El Bicing Barcelona segueix en lluita

Aquest matí els treballadors i treballadores del Bicing Barcelona han ocupat durant un temps perllongat un pati del Ajuntament de Barcelona, tot esperant que els seus reclams siguin atesos i resolts d’una vegada per totes. Les condicions de precarietat laboral i les situacions de risc de seguretat a les quals s’han arribat ja no poden continuar així. Com sempre, els amplis beneficis de l’empresa que s’ha quedat amb la licitació, està basada en l’explotació dels treballadors. En aquest cas, la multinacional ianqui Clear Channel ve a contes des de fa més de 10 anys en què es va començar amb el Bicing Barcelona, no només desatenent els reclams laborals sinó que fins i tot reprimint els mateixos amb acomiadaments.

En aquest 2017 els treballadors es van organitzar amb la CGT, i va anar des d’aquesta posició de lluita que van iniciar i estan portant en davant aquesta vaga des del dimecres 12 de juliol. El nivell de precarietat laboral està demostrat en els sous que estan congelats entre els 700€ i els 950€.

Podeu seguir la vaga en el twitter de CGT Bicing Barcelona.

La vaga del Bicing Barcelona continua, solidaritat amb els companys i companyes!
L’única lluita que es perd, és la que s’abandona!

CGT UOC

Publicado en CGT, Sindical, Social | Deja un comentario

Formació gratuïta d’Assignatures Lliures (ex-Ateneu)

Companys, companyes,

ja podem cursar de manera gratuïta les Assignatures lliures (antic Ateneu) que enguany s’ofereix per a tot l’Equip propi UOC, incloses les empreses del Grup UOC. Aquest detall l’he confirmat personalment amb l’Àrea de Persones, o sigui que nosaltres també podem cursar aquests estudis 100% subvencionats, se’n poden beneficiar les persones amb contracte indefinit o de llarga durada.

Tots els detalls a la següent nota de premsa UOC:
S’obre convocatòria d’assignatures lliures, des d’ara també inclouen els cursos del CIM

Hi ha una errada a la nota, ja que els cursos d’idioma del CIM no estan accesibles des de aquella llista de assignatures, en canvi per a idiomes hem d’anar a Cursos d’idiomes.

Per a idiomes, podeu contactar amb la Maria José Santos (), perquè us faci la inscripció.

Atenció: el termini d’inscripció és el diumenge 30 de juliol.

Salut

Carlos Lavatelli
delegat CGT

 

Publicado en Oberta, UOC | Deja un comentario

15 dies de vaga al Bicing de Barcelona a partir del 12 de juliol, contra la precarietat i les lamentables condicions de treball

EL BICING DE BARCELONA EN VAGA ELS DIES 12,14,15,16, 17, 19, 21, 22, 23, 24, 26, 28, 29, 30 i 31 DE JULIOL

CONCENTRACIONS 12 i 14 DE JULIOL de 9 a 11h i de 17 a 19h A LA PLAÇA SANT JAUME DAVANT DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

El comitè d’empresa del Bicing a Barcelona ha convocat 15 jornades de vaga de quatre hores per torn de treball, entre els dies 12 i 31 de Juliol, donada la situació de precarietat econòmica i de les lamentables condicions de treball en el Bicing de Barcelona i la falta de resposta sindical.

Dels 9 delegats sindicals que hi ha en el Bicing de Barcelona 6 s’han passat a la CGT, per poder reclamar els seus drets. El Comitè d’empresa ha realitzat assemblees als diferents centres de treball i torns i els treballadors han mostrat el seu suport a la convocatòria de vaga. Els treballadors reclamen una negociació real amb l’empresa i l’Ajuntament de Barcelona.

Les lamentables condicions dels treballadors del Bicing són entre altres: Salaris d’uns 950 € al mes. Càrrega i descàrrega a pols dels 23 quilos de les bicicletes. Ritmes i organització del treball inacceptables, que incompleixen les normes de prevenció i del codi de circulació. Augment de la productivitat tant en els mecànics, manteniment, com en mobilitat. Dificultats per poder fer les necessitats fisiològiques durant la jornada laboral i dificultats per poder descansar a l’hora de l’esmorzar. Organització horària de l’empresa comptant amb les hores extres. Els vehicles no estan condicionats correctament per al treball al que estan destinats.

En poques paraules unes relacions laborals del segle XIX en les qual participen des de fa 11 anys la multinacional nord-americana Clear Channel i l’Ajuntament de Barcelona.

Fa 11 anys que els diuen a la plantilla “paciència”, que la situació econòmica i laboral no permet salaris dignes, que no és el moment. Fa 11 anys que l’Ajuntament muntava amb Jordi Hereu el bicing, ha passat Trias i ara estan en el consistori els qui haurien d’acabar amb la precarietat laboral i econòmica d’allò que els ha reportat tantes rodes de premsa, però que quan se’ls requereix perquè intervinguin al·leguen que ho gestiona una empresa privada.

Atès que totes les portes s’han tancat, els treballadors s’han vist abocats a la vaga, l’empresa realitzava una proposada finalista totalment insuficient i que no complia les expectatives de la plantilla, s’ha demanat la implicació de l’Ajuntament de Barcelona i els treballadors han rebut el silenci per resposta. És evident que amb aquest salari, amb aquestes condicions laborals i amb tantes irregularitats és difícil treballar.

Des de la CGT, sindicat amb més gran implantació a l’empresa tant en delegats sindicals com en afiliats, defensem les reivindicacions dels treballadors del Bicing perquè tinguin unes condicions dignes de treball i acabar amb la precarietat que arrosseguen des de fa 11 anys.

Ja n’hi ha prou de promeses incomplides, volem fets.

CGT Bicing Barcelona

https://twitter.com/CGTBICINGBCN
Nota a La Vanguardia

Publicado en CGT, Economia, Sindical | Deja un comentario

Comunicació oficial del canvi d’empresa

logo CGTEl passat dimecres d’aquesta setmana els delegats de Oberta vam tenir una reunió amb l’Àrea de Persones UOC, on se’ns va comunicar oficialment el que s’havia dit en la reunió del dilluns 19 de juny als delegats, i el que es va repetir el dimarts 20 de juny al conjunt de treballadors de Oberta i alguna altra àrea UOC. El document oficial recull les línies generals d’aquest canvi d’empreses i com ens afecta com a treballadors i treballadores de Oberta UOC Publishing SL., encara que té alguna petita falencia. Es parla que passarem a formar part de la plantilla de la FUOC, excepte els treballadors de l’Editorial UOC que continuaran com Oberta Publishing SL. No obstant això, hi ha casos no contemplats, com aquell@s que passin a l’empresa de nova creació UOC Corporate, o algun cas que ja va passar a EducaciOnline, ambdues empreses del Grup UOC.

Tot i que s’assenyala que es respectaran els nostres drets com treballadors/es, especialment pel que fa a categoria, antiguitat, salari i funcions, encara hi ha un aspecte important que aquesta representació de treballadors del sindicat CGT va insistir a assenyalar com absent en aquest document, i això és el compromís verbal donat per l’empresa que es respectaran absolutament tots els llocs de treball fixos de plantilla, això és, que no hi haurà cap acomiadament de personal de contracte indefinit en aquest procés de canvi d’empresa i absorció de la majoria de treballadors de Oberta. Per part de l’empresa, se’ns va tornar a repetir que així serà, així que prenem la paraula.

Després de la comunicació oficial als delegats de Oberta, probablement la propera setmana se us lliurarà el document de comunicació individual a cada treballador i treballadora, per a això sereu citats al Àrea de Personis UOC. Se us demanarà la signatura d’haver rebut aquesta comunicació.

Aquest procés d’integració a la UOC segueix el seu curs, del qual continuarem informant. Recordeu que davant qualsevol dubte, esdeveniment no previst, dubtes sobre les noves funcions, etc, sigui ara o després dels canvis de localització, sempre podeu acudir als vostres representants delegats.

Salut i bon cap de setmana

Carlos Lavatelli
CGT UOC

Publicado en Oberta, UOC | Deja un comentario

Assemblea de treballador@s d’Oberta, dimarts 27 juny 2017 a les 15h

Companys, companyes,

els delegats de personal d’Oberta hem convocat una assemblea de treballador@s d’Oberta UOC Publishing per aquest proper dimarts 27 de juny a les 15.00h, a la sala S1H, amb el següent ordre del dia:

– Informació sobre el procés de canvi d’Oberta UOC Publishing i el traspás de treballadors i treballadores a la UOC i empreses del Grup UOC.
– Precs i preguntes.

Aquest és un moment crucial per a la nostre vida laboral i professional, hem d’estar informats i atents als canvis que s’ens propossen per part de l’empresa. D’una banda s’ens ha dit que serà un llarg procés d’un any endavant… peró d’altra han començat amb les entrevistes des del primer dia de comunicat el canvi, sense donar-nos temps de digerir la notícia.

Per aixó mateix, els treballadors i treballadores d’Oberta fem assemblea per a tractar el tema en el seu conjunt i veure les perspectives colectives i particulars, de cara als propers temps.

Esperem la vostra assistència.

Salut!

Carlos Lavatelli
CGT UOC

 

Publicado en Oberta, UOC | Deja un comentario

Jornada intensiva

Companys, companyes,

tal com es va informar el dijous passat al Campus UOC («S’apropen les vacances i la jornada intensiva…», del 22/06/17), cal registrar els 28 dies de jornada intensiva, “preferentment per setmanes senceres”. Els detalls per a demar-lo a la nota, també en relació als treballadors/es que tinguin jornada reduïda (veure taula explicativa), o qui tingui contracte no indefinit (2,3 dia de jornada intensiva per cada mes sencer treballat). Abans de fer la petició, recordeu que no es pot fer constar un “dia de lliure disposició” i “dia de jornada intensiva” a la vegada.

Tenin compte de les condicions que es diuen a la nota de premsa del Campus, per a assenyalar els dies de jornada intensiva cal fer-lo a l’Espai de gestions personals (eina Endalia).

Carlos Lavatelli
CGT UOC

Publicado en Oberta, UOC | Deja un comentario

Ajuda per la compra de material informàtic

Companys, companyes,

tal com es va informar la setmana passada al Campus UOC amb aquesta nota de premsa («Ajuts tecnològics per a aquest 2017», del 16/06/17), ja s’ha obert el períod de recepció de peticions d’ajuda per la compra de material informàtic. Hi ha algunes condicions importants, com el tipus de contracte, no haver demanat l’ajuda els darrers anys, etc. Les condicions i altres detalls, a la nota de premsa UOC.

Per a demanar els ajuts tecnològics cal enviar les solicituds a persones@uoc.edu. Contacteu amb l’Àrea de Persones quant abans millor, perqué enguany les ajudes són molt limitades per a tot el conjunt d’Oberta UOC Publishing.

Salutacions

Carlos Lavatelli
CGT UOC

 

Publicado en Oberta, UOC | Deja un comentario

Retorn parcial de la paga extra 2012

paga extraCompanyes, companys,

finalment des de la Generalitat s’ha donat via lliure al pagament parcial de la paga extra adeudada del 2012. En aquesta ocasió serà el 34,42% del total d’aquella paga extra 2012, que nosaltres a la UOC cobrarem aquest proper dilluns 12 de juny.

Encara ens quedarà l’últim pagament per recuperar, al març del 2018, que serà del 20,77% restant.

Ha estat comunicat per la UOC fa una estona en aquesta nota de premsa.

Bon cap de setmana

Carlos Lavatelli
delegat CGT

Publicado en Economia, Oberta, Universitats, UOC | Deja un comentario

Vacances 2017: comunicat dels Delegats d’Oberta

Companys, companyes,

Aquest matí s’ha recordat que encara falten companys/es que encara no han demanat les seves vacances d’estiu, o sigui, principalment les setmanes del juliol i agost. En aquest sentit, recordem que el Conveni FUOC recomana fer-les preferentment entre aquest dos mesos.

Segons s’ha comunicat aquest matí, s’hauria de definir ara també les vacances del total de l’any, punt que ha cridat l’atenció dels representants dels treballadors/es. Després de parlar-ne amb l’empresa, s’ha arribat a la necessitat sí de definir ara les vacances d’estiu, tal com estava demanat en temps suficient per part de l’empresa, amb data límit el divendres 2 de juny. És per això que es demana a les persones que encara no s’han pronunciat en relació a les seves vacances d’estiu, que ho facin amb data límit aquest proper divendres 9 de juny. En cas contrari, l’empresa definirà aquestes vacances d’acord a les seves necessitats d’organització del treball.

En relació a la resta de dies de vacances, es deixa per a un segon període de peticions: s’han de fer amb data límit el divendres 29 de setembre. Per la seva banda, l’empresa validarà vacances la primera setmana d’octubre (del 2 al 6 d’octubre). Com que hi ha companys/es que ja han demanat les vacances de desembre, per exemple, la aprovació de les mateixes has farà després d’aquest període de peticions, quan l’empresa tingui la visió global de les necessitats dels equips.

Qualsevol dubte, parleu amb nosaltres.

Salutacions

Delegats de treballadors d’Oberta

Publicado en Normativa laboral, Oberta, Sindical | Deja un comentario

Desobeïm el procés polític del cas 27 i més

Comunicat de l’SP de la CGT de Catalunya

Recentment el jutjat de Cerdanyola del Vallès que instrueix el cas per la tancada d’estudiants al rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de l’any 2013 (el cas conegut com a “27 i més”) ha dictat una interlocutòria on es disposa l’obertura del judici oral i es fixa una fiança absolutament desproporcionada, de 511.835,05 EUR per a assegurar les responsabilitats civils. 27 persones encausades arran d’aquella protesta universitària estan a l’espera de peticions penals d’entre 11 i 14 anys de presó, segons el cas, i prohibició d’accés a la UAB durant 5 anys. Entre elles hi ha el nostre Secretari General, el company Ermengol Gassiot. La fiança abans esmentada, com tothom pot suposar, no serà abonada pels 27 afectats i afectades, la qual cosa probablement comportarà processos d’embargament de nòmines i béns.

Durant els propers dies o setmanes les 27 persones seran emplaçades a personar-se en dependències judicials per a fer-los entrega d’una còpia dels escrits d’acusació, a fi que en el termini de 3 dies compareguin amb advocat i procurador, i siguin requerits per a dipositar la fiança.

Aquest Secretariat Permanent considera que tot aquest procés no és sinó un muntatge motivat en una revenja política per part de l’anterior rectorat ultraliberal de la UAB, orientat a escarmentar per la via penal el moviment estudiantil i el sindicalisme que li plantava cara en defensa de la universitat pública. L’actuació d’aquell rectorat, i el relat conspiranoïc construït pels advocats que va contractar a tal efecte, ha estat aprofitada per la Fiscalia, òrgan polític de l’Estat espanyol, per a iniciar un esperpèntic procediment judicial que suposa el pitjor cas de repressió política a una universitat des de l’època del franquisme.

Davant d’aquesta situació, el nostre company Ermengol Gassiot ha decidit que no participarà en la farsa i que no es personarà al jutjat per voluntat pròpia sota cap circumstància, tot afrontant les conseqüències que es derivin de la seva decisió.

Aquest Secretariat Permanent comparteix plenament l’anàlisi que sosté la decisió presa pel nostre company Ermengol, i hi donem suport. Entenem que davant d’un atac de caràcter polític (instrumentat en forma de procés judicial) contra les llibertats i els drets civils és legítim practicar la desobediència i la solidaritat per a impugnar públicament la totalitat d’aquest muntatge repressiu. Considerem que en el moment present ens estem jugant bona part del missatge que es transmetrà a les lluites socials que vindran en el futur sobre la resposta que cal donar davant la repressió político-judicial. Ens juguem molt, i les estratègies punitives mitjançant les quals es vol paralitzar i escarmentar qualsevol mena de resistència sindical, estudiantil o social han de ser aturades. En el cas concret de l’Ermengol, el present muntatge està orientat a reprimir l’exercici de l’acció sindical de la CGT a la UAB en defensa dels drets de les treballadores i de la universitat pública i, més enllà d’aquesta, el considerem un atac al conjunt de la nostra organització.

Volem deixar clar que, en la mesura en què això depengui de nosaltres, cap de les 27 persones encausades està ni estarà mai sola. Fem una crida a totes les Federacions i Sindicats de la CGT de Catalunya, al conjunt de la nostra militància, moviments socials i persones solidàries a preparar la resposta col·lectiva i organitzada que aquests fets es mereixen. La CGT de Catalunya no quedarà a l’expectativa, ni restarà amb els braços creuats. Ens reservem el dret, com a organització, a actuar quan i com ho considerem oportú, tenint en compte la gravetat del cas.

DAVANT LA REPRESSIÓ POLÍTICA, DESOBEÏM! SI ENS TOQUEN A 27 ENS TOQUEN A TOTES!

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya 
2 de juny del 2017

Publicado en CGT, Política, Sindical, Universitats | Deja un comentario