Calendari laboral 2019

Companys, companyes,

per aquells/es que encara no ho heu vist, finalment s’ha tancat el calendari laboral UOC per a l’any 2019. Recordem que segons el Conveni FUOC al que estem adherits, el calendari es producte de l’acord entre el Comitè FUOC i l’empresa.  Ja podeu afegir els dies de gener.

Podreu veure tots els detalls a la nota de premsa interna accesible des del Campus UOC.

Salut!

CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com

Publicado en UOC | Deja un comentario

29N Vaga a l’ensenyament públic. Revertim les retallades, ara!

CGT Vaga 29 nov 2018CGT Ensenyament hem decidit en assemblea convocar Vaga a l’Ensenyament Públic el pròxim 29 de novembre, junt amb els sindicats USTEC i Aspepc-sps. En aquesta data està previst que estiguin en procés de debat el nous pressupostos de la Generalitat de Catalunya. Fa dos anys vam començar a revertir algunes retallades aprofitant l’anterior debat de pressupostos i ara creiem que en podem revertir encara més si repetim els encerts i esmenem els possibles errors d’aleshores.

Comunicat conjunt vaga 29 de novembre

 

 

Manifestacions

BARCELONA. 12h Plaça Universitat.
LLEIDA. 18h Seu del Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida.
TARRAGONA. 12h Plaça Imperial Tarraco.
TORTOSA. 18h Plaça del Mercat.

QUÈ EXIGIM? PLATAFORMA REIVINDICATIVA

 • Restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal (23 a Primària i 18 a Secundària) d’aplicació al curs 2019/20 com a reivindicació irrenunciable.
 • Retorn a l’horari de permanència del professorat de Secundària (24h.)
 • Reducció de les ràtios: màxim de 22 a Primària i 27 a Secundària (o inferior per garantir que no hi hagi tancaments de grups) el curs 2019/20 i de 20 a Primària i 25 a Secundària el curs 2020/21.
 • Conversió dels terços de jornada en mitges jornades.
 • Increment del personal de suport a la docència per atendre la diversitat.
 • Retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció al personal major de 55 anys.
 • Recuperació de poder adquisitiu: Calendari de retorn de les pagues extres del 2013 i 2014; retorn al reconeixement del primer estadi de 9 a 6 anys.
 • Consolidació del lloc de treball del personal interí; canvi del model d’oposicions.
 • Manteniment de la Formació Professional pública i a Ensenyament.
 • Retirada del Decret de Plantilles (39/2014).

PER QUÈ ÉS POSSIBLE GUANYAR?

La VAGA es l’eina més potent que tenim els i les treballadores per aconseguir les nostres reivindicacions, si es convoquen quan realment es pot incidir, tal i com vam fer CGT Ensenyament fa dos anys durant el debat de pressupostos. I creiem que aquest nou procés de debats, mobilització i vaga/ues té els ingredients que fan possible assolir les demandes que plantegem:

– Reivindicacions urgents i assumibles: Des de CGT Ensenyament estem convençudes que les reivindicacions acordades són assumibles en la seva totalitat si hi ha la voluntat política per fer-ho. Algunes de les reivindicacions no suposen cap despesa econòmica i ni assumint-les totes arribaríem ni a apropar-nos al 6% d’inversió en educació que estipula la pròpia LEC. Amb la supressió dels concerts a centres religiosos i que segreguen per sexe ja tindríem gran part dels diners que calen per totes les mesures que reivindiquem per als públics.

Alhora, les reivindicacions incloses són una priorització feta a partir de les necessitats més urgents detectades als centres i suposarien una millora molt necessària de l’atenció a l’alumnat i la qualitat educativa, de la malmesa democràcia als centres i de les nostres condicions laborals.

No oblidem que estem exigint allò que ens van prendre!

– Aprofitar el debat de pressupostos: Des de CGT Ensenyament creiem que la lluita serveix sempre i intentem generar mobilització de manera permanent. Però no podem obviar que hi ha moments clau que cal aprofitar i en els quals la pressió que exercim pot tenir un efecte més directe. En les properes setmanes s’obre un d’aquests moments. Està previst que properament el Govern de la Generalitat presenti nous pressupostos que tornaran a determinar els recursos econòmics que es destinin a l’ensenyament públic durant com a mínim un any. Al no tenir majoria per aprovar-los unilateralment, tornarà a necessitar el suport de grups parlamentaris que, a priori, poden ser més sensibles a les nostres demandes, la qual cosa genera un context favorable per aconseguir les nostres reivindicacions

– La data permet incidir en els pressupostos o donar continuïtat a les mobilitzacions: Sabem per experiència que el present context polític no és suficient en si mateix i que, per aconseguir les reivindicacions que plantegem, haurem d’exercir la pressió necessària. A diferència de fa dos anys, enguany sí hem aconseguit acordar amb la resta de sindicats convocants una data per anar a la vaga en la qual els pressupostos no estaran tancats i que ens permet tenir una incidència directa sobre els mateixos. Alhora, si les nostres reivindicacions no són incorporades als pressupostos després del 29N, tindrem un marge per donar continuïtat a les mobilitzacions i la vaga abans que no es tanquin.

– Treballar la vaga als centres: en el temps que queda fins a la data de la vaga els sindicats convocants redoblarem esforços per explicar la necessitat de fer-la al màxim de centres. Alhora, demanem a totes i a tots els docents que sigueu part activa de la seva difusió, que convoqueu assemblees als vostres centres per parlar-ne i que ens contacteu per poder participar-hi.

– Exigim les millores amb o sense pressupostos aprovats: Amb o sense aprovació de nous pressupostos es poden assumir les reivindicacions que fem. També si s’acabessin prorrogant és possible fer-ho incrementant les partides econòmiques que ja existeixen. Des de CGT Ensenyament no demanem que s’aprovin o no els pressupostos. Exigim que s’acceptin les nostres reivindicacions, sigui en pressupostos nous o prorrogats.

– Decidir la continuïtat en assemblees: Els sindicats convocants hem acordat que, en el cas que el Departament accepti alguna/es de les nostres reivindicacions abans de la VAGA, convocarem una assemblea de docents per tal de decidir si ratifiquem la convocatòria de VAGA o desconvoquem.

Si després del 29N no han estat acceptades les reivindicacions que fem, des de CGT Ensenyament creiem que caldria donar continuïtat a les mobilitzacions i vagues. Però encara creiem més que aquesta continuïtat s’ha de decidir de la forma més àmplia possible i és per això que acatarem allò que es decideixi en les assemblees que, arribat el moment, es puguin convocar.

– Unitat sí, però per lluitar: Els sindicats CCOO i UGT han decidit pel moment no convocar aquesta vaga. Des de CGT Ensenyament hem cercat sempre el màxim d’unitat sindical i cridem a aquests sindicats a que s’uneixin a la convocatòria. El que no acceptarem mai és renunciar a lluitar en nom de la unitat i encara menys si, com en aquest cas, lluitant podem guanyar. D’altra banda, les vagues generals del 3 d’octubre i la vaga feminista del 8 de març demostren la força que podem tenir també sense CCOO i UGT i estem convençudes que molts i moltes companyes, incloses afiliades a aquests sindicats, sabran veure l’oportunitat que suposa anar a la vaga el proper 29N i així ho faran.

30 d’octubre del 2018
CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org

Publicado en CGT, Educació | Deja un comentario

VAGA! Recuperem la universitat pública!

Vaga universitat públicaNi precarietat ni taxes abusives!

VAGA!

Recuperem la universitat pública!

A les Universitats, els 28 i 29 de novembre el PDI i l’estudiantat van a la vaga contra la mercantilització i l’expulsió de classe treballadora de l’educació superior!!

Publicado en Educació, Universitats | Deja un comentario

Informacions generals abans de tancar l’any 2018

logo CGTCompanys, companyes,

estem tancant l’any 2018 i aquests són alguns dels temes que venim tractant a les trobades mensuals que mantenim amb l’Àrea de Persones UOC.

Teletreball (eTreball)

El proper 31 de desembre (festiu) es compleix el termini per a la renovació i/o ampliació del eTreball, pels qui ja ho tenen acordat individualment. En Oberta tenim en l’històric, des de quan se’ns limitava a només el 10% de les jornades laborals setmanals (4 hores setmanals), fins a no fa molt quan encara se’ns deia que en Oberta no es feia més del 20% setmanal (1 dia). Consultada recentment l’Àrea de Persones (RRHH) sobre aquest tema, se’ns ha dit que en principi i segons Conveni FUOC està estès al 40% setmanal (dos dies) i de fet en Biblioteca i altres àrees de la UOC és el més freqüent. Per aquells i aquelles que ho veieu necessari, ara és el moment de sol·licitar l’ampliació als dos dies setmanals de teletreball, tal com es fa a Biblioteca UOC. Qualsevol negativa ha d’estar coherentment fonamentada.

Tota la informació necessària sobre la renovació, ampliació o primera sol·licitud de teletreball UOC, la teniu en la notícia interna de premsa UOC [http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/e-treball-cal-fer-el-proces-de-renovacio-anual]

Erasmus+

Cal recordar que el tèrmini per a fer les sol·licituds de beques Erasmus+ per al personal de gestió UOC és el divendres 21 desembre. En relació a això, aquesta representació sindical CGT ha fet la consulta a RRHH per a saber si també nosaltres, treballadors/es en procés d’absorció a la UOC, també estem inclosos a la convocatòria Erasmus+ per a gestió i la resposta a estat positiva. Per tant, recordeu que teniu fins el 21 de desembre per a fer les corresponents sol·licituds.

Més informació a la nota de premsa interna UOC. [http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/s-obre-la-convocatoria-de-mobilitats-erasmus-per-al-personal-de-gestio-i-docencia-t-hi-apuntes-]

Ajuda informàtica

Per la seva banda, hem d’informar que l’Ajut per a la compra de material informàtic assignat a Oberta té la seva data de caducitat el dimecres 5 de desembre. Com recordareu, aquest pressupost va minvar dels 1600€ de l’any 2017, als 1365,85€ (?) de l’any 2018. Encara no sabem el perquè d’aquesta cifra tan estranya. Com que l’ajuda és d’un màxim de 300€ (gravables en nòmina), va resultar que a dia d’avui resten 166,85€. Que quedi clar que acceptar aquesta cifra remanent talla la possibilitat que siguin 300€ a l’any 2019.

Més informació a les següents notes de premsa interna UOC.

[http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/s-amplia-el-pressupost-destinat-als-ajuts-tecnologics-per-a-aquest-2018]

[http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/ajuts-tecnologics-per-a-aquest-2018]

Plà de compensació flexible (PCF)

Aquest divendres 30 de novembre és el termini per a la renovació del PCF. Qui tingui contractat el PCF per a transport, escola bressol, etc., l’haurà de renovar.

Més informació a la nota de premsa interna UOC. [http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/s-obre-la-campanya-per-a-contractar-o-renovar-el-p-1]

Altres temes pendents

Calendari: encara no s’ha signat entre empresa i Comitè d’empresa FUOC. En aquest com en altres temes, nosaltres com representació legal de treballadors d’Oberta, al igual que els delegats d’EducaciOnline, només tenim un rol de “consulta”, sense cap implicació directa sobre els termes i paràmetres en que es negocia el calendari laboral anual. Enguany, a diferència d’altres anys, hem arribats fins el final de novembre i encara no està resolt. L’empresa ens va proporcionar la seva proposta de calendari anual, i encara estem esperant la proposta del comitè, per a saber si hi ha diferències i quines són.

Salaris: aquest no és un tema menor, i hauria d’estar destacat i diferenciat de tota la resta d’informació. En tot cas, requerirà d’un tractament especial i ara per ara només farem un esbós. Aquesta representació CGT ve reclamant a l’empresa el tractament de les pujades salarials més enllà del tractament i conceptualització que fa l’empresa. En tant que la UOC assigna les pujades salarials com “premi”, estipulant una borsa salarial que es fa servir per a pujades individuals d’acord a criteris de rendiment, assoliment d’objectius, etc, excloent d’aquesta negociació qualsevol tipus de pujada salarial general, com seria per exemple la pujada salarial del 2% que estaven pactant els sindicats majoritaris (mísers, en comparació amb la pèrdua de poder adquisitiu que vam patir des del 2012 fins avui). Al mateix temps, des de la UOC s’ens parla del bon període de bonança i expansió que està desenvolupant l’empresa, sense repercusió per a nosaltres en els salaris. Som molts de nosaltres que hem quedat relegats amb salaris congelats entant l’empresa “hace oídos sordos”. Tornarem sobre el tema.

Paga extra: després de liquidat el deute de les pagues extres de l’any 2012 (al maig d’aquest 2018), encara queda pendent la paga extra del 2013, de la qual encara no tenim cap notícia.

Movilitzacions i reclamacions de l’àmbit universitari i d’ensenyament

Con possiblement sabeu per les notícies recents, el professorat associat de les universitats públiques catalanes (anomenats col·laboradors a la UOC, on tenim el número més alt de Catalunya) estan portant endavant una lluita per la millora i reconeixement de les seves condicions contractuals i laborals. Aquests propers dimecres 28 i dijous 29 de novembre tornen a fer Vaga per a denunciar la seva situació i reclamar pels seus drets.

Així mateix, aquest dijous 29 de novembre coincideix també la Vaga d’Ensenyament Públic convocada pels sindicats CGT, USTEC (IAC) i el Sindicat de Professors de Secundària, que afecta al sector de escoles primàries i secondaries de Catalunya. Més informació a l’article de CGT Catalunya.

CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com

Publicado en CGT, Economia, Educació, Normativa laboral, Oberta, Sindical, Social, Universitats, UOC | Deja un comentario

25N: Mai més silenciades

25N 2018 CGT conf

25N 2018 CGT conf

Comunicat de la CGT Confederal per al 25N, dia Internacional contra la Violència Masclista

En el que va d’any, més de 86 dones han estat assassinades a mans de les seves parelles o exparelles a l’Estat espanyol . Per si ajuda a visualitzar aquest feminicidi que patim, de mitjana, més de dues dones són assassinades cada setmana a mans dels fills sans de patriarcat. De vegades cal sumar a aquests assassinats el de les filles i fills de la dona o els seus familiars més propers. En aquest 25 de novembre, dia Internacional contra la Violència Masclista , volem començar recordant a les nostres germanes assassinades , retornant al present del que mai van haver de ser arrabassades. Perquè per a nosaltres són molt més que una lamentable estadística que acaba en finalitzar l’any.Elles són la cúspide més visible d’un sistema social, polític i econòmic que ens mal-tracta, ens viola i assassina . Aquest sistema patriarcal aliat del capital segueix sense respectar ni la nostra llibertat, ni les nostres vides.

En el nostre dia a dia, assenyalem cadascuna de les violències contra les dones a nivell personal, institucional i laboral, i no renunciem a eradicar en tots els ordres de la vida. Perquè violència masclista és:

 • Quan des de petites se’ns educa en la submissió i invisibilització de tota la població que no sigui el baró, blanc, burgès, heterosexual, sense dependències ni responsabilitats de les persones dependents al seu càrrec , se’ns mal-tracta i en moltes ocasions es ens agredeix.
 • Quan en el mercat laboral se’ns exigeix ​​més formació que a un home per accedir a un mateix lloc de treball ia canvi obtenim menys remuneració que els nostres companys, se’ns agredeix social, laboral i econòmicament.
 • Quan una dona en situació de violència de gènere recentment agredida a l’espera de la convocatòria del judici ràpid, és obligada a relatar infinites vegades a la policia, jutges, empresaris, médicxs com ha estat insultada, agredida i desemparada, se’ns traumatitza exponencialment .

Exigim a les empreses que disposin de protocols reals i efectius que protegeixin des del primer minut a les dones en situacions de violència masclista sense necessitat de denunciar, de tenir una ordre d’allunyament o una baixa mèdica.

Exigim als mitjans de comunicació que deixin de cosificarnos, mostrant-nos com a objectes de consum, o quan ens assassinen, que deixin de dir que ens morim. Assenyalin i responsabilitzin als agressors, no a les assassinades.

A l’Administració Pública li exigim que almenys compleixi amb el que legisla. Les vostres lleis no ens protegeixen, però si ni tan sols les doteu pressupostàriament, obriu amb la vostra hipocresia les fosses en què ens van a enterrar i armáis les mans que ens agredeixen. No volem pressupostos per contractar més forces de repressió de l’estat, creiem en l’educació en valors llibertaris, no sexistes.

I finalment, volem assenyalar a aquesta In-Justícia retrògrada que segueix qüestionant a les dones agredides i assassinades, a les menors violades per pederastes, minimitzant la gravetat de la violència masclista. No volem més “Manades” entre la Magistratura .

Perquè Lliures vam néixer, Lliures serem

Enfront de la violència masclista, autodefensa feminista

CGT Confederal

Article original: http://www.rojoynegro.info/articulo/eje-violeta/nunca-más-silenciadas

Publicado en Feminisme, Social | Deja un comentario

8N Assemblea interuniversitària de PDI, PAS i estudiants

CGTTransFormem UB

DIJOUS 8 DE NOVEMBRE DEL 2018, 16h, Aula Joan Maragall de Filologia (antiga aula 111), al Pati de Lletres de l’Edifici Històric de la UB, Plaça Universitat (Barcelona).

El dijous 25 d’octubre, en el marc de la jornada de vaga del Personal Docent i Investigador de la Universitat de Barcelona a favor de la millora de les seves condicions laborals i de l’autonomia universitària, el Personal docent investigador reunit en l’assemblea oberta va decidir treballar a favor d’una vaga d’universitats publiques catalanes a finals de novembre.

Als darrers anys s’ha produït a la Universitat de Barcelona una degradació evident de les condicions laborals del Personal docent i investigador (PDI), amb un augment de la precarització que afecta diferents categories laborals (des dels investigadors predoctorals fins als agregats interins), un clar abús de la figura del professorat associat, una sobrecàrrega de feina del professorat permanent i un enduriment dels requisits que permeten optar a la promoció en la carrera acadèmica. Es constata també una pèrdua de l’autonomia de la universitat davant d’ingerències del governs central i català en el seu funcionament. Davant d’una situació d’urgència insostenible, TransFormem UB (candidatura formada per la COS, CGT-Plataforma de professorat associat i l’Assemblea de Professorat Reclamant) va decidir donar continuïtat a la lluita engegada al curs passat i començar el nou curs acadèmic amb una jornada de vaga i la celebració d’una assemblea de PDI interuniversitària el dia 25 d’octubre. A l’assemblea hi van assistir, a més del PDI de la UB –entre els quals, també, membres del comitè d’empresa–, representants d’altres universitats catalanes com ara la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Girona i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Durant les intervencions de les persones participants es va constatar que els problemes lligats a la política de professorat tenen molts aspectes en comú i s’emmarquen en un context geogràfic més ampli. Al mateix temps, diferents col·lectius d’estudiants també van prendre la paraula per constatar que la precarització del professorat s’emmarca en un problema d’abast social: el d’un model d’universitat cada cop més mercantilitzat i excloent. Així, doncs, el PDI reunit en l’assemblea va decidir emprendre accions conjuntes en totes les universitats que reclamin una millora de les condicions laborals per garantir salaris dignes, estabilitat, i possibilitats de desenvolupar la carrera acadèmica.

Després d’una reflexió col·lectiva sobre possibles accions es va acordar, per consens, treballar a favor d’una vaga d’universitats públiques catalanes els dies 28 i 29 de novembre, tot deixant oberta la possibilitat que s’hi afegeixin també els col·lectius estudiantils, si així ho decidissin. Durant les mateixes dates hi ha una convocatòria de vaga del professorat associat d’altres universitats de l’Estat, on també s’ha abusat de la figura del professorat associat i s’han precaritzat les condicions laborals en general. A més a més, el 29 de novembre hi ha convocada vaga a l’ensenyament públic.

Per organitzar la unitat d’acció i crear un espai de coordinació entre les universitats catalanes, el dia 8 de novembre a les 16h es durà a terme una assemblea de PDI a la qual estan convidats estudiants i Personal d’Administració i Serveis. L’objectiu d’aquesta assemblea serà prendre una decisió sobre la vaga dels dies 28 i 29 de novembre. Per això, és important que en els pròxims dies els diferents col·lectius, organitzacions, sindicats, juntes de personal i comitès d’empresa puguin tenir un debat sobre la seva possible adhesió a la vaga.

ENS TROBEM EL DIA 8 DE NOVEMBRE A LES 4 DE LA TARDA

Creiem fermament que el canvi de model d’universitat vindrà necessàriament de l’acció conjunta entre totes les universitats públiques i tots els col·lectius universitaris.

PER LA NOSTRA DIGNITAT, PER LA UNIVERSITAT PÚBLICA!

TransFormemUB [CGT-PPA / COS / APR]
dimecres 7 de novembre de 2018

Publicado en CGT, Educació, Sindical, Universitats | Deja un comentario

No és el sistema judicial, és el capitalisme

CGTAhir vam rebre la notícia que les pressions de la Banca finalment van assolir tots els seus objectius en els litigis pels pagaments d’impostos derivats d’hipoteques. El Tribunal Suprem s’ha agenollat públicament davant el poder real que estableix i regula el funcionament de la societat: en primer terme els bancs, però al seu costat la resta d’empresaris i oligarques. Ens referim a l’1% de la població de l’Estat espanyol que acumula el 27,2% de tota la riquesa, els anomenats ultra-rics que van duplicar el seu número en el període de Crisi, mentre la classe treballadora patíem i en seguim patint les conseqüències.

Sense fer cap disimul per ocultar el seu poder i influència, han fet ballar davant de tothom les marionetes que ells mateixos han col·locat als tribunals i així demostrar qui mana aquí. La Caixa, BBVA, Banc Sabadell, Banco Santander i tota la resta d’organitzacions financeres i patronals, junt a polítics i jutges al seu servei, són enemics de la nostra classe i treballen intensament per satisfer els seus interessos i privilegis.

Són ells qui estan darrere les reformes laborals que ens esclavitzen, són ells els que ens desnonen mentre reben desenes de milers de milions d’euros públics, són ells qui insten a incrementar reformes repressives per aturar el malestar social. Són ells els culpables de la teva vida d’incertesa, de la probabilitat del teu acomiadament, de l’atac al sistema de pensions o de sanitat, de que les teves filles hagin de pagar les segones taxes universitàries més cares d’Europa. De la vida angustiada que tenim malvivint entre deutes, lloguers impossibles i condicions precàries.

No perdrem un sol segon denunciant la farsa de l’estat, qualsevol estat, al servei dels poderosos. Fem una crida a plantar cara a la falsa democràcia en que vivim, a participar activament en les diferents protestes que s’organitzin i fer allò que més temen: trencar l’aïllament i organitzar-nos en sindicats, moviments socials i plataformes socials que hi facin front.“

CGT Catalunya
7 de novembre de 2018

Publicado en CGT, Economia, Política, Social | Deja un comentario

TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre

Iniciem un nou curs i les condicions del professorat a la Universitat de Barcelona continuen sent molt preocupants. Acabàvem el curs amb la incertesa de si podríem renovar els nostres contractes i iniciem un nou curs en que la precarietat laboral continua sent una realitat per a una gran part del professorat. Un curs més, el professorat associat continuem assumint funcions i tasques que no es corresponen ni amb la nostra situació contractual ni amb la nostra formació acadèmica. Portem anys i anys de denúncia i reivindicació, però tot segueix igual. Fins i tot diverses sentències judicials han reconegut la situació de fraudulència en que ens trobem, però la Generalitat de Catalunya i els rectorats semblen no estar disposats a fer passos ferms per resoldre la situació que estem vivint. Davant una situació que no es resol, que no fa més que complicar-se i que portem denunciant ja fa massa anys, ens proposem que aquest sigui un curs ple de mobilitzacions en què exigirem respostes clares als rectorats i a les administracions. Obeint el mandat de l’assemblea de professorat del dia 16 d’octubre de 2018, juntament amb les universitats de València i Politècnica de València, hem decidit convocar:

VAGA DE PROFESSORAT DIJOUS 25 D’OCTUBRE: queda convocat el PDI permanent i no permanent.

DINAR DE LA PRECARIETAT DIJOUS 25 D’OCTUBRE A LES 14h A LA PLAÇA UNIVERSITAT. Porta la teva carmanyola!!!

ASSEMBLEA DE PDI DE TOTES LES UNIVERSITATS CATALANES EL MATEIX DIA A LES 16h A LA PLAÇA UNIVERSITAT. No hi faltis!!!

Les nostres reivindicacions són aquestes:

 • Que es reobri a la UB d’una manera efectiva la taula de negociacions per regularitzar els falsos associats. Una taula de negociacions que tingui com a punt de partida que un fals associat són tots aquells professors/es que estan fent carrera acadèmica i/o que cobreixin tasques estructurals.
 • Que es millorin les condicions laborals de tots els associats amb l’aplicació immediata de l’escala salarial màxima i que es doni compliment a les sentències judicials eliminant el greuge comparatiu salarial que pateixen amb relació a la resta de figures del personal docent i investigador.
 • Que es reconegui l’existència de contractació fraudulenta de professorat temporal (falsos associats i falsos interinatges) que cobreixen tasques estructurals i que no es faci cap acomiadament (en forma de no renovació o reducció de contracte).
 • Que s’implementin plans d’estabilització Dels investigadors i investigadores predoctorals, postdoctorals, col·laboradors, lectors i agregats interins a jornada completa.
 • Que s’obri una taula de negociacions per resoldre els greus problemes laborals que tenen els i les investigadores predoctorals.
 • Que s’enllesteixi urgentment l’elaboració de la relació de llocs de treball i s’aprovi amb l’acord previ i vinculant de les Seccions departamentals, el Comitè d’Empresa de PDI-laboral i la Junta de PDI-funcionari.
 • Que es posi fi a la implementació del punt cinquè de la normativa del PDA, que des del curs 2017-18, s’ha materialitzat en l’aplicació del Reial Decret-Llei 14/2012del govern del PP en el sentit d’augmentar la docència del professorat a jornada completa a 32 crèdits i per tant més hores.
 • En el camí de l’estabilització del professorat de la UB ha de ser una via principal i irrenunciable la convocatòria anual de places de TU i de CU funcionaris, en la mateixa quantitat que les jubilacions produïdes durant l’any anterior.
 • Tal i com es va assenyalar en el recent full informatiu de la JPDI de maig de 2018, denunciem la ingerència dels governs de Catalunya i Espanya en la vida universitària, i la pèrdua gradual de l’autonomia universitària (nomenament de tribunals des d’instàncies polítiques, obligació de treure certs tipus de places autonòmiques anorreant les estatals, entre d’altres). Demanem explícitament que els implicats en la convocatòria de noves places tinguin la llibertat d’escollir la via d’estabilització preferida, la funcionarial o la contractual, una llibertat que se’ns nega repetidament per motius polítics, ben aliens a la vida acadèmica i universitària, amb tradició d’autonomia.

Per totes aquestes raons, convoquem vaga aquest 25 d’octubre.
Denunciem, també, l’enduriment dels requisits per accedir a les acreditacions que estan duent a terme les agències de qualitat universitària (en concret l’AQU). Aquest canvi de criteris fa més fàcil que molt professors i professores puguin veure estroncada la seva carrera acadèmica. Creiem, a més a més, que cal obrir un debat, en el si de la comunitat universitària, sobre uns criteris que considerem que obvien importants aportacions a la investigació de caràcter tant científic com divulgatiu (per exemple els llibres) i que suposen un absolut menyspreu a la tasca docent tan necessària pel futur de les nostres societats.

Finalment, blasmem la persecució i repressió judicial que segueixen vivint PDI, PAS i estudiants que han participat de mobilitzacions a favor de la Universitat pública. En aquest sentit, denunciem la situació que estan vivint els nostres companys i companyes de la UAB de Som 27 i +. Sempre tindran tota la nostra solidaritat.

PROU EXPLOTACIÓ. PROU PRECARIETAT

TransFormem UB (COS, CGT, la Plataforma de Professors Associats i l’Assemblea de Professorat Reclamant)
Barcelona, 18 d’octubre del 2018

Publicado en CGT, Educació, Sindical, Universitats | Deja un comentario

La CGT de Catalunya finalitza el seu XIè Congrés a Òdena

La CGT de Catalunya ha celebrat el seu XIè Congrés a Igualada-Òdena entre els dies 19 i 20 d’octubre de 2018. Aquest congrés marcarà la línia del sindicat dels propers 4 anys, actualment el tercer en volum d’afiliació a Catalunya i en important creixement sostingut.

S’han debatut diverses ponències, de les quals s’ha arribat als següents acords:

S’ha acordat donar suport a diverses mesures per tal de potenciar el feminisme, tant dintre com fora de l’organització. En aquest sentit, s’ha produït una intervenció de dones de la CGT demanant màxima participació en les assemblees que decidiran properament si es realitza una convocatòria de vaga general pel proper 8 de març, dia de la dona treballadora.

S’ha acordat potenciar les lluites sindicals i socials, mantenint la centralitat de l’activitat de la CGT en l’ús del conflicte com a clau en la defensa dels drets dels i les treballadores.

També s’ha escollit el nou Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya, del qual torna a repetir com a Secretari General, l’Ermengol Gassiot Ballbè amb diverses secretaries de marcat perfil activista. El proper període de 4 anys el secretariat permanent coordinarà la posada en marxa dels diferents acords i, com la resta de la organització, treballarà per seguir incrementant la lluita de la classe treballadora contra tota forma d’opressió i per la defensa activa des seus drets.

Secretaria de Comunicació de CGT Catalunya
21 d’octubre de 2018

Publicado en CGT | Deja un comentario

Els professors de la Universitat de Barcelona tornaran a fer vaga el 25 d’octubre per reclamar unes millors condicions laborals

Transformem UB, integrada per COS, CGT i l’assemblea de professorat Reclamant, ha convocat vaga de professorat laboral i funcionari el proper 25 d’octubre després que així ho decidissin en una assemblea. Des de Transformem UB reconeixen que s’han constituït una taula de negociació però critiquen que des que van fer quatre jornades de vaga el maig passat, no s’han fet avenços en la negociació d’aspectes claus com millorar el salari dels professors associats, elaborar plans d’estabilització per a la plantilla docent, reconèixer els fasos professors associats o retirar l’aplicació del PDA (Plans de Dedicació de la Docència) que amplia les hores lectives dels professors.

Des de Transformem UB també es reclama el reconeixement de l’exixtència de contractes fraudulents amb aquesta figura, la del professor associat, ja que consideren que realitzen tasques «estructurals». La secció sindical també demana que es facin «plans d’estabiltizació»» per al professorat que actualment pateix ’»un camí d’espines’» per consolidar la seva trajectòria professional a la universitat després d’anys de dedicació.

Entre les reivindicacions també destaca la no aplicació de la normativa del PDA que preveu augmentar les hores lectives del professorat en detriment de les de recerca, o una solució per millorar la situació dels predoctorals. La definició d’una relació dels llocs de treball també és una reivindicació històrica del comitè per tenir clares les necessitats de personal de la UB i les tasques que se’ls demana, un document que segons Horta, des de la Universitat, encara «’està en procés’» després d’anys de peticions.

La convocatòria de vaga del 25 d’octubre vinent va dirigida doncs, a tot el professorat laboral, professorat associat i professorat funcionari, és a dir, uns 5.600 docents. El mateix dia 25 a la tarda, a l’edifici històric, se celebrarà una assemblea de professors d’altres universitats per començar a traçar una estratègia conjunta.

Per Horta, la situació actual és el resultat d’un procés «de mercantilització» i «destrucció» del model d’universitat pública vigent fins fa uns 15 anys, conseqüència, entre altres de «infrafinançament vergonyós».

Notícia publicada al diari Jornada
https://www.diarijornada.coop/actualitat/20181017/professors-universitat-barcelona-tornaran-fer-vaga-reclamar-millors-condicions-laborals

Publicado en CGT, Educació, Sindical, Universitats | Deja un comentario