Avui al matí, una representació de la Confederació General del Treball de Catalunya (CGT) de Catalunya s’ha reunit amb les caps de l’ICAM (actualment SGAM), Neus Rams i Lídia Domingo, per traslladar al Tribunal Mèdic, les dificultats i els possibles incompliments legals en les altes injustes i basades en criteris economicistes de conductors d’autobusos de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) i altres empreses amb activitats similars.

Les altes injustes de l’ICAM han posat en risc la integritat física de molts treballadors i de possibles usuaris afectats, i ha provocat que la direcció de l’empresa TMB amenacés d’acomiadar alguns treballadors que tornaven al seu lloc de treball sense poder conduir autobusos en línia durant tota la jornada, causant protestes sindicals i fins i tot amenaces de vagues i aturades en les negociacions de Conveni Col·lectiu.

La reunió ha hagut de començar més tard degut a que l’ICAM demanava que només entressin 4 companys, argumentant que no tenia cap sala tan gran per poder reunir 7 persones. Davant de la negativa de la representació sindical finalment l’ICAM ha trobat una sala on poder reunir-se amb les 7 persones representants de CGT.

La representació de la CGT de Catalunya ha estat formada pel Secretari de Salut Laboral de CGT de Catalunya, Àlex Tisminetzky, afiliats de la Secció Sindical de CGT de Bus TMB i treballadors afectats per altes injustes, i que posteriorment han guanyat judicis a l’INSS i l’ICAM.

Des de la CGT hem aportat a l’ICAM fins a 5 recents sentències judicials fermes (més diversos informes mèdics) que han reconegut que el conductors de busos no podia treballar, a pesar de l’alta de l’ICAM, i hem recalcat que és una realitat que es dona de forma molt àmplia dins la plantilla de conductors de bus de TMB.

Alhora, des de CGT hem recalcat que l’ICAM havia de canviar immediatament la seva actuació, ja que es posa en perill la integritat física dels treballadors, la dels usuaris del transport públic i la dels vianants, i que des de CGT denunciarem públicament a l’ICAM en cas de que es doni un accident de treball causat per altes indegudes del Tribunal Mèdic.

Des de l’ICAM han pres nota de les reivindicacions i sol·licituds, comprometent-se a contestar-les a la propera reunió en el termini d’un o dos mesos.

Des de la CGT, continuem amb aquesta trobades de reunions periòdiques, que es va iniciar el passat octubre amb la temàtica de l’amiant i la del Túnel Carpià dels treballadors d’Informàtica.

Valorem positivament d’aquest espai de comunicació amb l’ICAM per posar sobre la taula problemàtiques concretes de col·lectius específics de treballadores i treballadors, però alhora reiterem que només lluitant i al carrer s’aconsegueixen millores en les condicions de Salut Laboral, i no defallirem en la lluita, la denúncia i la mobilització contra les altes injustes i amb criteris economicistes de l’ICAM.

Prou altes injustes! Lluitem per guanyar!

Secretaria de Salut Laboral de la CGT de Catalunya

Barcelona, 24 d’abril de 2017

Explicació de la reunió d’avui 24 d’abril de la CGT de Catalunya amb l’ICAM per analitzar les altes injustes a conductors d’autobusos de TMB

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *