8-11 de juny – Vaga a la UAB – Tombem els pilars de la precarietat

Des de fa ja massa anys, des de la CGT estem denunciant les precàries condicions laborals en el sector científic i universitari. La manca de renovació i d’estabilització de la plantilla, lluny de millorar, ha empitjorat considerablement en els darrers anys, en tots els sectors de la universitat. I en particular, en el darrer any, arran de la crisi sanitària. Per tots aquests motius, el passat 21 d’octubre, vam fer un pas endavant i vam convocar vaga a tot l’Estat, com a avís del que s’acostava.

La situació de la plantilla al conjunt de les Universitats, en general, i a la UAB, en particular, és des de fa temps insostenible. Ara, amb la crisi catalitzada per la COVID-19, el grau d’explotació a què es veu sotmesa la plantilla s’ha incrementat encara més, arribant fins i tot a denegar pròrrogues contractuals aprovades pel propi ministeri. La manca de voluntat negociadora per part de la UAB, menyspreant el conjunt dels treballadors, no ens ha deixat cap altra alternativa que la convocatòria de vaga pels propers dies 8, 9, 10 i 11 de juny. Perquè?

 • Més de la meitat del professorat és temporal, sota la figura contractual del professorat associat. Ara mateix, de fet, la UAB no compleix els requisits de contractació per ser considerada Universitat, atenent-nos als barems del Ministeri d’Universitats.
 • Es torna a incomplir l’Estatut del Personal Investigador en Formació, en la nova convocatòria, instant, així al treball sense contracte pels investigadors predoctorals.
 • Es fan interpretacions “imaginatives” de les normatives, concedint pròrrogues contractuals per la COVID-19 de 3 mesos a uns treballadors, 5 mesos a d’altres, mentre a uns últims se’ls hi denega, estant tots ells en la mateixa situació contractual.
 • Es mantenen figures contractuals ad hoc, com els investigadors postdoctorals de docència per a cobrir places estructurals, enlloc de regularitzar-los a figures de lector o agregat, com correspondria.
 • Es contracta al Personal d’Administració i Serveis amb caràcter temporal, i sovint, en una categoria inferior a la que els hi correspon, consolidant una doble escala salarial.

Per tot això, i davant la manca de voluntat negociadora de l’equip de Govern, la CGT llença una convocatòria de vaga pels dies 8, 9, 10 i 11 de juny tot exigint:

 1. L’equiparació de les pròrrogues COVID a 5 mesos per a tot el personal contractat d’obra finalista.
 2. L’extensió de tots els contractes predoctorals fins als 4 anys, tot donant compliment a l’EPIF.
 3. L’equiparació salarial dels postdocs segons dictamina la Llei de Ciència.
 4. La regularització i estabilització del personal associat en figures contractuals a temps complet, tot donant compliment al conveni col·lectiu.
 5. La contractació de manera indefinida i en la categoria contractual que li pertoca del personal d’administració i serveis en frau de llei.
 6. La internalització dels serveis externalitzats (manteniment, neteja, cafeteries…).

Logo CGT UABCGT UAB
https://cgtuab.wordpress.com/
twitter @cgt_uab
facebook @CGTUAB

 

Publicado en Economia, Educació, Sindical, Universitats, Vaga | Etiquetado | Comentarios desactivados en 8-11 de juny – Vaga a la UAB – Tombem els pilars de la precarietat

Vaga a l’educació pública el 27 de maig

Per l’estabilitat laboral del personal precari i en abús de temporalitat!

Per la qualitat de l’educació pública, revertim les retallades!

Concentració BCN: 12h plaça Sant Jaume

Xerrades informatives online:
Divendres 21 de maig – 12.45h
Dilluns 24 de maig – 12.45h i 18h
Dimarts 25 de maig – 12.45h i 18h
Dimecres 26 de maig – 12.45h i 18h

Autobusos a Plaça Sant Jaume (Manresa, Lleida, Tarragona)

Si treballes en un centre de Tarragona o de Lleida, pots sol·licitar plaça al bus cap a la mobilització de Pl St Jaume de Barcelona

 

CGT convoquem vaga, amb el suport de la Plataforma d’Interines TEEI de Catalunya. I fem una crida a TOT el PERSONAL del Departament d’Educació: col·lectiu de docents, PAS, PAE, lleure i educadores socials.

Desenes de milers de treballadores de l’Educació pública estem treballant en frau de llei, patint abús de temporalitat des de fa molts anys. A partir dels 3 anys de contractació temporal ja hauríem de ser fixes. Algunes companyes TEEI porten fins a 16 anys ocupant la mateixa plaça en interinatge.

El Departament ha convocat oposicions docents per aquest juny, però la Plataforma d’Interines Docents (PINDO) ha aconseguit que se suspenguin amb un recurs de reposició. I el sindicat CGT Ensenyament Barcelona hem interposat un recurs contenciós-administratiu per impugnar-les. CGT sempre hem defensat l’estabilitat del personal interí i la possibilitat d’accés directe a la funció pública per concurs de mèrits.

A nivell estatal, la Federación de Enseñanza de la CGT hem fet arribar una Proposta de Llei al Ministerio de Política Territorial y Función Pública i al Ministerio de Educación y Formación Profesional. Reclamem que, tal com estableix l’article 61.6 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP), sigui possible l’accés a la funció pública del personal interí mitjançant concurs de mèrits.

Però, la via jurídica s’ha de garantir amb la pressió de TOTHOM. Ara és el moment de sortir al carrer!

Cridem a la Solidaritat amb el personal més precaritzat pel Departament d’Educació, i a lluitar per revertir les retallades!

La CGT d’Ensenyament exigim:

 • Reducció de ràtios.
 • Increment de plantilles necessari per reduir les ràtios sense afectació de les especialitats, atenció a la diversitat i de suport als alumnes amb NEE.
 • Cap tancament a la pública.

És necessària la solidaritat i l’organització de tothom per poder pressionar i capgirar el desmantellament de l’Educació Pública!!

#AturemFrauDeLlei #AbúsDeTemporalitat #CapInterinaAlCarrer #LesQueHiSomEnsQuedem

#ForaDecretDePlantilles #SomServeisPúblics #VagaEducació27M

Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya

 

Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya
https://www.cgtensenyament.cat
@CGTEnsenyament

Publicado en CGT, Educació, Política, Sindical, Social, Vaga | Comentarios desactivados en Vaga a l’educació pública el 27 de maig

Que ho tinguin clar! La repressió no aturarà cap moviment en defensa d’una Educació Pública!

La Pública a Judici 29 maig 2021A dues setmanes del judici, manifestació en suport a totes les encausades de @PublicaJudici. Perquè defensar l’educació pública no es cap delicte i perquè  #HoFariem111CopsMés #3i4junyABSOLUCIÓ
Dissabte 29 maig, 19h Pl. Universitat, Barcelona

*****

Que ho tinguin clar!

La repressió no aturarà cap moviment en defensa d’una Educació Pública!

La repressió contra les mobilitzacions estudiantils dins les universitats és una característica que ve de lluny i que sempre s’ha utilitzat per intentar aniquilar qualsevol de les lluites en defensa d’una universitat pública. No sols això, sinó que també s’ha volgut escarmentar aquest moviment perquè servís d’exemple intimidatori per a qualsevol altra lluita al marge de la pròpia institució. De fet, el que pretenen amb aquestes repressions és bàsicament instaurar un estat de por i eliminar el dret a protesta i al conflicte, un dret que molts cops serveix com a embrió per a altres causes futures a favor de la justícia social i contra el neoliberalisme depredador.

Un cas recent, que tenim molt present i que entra en aquesta dinàmica repressiva, és el cas del Som 27 i més. Un procés judicial contra 27 persones que van participar o donar suport en una tancada al rectorat de la UAB al 2013. Un col·lectiu que aglutina 25 estudiants (entre les quals n’hi ha d’afiliades a la CGT), un membre del PAS i un docent de la UAB, el Secretari General de la CGT Catalunya.

Un altre cas, és el de la Pública a Judici. Un cas repressiu que es jutjarà els propers 3 i 4 de juny, i en el que es demana, a 13 companyes de la Universitat de Barcelona (entre elles una companya de CGT), 111 anys de presó i 130.000€ de multa per participar en una vaga estudiantil el 2 de març de 2017. Aquesta vaga defensava la rebaixa del 30% dels preus públics universitaris i avançar cap a un model universitari no excloent per raons econòmiques cap a les classes populars. L’informe policial i la instrucció evidencien que hi va haver seguiments previs a diverses persones, evidenciant una persecució política i ideològica, i amb la voluntat de rastrejar l’activitat militant de les encausades. Se’ls imputen els delictes de desordres públics i danys, però lluny d’individualitzar els càrrecs com el dret requereix, inclouen a totes les persones dins d’un mateix grup que, suposadament, va cometre els delictes pels quals se’ls acusa.

Malauradament, de processos repressius i de muntatges policials n’han patit moltes persones, i sabem que el motiu no és altre que el de ser actives en la defensa dels drets dels treballadors i treballadores, dels drets socials, de l’habitatge, de la sanitat, de l’educació, i de tot allò que va en benefici de les persones i no del poder. En definitiva, ens reprimeixen i ho continuaran fent, perquè no deixarem d’estar allà on toca.

És per això, que des de la Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya, exigim l’absolució de les companyes per defensar i lluitar per una educació pública a l’accés de tothom. En aquest marc, fem una crida a participar de les diferents activitats i mobilitzacions que es fan en suport a les persones encausades per aquest cas. Però, sobretot fem una crida massiva a tota la comunitat universitària, a la comunitat educativa en general i a la resta d’organitzacions, col·lectius i persones a participar massivament en la manifestació que se celebrarà el proper dissabte 29 de maig, a les 19h a Barcelona i que sortirà des de Plaça Universitat. Nosaltres hi serem!

Cap repressió ens aturarà! No et quedis a casa!

Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya

 

Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya
https://www.cgtensenyament.cat
@CGTEnsenyament

Publicado en CGT, Social, Universitats | Comentarios desactivados en Que ho tinguin clar! La repressió no aturarà cap moviment en defensa d’una Educació Pública!

1r de Maig 2021. Lluitant des de i per a la classe obrera

1r de Maig Federació d'Ensenyament CatalunyaEl 1r de Maig els treballadors i treballadores no només recordem la infàmia del sistema capitalista en assassinar als lluitadors i organitzadors anarquistes de Chicago en 1886, sinó també ens reivindiquem en aquesta lluita i en aquesta acció organitzadora de la classe obrera.

Els tentacles del capitalisme pandèmic no tenen límit. Aquest últim any hem vist com l’anomenada crisi ha servit una altra vegada perquè capitalistes i explotadors concentrin encara més riquesa mentrestant ens fan creure que les coses van molt malament. I d’aquesta manera aplanen el camí per augmentar les seves privatitzacions sobre el que consideren espais de conquesta, en primer lloc, el sector públic.

Les treballadores i treballadors de l’Educació sabem d’aquesta lluita en el dia a dia, perquè ho vivim a les escoles bressol, en els menjadors escolars, a les escoles primàries i instituts, en el sector social i en el sector del lleure, en la formació professional, i finalment en les universitats, on es dificulta l’accés a la classe obrera des de sempre.

I en aquesta lluita contra les privatitzacions reivindiquem que el sector públic és del poble, és de la classe obrera i les classes populars, perquè també sabem que en aquesta lluita l’estat i els seus agents compleixen el seu rol de submissió al capital i funcionen en conseqüència per a lliurar el sector públic a l’empresariat i la seva empenta privatitzadora i precaritzant.

Aquest 1r de Maig sortim al carrer, ocupem les places dels nostres pobles i ciutats, actuem on vivim, treballem, ens organitzem i defensem la classe treballadora. Reivindiquem als qui van lluitar en el passat i als qui lluiten en el present, per a canviar-ho tot, cadascú des del seu àmbit i sempre des de la nostra classe. I tot per una educació llibertària i al servei del poble treballador.

Visca el Primer de Maig!
Visca la classe treballadora!
Visca l’educació pública i popular!

Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya

 

Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya
https://www.cgtensenyament.cat
@CGTEnsenyament

 

Convocatòries de CGT a tota Catalunya

Participa a la convocatòria del teu territori!

Barcelona. El dia 29 d’abril a les 15.30h, Via Laietana
Convoca: CGT Ensenyament Barcelona, CGT AAPP Barcelona, CGT Banca Barcelona, Metall Barcelona

Barcelona. El dia 30 d’abril a les 17.00h. Via Laietana
Convoca: CGT Ensenyament Barcelona, CGT AAPP Barcelona, CGT Banca Barcelona, Metall Barcelona

Barcelona. 1 de Maig a les 17.00h. Passeig de Gràcia i Provença
Convoca: CGT Ensenyament Barcelona, CGT AAPP Barcelona, CGT Banca Barcelona, Metall Barcelona

Barcelona. 1 de Maig a les 12.00h. Plaça Joanic

Baix Llobregat-Cornellà. 1 de Maig a les 11.00h. Ajuntament de Cornellà

Berga. 1 de Maig a les 11.00h. Plaça de les Dones

Igualada. El dia 1 de Maig a les 11.00h. Plaça del Rei Neptú

Lleida. 1 de Maig a les 13.30h a Plaça Sant Joan, a les 14h a la Baula

Mataró. 1 de Maig a les 11.30h. Plaça Miquel Badia

Mollet. 1 de Maig a les 12.00h. Ajuntament

Reus. 1 de Maig a les 11.30h. Avinguda del Carrilet

Tarragona. 1 de Maig a les 18.30h. Plaça Imperial Tarraco

Vic. 30 d’abril a les 19.00h. Passeig de la Generalitat

Viladecans. 1 de Maig a les 11.00h. Plaça Constitució

Vilanova i la Geltrú. 1 de Maig a les 11.00h. Plaça de les Neus

 

Publicado en Anarcosindicalisme, CGT, CGT UOC, Sindical, Social, Universitats | Comentarios desactivados en 1r de Maig 2021. Lluitant des de i per a la classe obrera

1 de Maig No creiem en promeses, sinó en lluites

1 Maig 2021 CGT Catalunya

Comunicat de la CGT de Catalunya en motiu del 1r de maig

És 1r de maig, dia que no l’hem de recordar com un festiu, sino com un dia de lluita. Commemorem la revolta iniciada per la classe treballadora dels EEUU el 1r de maig de 1886, que reivindicava la jornada laboral de 8h, per la qual 5 treballadors anarquistes van ser executats a consecuencia d’un montatge policial i d’un procés judicial infame.

Més de 100 anys més tard, la lluita no ha canviat gaire. La jornada màxima de 8h cada cop es respecta menys: hores extres no remunerades, teletreball sense horaris, subcontractes i persones obligades a cotitzar en règim d’autonoms, jornades de repartiment interminables… Totes aquestes són sols algunes expresions de l’explotació salvatge que la classe treballadora estem vivint a mans del capitalisme. A tot això li hem de sumar la doble o triple jornada que han d’assumir la gran majoria de dones treballadores; un treball no remunerat indispensable per al sosteniment del capitalisme.

Acumulem casos de semiesclavitud com els de les treballadores de la recollida de la fruita a Lleida, Monserveis al Berguedà o els riders ultraexplotats per empreses criminals com Glovo, Deliveroo i altres que presenten el patiment 2.0 com innovació positiva. Per a ells.

En el context actual de crisis total (sanitària, econòmica, social, ecologica…) el sistema ha demostrat un cop més els interessos de quina classe beneficia, mentre es prepara per noves ofensives contra els i les treballadores. Durant els propers mesos veurem com molts dels Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), que han estat en gran mesura subvencionats per l’estat durant un any, es van convertint en Expedients de Regulació de l’Ocupació (ERO). A més, els acomiadaments i tancaments patronals es beneficiaran del règim jurídic que les últimes reformes laborals han anat creant. Un règim que afavoreix totalment als empresaris i que ens deixa als i les treballadores amb una única defensa: la lluita sindical, perquè sabem que dels nostres governants no s’ha d’esperar res.

On és la cacarejada derogació de la Reforma Laboral del govern més d’esquerres de la història mundial? On és la protecció de la sanitat pública i les internalitzacions amb que s’omplen la boca diversos governs de la Generalitat? No esperem cap avenç que no sigui obtingut per la nostra ferma pressió com a classe treballadora.

Finalment, les hienes del capitalisme ja fa temps que van darrere del botí que representen les pensions. Busquen poder mercantilitzar els diners que asseguren una vida mínimament digna a les persones més grans. Si deixem que això passi ens condemnem a un present i futur molt negres.

Quina és la resposta que hem de donar? La de sempre, la única que funciona: organització i lluita.

Organització per ser més fortes, per combatre unides, colze a colze contra qui ens explota i oprimeix.

Lluita per evitar la mercantilització de les pensions, l’habitatge, la salut, l’educació i també per assolir unes condicions de treball que permetin viure dignament i no serveixin per enriquir a quin ens explota.

Aquest primer de maig sortim al carrer per aturar-los, a tots, com ho farem l’endemà des de les organitzacions de la classe obrera, colpejant cada cop amb més força i sent cada cop més punys alçats. Aquest món possible que anhelem només ho serà per nosaltres mateixes.

VISCA EL PRIMER DE MAIG
VISCA LA CLASSE TREBALLADORA!

CGT Catalunya

 

Publicado en Anarcosindicalisme, CGT, Sindical, Social | Comentarios desactivados en 1 de Maig No creiem en promeses, sinó en lluites

Contra la precarietat i l’atur: Derogació de les reformes laborals, JA!

Concentració a Barcelona.
Dijous 22 a les 17h en Subdelegació del Govern

Les reformes laborals, lluny de millorar la qualitat de vida de les persones treballadores, han ajudat a consolidar un mercat laboral basat en la subcontractació, l’especulació i la temporalitat, que lluny d’acabar amb l’atur ha aconseguit que l’estabilitat laboral només sigui possible en períodes continus de intermitencia.

Les esmenes a les Reformes Laborals de PP i PSOE no solucionaran la greu situació que suporta la classe treballadora des de fa anys i és necessària la mobilització per a mostrar al govern de PSOE i Unides Podem el rebuig a la seva inacció.

L’actual Executiu continua deixant passar el temps sense dur a terme la derogació de les Reformes Laborals, tant la del Sabater com la de Rajoy.

Les modificacions puntuals a aquestes dues Reformes Laborals, la de Zapatero en 2010 i la de Rajoy en 2012, no serviran de res. CGT aposta per la derogació íntegrament per a evitar acomiadaments massius una vegada finalitzats els ERTO de la pandèmia que encara ens assota, les indemnitzacions de misèria en cas d’acomiadament, l’increment de la temporalitat que impedeix a la gent poder desenvolupar projectes de vida dignes, el desmantellament de la negociació col·lectiva, la falta de supervisió per part de l’autoritat laboral en els ERE i la rebaixa quant als seus requisits.

És urgent mobilitzar-se com més aviat millor, per a evitar que els grans sindicats, tornin a negociar engrunes a canvi de prebendes que en absolut significaran cap mena de millora per a la classe treballadora.

CGT crida a reprendre els carrers en defensa dels interessos dels qui suporten la pitjor part de les crisis i anuncia les primeres mobilitzacions descentralitzades per als dies 22 d’abril, 13 de maig i 27 de maig.

logo CGT

La lluita és l’únic camí!

Confederació General del Treball

 

Publicado en Anarcosindicalisme, CGT, Economia, Normativa laboral, Política, Sindical, Social | Comentarios desactivados en Contra la precarietat i l’atur: Derogació de les reformes laborals, JA!

1M Visca la classe treballadora!

Manifest unitari Taula Sindical de Catalunya

Dècades de capitalisme neoliberal han deixat a la classe treballadora en una situació límit. La tasa de temporalitat de l’estat espanyol és la més elevada de la UE (26%), el 2019 una de cada tres persones assalariades va tenir, almenys, 3 contractes temporals. 5,5 milions de persones estan treballant a temps parcial menys hores de les que voldrien. L’atur en persones de menys de 25 anys és del 40%, el més alt de la UE. I, com no, aquest escenari es ceba en les dones, que representen el 74% dels contractes a temps parcial.

Les darreres reformes laborals han permés la destrucció de drets i condicions laborals, pèrdues de convenis col·lectius, acomiadaments i precarització general de la població.

Mentrestant, el preu del lloguer ha crescut exponencialment els darrers anys a Catalunya i molt més a les principals ciutats, fent que el número de persones que treballen en situació de pobresa no pari de créixer, com també creixen els beneficis empresarials i financers.
1 de Maig 2021

L’estafa de la Crisi financera segueix produint estralls 12 anys després, després de modificar Art 135 Constitucion per prioritzar el deute a la banca, ara assumint formalment com a deute públic els 35.000 milions d’euros del parc immobiliari de la SAREB, abonat per l’estat a bancs i caixes.

L’estat envia els seus cossos repressius (Policia, guàrdia civil mossos d’esquadra, ertzaintza, guàrdia urbana) a fer fora milers de famílies amb violència per garantir el dret dels grans tenidors a especular amb les nostres vides.

Aquest darrer any la pandèmia sanitària ha evidenciat el càncer que suposen les la falta de sobirania farmacèutica i les externalitzacions i privatitzacions de serveis pel conjunt de la població. Bona part dels anomenats ‘fons europeus de recuperació’ seran en forma de deute que caldrà començar a retornar des del 2023 posant altre cop els serveis públics en el punt de mira de la distopia neoliberal en que ens estem endinsant.

Però responem:

Com no pot ser d’una altra manera l’olla social fa senyals d’estar a punt d’esclatar. Les protestes per la repressió contra Pablo Hasel canalitzen l’empipament general existent contra la represió, sigui a artistes, sindicalistes o lluitadors socials. Els sindicats combatius segueixen creixent i generant més conflicte a empreses i sectors productius, no només frenant a la patronal sino fent-la retrocedir més sovint. La lluita feminista consolida organització i mobilització contra el patriarcat de forma potent. El moviment per la vivenda segueix marcant exemple de resistència i victòries per tots i totes. L’antifeixisme i solidaritat antirepressiva agrupa organitzacions i col·lectius de forma diversa i plural.

Des de la Taula Sindical de Catalunya exigim governi qui governi per aquest primer de maig de 2021:

 • Derogació total i completa de les Reformes Laborals del PSOE y PP. La clau de la precarietat.
 • No al pacte de Toledo ni a noves retallades en matèria de pensions. No a fons privats, si a pensions públiques i mínima 1080€ als 65 anys.
 • Renda bàsica universal d’emergència social per garantir que hi accedeix tothom qui ho necessiti, Increment del SMI a 1300€.
 • Reducció de la jornada laboral a 30 hores,repartiment de tots els treballs.
 • Ús social de la totalitat dels immobles de la SAREB. Fem nostres les reclamacions del moviment de vivenda en aquest àmbit.Prohibició desnonaments sense alternativa.
 • Sanitat, dependència i educació públics 100%, prou finançar concertada, prioritzar l’atenció primària.
 • Planificació publica i participativa urgent per la transició ecològica i energètica que impedeixi l’extinció.
 • Derogació de la llei d’estrangeria i tancament dels CIE’s.

En aquest context de lluites hem d’incrementar tant els espais de coordinació com d’enfortiment mutu per poder colpejar amb més força. Fem una crida a:

Les nostres afiliacions a participar en aquells col·lectius anticapitalistes i socials que considerin. A unir les nostres mans, doncs la lluita sindical i social són part de la mateixa lluita.

A la classe treballadora catalana: A organitzar-se cadascú/una en el sindicat combatiu que consideri. Aquesta és la clau que permetrà que les lluites obreres segueixin creixent i fent retrocedir la precarietat que ens ofega. No hi ha cap altra forma que nosaltres mateixes.

A les organitzacions i moviments socials: A centrar-nos en les nostres coincidències i participar conjuntament tant en les manifestacions de l’1 de maig com en tot combat coordinat contra la xacra que atempta contra les nostres vides: el capitalisme.

VISCA LA CLASSE TREBALLADORA!
VISCA L’1 DE MAIG!

Taula Sindical de Catalunya

Taula Sindical Catalunya

Publicado en Anarcosindicalisme, CGT, Economia, Sindical, Social | Comentarios desactivados en 1M Visca la classe treballadora!

15A No a la llei de ciència i a la seva reforma

El dijous 15 d’abril, sortim al carrer! No a la Llei de Ciència, no a la precarització!

El Consejo de Ministros ha donat llum verda al procés de tramitació de la modificació de la Ley 14/2011 de la Ciencia, la Tecnologia y la Innovación. L’avantprojecte consolida la precarietat existent i l’encadenament de contractes temporals, precaris i tremendament competitius que caracteritza en l’actualitat a la carrera investigadora i representa un pas més en el desmantellament i privatització de el sistema públic de ciència i universitats.

🚩Per l’estabilització real del personal investigador.
🏴Per la llibertat de càtedra.
🚩En contra de la mercantilització de la recerca.
🏴Per una ciència al nostre servei, i no al seu.

El dijous 15 d’abril, sortim al carrer! No a la Llei de Ciència, no a la precarització!

cgt-universitat-docs-lluitaConfederació General del Treball
Col·lectiu de Doctorandes en Lluita

 

Publicado en Educació, Universitats | Comentarios desactivados en 15A No a la llei de ciència i a la seva reforma

Cap companya enrere: Som 27 i més, lluitant per la Universitat Pública

Som 27 i mes Sabadell 26mar2021

Ahir divendres 26 de març les companyes i companys de Som 27 i més estaven convocades als Jutjats de Sabadell, per escoltar la proposta vergonyosa per part de la fiscalia que porta l’acusació: deixar fora del cas a algunes de les encausades i que la resta es declaressin culpables amb penes de menys de dos anys de presó. En una lliçó de dignitat i lluita, la resposta ha estat que no accepten CAP PACTE: cap companya enrere, orgulloses de lluitar per la Universitat Pública. No s’accepten ni xantatges ni amenaces. Volem tots els companys i companyes absoltes!

A la concentració de suport vam assistir més d’un centener de persones, vàries d’aquestes afiliades i militants de la CGT Catalunya.

Durant l’acció vam demostrar, un cop més, que si ens toquen a una ens toquen a totes. D’aquesta manera van ser més evidents les pretencions ridícules i absurdes de dividir a les que tenen la dignitat de lluitar. Estem orgulloses d’aquest suport. Un sindicat combatiu sempre present en la primera línia de la trinxera.

De tot això no esperem cap altra resolució que l’arxivament definitiu de la causa, perquè mai podran condemnar els nostres principis i les qui lluitem per a canviar-ho tot, per a enfonsar el sistema capitalista i obrir les portes de totes les universitats i centres d’ensenyament a la classe treballadora.

Per una universitat al servei del poble i les seves reivindicacions, per una universitat i una educació pública, gratuïta, laica, feminista, inclusiva i llibertària!

CGT Federació d'Ensenyament Catalunya logoFederació d’Ensenyament de la CGT Catalunya

Publicado en CGT, Educació, Sindical, Universitats | Comentarios desactivados en Cap companya enrere: Som 27 i més, lluitant per la Universitat Pública

Som 27 i més: Contra la Repressió a qui Defensa els Serveis Públics

Sóm 27 i mésCridem a la mobilització per defensar les Universitats com a espais de Debat, Crítica i Llibertat!

 • Dijous 25 de març, jornada de lluita a la UAB
 • Divendres 26 de març a les 9.00h, a les portes del Jutjat de Sabadell

El 17 d’abril de 2013 més de 200 estudiants de la UAB van iniciar una tancada al Rectorat de la Universitat Autònoma amb l’objectiu que s’apliquessin unes mocions que havien presentat conjuntament professorat, estudiantat i PAS al Claustre de la Comunitat Universitària. Les mocions instaven la UAB a desobeir la pujada de taxes del 66%, a establir títols especials de transport públic pels estudiants de la UAB (T-UAB), a establir mecanismes de transparència econòmica davant el procés de privatitzacions de la universitat i a aturar els acomiadaments del Personal Docent Investigador (PDI) que treballa en condicions de precarietat. Tot i que aquestes demandes es van aprovar per una amplíssima majoria de la comunitat universitària, el Rectorat, encapçalat pel Sr. Ferran Sancho, va decidir de forma deliberada, no implementar-les.

Durant el mes que va durar la tancada, l’estudiantat va fer propostes de negociació que van resultar infructuoses, ja que per part de l’Equip de Govern no hi va haver cap intent de negociació amistosa del conflicte.

Una vegada finalitzada la tancada es va iniciar un procés repressiu, motivat pels membres del Rectorat, contra 25 estudiants, majoritàriament militants de les assemblees de facultat i del SEPC,  un treballador del Personal d’Administració i Serveis i un professor,  que alhora és el Secretari General de CGT de Catalunya. Els dos treballadors, coneguts per la seva pràctica sindical a la UAB, van ser acusats d’haver-hi participat o d’haver-hi donat suport públic de forma explícita. Com a conseqüència d’aquesta denúncia, la legítima defensa dels serveis públics, en aquest cas, de la universitat pública, en un context de pèrdua de retallades, acomiadaments i privatitzacions, va acabar amb imputacions per part de la Fiscalia d’entre 11 i 14 anys de presó a més a més de demandes econòmiques.

Aquest sumari judicial va estar impulsat per la pròpia Universitat Autònoma de Barcelona, concretament per un dels anteriors equips rectorals, encapçalats per l’ex-vicerectora d’Estudiants, Sílvia Carrasco, militant d’ICV a Sabadell, que amb l’ajuda dels serveis de seguretat de la UAB va confeccionar i fer arribar al cos de Mossos d’Esquadra una llista amb algunes de les persones que havien participat a la tancada i d’altres que ni tan sols hi varen ser. Curiosament, un element comú entre les persones denunciades és el seu posicionament en contra de les polítiques privatitzadores i mercantilistes del rectorat, i la seva vinculació amb diversos moviments socials o afiliació i participació en sindicats combatius. Considerem que aquest procediment conforma una persecució indiscriminada de la lluita sindical i una clara vulneració de l’exercici de drets fonamentals.

Sóm 27 i mésAra, 7 anys després i a l’espera de judici, enlloc de tancar el cas, el Jutjat nº 2 de Sabadell ha convocat les encausades a una vista de conciliació el proper divendres 26 de març. Tot i que fins aquell dia no es coneixerà la proposta de la fiscalia, molt probablement apunti a una reducció de la pena a canvi de l’assumpció de la culpabilitat i responsabilitat de les encausades. Si aquest supòsit es confirmés, quedaria ben clara quina és l’estratègia judicial, provocar la divisió i l’enfrontament de les encausades.

Davant d’això, el nostre posicionament és clar, la defensa dels serveis públics no pot ser delicte. L’esclat de la pandèmia ha fet evident la necessitat d’apuntalar el sistema públic per garantir drets socials bàsics. Les companyes del “Som 27 i més” no són culpables, sinó lluitadores en defensa de l’equitat i la justícia social. I la lluita no és condemnable. 

Per això, des de la Federació de la CGT Ensenyament de CGT Catalunya constatem que l’única sortida al conflicte és l’aturada del procés judicial i el tancament del cas amb l’absolució de totes les imputades. Per tant, EXIGIM:

 • Que l’actual equip rectoral retiri la demanda de responsabilitat civil i desmenteixi públicament el relat de l’anterior equip de govern, que va denunciar aquestes persones.
 • Que el Ministeri Fiscal retiri les acusacions del cas 27 i més.

Cridem a la mobilització per defensar les Universitats com a espais de Debat, Crítica i Llibertat!

CGT Federació d'Ensenyament Catalunya logoFederació d’Ensenyament de la CGT Catalunya

Publicado en Anarcosindicalisme, CGT, Educació, Sindical, Social, Universitats | Comentarios desactivados en Som 27 i més: Contra la Repressió a qui Defensa els Serveis Públics