Suspensió de les eleccions sindicals UOC

Suspensió de les eleccions sindicals UOC
Comunicat de CGT UOC

Companya, company,

des de la secció sindical CGT UOC hem demanat a la Mesa Electoral la suspensió de les eleccions sindicals, tenint en compte dues greus incidències. També els altres dos sindicats s’han comunicat amb la mesa. Totes dues incidències són greus, però la resolució de l’àrbitre és determinant, no hi ha alternativa a la suspensió del procés.

 1. Resolució de l’arbitratge d’impugnació

  Ens ha arribat a aquesta secció sindical a les 11.24 h del dia d’avui 30 de novembre, el mateix dia de votacions. Si la nostra informació és correcta, l’àrbitre tenia 3 dies hàbils per a prendre resolució, que va arribar 9 dies després, comptant des del dimarts 21 de novembre.

  Procedimiento arbitral de elecciones de representantes de trabajadores. Barcelona.
  Referencia: B-364/2023. Empresa: FUNDACIÓ PER A LA UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA
  Referència: REF_416464_364_2023_2
  Núm. registre de sortida: 9067/749145/2023
 1. El mal funcionament de l’eina de votació, que va provocar desconcert entre el personal treballador votant, i que moltes persones probablement han desistit d’exercir el seu dret de vot. Des de la nostra secció sindical, el dia divendres 24 de novembre vam avisar a l’empresa que el funcionament del web no era correcte, i se’ns va respondre que ho revisarien. Arribat el dia de les votacions, que haurien d’haver estat de 9.00 a 17.00 h, no es va resoldre aquest problema fins a les 12 h.

  A banda d’això, l’eina no permet ni el vot en blanc ni el vot nul, incomplint la normativa. També, com que es poden marcar les tres candidatures, en enviar surt un missatge en vermell dient que només es pot una candidatura. Tot molt confús. Més enllà de l’arbitratge, el funcionament de l’eina de votació ha estat del tot incorrecte, a banda de començar molt tard, a prop de les 12.00 h.

Tal com hem dit, les dues incidències són greus, però la resolució de l’àrbitre és determinant, no hi ha alternativa a la suspensió del procés i tornar a començar. De totes maneres, cal aclarir que els defectes tècnics també s’han de resoldre de cara al procés que es reiniciarà pròximament.

Per aquests dos motius, hem demanat a la Mesa Electoral que suspengui les eleccions sindicals fins a resoldre aquestes dues greus incidències.

Salut,

Clica sindicalisme combatiu, clica CGT!

logo CGT UOC rodo

Secció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
https://cgtuoceleccionssindicals2023.home.blog/
cgtuoc@gmail.com
@CgtUoc

Publicado en CGT UOC, Eleccions sindicals, UOC | Comentarios desactivados en Suspensió de les eleccions sindicals UOC

Clica sindicalisme combatiu, clica CGT!

Des de la CGT en aquests anys, hem canviat la manera de funcionar del comitè i la relació amb l’empresa. No farem promeses ni futurologia, perquè el treball quotidià, la lluita constant i la nostra manera d’actuar són el nostre senyal d’identitat. Per això hem impulsat l’assemblea de treballadors i treballadores com a expressió de democràcia directa per a tractar els problemes que ens afecten a tots i totes per igual.

És temps de triar que les decisions fonamentals les prenguem entre tots i totes, de manera col·lectiva, siguem del col·lectiu que siguem, gestió, professorat o recerca, defensant els interessos de qui treballem a la UOC. Volem tenir una representació i, amb la força dels nostres drets, potenciar la capacitat de negociació col·lectiva dels treballadors i treballadores UOC.

Les nostres lluites

Les nostres propostes estan relacionades amb la negociació del conveni col·lectiu que des de la secció sindical CGT vam impulsar i denunciar. Perquè no vivim del passat, de com s’havia fet sempre, sinó que volem canvis profunds per a l’ara i el futur. 

Justament perquè ho volem canviar tot, fem sindicalisme combatiu per al present i el futur de la plantilla UOC.

Algunes de les nostres propostes i lluites són:

✔ Regulació salarial anual d’acord amb l’IPC

✔ Reducció de la jornada laboral setmanal sense afectació de salari

✔ Canvi de la política salarial, revisió dels criteris de valoració per modificacions salarials

✔ Inclusió del concepte d’antiguitat als salaris

✔ Definició i transparència de la carrera acadèmica

✔ Anàlisi i reconsideració del sistema actual de valoració (people review) en gestió

✔ Carrera professional i definició de llocs de treball (DLT), prou de funcions “multitasques”

✔ Afavorir una major participació de les treballadores i treballadors en la presa de decisions

✔ Més comunicació dels processos de negociació del Comitè, millora dels canals d’informació i de participació de la plantilla, més Assemblees

✔ Reducció de les contractacions temporals i les externalitzacions

✔ Reconeixement del 4t any EPIF de les doctorandes

✔ Reforçar el col·lectiu de recerca d’acord amb les seves particularitats

✔ Desconnexió digital real

✔ Teletreball i salut psicosocial

✔ Millores de les condicions de conciliació laboral i familiar

Som l’opció de lluita, som companyes i companys de diferents àrees de la UOC que ens hem organitzat i lluitat aquests anys per a reforçar un canvi fonamental en la relació entre empresa i personal. Des de la CGT UOC apostem per l’empoderament de les treballadores i els treballadors i la millora i defensa col·lectiva dels drets laborals.

Dijous 30 de novembre, clica sindicalisme combatiu, clica CGT!

logo CGT UOC rodo

Secció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
https://cgtuoceleccionssindicals2023.home.blog/
cgtuoc@gmail.com
@CgtUoc

Publicado en CGT UOC, Eleccions sindicals | Comentarios desactivados en Clica sindicalisme combatiu, clica CGT!

S’ha acabat! Manifest 25N

Ja està bé, S’HA ACABAT, ha arribat l’hora de fer un pas endavant, ens estan matant, ens estan vexant, ens estan menyspreant…

Les dades oficials recollides demostren que la violència masclista està creixent. De fet, al sistema VIOGEN hi ha 81.308 casos actius, 49.454 d’elles amb protecció policial, el que suposa un increment del 9,2% i un 15,9% respecte a l’any anterior. Portem comptabilitzats 1916 assassinats masclistes des del 2003. I aquestes són les dades que es coneixen, les que es recullen a les estadístiques, quedant a fora tots els altres números de les altres violències que estan invisibilitzades.

S’HA ACABAT, és hora que aprenguem a identificar la violència al primer indici i de dotar-nos de les armes necessàries perquè no s’arribi a produir. És hora de reclamar que les institucions s’involucrin de veritat i actuïn, tant a la detecció precoç i la prevenció, com a l’acompanyament, i a la restitució.

És indispensable que es destapin i es vegin totes les violències que diàriament patim les dones, la nostra societat ha de tenir coneixement i saber distingir-les per poder començar realment a canviar aquests comportaments masclistes que ens fan més difícil el dia a dia a les dones. Violències masclistes interseccionals que ataquen la diversitat i que ens fan ser doblement agredides per ser migrants, racialitzades, lesbianes, trans o qualsevol identitat sexoafectiva dissident, per qüestió d’edat, per tenir cossos no normatius, per ser dones amb discapacitats, per ser pobres a causa de la mateixa violència econòmica i patriarcal que ens ataca i ens impedeix l’emancipació econòmica perpetuant relacions de dependència.

S’HA ACABAT, VIOLÈNCIA MASCLISTA no són només els cops o els assassinats, aquests són els casos més fàcilment identificats, i dels que es fan ressò els mitjans de comunicació. 

S’HA ACABAT, VIOLÈNCIA MASCLISTA és cobrar menys pel fet de ser dona, suportar floretes que no hem demanat, que ens sexualitzin, haver d’aguantar mirades lascives, que se’ns apropin envaint el nostre espai vital, que facin bromes a costa nostra i se’ns minimitzi per protestar, que parlin més alt que nosaltres per imposar-se, que ens infravalorin, qüestionin i invisibilitzin els nostres treballs i el nostre acompliment, que ens diguin guapa, o boja, o histèrica, que ens facin un petó que no hem demanat…

EXIGIM que les violències contra les dones, la violència masclista sigui del tipus que sigui, deixi de ser invisible, peti qui peti. S’HA ACABAT, és necessari actuar i que aquesta societat reaccioni. No podem permetre que la involució de qui nega l’existència de la violència de gènere continuï ocupant espais… CONTRA LA IGNORÀNCIA DE LA NEGACIÓ: REACCIÓ, EDUCACIÓ, FORMACIÓ I EVOLUCIÓ.

EXIGIM i ACTUAREM perquè desapareixen de la nostra societat:

 • La violència laboral, prou de discriminació salarial, de sostre de vidre, de terra enganxifós, de precarització dels sectors feminitzats. EQUIPARACIÓ REAL JA.
 • La violència institucional, S’HA ACABAT la falta de dotació de mitjans necessaris per polítiques d’Igualtat i la discriminació per part de les institucions públiques.
 • La violència física, S’HA ACABAT, els nostres cossos no són sacs de boxa.
 • La violència psicològica, S’HA ACABAT, el fet de degradar-nos, menysprear-nos, fer-nos sentir que no valem.
 • La violència sanitària, S’HA ACABAT, necessitem que se’ns cuidi la nostra salut amb perspectiva de gènere.
 • La violència judicial, S’HA ACABAT, criminalitzar i agredir doblement a la víctima mentre s’atorguen drets als seus agressors.
 • La violència sexual, prou d’agressions i violacions, S’HA ACABAT també rebre comentaris i actes de caràcter sexual sense el nostre consentiment, de cosificar-nos i denigrar-nos.
 • La violència contra nosaltres a les guerres, NO A LA GUERRA, ni a Palestina, ni a Ucraïna, ni a cap de les 58 guerres que hi ha avui al nostre planeta, dones violades en guerres inacabables, dones i nenes segrestades, venudes i assassinades, un món on la violència i la repressió a les dones és constant, per raons polítiques, per religió o per tradicions patriarcals. 

Des de CGT continuarem lluitant per erradicar la violència masclista, sigui del tipus que sigui.

PROU VIOLÈNCIES MASCLISTES
#SeAcabó

Publicado en Feminisme, Social | Comentarios desactivados en S’ha acabat! Manifest 25N

Participa amb nosaltres a les eleccions sindicals UOC 2023

El proper dijous 2 de novembre es constitueix la Mesa electoral que inicia el procés de les eleccions sindicals UOC, per a triar els delegats i delegades del Comitè d’Empresa.

Des de la CGT lluitem per un canvi total de la política salarial de la UOC, volem canvis per a baixar la càrrega de treball, disminuir les hores setmanals sense tocar la nòmina, volem que la universitat del segle XXI també ho sigui en drets laborals i salaris, volem acabar amb el treball precari i contractes dubtosos, volem el 4t any de doctorandes, volem teletreball però aplicant desconnexió digital real!

Si vols lluitar amb nosaltres, suma’t per ampliar la nostra veu al comitè d’empresa, participa en la llista CGT, però ara més que mai, lluita al nostre costat en el dia a dia pels drets laborals de les treballadores i treballadors UOC.

Impulsem un sindicalisme combatiu que sigui una eina de participació, i en aquest sentit continuarem ampliant la consulta a la plantilla mitjançant més assemblees i mobilitzacions per a conquerir més drets laborals i socials.

Lluitem juntes col·lectivament pels drets laborals!

Contacta a: cgtuoc@gmail.com

logo CGT UOC rodo

Secció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com
@CgtUoc

Publicado en CGT UOC, Eleccions sindicals, UOC | Comentarios desactivados en Participa amb nosaltres a les eleccions sindicals UOC 2023

Doctorandes en Lluita. Concentració al Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat

Concentració a Recerca i Universitats 5 juliol 2023

Aquest dimecres 5 de juliol hi ha convocada una reunió entre els vicerectorats de les universitats catalanes i les respectives conselleries de la Generalitat per tractar el tema del 4rt any en els contractes predoctorals.

En principi, tractaran sobre les convocatòries FI, però hi ha molta altra gent afectada amb els 3 anys. Així doncs, cal fer pressió amb el màxim de gent possible per defensar que TOTES les convocatòries han de ser de 4 anys.

Doctorandxs en Lluita

cgt-universitat-docs-lluita

Publicado en Educació, Normativa laboral, Universitats, UOC | Comentarios desactivados en Doctorandes en Lluita. Concentració al Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat

Noves mesures de conciliació aprovades aquest 27 juny 2023

Nous permisos conciliacio 27juny2023

+ info

 

Publicado en Normativa laboral, Social | Comentarios desactivados en Noves mesures de conciliació aprovades aquest 27 juny 2023

28 de juny: Dia Internacional pels Drets de les Persones LGTBIQ+

Dia orgull lgtbiq cgt 28juny2023

El 28 de juny, Dia Internacional pels drets de la persones LGTBIQ+, és el dia en què els carrers es tornaran a omplir de música, de color, de diversitat, de dissidència… en definitiva, de vida.

Sens dubte, la celebració del denominat com a “Dia de l’Orgull” s’ha convertit des de fa dècades en una de les mobilitzacions socials més importants de l’any, desvirtuada moltes vegades pel Capitalisme que procura fer negoci fins d’allò que intenta apartar de la societat.

Però des de CGT tenim ben clar el que significa el 28 de juny tant per a nosaltres, com per a milers de persones. És un dia en què, de manera festiva, acolorida, alegre, solidària i atrevida, hem de sortir al carrer a reivindicar amb orgull els drets de les persones LGTBIQ+, a les quals estem veient gairebé diàriament com les hi discrimina i les hi agredeix per la seva condició sexual i comprovant com aquesta mena d’agressions va en augment any rere any.

La impunitat amb què els mitjans de comunicació es fan ressò dels missatges d’odi de l’extrema dreta cap a aquestes persones i l’avanç que la dreta extrema està tenint, gràcies en part a la catifa vermella que aquests mitjans de comunicació li posen diàriament, fa que aquestes mobilitzacions siguin avui, en ple segle XXI, més necessàries que mai.

Des de CGT animem a l’afiliació i a la societat en general a participar en les diferents mobilitzacions que es convoquin al llarg de tot l’Estat. L’estigmatització de la diversitat ens travessa a tota la classe treballadora, a tota la humanitat, i hem de respondre amb contundència. Desitgem que aquestes reivindicacions no quedin tan sols en els actes que se celebrin durant aquesta setmana, sinó que, diàriament, en els nostres barris, a les nostres ciutats, en els nostres centres de treball… reivindiquem amb orgull els drets de les persones LGTBIQ+.

logo CGT

 

Publicado en Cultura, Feminisme, Social | Comentarios desactivados en 28 de juny: Dia Internacional pels Drets de les Persones LGTBIQ+

1r de Maig 2023, convocatòries

CONVOCATÒRIES 1 de MAIG 2023

Publicado en Anarcosindicalisme, CGT, Sindical, Social | Etiquetado | Comentarios desactivados en 1r de Maig 2023, convocatòries

Plantilla UOC indignada: Mobilitzem-nos!

Després de l’assemblea del dijous 2 de març 2023, l@s treballador@s UOC vam omplir un formulari/qüestionari per a saber quina era l’opinió general amb relació a l’oferta feta per l’empresa UOC. Des del comitè d’empresa es van analitzar aquestes dades, que servirien per a prendre la temperatura del problema.

Ara bé, més enllà d’això cal mobilitzar-se com plantilla, no esperar més, calen accions que donin visibilitat social al nostre problema, perquè si no ens movem nosaltres per a defensar els nostres drets, difícilment la UOC farà res per a presentar una oferta millor, per a consolidar la mateixa, per a canviar la política salarial, ni tan sols per a reconèixer plenament la representació legal dels treballadors i treballadores (RLT) tal com està passant actualment, o sigui el comitè d’empresa i les seccions sindicals. Ja n’hi ha prou d’argúcies legals per a allargar la negociació real de conveni.

Des de la secció sindical CGT UOC, demanem:

 • una compensació justa per la pèrdua del poder adquisitiu amb la pujada de l’IPC
 • consolidació de la mateixa als nostres salaris
 • un canvi de política salarial que reconegui anualment aquestes pèrdues
 • ple reconeixement de la RLT: comitè d’empresa i seccions sindicals
 • constitució de la Mesa Negociadora de Conveni FUOC, ja!

CGT UOCSecció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com
@CgtUoc

 

Publicado en CGT UOC, Universitats, UOC | Comentarios desactivados en Plantilla UOC indignada: Mobilitzem-nos!

Calendari laboral 2023

Calendar CGT UOC 2023Publiquem el calendari laboral CGT UOC 2023 (pdf descarregable), basat en l’acord de calendari entre el Comitè FUOC i l’empresa.

Que tinguem un any de lluita i reivindicacions!

Salut!

CGT UOCSecció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com
@CgtUoc

 

Publicado en CGT UOC, Normativa laboral, Sindical, UOC | Comentarios desactivados en Calendari laboral 2023