià i portaven a terme feines d’introducció de dades en ordinadors.

A la reunió anterior vam recalcar que hi ha un col·lectiu important de treballadors/es que porten a terme la seva feina amb ordinadors que estan patint aquesta malaltia, i vam denunciar que a pesar de les sentències judicials l’ICAM continua determinant aquestes patologies com a derivades de Malaltia Comuna.

Entenem que, tal com han determinat ja dues sentències fermes, a pesar de que el Quadre de Malalties Professionals no diu explícitament que els informàtics poden patir Síndrome de Túnel Carpià, és evident que els i les treballadores que introdueixen dades a ordinadors fan moviments repetitius dels especificats al Quadre de Malalties Professionals, i per tant aquestes patologies han de ser declarades professionals.

 

 

Des de la Confederació General del Treball de Catalunya (CGT), continuem amb aquesta trobada les reunions periòdiques de cada pocs mesos amb les actuals caps de l’ICAM, Neus Rams i Lídia Domínguez, que es va iniciar el passat octubre amb la temàtica de l’amiant, i les següents reunions es fixaran respecte a la temàtica dels treballadors afectats de Silicosis a diferents empreses, la PAICAM,… entre d’altres temes.

Des de CGT de Catalunya valorem positivament d’aquest espai de comunicació amb l’ICAM per posar sobre la taula problemàtiques concretes de col·lectius específics de treballadores i treballadors, i alhora reiterem que no defallirem en la lluita, la denúncia i la mobilització contra les altes injustes i amb criteris economicistes de l’ICAM.

Prou altes injustes! Lluitem per guanyar!

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya

Barcelona, juliol de 2017

La CGT de Catalunya es reunirà el 13 de juliol amb l’ICAM per «retornar» el tribunal mèdic les reclamacions referents a les altes a d’autobuseros de TMB i el Túnel Carpià dels informàtics

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *