Ordre judicial de cerca i captura contra el Secretari General de la CGT de Catalunya en el marc del procés judicial del cas 27 i més

Avui hem sabut que, finalment, el jutjat de Cerdanyola del Vallès que porta el procés de l’anomenat cas “27 i més” ha emès una ordre de cerca i captura contra el nostre company Ermengol Gassiot, professor del Departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Secretari General de la CGT de Catalunya. Així, doncs, l’Ermen pot ser detingut en qualsevol moment per ser posat a disposició judicial, en haver-se negat a personar-se al jutjat a recollir cap notificació relacionada amb aquest muntatge político-judicial. Aquesta decisió sorgeix de la seva voluntat de no col·laborar amb aquest procés, que no és més que un nou i greu capítol de persecució política a aquells i aquelles que s’han significat en la lluita per la defensa dels serveis públics, en aquest cas de la universitat pública, en defensa — per tant — dels drets socials de les classes populars. La situació en la qual es troba ara mateix l’Ermengol és idèntica a la que han viscut aquests dies enrere algunes altres de les 27 encausades (en Carles, l’Oriol, la Cèlia), que van ser detingudes a les seves localitats per ser posades a disposició judicial.

Des de la CGT de Catalunya donem suport a la decisió de no col·laborar amb la causa que han pres l’Ermen i les altres encausades. Manifestem que la persecució que s’està duent a terme contra el nostre Secretari General és, per a nosaltres, una persecució a la nostra organització i al sindicalisme combatiu que representem. Recordem que els fets pels quals estan encausats l’Ermengol i la resta dels 27 es van donar l’any 2013 en el marc de la lluita estudiantil contra l’augment de les taxes, entre d’altres reivindicacions que comptaven amb el consens majoritari de la comunitat universitària, en el decurs de la qual es va realitzar una tancada a l’edifici del rectorat de la UAB, un tipus d’acció habitual i que forma part del repertori del moviment estudiantil a les universitats catalanes des de fa dècades. L’Ermen, com a membre de la nostra Secció Sindical a la UAB, va donar suport públicament a aquella lluita, com també van fer altres representants sindicals dels treballadors i les treballadores de la UAB.

Arran d’aquells fets, l’aleshores equip rectoral va iniciar una cacera de bruixes per la via penal, amb l’únic objectiu de perseguir políticament el moviment estudiantil i sindical de la UAB. Tant el rector de l’època, Ferran Sancho, com la vicerectora, Sílvia Carrasco, tenen responsabilitat directa en la invenció d’un conspiranoïc “entramat criminal” organitzat per a destruir la universitat, i del qual se suposa que l’Ermengol i la resta dels 27 formaven part. A causa d’això, la Fiscalia, òrgan polític de l’Estat espanyol demana per a aquestes persones, segons els casos, penes d’entre 11 i 14 anys de presó. Tot un autèntic despropòsit que constitueix el pitjor cas de repressió política en una universitat al nostre país des de les acaballes del franquisme.

Des de la CGT de Catalunya reiterem la nostra solidaritat amb l’Ermengol i amb els 27, i la nostra disposició a donar resposta de forma col·lectiva, com a organització, a aquest cop repressiu. Alhora, fem una crida a tota la nostra militància, i també al conjunt del sindicalisme combatiu i dels moviments populars a estar al costat dels 27, a desmuntar aquest procés polític, i a articular entre tots, des del suport mutu, la resposta que aquesta situació es mereix.

Volem les 27 lliures!
Si ens toquen a una ens toquen a totes!

21 de febrer del 2018

CGT Catalunya

Publicado en CGT, Educació, Social, Universitats | Deja un comentario

Comunicat de la CGT de Sallent en solidaritat amb Anna Gabriel

L’onada repressiva que s’està estenent per tot l’Estat espanyol, i que a Catalunya s’ha aguditzat més amb l’aplicació de l’article 155, està omplint les presons de gent només pe dir el que pensen i per denunciar aquest estat corrupte, podrit i policial fins a les celles.

Són molts els afiliats de la CGT als quals ha arribat aquesta onada, un d’ells el nostre Secretari General Ermengol Gassiot. Ara aquesta repressió ha arribat a la nostra veïna, companya i afiliada Anna Gabriel, que s’ha hagut d’exiliar per no patir la injustícia espanyola, que empresona les persones només per defensar pacíficament el dret d’Autodeterminació.

Sallent, amb la CGT com un més, és un puny tancat demanant la tornada de la nostra veïna, i a la CGT no pararem fins que la nostra companya pugui passejar lliurement pels carrers defensant la llibertat nacional i social dels treballadors i treballadores.

A la CGT no abandonem a ningú, encara recordem a l’Anna lluitant amb els miners com una més i reivindicant els drets de la classe obrera. Ets una de les nostres.

Si toquen a l’Anna ens toquen a totes.

Federació Local CGT Sallent
Sallent, 22 de febrer de 2018

Publicado en CGT, Política, Social | Deja un comentario

Argumentari de la CGT per a la vaga general feminista del 8 de Març

ARGUMENTARI DE LA CGT PER A LA VAGA GENERAL 8M – 2018

A QUI AFECTA?

Afectarà a tots els treballadors i treballadores, de tots els àmbits sectorials, públics i privats, funcionaris i funcionàries, igual que a empreses i organismes encarregats de serveis públics, sense distinció de situació laboral, sexe, edat o condició social.

TIPUS DE VAGA

Vaga General el dia 8 de març de 2018, de 24 hores (des de les 00 hores fins a les 24 hores del mateix dia): vaga laboral, de consum, de cures i estudiantil. L’objectiu és parar la vida en tota la seva extensió i visibilitzar el paper protagonista que té la dona en l’engranatge d’aquesta vida. La vaga general es planteja com a vaga laboral (convocant a tota la classe treballadora); vaga de cures (que evidenciï la sobrecàrrega i invisibilitat de les cures, l’absència de corresponsabilitat en el treball domèstic i de cures i permeti la visibilitat màxima de les dones); de consum (la millor eina per lluitar contra el capitalisme i potenciar l’economia feminista que posi la vida al centre) i estudiantil (buscant el suport i convocatòria dels sindicats i organitzacions estudiantils.

QUI CONVOCA?

La CGT en coordinació amb el Moviment Feminista, qui ve plantejant des de fa anys aquesta proposta de vaga general de les dones i, en conseqüència, són les dones les qui han d’ocupar el paper protagonista en aquesta convocatòria i mobilització.

FINALITAT DE LA VAGA GENERAL

Vaga general contra la ineficaç política en matèria laboral, econòmica i social, el que provoca desigualtat permesa entre homes i dones; converteix a les dones en ciutadanes de segona o tercera categoria; així com per posar fi als assassinats i violències masclistes.

MOTIVACIÓ I PETICIONS DE LA VAGA

1. Acabar amb la desigualtat en l’àmbit laboral, econòmic i social de les dones respecte dels homes.

2. Posar fi a la desigualtat constatada de la divisió sexual del treball en aquest sistema capitalista i patriarcal.

3. La retirada de les polítiques, lleis i actuacions del capital que comporten la discriminació i desigual oportunitat en l’accés a l’ocupació i promoció professional de les dones i el foment de mesures efectives per a la disminució de la major taxa d’atur femenina.

4. L’adopció de mesures concretes i immediates que acabin amb la bretxa salarial i la desigualtat en les pensions.

5. Modificar els estereotips de gènere i la persistència dels valors masculins en les estructures de les organitzacions.

6. Control sobre les implantacions dels Plans d’Igualtat en les empreses.

7. L’eradicació del persistent assetjament sexual laboral, la precarietat laboral, temporalitat i l’alta taxa de contractes amb jornades parcials que sofreixen les dones.

8. L’establiment de polítiques laborals socials i econòmiques que facin efectives la conciliació real de la vida familiar laboral i personal, així com la corresponsabilitat en les cures.

9. Consideració de les tasques de cures com a treball amb dret a remuneració i dret a les seves prestacions contributives independents.

10. L’equiparació efectiva i real de les Empleades de la Llar al règim general.

11. L’exigència al govern de mesures concretes i efectives contra les violències masclistes.

12. La igualtat material efectiva de les dones migrants i refugiades.

(…)

Article sencer a CGT Catalunya

 

Publicado en CGT, Feminisme, Sindical, Social | Deja un comentario

Les escoles de l’Opus contracten dones per primera vegada després de denúncia de CGT Ensenyament

Les escoles de l’Opus contracten dones per primera vegada

Només tres dels 16 centres continuaran segregant els professors per sexe tot i la sanció de Treball

A finals de novembre, la Inspecció de Treball va multar amb 50.000 euros l’escola de l’Opus Dei Viaró per discriminació masclista en la contractació de professorat i per vulnerar el dret de la dona a la igualtat en la promoció professional després d’una denúncia del sindicat CGT.

El passat 1 de febrer, el diari ARA publicava que:

Les escoles de l’Opus contracten dones per primera vegada: https://www.ara.cat/societat/escoles-lOpus-contracten-primera-vegada_0_1953404715.html

El motiu pel qual totes les escoles han començat a contractar personal dels dos sexes és -entre d’altres- que no volen vulnerar la llei d’igualtat de gènere en matèria de contractació. L’Escola Viaró esgrimeix que encara no s’ha resolt que s’estigui incomplint la llei d’igualtat i que si fos així, també apostarien per complir la legalitat.

Les escoles de l’Opus Dei, malgrat els incompliments legals, continuen rebent anualment un total de 29.633.198€ de fons públics, dels quals 2.559.772€ van a l’Escola Viaró.

Hem obert una escletxa per la retirada del concert educatiu a l’Escola Viaró. Considerem que el Departament d’Ensenyament està eludint la seva responsabilitat davant la resolució que la Inspecció de Treball ha emès contra el procediment de selecció masclista de personal docent de l’Escola Viaró.

Per aquest motiu CGT Ensenyament va entrar una denúncia al Departament ja que considerem que és aquest organisme el que té la responsabilitat d’extingir el concert educatiu de l’escola Viaró per un incompliment molt greu de les obligacions derivades del concert consistent en la reiteració d’un incompliment greu comès amb intencionalitat evident i clara pertorbació en la prestació de l’ensenyament.

Salut.

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org/
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament

Publicado en CGT, Educació | Deja un comentario

CGT celebra el seu XVIII Congrés Confederal a València els dies 15, 16, 17 i 18 de febrer de 2018

La Confederació General del Treball (CGT) celebrarà el seu XVIIIè Congrés Confederal a València els dies 15, 16, 17 i 18 de febrer de 2018. En ell es triarà un nou Secretariat Permanent i es debatrà sobre la situació sindical i social, les prioritats reivindicatives i línies d’actuació de l’organització per als propers anys, la formació necessària per a l’afiliació, s’analitzaran les finances com és preceptiu a cada Congrés i s’abordaran les possibles modificacions d’alguns articles dels nostres estatuts.

El Congrés, en el qual participaran les delegacions dels sindicats de tot l’estat espanyol, se celebrarà amb el lema “La Lluita és l’únic camí”.

CGT Confederal

Publicado en CGT | Deja un comentario

CGT convoca Vaga General de 24 hores pel 8 de març #8MVagaFeminista

La Confederació General del Treball (CGT), anuncia que convocarà una Vaga General de 24 hores, laboral, de consum i de cures pel 8 de març, Dia Mundial de la Dona Treballadora

CGT realitza una crida a tota la societat perquè se sumi i participi en les mobilitzacions que es duran a terme.

CGT considera que la vaga està suficientment motivada i denúncia, a través d’un manifest, la mercantilització que explota i esclavitza a les dones, la dificultat d’aquestes per accedir al mercat laboral, la precarietat, temporalitat i els horaris incompatibles de les ocupacions actuals, exigeix la fi de la bretxa salarial, la desigualtat en les pensions i l’assetjament sexual en els llocs de treball.

CGT ha posat l’accent principalment en la necessitat d’acabar d’una vegada per sempre amb les violències masclistes, tant l’exercida pels homes com per part de les Institucions Públiques a través de les seves lleis, per entendre que aquestes reprodueixen actituds i conductes masclistes.

La CGT a més posa l’accent també a l’educació, pilar fonamental de la societat, perquè des de la mateixa es reconegui la diversitat de totes les dones (lesbianes, bisexuals, transexuals, intersexuals, sense gènere i queers), sent urgent que s’eduqui a nenes i nens en la coresponsabilitat de les cures perquè no segueixin sent les dones les úniques encarregades invisibles de les mateixes.

Finalment, CGT també reclama que la medicina reconegui i respecti els cossos de les dones dins d’una sanitat pública i de qualitat

CGT Confederal

Publicado en CGT, Feminisme, Sindical | Deja un comentario

La repressió a la universitat avança. Primera detenció dels 27i+

Comunicat Secció Sindical CGT UAB

Ahir diumenge 7 de gener els Mossos d’Esquadra van detenir al Carles D., antic estudiant de la UAB i una de les persones encausades en el cas conegut com “27 i més”. Recordem que el cas dels “27 i més” va iniciar arran de diverses denúncies de l’anterior equip de govern de la UAB contra 25 (ara antics) estudiants i dos treballadors, un PAS i un PDI, que havien sigut actius en les protestes universitàries dels cursos 2011-2012 i 2012-2013 contra l’increment de les matrícules, els acomiadaments de professorat, les retallades i les privatitzacions. Unes denúncies que van comportar que la fiscalia, recollint el relat presentat per l’aleshores rector, secretària general i vicerectora d’estudiants, estigui demanant penes de presó d’entre 11 i 14 anys per a cada encausat/da, a banda de 5 anys d’allunyament de la UAB, multes de 9.500 € i una responsabilitat civil que finalment han rebaixat a 14.000 €. Com a resultat d’això ahir, possiblement per primera vegada a la història de la UAB, un (ex)estudiant va ser detingut per la policia després d’una denúncia feta per motius polítics per la pròpia universitat. Una imatge que ens remet, directament, al franquisme.

Els darrers mesos hem tornat a sentir a parlar de presos i preses polítiques. I hem vist com una repressió que mai havia acabat de marxar torna a estar a l’ordre del dia. Ahir en vam viure un altre capítol que, tot indica, tot just ha començat. I aquest cop ens afecta directament, perquè es tracta d’un procés endegat per qui, en teoria, hauria de representar el conjunt de la comunitat universitària com és l’Equip de Govern. Ens pertoca, per tant, ser actius i actives per intentar frenar una nova barbaritat del sistema judicial de l’Estat espanyol.

És per això que demanem al conjunt de la comunitat universitària de la UAB que estigueu atents i atentes a les convocatòries que vagin sortint del grup d’encausats/des (Més informació aquí) Però també emplacem a l’actual equip de govern a ser valent i a comprometre’s de manera clara i inequívoca amb la defensa de la llibertat també al nostre campus. Som conscients/es que aquesta és una situació que han rebut en herència de l’equip de Ferran Sancho. També som conscients/es que han enretirat la seva acusació particular de l’àmbit penal (no deixa de ser curiós que l’anterior equip sempre va negar que hagués formulat mai cap denúncia) i que han rebaixat la petició de responsabilitat civil. Però tot això no és suficient per desactivar una acció judicial que pot portar a la presó a25 ex estudiants, un tècnic i un professor de la UAB. Emplacem directament a la rectora a:

  • Retirar del tot la demanda de responsabilitat civil per uns actes que es van dur a terme en el marc de protestes universitàries
  • Contribuir activament a desmuntar, des de la UAB, les falsedats que en nom de la mateixa UAB es van dir davant de la policia i del jutge i que incriminen les 27 persones encausades.

No només no volem ser còmplices de cap empresonament per causes polítiques a la UAB, sinó que ho volem revertir. I la rectora, en honor a la història de lluita que ella mateixa reivindica, n’ha de ser un agent actiu. Li demanem que concreti en fets les seves paraules.

Secció sindical de CGT-UAB
https://cgtuab.wordpress.com/

@CGT_UAB
https://www.facebook.com/CGTUAB

Publicado en CGT, Educació, Sindical, Universitats | Deja un comentario

La pujada del SMI, una nova presa de pèl

Hem assistit a una nova fotografia de la vergonya. Els secretaris generals dels sindicats CCOO i UGT han tornat a acceptar aparèixer en públic al costat del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la ministra de Treball i Seguretat Social, Fátima Báñez, i els responsables de les patronals CEOE i CEPYME. És a dir, al costat dels mateixos polítics que han promogut la reforma laboral i una gran quantitat de retallades i privatitzacions, i dels representants de les organitzacions empresarials que, dia rere dia, empitjoren encara més les nostres condicions de vida.

En aquesta ocasió el motiu de la fotografia és l’acord per augmentar el Salari Mínim Interprofessional (SMI). Els mateixos que l’han signat, especialment els autodenominats “sindicats majoritaris”, ens han venut l’acord com un increment històric d’un salari mínim que des de fa anys es troba a la cua d’Europa occidental. Segons expliquen, en 3 anys el mínim salarial ha de passar dels 707,6 € al mes actual a 850 € al mes. Un augment del 20%, ens diuen. Un increment que fins i tot el mateix govern deixa en suspens vinculant-lo a un creixement mínim del PIB del 2,5% anual.

L’acord és vergonyós. Amb la seva signatura els dos sindicats majoritaris renuncien al que fa tot just uns mesos deien que era una exigència de cara a la negociació col·lectiva: fixar un SMI en 1000 €. Com en altres ocasions, aquestes paraules se les ha emportat el vent i queden en res. I el nostre SMI continuarà estant molt per sota dels 1269 € de França, els 1284 € d’Alemanya o, fins i tot, els 835 € d’Andorra. Un salari mínim per sota de la mitjana dels països del nostre entorn que seguirà pressionant a la baixa bona part dels salaris del conjunt de treballadors i treballadors.

L’acord, a més, és una presa de pèl. L’increment per al 2018 és del 4%, inferior al 7% d’augment del SMI que hi ha hagut aquest 2017. Cal remarcar que la inflació acumulada del gener del 2010 al novembre del 2017 ha estat de l’11,6%, pràcticament el mateix que l’augment experimentat pel SMI en el mateix període. A l’espera de l’IPC del 2018, que fàcilment es situarà entorn del 2% (si és que no el supera), l’augment real del valor del SMI serà irrisori, tenint en compte que es tracta d’un sou míser. Els i les treballadores que el perceben, i les seves famílies, seguiran tenint problemes per arribar a fi de mes, per pagar el lloguer, l’energia, l’escola dels fills, etc.

Fem una crida a no deixar-nos enganyar. A mostrar la nostra disconformitat pel manteniment del SMI, que cobren centenars de milers de treballadors/es, en un llindar de vergonya. A fer saber el nostre descontentament als sindicats que l’han avalat amb la seva signatura. A mostrar el nostre rebuig i, sobretot, organitzar-nos per evitar tantes agressions que estem patint com a treballadors i treballadores.

27 de desembre de 2017

CGT Catalunya

Publicado en CGT, Economia, Política, Social | Deja un comentario

Ens volen robar les pensions públiques

ENS VOLEN ROBAR LES PENSIONS PÚBLIQUES

Les diferents lleis de reforma del sistema de Seguretat Social quant a Pensions, més enllà de garantir la consolidació del nostre sistema públic, universal i solidari, han suposat una dinamitació del mateix.

La Llei 27/2011 de Zapatero, pactada entre gairebé totes les forces polítiques i els sindicats del règim, més la Llei 23/2013 del PP que regula el factor de sostenibilitat i l’Índex de Revaloració del sistema de Pensions de la Seguretat Social, han suposat, la primera una rebaixa mitjana entorn del 20%, mentre que la segona reforma del 2013 sumarà una pèrdua addicional del 15%, per la reducció de la pensió mitjana nominal després de la jubilació.

El “sacrosant dèficit” comporta un apalancament de les polítiques denominades de “consolidació fiscal” o, en termes senzills, polítiques de robatori i espoli dels drets socials, sent un dels factors en els comptes generals de l’Estat, que desvia milers i milers de milions de la despesa social (pensions, educació, sanitat i dependència fonamentalment) per complir amb els compromisos amb Brussel·les.

Els governs de torn, des del 2011, quan aborden la reforma de l’article 135 de la CE (es garanteix el pagament dels interessos i principal d’un deute il·legítim i il·legal, doncs és el deute dels banquers i especuladors), s’enfronten al següent dilema: o bé aplicar retallades en la despesa o bé pujar els impostos directes i/o indirectes per obtenir majors ingressos.

El problema, el financer, per “llei”, obliga als comptes de la Seguretat Social a tenir un equilibri, és a dir, els ingressos menys les despeses, hauríen de ser 0, o tenir superàvit, en cas contrari, les revaloracions de les pensions, amb independència del cost de vida (IPC), solament s’actualitzaran en un 0,25%.

La Seguretat Social, subjecta a aquesta “regla sagrada del mercat”, davant la destrucció de milions d’ocupacions des del 2011, la baixada de les cotitzacions empresarials a través de les subvencions i les reduccions, les tarifes planes, l’expulsió de centenars de milers de cotitzadors de les persones “cuidadores” per llei de Dependència i el menor ingrés, a causa que els centenars de milers d’assalariats i assalariades que entren al mercat de treball des del 2011 ho fan amb salaris propers al SMI, col·loquen al sistema públic de Seguretat Social en dèficit continu i permanent, almenys fins al 2022.

Tots aquests factors polítics, és a dir, decisions polítiques adoptades pels governs del PSOE i del PP conjuntament amb Brussel·les, ha comportat una deterioració dels comptes públics, i se li imputa a la Seguretat Social un dèficit proper a l’1,5 del PIB a la fi del 2017, és a dir, prop de 18.500 milions d’euros.

Contravenint l’article 50 de la CE que diu que “Els poders públics garantiran, mitjançant pensions adequades i periòdicament actualitzades, la suficiència econòmica als ciutadans durant la tercera edat…”, es decideix reduir encara més la “despesa en pensions” (ja s’han reduït substancialment amb l’allargament del període de càlcul, amb el retard en l’edat de jubilació…), per mitjà d’incrementar les pensions solament en el 0,25%, la qual cosa ha servit per finançar part del forat de el “dèficit” i, des del 2019, aplicar el factor de sostenibilitat per a totes les persones que es jubilin a partir d’aquest any.

El factor de sostenibilitat, més enllà de la “fórmula pseudo -científica”, és senzillament una reducció en origen de la pensió, en establir el càlcul de la mateixa en funció de l’esperança de vida a aquest moment i el que no s’ha de percebre més que les generacions anteriors. És a dir, es cobrarà menys al mes però durant més anys.

Concloent, la Seguretat Social, el nostre sistema públic de Pensions, l’han deixat en situació de fallida de forma premeditada i metòdica per part dels partits governants des de 1980 i per gairebé tot l’arc parlamentari des de 1995.

Les persones pensionistes, així com les classes obreres en actiu, no hem estat capaços de generar mobilització social suficient per parar aquest robatori d’un dels nostres drets fonamentals, més si tenim en compte que el 38% de les llars espanyoles depenen del perceptor principal que és pensionista.

Fer fallida el sistema públic de Seguretat Social té un objectiu per res amagat: mercantilitzar i lliurar als mercats privats (banquers i asseguradores) el 45% de la partida de la despesa social que actualment es dedica a les pensions públiques. Els privilegiats: mercats, empresaris, executius, capital, es deslliguen de l’obligació de complir amb el principi de solidaritat, no contribuint a la caixa comuna per mitjà de mecanismes d’elusió fiscal que el sistema “legal” els permet.

L’empobriment de les persones pensionistes actuals (9 milions de pensions) es reflecteix en el fet que, més de 5 milions perceben una pensió menor del SMI, i amb la NO pujada de les pensions segons el cost de vida -quan no la congelació- i la baixada en origen de la pensió per a totes les persones que es jubilin a partir del 2019, ens trobarem en un futur-present on la desigualtat i l’empobriment seran els senyals d’identitat per a la majoria de la població.

CGT considera que es fa necessari una MOBILITZACIÓ social forta i radical per “salvar” el dret social més fonamental: LES PENSIONS PÚBLIQUES UNIVERSALS i SUFICIENTS.

Comitè Confederal de la CGT

Publicado en CGT, Economia, Social | Deja un comentario

Manifestació educativa 17D

A tota la comunitat educativa

Companys, companyes,

Volem convidar-vos a participar a la manifestació convocada per tota la comunitat educativa catalana i la societat en general pel proper diumenge 17 de desembre a les 12h, a Pl. Universitat.

CGT Ensenyament hem quedat a les 11.45h davant La Mallorquina.

L’educació pública catalana està patint, per una banda, un desmantellament estructural i, per l’altra, un atac d’infàmia als seus docents i valors democràtics que no podem permetre.

Davant la persistent manca de recursos, incomplint el seu propi compromís de dedicar-hi el 6% del PIB, i la pèrdua de democràcia interna que pateix el nostre sistema educatiu, volem, de nou, sortir massivament al carrer per reclamar l’educació pública que mereix la nostra societat.

El curs passat, la mobilització la la comunitat educativa al novembre va donar impuls a un cicle de lluita que va aconseguir que recuperéssim alguns dels drets que ens han estat traient els últims anys, però encara ens queda molt per fer.

A més a més, les darreres setmanes la comunitat educativa de Catalunya estem patint furibunds atacs i amenaces front als quals no podem romandre en silenci. Hem de donar una resposta clara al carrer.

Us enllacem el manifest de l’17D

Us demanem feu extensiu aquest missatge a tota la comunitat educativa. Gràcies!

CGT Ensenyament

Publicado en Educació, Social | Deja un comentario