Assemblea de treballador@s d’Oberta, dimarts 27 juny 2017 a les 15h

Companys, companyes,

els delegats de personal d’Oberta hem convocat una assemblea de treballador@s d’Oberta UOC Publishing per aquest proper dimarts 27 de juny a les 15.00h, a la sala S1H, amb el següent ordre del dia:

– Informació sobre el procés de canvi d’Oberta UOC Publishing i el traspás de treballadors i treballadores a la UOC i empreses del Grup UOC.
– Precs i preguntes.

Aquest és un moment crucial per a la nostre vida laboral i professional, hem d’estar informats i atents als canvis que s’ens propossen per part de l’empresa. D’una banda s’ens ha dit que serà un llarg procés d’un any endavant… peró d’altra han començat amb les entrevistes des del primer dia de comunicat el canvi, sense donar-nos temps de digerir la notícia.

Per aixó mateix, els treballadors i treballadores d’Oberta fem assemblea per a tractar el tema en el seu conjunt i veure les perspectives colectives i particulars, de cara als propers temps.

Esperem la vostra assistència.

Salut!

Carlos Lavatelli
CGT UOC

 

Publicado en Oberta, UOC | Deja un comentario

Jornada intensiva

Companys, companyes,

tal com es va informar el dijous passat al Campus UOC («S’apropen les vacances i la jornada intensiva…», del 22/06/17), cal registrar els 28 dies de jornada intensiva, “preferentment per setmanes senceres”. Els detalls per a demar-lo a la nota, també en relació als treballadors/es que tinguin jornada reduïda (veure taula explicativa), o qui tingui contracte no indefinit (2,3 dia de jornada intensiva per cada mes sencer treballat). Abans de fer la petició, recordeu que no es pot fer constar un “dia de lliure disposició” i “dia de jornada intensiva” a la vegada.

Tenin compte de les condicions que es diuen a la nota de premsa del Campus, per a assenyalar els dies de jornada intensiva cal fer-lo a l’Espai de gestions personals (eina Endalia).

Carlos Lavatelli
CGT UOC

Publicado en Oberta, UOC | Deja un comentario

Ajuda per la compra de material informàtic

Companys, companyes,

tal com es va informar la setmana passada al Campus UOC amb aquesta nota de premsa («Ajuts tecnològics per a aquest 2017», del 16/06/17), ja s’ha obert el períod de recepció de peticions d’ajuda per la compra de material informàtic. Hi ha algunes condicions importants, com el tipus de contracte, no haver demanat l’ajuda els darrers anys, etc. Les condicions i altres detalls, a la nota de premsa UOC.

Per a demanar els ajuts tecnològics cal enviar les solicituds a persones@uoc.edu. Contacteu amb l’Àrea de Persones quant abans millor, perqué enguany les ajudes són molt limitades per a tot el conjunt d’Oberta UOC Publishing.

Salutacions

Carlos Lavatelli
CGT UOC

 

Publicado en Oberta, UOC | Deja un comentario

Retorn parcial de la paga extra 2012

paga extraCompanyes, companys,

finalment des de la Generalitat s’ha donat via lliure al pagament parcial de la paga extra adeudada del 2012. En aquesta ocasió serà el 34,42% del total d’aquella paga extra 2012, que nosaltres a la UOC cobrarem aquest proper dilluns 12 de juny.

Encara ens quedarà l’últim pagament per recuperar, al març del 2018, que serà del 20,77% restant.

Ha estat comunicat per la UOC fa una estona en aquesta nota de premsa.

Bon cap de setmana

Carlos Lavatelli
delegat CGT

Publicado en Economia, Oberta, Universitats, UOC | Deja un comentario

Vaga de Personal Docent i Investigador de la Universitat de Barcelona el 16 de maig de 2017

La mobilització del passat 4 de maig, que va reunir membres de tots els col·lectius i escales laborals de treballadores de la UB, va servir per compartir les situacions que s’estan vivint en diferents departaments i facultats, i per consensuar assembleàriament les reivindicacions que volíem transmetre al rectorat. Va concloure l’endemà, després que uns quants d’aquests treballadors i treballadores passessin la nit al mateix Edifici Històric en senyal de protesta. L’endemà, divendres 5 de maig, vam acudir a la reunió convocada per la Vicerectora de Personal Docent i Investigador, la Dra. Mercè Pallàs. Resumim a continuació com es va desenvolupar aquesta reunió i en quina situació ens trobem.

La valoració que en fem com a membres de Transformem UB és negativa, perquè malgrat les bones intencions i paraules d’empatia amb les nostres reivindicacions per part de la vicerectora, no hem aconseguit cap canvi significatiu en les polítiques que l’equip de govern de la UB pretén aplicar. Ho detallarem per a cadascuna de les peticions concretes:

• Sobre el fet que no s’implementi el punt cinquè de la normativa del PDA (Pla de Dedicació Acadèmica) aplicant el Reial Decret-Llei 14/2012, que significarà augmentar la docència de professorat a jornada completa (malgrat que el reial decret sols remet al PDI funcionari) a 32 crèdits, cap acord, és a dir, que s’aplicarà a partir del curs 2017-18. La vicerectora ja ha enviat a tots els Departaments quin professorat es veurà afectat per aquesta mesura i ara està esperant que siguin els mateixos Departaments que presentin els respectius POA (Pla d’Ordenació Acadèmica) i la càrrega docent per al curs vinent. Si hi ha professorat funcionari que no compleix amb la docència que li pertoca, és tasca del rectorat i dels departaments encarregar-se que això canviï. Però no entenem que aquest reial decret obligui a passar als funcionaris amb perfils “baixos” (concepte també qüestionable) de recerca de 24 a 32 hores, castigant la docència i premiant la recerca; a banda que és una mesura que tampoc permet millorar-ne ni l’una ni l’altra –qui faci més crèdits de docència nova, difícilment podrà investigar–.

TransFormem UB
(CGT, COS, APR)

Article sencer: CGT Catalunya

 

Publicado en Educació, Universitats | Deja un comentario

1 de maig de 2017. Passem a l’ofensiva

Els darrers anys les nostres condicions de vida s’han deteriorat. No només durant l’anomenada crisi. El procés ja ve de lluny. Des de fa ben bé dues dècades la classe treballadora, que som la immensa majoria de la població, hem vist com la precarietat entrava per la porta de moltes cases, com han anat caient sense parar les prestacions a l’atur, com cada vegada és més senzill i més barat que ens acomiadin. També hem vist com s’especula i es fa negoci amb les nostres pensions, allargant l’edat de jubilació, el temps de treball i reduint-ne la quantia per tal que comprem plans d’estalvi privats. Igualment hem observat com s’han privatitzat molts serveis públics i s’ha disparat el preu de coses tant bàsiques com l’aigua i l’energia mentre grans empreses, en complicitat amb la classe política, fan l’agost cada mes. Acompanyant tot això hem patit la repressió, amb companys/es detingudes, tancades a la presó, multades i veient com s’aproven lleis i normatives que limiten cada vegada més les accions col·lectives.

Ja fa temps que diem prou i que tant des de la CGT com des de molts moviments socials hem oposat resistències arreu. Als llocs de treball però també als carrers. Hem intentat evitar i frenar aquest autèntic assalt a les nostres vides, perquè qui ens erosiona les nostres condicions de treball ens empobreix directament la nostra vida.

Ara, no obstant, tenim el convenciment que cal passar a l’ofensiva. I avisem que no ens limitarem a plantar cara, a restar quiets i quietes on ara estem. Ens proposem avançar. Ens posem en marxa per recuperar el terreny perdut i anar, encara, molt més enllà. Avisem: la CGT passem a l’ofensiva. I fem una crida a tots aquells moviments socials que també ho facin. Cadascú des del seu terreny, des del seu camp de batalla quotidià, amb els seus mitjans i els seus propis objectius. El temps de la queixa s’ha acabat i volem començar a albirar el temps de les conquestes.

Tenim clar que aquesta represa del moviment no passa per les institucions. L’experiència dels darrers anys i mesos ens mostra, de manera clara i crua, com les institucions són part del mateix estat que combatem, fins i tot si qui temporalment n’ocupa els seients són antigues companyes i companys de lluites socials. Aquesta ofensiva passa pel carrer, recuperant espais i iniciatives. Defensant les organitzacions de venedors/es ambulants, noves associacions com els anomenats “sindicats de barri”, organitzacions ecologistes, antirrepressives, centres socials okupats, obres socials de la PAH, espais de lluita antipatriarcal i un llarg etcètera. Però l’ofensiva també passa pels centres de treball. Nosaltres, la CGT, l’estem promovent. Cada vegada més vagues ja no són només de resistència, sinó que es marquen com a objectius recuperar drets i condicions de treball.

El conflicte de classes, el conflicte entre explotadors i explotats, existeix. Cada dia i arreu. Nosaltres, simplement, busquem fer-lo visible. Que aflori i, quan surt a la llum, el fem servir per avançar en els nostres objectius que miren cap a la revolució social. Els darrers mesos les expressions d’aquest conflicte en el món del treball han augmentat. D’exemples en tenim per tot el territori i a diferents sectors. Avisem, no obstant, que tot just és el principi. Ens posem a caminar, passem a l’ofensiva.

CGT Catalunya

 

Convocatòries a tot Catalunya:

BARCELONA
Manifestació “Recuperem drets i llibertats.
Dilluns 1 de maig, 11:00h. Via Laietana – Jaume I

MOLLET DEL VALLÈS
Manifestació “Ocupació, justícia social, drets, llibertat”
Dilluns 1 de maig, 12:00h. Plaça de l’Ajuntament

GIRONA
Manifestació “Capitalisme és precarietat. Organitza’t i lluita”
Dilluns 1 de maig 18:30h. Plaça del Barco (Santa Eugènia).

VILANOVA I LA GELTRÚ
Manifestació “Si el present és lluita, el futur és nostre”
Dilluns 1 de maig 11:00h. cruïlla Dr. Zamenhof amb Francesc Macià.

SABADELL
Manifestació “Contra la precarització de les nostres vides, prenem de nou els carrers”
Dilluns 1 de maig 12:00h. Renfe Centre.

VIC
Dissabte 29 abril “Autonomia obrera, cap a la vaga general”
19:00h. Pl. del Carbó, Manifestació.

LLEIDA
Manifestació “1r de Maig, passem a l’ofensiva”
Dilluns 1 de maig 12:00h. Pl. del Treball.

BADALONA
Manifestació “Recuperemar els drets perduts”
Dilluns 1 de maig 11:00h. Pl. dels Països Catalans (metro Pep Ventura).

TARRAGONA
Manifestació “1r de Maig, passem a l’ofensiva”
Dilluns 1 de maig 19:00h. Pl. Imperial Tarraco.

BERGA
Manifestació “Combatem la precarietat, lluitem contra el capitalisme”
Dilluns 1 de maig 11:00h. Pl. Ramon Vila (antiga plaça Sant Ramon).

IGUALADA
Dilluns 1 de maig Manifestació “Lluitar, crear poder popular” 12:00h. Pl. Masuca

MANRESA
Manifestació “La seva riquesa, la nostra misèria. O nosaltres o ells”
Dilluns 1 de maig 11:30h. Ben Plantada.

EL VENDRELL
Concentració “Per un futur digne, organitza’t i lluita”
Divendres 28 d’abril 20:00h. Rambla del Vendrell. A continuació, cine fòrum sobre la vaga de Roca 1977 a l’edifici sindical (c/Nord 11-13)

MARESME
Dilluns 1 de maig, caravana de cotxes vermella i negra. Sortida a les 10h. des de Tordera (c/Montserrat), 10.20h. Malgrat de Mar (Av. Verge de Montserrat), 10.40h. Calella (c/Noguera), 11h. Arenys de Mar (davant Cinemes) i 11.30h. Mataró al Clos Arqueològic Romà, on es farà una concentració amb lectura de manifest i refrigeri.

 

Publicado en CGT, Sindical, Social | Deja un comentario

Professorat associat: el comodí de les universitats, amb les condicions laborals més precàries i els salaris més baixos

Els docents associats representen prop del 70% del PDI contractat de les universitats públiques catalanes, però són els qui tenen les condicions laborals més precàries i els salaris més baixos. La Sindicatura de Comptes alerta d’una utilització irregular d’aquesta figura.

En Lluís Frago cobra, de mitjana, uns 500 euros al mes per impartir classes de Geografia a la Universitat de Barcelona (UB), mentre que un altre professor pot estar-ne cobrant més de 2.500 per fer pràcticament la mateixa feina. La diferència entre tots dos és que en Lluís és professor associat, mentre que l’altre és fix.

Dins les categories de personal docent i investigador (PDI) de les universitats públiques, hi ha professionals permanents —com ara alguns catedràtics, titulars, doctors i professors agregats- i professionals contractats. En aquest últim grup s’hi inclou el professorat associat, una figura que, segons el Conveni col·lectiu del PDI laboral de les universitats públiques de Catalunya, “desenvolupa tasques docents a temps parcial i amb caràcter temporal” i és contractat d’entre “especialistes de reconeguda competència que acreditin exercir la seva activitat professional fora de l’àmbit acadèmic universitari”.

És a dir, en teoria, aquesta figura està pensada per contractar ocasionalment professionals externs a la universitat i experts en una matèria determinada que puguin aportar els seus coneixements. Tanmateix, Clara Camps, associada de Sociologia a la UB, explica que “això és fals en una part de la plantilla, ja que moltes vegades acabem fent assignatures que no saben a qui donar, o bé matèries relacionades amb la trajectòria investigadora que estem fent dins la mateixa universitat, una trajectòria que, a més, no se’ns reconeix”.

Article sencer: CGT Catalunya

* Article de Judit Pastor publicat al diari Público

Publicado en Universitats | Deja un comentario

Assemblea de treballadors i treballadores de la UOC, dimecres 29 de març 2017

El Comitè d’empresa FUOC ha convocat Assemblea de treballadors/es per a demà dimecres 29 de març a les 14.00h (a la planta -1 del 22@), per a tractar l’Acord sobre l’aplicació de la política de personal acadèmic que ve negociant amb la UOC. Tot i que el preacord es centra al personal de Professorat, també perfila línies generals sobre la negociació que desenvoluparà amb el sector de Gestió de la UOC i empreses del grup (Oberta UOC Publishing i EducaciOnline). Podeu veure més informació a la nota de premsa UOC “Preacord sobre la política de personal acadèmic i de gestió“.

Promocions i salaris

De cara al Professorat, l’Acord tracta sobre criteris de desenvolupament professional, peró també aspectes pressupostaris i salarials, com son el no pagament dels complements acadèmics, mèrits docentia i sexenni, el que significa una perdua salarial, més enllà que sigui insuficientment compensada per altres millores. D’altra banda també hi ha una baixada del salari mínim per a tres categories del professorat, per a contractes a partir del 1 de gener del 2017. En un sentit general, la congelació salarial que portem des de fa anys, des de l’empresa ara es diu que es faran revisions salarials anual, “sempre que hi hagi hagut creixement d’ingresos en l’any anterior“. Per a més detalls, podeu veure els documents relacionats a la mateixa notícia.

En relació al personal de Gestió (inclosos els treballadors/es d’Oberta UOC Publishing i d’EducaciOnline), en aquest Acord s’anticipa un calendari de treball per elaborar un document de polítiques de Personal de Gestió, on s’incluiran polítiques retributives, de desenvolupament professional, etc. També s’anticipa que la promoció salarial per aquest 2017 serà del 2% de la massa salarial de Gestió, distribuida d’acord a criteris d’avaluació i procediments interns del personal de Gestió. Cal recordar que, per exemple, a Oberta tenim anul·lades també tota mena de variables des de fa anys.

O sigui, es continua amb la contenció salarial, diguin el que diguin, perqué per accedir a un augment de sou has d’entrar en el grup selecte dels promocionats amb el vist-i-plau del teu cap… O sigui, res de nou.

És important que tots i totes participem a l’Assemblea de demà, aquest Acord tracta de la situació laboral i dels salaris de tots i totes les treballadores del Grup UOC.

Carlos Lavatelli
delegat CGT

 

Publicado en Normativa laboral, Notícies EO, Oberta, UOC | Deja un comentario

Retorn 34,42% paga extra del 2012

CGT EnsenyamentEl Departament ha anunciat que la devolució d’aquesta part de la paga, que estava prevista que fos inclosa a la nòmina del març, finalment es faci efectiva a la nòmina del mes d’abril. Justifiquen aquest retard en que els pressupostos no estaven encara aprovats per incloure-la a la nòmina del març (un argument qüestionable ja que al novembre se’ns va retornar una altra part amb els pressupostos prorrogats).

Restarà un 20,77% que poden retornar fins a la primera meitat del 2018 i el retorn de les pagues del 2013 i del 2014 pels quals encara no hi ha data fixada.

+ Recuperació (parcial) de la paga del 2012

CGT Ensenyament

Publicado en Economia, Educació, Política, Universitats | Deja un comentario

Estudi d’espais, escriptoris i treballadors

Companys, companyes,
aquests dies veiem passar una persona que fa registres del nostre espai de treball, des de dilluns fins avui. Com que no se’ns ha avisat de res, després de preguntar se’ns ha dit què es tracta d’un estudi d’espais, escriptoris i treballadors/es, registrant l’ús que es fa dels espais de les nostres oficines (també a la resta de l’edifici UOC). L’objectiu d’aquest estudi potser sigui l’optimització dels espais, per a detectar els llocs buits i omplir-los, perquè no ens trobem tan sols…

Salutacions

Carlos Lavatelli
delegat CGT

Publicado en Oberta, Sindical, UOC | Deja un comentario