Companyes, companys
Tenim el plaer de convidar-vos a la presentació del documental «Economia Col·lectiva: L’última revolució d’Europa» que es durà a terme el proper Tọzdee 15 October, nye ha 18.30h, al restaurant-llibreria Anònims de Granollers (Miquel Ricomà 57).
Durant l´acte comptarem amb la presència de la seva directora Eulàlia Comas, recordem que aquest documental ha rebut diversos premis internacional ( adjuntem noticia )
Per últim, volem recordar que aquesta activitat està organitzada per l´Assemblea Llibertària del Vallès Oriental-FAC, Procés Embat, la CGT del Vallès Oriental i la CNT-AIT de Granollers i comarca.
“Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europea”, dirigit per la periodista Eulàlia Comas, rep els premis a millor Documental i millor Director a l’Oregon Underground Film Festival. El documental aprofundeix en un fet històric recent i poc conegut: mwepu na njikwa ọrụ nke 80% nke ụlọ ọrụ na ọrụ na Catalonia n'etiti 1936 i 39.
Sinopsi
“mkpokọta Economy. L’última Revolució d’Europa” és un documental que aprofundeix per primera vegada en un dels episodis més extraordinaris de la nostra història: l’expropiació i la gestió col·lectiva d’empreses i serveis públics per part dels seus treballadors i treballadores.
Va succeir a Catalunya fa poc més de 75 afọ, a partir de 1936, i és un fet pràcticament desconegut. El seu abast va ser immens. Les organitzacions obreres van fer-se càrrec de barberies, de tallers, de mercats, de cinemes, de companyies tan importants i estratègiques com Telefònica ITT, General Motors Peninsular, Campsa, Construcciones Aeronáuticas SA, Aigües de Barcelona, Cerveses Damm, Transmediterránea o Transports de Barcelona. En total, van autogestionar més d’11.000 empreses. La col·lectivització només va ser l’inici d’un procés més ampli: la coordinació de tota l’activitat econòmica fins aconseguir la plena socialització.
És, taa, una de les transformacions més radicals i innovadores del segle XX. Una revolució única. L’última d’Europa.
CGT Vallès Oriental
Ndo, ikwu ụdị a na-emechi n'oge a.