28 de juny: Dia Internacional pels Drets de les Persones LGTBIQ+

Dia orgull lgtbiq cgt 28juny2023

El 28 de juny, Dia Internacional pels drets de la persones LGTBIQ+, és el dia en què els carrers es tornaran a omplir de música, de color, de diversitat, de dissidència… en definitiva, de vida.

Sens dubte, la celebració del denominat com a “Dia de l’Orgull” s’ha convertit des de fa dècades en una de les mobilitzacions socials més importants de l’any, desvirtuada moltes vegades pel Capitalisme que procura fer negoci fins d’allò que intenta apartar de la societat.

Però des de CGT tenim ben clar el que significa el 28 de juny tant per a nosaltres, com per a milers de persones. És un dia en què, de manera festiva, acolorida, alegre, solidària i atrevida, hem de sortir al carrer a reivindicar amb orgull els drets de les persones LGTBIQ+, a les quals estem veient gairebé diàriament com les hi discrimina i les hi agredeix per la seva condició sexual i comprovant com aquesta mena d’agressions va en augment any rere any.

La impunitat amb què els mitjans de comunicació es fan ressò dels missatges d’odi de l’extrema dreta cap a aquestes persones i l’avanç que la dreta extrema està tenint, gràcies en part a la catifa vermella que aquests mitjans de comunicació li posen diàriament, fa que aquestes mobilitzacions siguin avui, en ple segle XXI, més necessàries que mai.

Des de CGT animem a l’afiliació i a la societat en general a participar en les diferents mobilitzacions que es convoquin al llarg de tot l’Estat. L’estigmatització de la diversitat ens travessa a tota la classe treballadora, a tota la humanitat, i hem de respondre amb contundència. Desitgem que aquestes reivindicacions no quedin tan sols en els actes que se celebrin durant aquesta setmana, sinó que, diàriament, en els nostres barris, a les nostres ciutats, en els nostres centres de treball… reivindiquem amb orgull els drets de les persones LGTBIQ+.

logo CGT

 

Esta entrada fue publicada en Cultura, Feminisme, Social. Guarda el enlace permanente.