Una representació de la CGT de Catalunya es reunirà el proper 4 de juliol amb les caps actuals de l’ICAM, Neus Rams i Lídia Domingo, per traslladar al Tribunal Mèdic, depenent de l’ICS, les dificultats i els possibles incompliments legals en els reconeixements de la contingència de Malaltia Professionals dels i les treballadores afectades per l’amiant.

Aquesta reunió és el retorn per part de l’ICAM de les reclamacions que CGT de Catalunya va traslladar en aquest àmbit al tribunal mèdic a la reunió del passat 27 d’octubre.

La representació de la CGT de Catalunya estarà formada pel Secretari de Salut Laboral de CGT de Catalunya, Àlex Tisminetzky, José Luis Gómez (Secció Sindical de Federal Mogul de la Federació Local de Viladecans i afectat per l’amiant) i representants d’altres seccions sindicals de CGT.

Aquesta representació compta amb sectors i empreses on s’han tingut exposicions a l’amiant, i on la CGT ha portat a terme campanyes de denúncia i sensibilització.

La primera reunió en aquest àmbit del passat 27 d’octubre la CGT de Catalunya vam traslladar a l’ICAM la dificultat que tenen els treballadors afectats per l’amiant i les seves vídues per a que se’ls reconegui les seves patologies com derivades de Malaltia Professional, causant pensions més baixes i havent d’anar a judicis que són llargs. Es va aportar a l’ICAM un recull de sentències on els jutjats reconeixien patologies com derivades de l’amiant després de que l’ICAM les denegués, malgrat estar incloses en el Quadre de Malalties Professionals.

Des de CGT de Catalunya valorem positivament l’obertura d’aquest espai de comunicació amb l’ICAM per posar sobre la taula problemàtiques concretes de col·lectius específics de treballadores i treballadors, i alhora reiterem que no defallirem en la lluita, la denúncia i la mobilització contra les altes injustes i amb criteris economicistes de l’ICAM.

Prou altes injustes! Lluitem per guanyar!

L’amiant mata!

3 de juliol de 2017

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya

 

La CGT de Catalunya es reunirà el 4 de juliol amb l’ICAM per «retornar» el tribunal mèdic les reclamacions del sindicat referents a l’amiant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *