28 d’octubre. Vaga del sector públic. Les que hi som, ens quedem

Vaga interines 28 oct 2021

Les organitzacions que formen part de la Taula sindical de Catalunya convoquem i cridem a la vaga el proper 28-O per exigir l’estabilitat laboral de personal en situació d’abús de temporalitat, i una reducció dràstica del nivell de precarietat laboral a les administracions i al conjunt del sector públic en qualsevol de les seves formes.

Aquesta reclamació es basa en el fet de l’increment de la temporalitat de les plantilles, actualment d’un 30% (però amb xifres superiors al 50% en determinats àmbits de les administracions públiques). Molts d’aquests contractes es troben en situació de “frau de llei” en haver superat els 3 anys i haurien d’esdevenir indefinits.

La mobilització es convoca en contra del Reial Decret-llei 14/2021, de 6 de juliol, conegut com a “Icetazo”, per la transposició completa al nostre ordenament jurídic de la Directiva 1999/70/CE, per una sanció adequada i dissuasòria a l’abús de temporalitat per part de les administracions d’acord amb la jurisprudència europea, en defensa d’uns serveis públics dignes i de qualitat. Des de la Taula sindical de Catalunya exigim l’estabilització del lloc de treball de totes les persones contractades afectades per aquesta temporalitat.

La convocatòria de vaga s’adreça a tot el sector públic català amb particularitats específiques per a cada sector i àmbit.

 

Convocatòries #Vaga28Oct

BARCELONA. 9.30h: Piquet unitari central, Diputació de Barcelona – 12h: Manifestació Plaça Urquinaona

LLEIDA. 9h: Piquet des de l’Ajuntament de Lleida – 13h: Concentració a la Plaça de la Pau. – 18h: Manifestació c/Lluís Companys

TARRAGONA. 8h: Piquet Unitari Central. Subdelegació govern. Plaça Imperial Tarraco – 12h: Manifestació. Rambla Nova- Plaça Imperial Tarraco

GIRONA. 12h Concentració a la Delegació del Govern de la Generalitat, c/Pompeu Fabra

BAIX LLOBREGAT. 9.30h Piquet als Serveis Territorials de Sant Feliu

BCN COMARQUES/PENEDÈS-GARRAF. 7.30h: Piquets des del Parc de Sant Salvador de Vilafranca del Penedès – 11h: Estació de tren per anar juntes a la convocatòria de Barcelona.

CATALUNYA CENTRAL. 8.30h: Davant els Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Crta de Vic, 175 – 9.50h: Davant RENFE de Manresa per anar a la manifestació de Barcelona

MARESME-VALLÈS ORIENTAL. 9’30h: Piquet i encartellada al Consell Comarcal de Mataró, Plaça Miquel Biada, 1

VALLÈS OCCIDENTAL/ORIENTAL. 7.30h. Piquet Informatiu A-7/C-58, pàrquing Crta de Barcelona 66 (Aldi Barberà) i passejada fins a RENFE Cerdanyola/Barberà i anem mani BCN.

 

Taula sindical de Catalunya

 • CGT: Confederació General del Treball
 • CNT: Confederació Nacional del Treball
 • CoBAS: Comissions de Base
 • COS: Coordinadora Obrera Sindical
 • IAC: Intersindical Alternativa de Catalunya
 • SO: Solidaritat Obrera
Publicado en CGT, Educació, Normativa laboral, Sindical, Social, Vaga | Comentarios desactivados en 28 d’octubre. Vaga del sector públic. Les que hi som, ens quedem

Assemblea sobre la devolució de despeses per teletreball

A la UOC estem teletreballant des de l’inici de la pandèmia, març del 2020. Tot aquest temps les treballadores i treballadors hem assumit les despeses per teletreballar des de casa: llum, gas, internet, etc. Amb la Llei de Teletreball (setembre 2020), s’ha esmentat l’obligatorietat per part de l’empresa d’assumir aquestes despeses de teletreball, sense majors detalls, deixant la seva aplicació com resultat dels acords entre empresa i representació legal dels treballadors i treballadores.

Recentment, després d’una denúncia per part de la CGT a una empresa, l’Audiencia Nacional ha sentat precedent amb una resolució en que no veu l’obligatorietat de les empreses  en assumir les despeses previes a l’aplicació de la nova llei de teletreball. S’estipula que s’han de contemplar a partir de l’octubre del 2020.

A la majoria de sectors econòmics la pandèmia (o aprofitant la situació) va derivar en que les empreses obrin expedients ERTOs als seus treballadors, i en altres casos, optin pels tancaments. Paradògicament, al contrari que a la resta, la UOC ha augmentat significativament la matriculació i això ha derivat en majors ingresos, i d’altra banda en un augment de les càrregues laborals per a la plantilla. Però al moment de l’obligació de fer la devolució per les despeses que hem assumit les treballadores i treballadors uoc a casa, alehores l’empresa argumenta «sostenibilitat», «presupostos tancats», etc, etc, i ofereix unes condicions d’aquesta devolució que no arriba ni als mínims acceptables per a cobrir les nostres despeses.

Aquest dilluns des del Comitè d’empresa FUOC s’ha convocat una assemblea virtual (youtube), on la plantilla UOC ens informarem i decidirem sobre aquesta última proposta que ha fet l’empresa. A partir de l’assemblea, s’obrirà el període de votació durant uns dies.

Des de la CGT convidem a rebutjar aquesta proposta de l’empresa per insuficient, i també per a donar suport a les companyes i companys que participen en les negociacions amb l’empresa, per a donar la força de la base i assolir els objectius consensuats que es venen treballant des del comitè.

Participeu a l’assemblea d’aquest dilluns (l’enllaç d’accés, al missatge del divendres del comitè, només personal uoc), i voteu per a rebutjar aquesta proposta de l’empresa.

CGT UOCSecció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com

Publicado en CGT UOC, Normativa laboral, Sindical, Universitats, UOC | Comentarios desactivados en Assemblea sobre la devolució de despeses per teletreball

Absoltes les 13 estudiants encausades per defensar la Universitat Pública

Després de 4 anys de procés, en què Mossos i Fiscalia ens volien empresonar 8’5 anys i imposar-nos una multa de més de 140.000€: hem guanyat!

Aquest dissabte 10 de juliol, concentració a Pl. Universitat BCN 19h per celebrar aquesta victòria.

absoltes estudiantes universitat publica 10 juliol 2021

Publicado en CGT, Educació, Sindical, Universitats | Comentarios desactivados en Absoltes les 13 estudiants encausades per defensar la Universitat Pública

8-11 de juny – Vaga a la UAB – Tombem els pilars de la precarietat

Des de fa ja massa anys, des de la CGT estem denunciant les precàries condicions laborals en el sector científic i universitari. La manca de renovació i d’estabilització de la plantilla, lluny de millorar, ha empitjorat considerablement en els darrers anys, en tots els sectors de la universitat. I en particular, en el darrer any, arran de la crisi sanitària. Per tots aquests motius, el passat 21 d’octubre, vam fer un pas endavant i vam convocar vaga a tot l’Estat, com a avís del que s’acostava.

La situació de la plantilla al conjunt de les Universitats, en general, i a la UAB, en particular, és des de fa temps insostenible. Ara, amb la crisi catalitzada per la COVID-19, el grau d’explotació a què es veu sotmesa la plantilla s’ha incrementat encara més, arribant fins i tot a denegar pròrrogues contractuals aprovades pel propi ministeri. La manca de voluntat negociadora per part de la UAB, menyspreant el conjunt dels treballadors, no ens ha deixat cap altra alternativa que la convocatòria de vaga pels propers dies 8, 9, 10 i 11 de juny. Perquè?

 • Més de la meitat del professorat és temporal, sota la figura contractual del professorat associat. Ara mateix, de fet, la UAB no compleix els requisits de contractació per ser considerada Universitat, atenent-nos als barems del Ministeri d’Universitats.

Infografia Associats 31 maig 2021

 • Es torna a incomplir l’Estatut del Personal Investigador en Formació, en la nova convocatòria, instant, així al treball sense contracte pels investigadors predoctorals.
 • Es fan interpretacions “imaginatives” de les normatives, concedint pròrrogues contractuals per la COVID-19 de 3 mesos a uns treballadors, 5 mesos a d’altres, mentre a uns últims se’ls hi denega, estant tots ells en la mateixa situació contractual.
 • Es mantenen figures contractuals ad hoc, com els investigadors postdoctorals de docència per a cobrir places estructurals, enlloc de regularitzar-los a figures de lector o agregat, com correspondria.
 • Es contracta al Personal d’Administració i Serveis amb caràcter temporal, i sovint, en una categoria inferior a la que els hi correspon, consolidant una doble escala salarial.

Per tot això, i davant la manca de voluntat negociadora de l’equip de Govern, la CGT llença una convocatòria de vaga pels dies 8, 9, 10 i 11 de juny tot exigint:

 1. L’equiparació de les pròrrogues COVID a 5 mesos per a tot el personal contractat d’obra finalista.
 2. L’extensió de tots els contractes predoctorals fins als 4 anys, tot donant compliment a l’EPIF.
 3. L’equiparació salarial dels postdocs segons dictamina la Llei de Ciència.
 4. La regularització i estabilització del personal associat en figures contractuals a temps complet, tot donant compliment al conveni col·lectiu.
 5. La contractació de manera indefinida i en la categoria contractual que li pertoca del personal d’administració i serveis en frau de llei.
 6. La internalització dels serveis externalitzats (manteniment, neteja, cafeteries…).

Logo CGT UABCGT UAB
https://cgtuab.wordpress.com/
twitter @cgt_uab
facebook @CGTUAB

 

Publicado en Economia, Educació, Sindical, Universitats, Vaga | Etiquetado | Comentarios desactivados en 8-11 de juny – Vaga a la UAB – Tombem els pilars de la precarietat

Vaga a l’educació pública el 27 de maig

Per l’estabilitat laboral del personal precari i en abús de temporalitat!

Per la qualitat de l’educació pública, revertim les retallades!

Concentració BCN: 12h plaça Sant Jaume

Xerrades informatives online:
Divendres 21 de maig – 12.45h
Dilluns 24 de maig – 12.45h i 18h
Dimarts 25 de maig – 12.45h i 18h
Dimecres 26 de maig – 12.45h i 18h

Autobusos a Plaça Sant Jaume (Manresa, Lleida, Tarragona)

Si treballes en un centre de Tarragona o de Lleida, pots sol·licitar plaça al bus cap a la mobilització de Pl St Jaume de Barcelona

 

CGT convoquem vaga, amb el suport de la Plataforma d’Interines TEEI de Catalunya. I fem una crida a TOT el PERSONAL del Departament d’Educació: col·lectiu de docents, PAS, PAE, lleure i educadores socials.

Desenes de milers de treballadores de l’Educació pública estem treballant en frau de llei, patint abús de temporalitat des de fa molts anys. A partir dels 3 anys de contractació temporal ja hauríem de ser fixes. Algunes companyes TEEI porten fins a 16 anys ocupant la mateixa plaça en interinatge.

El Departament ha convocat oposicions docents per aquest juny, però la Plataforma d’Interines Docents (PINDO) ha aconseguit que se suspenguin amb un recurs de reposició. I el sindicat CGT Ensenyament Barcelona hem interposat un recurs contenciós-administratiu per impugnar-les. CGT sempre hem defensat l’estabilitat del personal interí i la possibilitat d’accés directe a la funció pública per concurs de mèrits.

A nivell estatal, la Federación de Enseñanza de la CGT hem fet arribar una Proposta de Llei al Ministerio de Política Territorial y Función Pública i al Ministerio de Educación y Formación Profesional. Reclamem que, tal com estableix l’article 61.6 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP), sigui possible l’accés a la funció pública del personal interí mitjançant concurs de mèrits.

Però, la via jurídica s’ha de garantir amb la pressió de TOTHOM. Ara és el moment de sortir al carrer!

Cridem a la Solidaritat amb el personal més precaritzat pel Departament d’Educació, i a lluitar per revertir les retallades!

La CGT d’Ensenyament exigim:

 • Reducció de ràtios.
 • Increment de plantilles necessari per reduir les ràtios sense afectació de les especialitats, atenció a la diversitat i de suport als alumnes amb NEE.
 • Cap tancament a la pública.

És necessària la solidaritat i l’organització de tothom per poder pressionar i capgirar el desmantellament de l’Educació Pública!!

#AturemFrauDeLlei #AbúsDeTemporalitat #CapInterinaAlCarrer #LesQueHiSomEnsQuedem

#ForaDecretDePlantilles #SomServeisPúblics #VagaEducació27M

Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya

 

Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya
https://www.cgtensenyament.cat
@CGTEnsenyament

Publicado en CGT, Educació, Política, Sindical, Social, Vaga | Comentarios desactivados en Vaga a l’educació pública el 27 de maig

Que ho tinguin clar! La repressió no aturarà cap moviment en defensa d’una Educació Pública!

La Pública a Judici 29 maig 2021A dues setmanes del judici, manifestació en suport a totes les encausades de @PublicaJudici. Perquè defensar l’educació pública no es cap delicte i perquè  #HoFariem111CopsMés #3i4junyABSOLUCIÓ
Dissabte 29 maig, 19h Pl. Universitat, Barcelona

*****

Que ho tinguin clar!

La repressió no aturarà cap moviment en defensa d’una Educació Pública!

La repressió contra les mobilitzacions estudiantils dins les universitats és una característica que ve de lluny i que sempre s’ha utilitzat per intentar aniquilar qualsevol de les lluites en defensa d’una universitat pública. No sols això, sinó que també s’ha volgut escarmentar aquest moviment perquè servís d’exemple intimidatori per a qualsevol altra lluita al marge de la pròpia institució. De fet, el que pretenen amb aquestes repressions és bàsicament instaurar un estat de por i eliminar el dret a protesta i al conflicte, un dret que molts cops serveix com a embrió per a altres causes futures a favor de la justícia social i contra el neoliberalisme depredador.

Un cas recent, que tenim molt present i que entra en aquesta dinàmica repressiva, és el cas del Som 27 i més. Un procés judicial contra 27 persones que van participar o donar suport en una tancada al rectorat de la UAB al 2013. Un col·lectiu que aglutina 25 estudiants (entre les quals n’hi ha d’afiliades a la CGT), un membre del PAS i un docent de la UAB, el Secretari General de la CGT Catalunya.

Un altre cas, és el de la Pública a Judici. Un cas repressiu que es jutjarà els propers 3 i 4 de juny, i en el que es demana, a 13 companyes de la Universitat de Barcelona (entre elles una companya de CGT), 111 anys de presó i 130.000€ de multa per participar en una vaga estudiantil el 2 de març de 2017. Aquesta vaga defensava la rebaixa del 30% dels preus públics universitaris i avançar cap a un model universitari no excloent per raons econòmiques cap a les classes populars. L’informe policial i la instrucció evidencien que hi va haver seguiments previs a diverses persones, evidenciant una persecució política i ideològica, i amb la voluntat de rastrejar l’activitat militant de les encausades. Se’ls imputen els delictes de desordres públics i danys, però lluny d’individualitzar els càrrecs com el dret requereix, inclouen a totes les persones dins d’un mateix grup que, suposadament, va cometre els delictes pels quals se’ls acusa.

Malauradament, de processos repressius i de muntatges policials n’han patit moltes persones, i sabem que el motiu no és altre que el de ser actives en la defensa dels drets dels treballadors i treballadores, dels drets socials, de l’habitatge, de la sanitat, de l’educació, i de tot allò que va en benefici de les persones i no del poder. En definitiva, ens reprimeixen i ho continuaran fent, perquè no deixarem d’estar allà on toca.

És per això, que des de la Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya, exigim l’absolució de les companyes per defensar i lluitar per una educació pública a l’accés de tothom. En aquest marc, fem una crida a participar de les diferents activitats i mobilitzacions que es fan en suport a les persones encausades per aquest cas. Però, sobretot fem una crida massiva a tota la comunitat universitària, a la comunitat educativa en general i a la resta d’organitzacions, col·lectius i persones a participar massivament en la manifestació que se celebrarà el proper dissabte 29 de maig, a les 19h a Barcelona i que sortirà des de Plaça Universitat. Nosaltres hi serem!

Cap repressió ens aturarà! No et quedis a casa!

Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya

 

Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya
https://www.cgtensenyament.cat
@CGTEnsenyament

Publicado en CGT, Social, Universitats | Comentarios desactivados en Que ho tinguin clar! La repressió no aturarà cap moviment en defensa d’una Educació Pública!

1r de Maig 2021. Lluitant des de i per a la classe obrera

1r de Maig Federació d'Ensenyament CatalunyaEl 1r de Maig els treballadors i treballadores no només recordem la infàmia del sistema capitalista en assassinar als lluitadors i organitzadors anarquistes de Chicago en 1886, sinó també ens reivindiquem en aquesta lluita i en aquesta acció organitzadora de la classe obrera.

Els tentacles del capitalisme pandèmic no tenen límit. Aquest últim any hem vist com l’anomenada crisi ha servit una altra vegada perquè capitalistes i explotadors concentrin encara més riquesa mentrestant ens fan creure que les coses van molt malament. I d’aquesta manera aplanen el camí per augmentar les seves privatitzacions sobre el que consideren espais de conquesta, en primer lloc, el sector públic.

Les treballadores i treballadors de l’Educació sabem d’aquesta lluita en el dia a dia, perquè ho vivim a les escoles bressol, en els menjadors escolars, a les escoles primàries i instituts, en el sector social i en el sector del lleure, en la formació professional, i finalment en les universitats, on es dificulta l’accés a la classe obrera des de sempre.

I en aquesta lluita contra les privatitzacions reivindiquem que el sector públic és del poble, és de la classe obrera i les classes populars, perquè també sabem que en aquesta lluita l’estat i els seus agents compleixen el seu rol de submissió al capital i funcionen en conseqüència per a lliurar el sector públic a l’empresariat i la seva empenta privatitzadora i precaritzant.

Aquest 1r de Maig sortim al carrer, ocupem les places dels nostres pobles i ciutats, actuem on vivim, treballem, ens organitzem i defensem la classe treballadora. Reivindiquem als qui van lluitar en el passat i als qui lluiten en el present, per a canviar-ho tot, cadascú des del seu àmbit i sempre des de la nostra classe. I tot per una educació llibertària i al servei del poble treballador.

Visca el Primer de Maig!
Visca la classe treballadora!
Visca l’educació pública i popular!

Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya

 

Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya
https://www.cgtensenyament.cat
@CGTEnsenyament

 

Convocatòries de CGT a tota Catalunya

Participa a la convocatòria del teu territori!

Barcelona. El dia 29 d’abril a les 15.30h, Via Laietana
Convoca: CGT Ensenyament Barcelona, CGT AAPP Barcelona, CGT Banca Barcelona, Metall Barcelona

Barcelona. El dia 30 d’abril a les 17.00h. Via Laietana
Convoca: CGT Ensenyament Barcelona, CGT AAPP Barcelona, CGT Banca Barcelona, Metall Barcelona

Barcelona. 1 de Maig a les 17.00h. Passeig de Gràcia i Provença
Convoca: CGT Ensenyament Barcelona, CGT AAPP Barcelona, CGT Banca Barcelona, Metall Barcelona

Barcelona. 1 de Maig a les 12.00h. Plaça Joanic

Baix Llobregat-Cornellà. 1 de Maig a les 11.00h. Ajuntament de Cornellà

Berga. 1 de Maig a les 11.00h. Plaça de les Dones

Igualada. El dia 1 de Maig a les 11.00h. Plaça del Rei Neptú

Lleida. 1 de Maig a les 13.30h a Plaça Sant Joan, a les 14h a la Baula

Mataró. 1 de Maig a les 11.30h. Plaça Miquel Badia

Mollet. 1 de Maig a les 12.00h. Ajuntament

Reus. 1 de Maig a les 11.30h. Avinguda del Carrilet

Tarragona. 1 de Maig a les 18.30h. Plaça Imperial Tarraco

Vic. 30 d’abril a les 19.00h. Passeig de la Generalitat

Viladecans. 1 de Maig a les 11.00h. Plaça Constitució

Vilanova i la Geltrú. 1 de Maig a les 11.00h. Plaça de les Neus

 

Publicado en Anarcosindicalisme, CGT, CGT UOC, Sindical, Social, Universitats | Comentarios desactivados en 1r de Maig 2021. Lluitant des de i per a la classe obrera

1 de Maig No creiem en promeses, sinó en lluites

1 Maig 2021 CGT Catalunya

Comunicat de la CGT de Catalunya en motiu del 1r de maig

És 1r de maig, dia que no l’hem de recordar com un festiu, sino com un dia de lluita. Commemorem la revolta iniciada per la classe treballadora dels EEUU el 1r de maig de 1886, que reivindicava la jornada laboral de 8h, per la qual 5 treballadors anarquistes van ser executats a consecuencia d’un montatge policial i d’un procés judicial infame.

Més de 100 anys més tard, la lluita no ha canviat gaire. La jornada màxima de 8h cada cop es respecta menys: hores extres no remunerades, teletreball sense horaris, subcontractes i persones obligades a cotitzar en règim d’autonoms, jornades de repartiment interminables… Totes aquestes són sols algunes expresions de l’explotació salvatge que la classe treballadora estem vivint a mans del capitalisme. A tot això li hem de sumar la doble o triple jornada que han d’assumir la gran majoria de dones treballadores; un treball no remunerat indispensable per al sosteniment del capitalisme.

Acumulem casos de semiesclavitud com els de les treballadores de la recollida de la fruita a Lleida, Monserveis al Berguedà o els riders ultraexplotats per empreses criminals com Glovo, Deliveroo i altres que presenten el patiment 2.0 com innovació positiva. Per a ells.

En el context actual de crisis total (sanitària, econòmica, social, ecologica…) el sistema ha demostrat un cop més els interessos de quina classe beneficia, mentre es prepara per noves ofensives contra els i les treballadores. Durant els propers mesos veurem com molts dels Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), que han estat en gran mesura subvencionats per l’estat durant un any, es van convertint en Expedients de Regulació de l’Ocupació (ERO). A més, els acomiadaments i tancaments patronals es beneficiaran del règim jurídic que les últimes reformes laborals han anat creant. Un règim que afavoreix totalment als empresaris i que ens deixa als i les treballadores amb una única defensa: la lluita sindical, perquè sabem que dels nostres governants no s’ha d’esperar res.

On és la cacarejada derogació de la Reforma Laboral del govern més d’esquerres de la història mundial? On és la protecció de la sanitat pública i les internalitzacions amb que s’omplen la boca diversos governs de la Generalitat? No esperem cap avenç que no sigui obtingut per la nostra ferma pressió com a classe treballadora.

Finalment, les hienes del capitalisme ja fa temps que van darrere del botí que representen les pensions. Busquen poder mercantilitzar els diners que asseguren una vida mínimament digna a les persones més grans. Si deixem que això passi ens condemnem a un present i futur molt negres.

Quina és la resposta que hem de donar? La de sempre, la única que funciona: organització i lluita.

Organització per ser més fortes, per combatre unides, colze a colze contra qui ens explota i oprimeix.

Lluita per evitar la mercantilització de les pensions, l’habitatge, la salut, l’educació i també per assolir unes condicions de treball que permetin viure dignament i no serveixin per enriquir a quin ens explota.

Aquest primer de maig sortim al carrer per aturar-los, a tots, com ho farem l’endemà des de les organitzacions de la classe obrera, colpejant cada cop amb més força i sent cada cop més punys alçats. Aquest món possible que anhelem només ho serà per nosaltres mateixes.

VISCA EL PRIMER DE MAIG
VISCA LA CLASSE TREBALLADORA!

CGT Catalunya

 

Publicado en Anarcosindicalisme, CGT, Sindical, Social | Comentarios desactivados en 1 de Maig No creiem en promeses, sinó en lluites

Contra la precarietat i l’atur: Derogació de les reformes laborals, JA!

Concentració a Barcelona.
Dijous 22 a les 17h en Subdelegació del Govern

Les reformes laborals, lluny de millorar la qualitat de vida de les persones treballadores, han ajudat a consolidar un mercat laboral basat en la subcontractació, l’especulació i la temporalitat, que lluny d’acabar amb l’atur ha aconseguit que l’estabilitat laboral només sigui possible en períodes continus de intermitencia.

Les esmenes a les Reformes Laborals de PP i PSOE no solucionaran la greu situació que suporta la classe treballadora des de fa anys i és necessària la mobilització per a mostrar al govern de PSOE i Unides Podem el rebuig a la seva inacció.

L’actual Executiu continua deixant passar el temps sense dur a terme la derogació de les Reformes Laborals, tant la del Sabater com la de Rajoy.

Les modificacions puntuals a aquestes dues Reformes Laborals, la de Zapatero en 2010 i la de Rajoy en 2012, no serviran de res. CGT aposta per la derogació íntegrament per a evitar acomiadaments massius una vegada finalitzats els ERTO de la pandèmia que encara ens assota, les indemnitzacions de misèria en cas d’acomiadament, l’increment de la temporalitat que impedeix a la gent poder desenvolupar projectes de vida dignes, el desmantellament de la negociació col·lectiva, la falta de supervisió per part de l’autoritat laboral en els ERE i la rebaixa quant als seus requisits.

És urgent mobilitzar-se com més aviat millor, per a evitar que els grans sindicats, tornin a negociar engrunes a canvi de prebendes que en absolut significaran cap mena de millora per a la classe treballadora.

CGT crida a reprendre els carrers en defensa dels interessos dels qui suporten la pitjor part de les crisis i anuncia les primeres mobilitzacions descentralitzades per als dies 22 d’abril, 13 de maig i 27 de maig.

logo CGT

La lluita és l’únic camí!

Confederació General del Treball

 

Publicado en Anarcosindicalisme, CGT, Economia, Normativa laboral, Política, Sindical, Social | Comentarios desactivados en Contra la precarietat i l’atur: Derogació de les reformes laborals, JA!

1M Visca la classe treballadora!

Manifest unitari Taula Sindical de Catalunya

Dècades de capitalisme neoliberal han deixat a la classe treballadora en una situació límit. La tasa de temporalitat de l’estat espanyol és la més elevada de la UE (26%), el 2019 una de cada tres persones assalariades va tenir, almenys, 3 contractes temporals. 5,5 milions de persones estan treballant a temps parcial menys hores de les que voldrien. L’atur en persones de menys de 25 anys és del 40%, el més alt de la UE. I, com no, aquest escenari es ceba en les dones, que representen el 74% dels contractes a temps parcial.

Les darreres reformes laborals han permés la destrucció de drets i condicions laborals, pèrdues de convenis col·lectius, acomiadaments i precarització general de la població.

Mentrestant, el preu del lloguer ha crescut exponencialment els darrers anys a Catalunya i molt més a les principals ciutats, fent que el número de persones que treballen en situació de pobresa no pari de créixer, com també creixen els beneficis empresarials i financers.
1 de Maig 2021

L’estafa de la Crisi financera segueix produint estralls 12 anys després, després de modificar Art 135 Constitucion per prioritzar el deute a la banca, ara assumint formalment com a deute públic els 35.000 milions d’euros del parc immobiliari de la SAREB, abonat per l’estat a bancs i caixes.

L’estat envia els seus cossos repressius (Policia, guàrdia civil mossos d’esquadra, ertzaintza, guàrdia urbana) a fer fora milers de famílies amb violència per garantir el dret dels grans tenidors a especular amb les nostres vides.

Aquest darrer any la pandèmia sanitària ha evidenciat el càncer que suposen les la falta de sobirania farmacèutica i les externalitzacions i privatitzacions de serveis pel conjunt de la població. Bona part dels anomenats ‘fons europeus de recuperació’ seran en forma de deute que caldrà començar a retornar des del 2023 posant altre cop els serveis públics en el punt de mira de la distopia neoliberal en que ens estem endinsant.

Però responem:

Com no pot ser d’una altra manera l’olla social fa senyals d’estar a punt d’esclatar. Les protestes per la repressió contra Pablo Hasel canalitzen l’empipament general existent contra la represió, sigui a artistes, sindicalistes o lluitadors socials. Els sindicats combatius segueixen creixent i generant més conflicte a empreses i sectors productius, no només frenant a la patronal sino fent-la retrocedir més sovint. La lluita feminista consolida organització i mobilització contra el patriarcat de forma potent. El moviment per la vivenda segueix marcant exemple de resistència i victòries per tots i totes. L’antifeixisme i solidaritat antirepressiva agrupa organitzacions i col·lectius de forma diversa i plural.

Des de la Taula Sindical de Catalunya exigim governi qui governi per aquest primer de maig de 2021:

 • Derogació total i completa de les Reformes Laborals del PSOE y PP. La clau de la precarietat.
 • No al pacte de Toledo ni a noves retallades en matèria de pensions. No a fons privats, si a pensions públiques i mínima 1080€ als 65 anys.
 • Renda bàsica universal d’emergència social per garantir que hi accedeix tothom qui ho necessiti, Increment del SMI a 1300€.
 • Reducció de la jornada laboral a 30 hores,repartiment de tots els treballs.
 • Ús social de la totalitat dels immobles de la SAREB. Fem nostres les reclamacions del moviment de vivenda en aquest àmbit.Prohibició desnonaments sense alternativa.
 • Sanitat, dependència i educació públics 100%, prou finançar concertada, prioritzar l’atenció primària.
 • Planificació publica i participativa urgent per la transició ecològica i energètica que impedeixi l’extinció.
 • Derogació de la llei d’estrangeria i tancament dels CIE’s.

En aquest context de lluites hem d’incrementar tant els espais de coordinació com d’enfortiment mutu per poder colpejar amb més força. Fem una crida a:

Les nostres afiliacions a participar en aquells col·lectius anticapitalistes i socials que considerin. A unir les nostres mans, doncs la lluita sindical i social són part de la mateixa lluita.

A la classe treballadora catalana: A organitzar-se cadascú/una en el sindicat combatiu que consideri. Aquesta és la clau que permetrà que les lluites obreres segueixin creixent i fent retrocedir la precarietat que ens ofega. No hi ha cap altra forma que nosaltres mateixes.

A les organitzacions i moviments socials: A centrar-nos en les nostres coincidències i participar conjuntament tant en les manifestacions de l’1 de maig com en tot combat coordinat contra la xacra que atempta contra les nostres vides: el capitalisme.

VISCA LA CLASSE TREBALLADORA!
VISCA L’1 DE MAIG!

Taula Sindical de Catalunya

Taula Sindical Catalunya

Publicado en Anarcosindicalisme, CGT, Economia, Sindical, Social | Comentarios desactivados en 1M Visca la classe treballadora!