Salari mínim interprofessional 2019


Salari mínim interprofessional per a l’any 2019, corresponent a qualsevol activitat (agrícola, industrial o de serveis), sense distinció de sexe ni edat dels treballadors:
 

 • 30 euros/día
 • 900 euros/mes
 • Mínim 12.600 euros/any.

Treballadors eventuals i temporers (menors i majors de 18 anys)

 • Mínim de 42,62 euros/jornada legal.

Treballadors del servei domèstic (menors i majors de 18 anys)

 • 7,04 euros/hora treballada.

CGT Catalunya
18 de gener de 2019

 

Publicado en Economia, Política, Social | Deja un comentario

Assemblea l’11 de gener per donar continuitat a les mobilitzacions a l’ensenyament públic


El passat 29 de novembre vam encetar l’inici de les mobilitzacions a l’educació pública per revertir d’una vegada les retallades que seguim patint des de la crisi/estafa amb una vaga que valorem positivament tot i no ser convocada pels sindicats de concertació.

Donem continuïtat a les mobilitzacions i vagues. Seguim fem assemblees a centres i zones i recollint propostes de continuïtat. Divendres 11 de gener, assemblea de treball. Setmana de lluita progressiva del 21 al 27 de gener.

Aquesta era i és la plataforma reivindicativa:

 1. Restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal (23 a Primària i 18 a Secundària) d’aplicació al curs 2019/20 com a reivindicació irrenunciable.
 2. Retorn a l’horari de permanència del professorat de Secundària (24h.)
 3. Reducció de les ràtios: màxim de 22 a Primària a Secundària (o inferior per garantir que no hi hagi tancaments de grups) el curs 2019/20. I de 20 a Primària i 25 a Secundària el curs 2020/21.
 4. Conversió dels terços de jornada en mitges jornades.
 5. Increment del personal de suport a la docència per atendre la diversitat.
 6. Retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció al personal major de 55 anys.
 7. Recuperació de poder adquisitiu: retorn inmediat de les pagues extres del 2013 i 2014; retorn al reconeixement del primer estadi de 9 a 6 anys.
 8. Consolidació del lloc de treball del personal interí; canvi del model d’oposicions.
 9. Manteniment de la Formació Professional pública i a Ensenyament.
 10. Retirada del Decret de Plantilles (39/2014).
 11. Retorn de la inversió a les Escoles Bressol i Llars d’infants.
 12. Internalització de tot el personal que treballa a centres educatius públics: monitores, vetlladores, educadores i personal de serveis.

Considerem però que amb un dia no n’hi ha prou atès que a la reunió del MUCE amb el Conseller Bargalló l’11 de desembre aquest va supeditar totes les millores laborals a l’aprovació dels pressupostos i es va mostrar en contra de disminuir les hores de permanència a secundària. A més a més va expressar que caldria escollir entre baixar la ràtio o retornar a l’horari lectiu i per altra banda entre reduir la jornada a majors de 55 o retornar el primer estadi a sexenni. Cal així donar empenta al Conseller per fer que l’educació pública sigui una prioritat de país, amb o sense pressupostos.

Des de CGT pensem que ara és el moment de recuperar els nostres drets i de fer que l’educació pública sigui una prioritat de govern i que guanyarem construint i continuant la lluita des de baix. També creiem que ho aconseguirem amb l’eina més potent que tenim com a treballadores: vagues amb continuïtat amb la fórmula que surti dels centres. Per això fem una crida a continuar fent assemblees per organitzar la setmana de lluita i votar les propostes de vaga per aconseguir unes condicions laborals dignes i una educació pública inclusiva, gratuïta, universal, catalana, de qualitat, laica, feminista i coeducativa, democràtica i participativa, enfocada a la igualtat amb tots els recursos necessaris.

La lluita educa, eduquem en la lluita!

Donem continuïtat a les mobilitzacions i vagues.

CGT Ensenyament
7 de gener de 2019

 

Publicado en CGT, Educació, Sindical | Deja un comentario

Gràcies a la vaga, Cacaolat retira les mesures que volia aplicar aquest 2019

Cacaolat retira les mesures que volia aplicar aquest 2019 gràcies a la vaga

El dimarts 8 de gener l’assemblea de treballadors ha decidit desconvocar la vaga indefinida que la plantilla seguia de forma massiva des del dia 3 de gener.

Malgrat l’empresa va dir divendres passat que no es reuniria amb vaga convocada, la gran força i suport social que tenia aquesta ha obligat a Cacaolat a negociar un acord que suposa la retirada de les mesures unilaterals proposades pel calendari de 2019 i millora en un cap de setmana lliure més el calendari anterior.

L’assemblea de treballadors ha desconvocat la vaga així com la resta d’accions previstes.

Des de la CGT s’ha donat suport a aquesta vaga de forma decidida, creant una caixa de resistència i ajudant a generar el tsunami de solidaritat que finalment ha doblegat a l’empresa.

Des de CGT fem una crida a la classe treballadora a organitzar-se, incrementar el número de vagues i la seva potència. Un cop més, es demostra que la lluita és l’únic que permet aturar la cobdícia empresarial.

La CGT volem agraïr tota la solidaritat de classe que s’ha activat i que és la força que assoleix millores.

Secció Sindical CGT Cacaolat
CGT Catalunya

Publicado en CGT, Sindical, Vaga | Deja un comentario

Judici a Grècia de Lola Gutiérrez per ajudar a un refugiat kurd

Podríem dir que és el món al revés, però malauradament és la norma. El novembre de 2016, la companya Lola, delegada de la CGT a la Diputació de Barcelona, va viatjar a Grècia per ajudar a un jove kurd de 17 anys, Ayad, a passar la frontera grega per reunir-se amb la seva família. Una família més separada per la guerra i la política antiinmigració de la Unió Europea.

A l’aeroport va ser detinguda i, després de ser posada en llibertat provisional per la jutgessa, la policia va decidir unilateralment que la empressonaria en un CIE, d’on va sortir 10 dies després gràcies al corrent solidari que es va activar des la CGT i la societat.

Aquest proper dimarts, 18 de desembre, i després de l’ajornament realitzat en la primera data prevista, la companya Lola serà jutjada a Grècia per ser solidària, per fer el que els estats europeus no fan, per mostrar humanitat i suport mutu. El premi a aquests valors és una petició global d’entre 5 a 10 anys de presó per part de fiscalia. No contents amb això, la policia grega té classificada a la Lola com a “persona perillosa per a la seguretat de l’estat” grec, fet pel qual no podrà posar els peus al país malgrat tenir una citació judicial, atès que si ho fa podrà ser detinguda per infringir la prohibició d’ingrés que pesa sobre ella fins a l’any 2023.

Denunciem la hipòcrita política de la Unió Europea, finançant a tercers països la repressió sobre les persones migrants per no embrutar-se les mans, els milers de morts a la mediterrània per la seva conscient innacció, la vergonya dels camps de concentració que anomenen CIEs, la maquinària burocràtica sense sortides reals, el maltractament i la criminalització quotidiana que fan les forces policials a tota persona amb un color de la pell diferent al que consideren normal.

La nostra companya ni està sola, tampoc no ho estan ni les persones que migren cercant un futur millor o, ben simplement, un futur. Fem una crida a participar de forma massiva la concentració solidària convovcada davant la seu de la Unió Europea (Passeig de Gràcia, 90 de Barcelona) el proper dilluns 17, a les 18:30h, contra la criminalització de la solidaritat i pel dret a migrar.

El dia del judici a Atenes hi assistiran presencialment al mateix familiars, solidàries, afiliades a la CGT i membres del secretariat permanent de la CGT de Catalunya.

Cap persona no és il·legal!
Lola absolució!

CGT Catalunya
14 de desembre de 2018

———————————————————————————-

Contra la criminalització de la solidaritat i pel dret a migrar

Concentració de suport a la Lola el 17 de desembre a Barcelona
Dilluns 17 de desembre, 18.30h
Seu de la Unió Europea a Barcelona (Passeig de Gràcia 90)

La solidaritat no pot ser delicte!

Sobre el cas de la companya Lola, delegada de la CGT a la Diputació de Barcelona, teniu diversos articles:

- 10 anys de presó per ajudar a un refugiat? Lola absolució!
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article12950

- Declaració pública de la Junta de Personal de la Diputació de Barcelona en suport a la companya Lola Gutiérrez
https://cgtdiba.wordpress.com/2018/11/07/declaracio-publica-de-la-junta-de-personal-en-suport-a-la-companya-lola-gutierrez/

- Entrevista a Lola Gutiérrez, d’Ensorrem Fronteres-CGT: ’L’emigració serveix de boc expiatori per al sistema capitalista’
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article12976

- El caso de Lola Gutiérrez: hasta 10 años de cárcel por intentar ayudar a un menor kurdo a reunirse con su familia.
https://www.elsaltodiario.com/refugiados/lola-gutierrez-cgt-10-anos-carcel-ayudar-menor-kurdo-reunirse-familia-refugiados-grecia

CGT Catalunya

Publicado en CGT, Social | Deja un comentario

Contracte relleu: un nou atac al mercat laboral

El passat dia 8 de desembre es publicava en el BOE un Reial Decret amb noves mesures amb les quals el govern pretén reactivar el contracte de relleu per a la majoria de sectors de la indústria.

De nou tornem a veure com el govern de torn (aquesta vegada suposadament socialista i obrer) mira cap a l’altre costat a l’hora que vetllar pels drets i interessos de les treballadores i els treballadors; de nou aprova decrets i lleis que beneficien, fonamentalment, a les grans multinacionals de la indústria.

Des de la CGT considerem que es tracta d’un decret totalment insuficient, ja que només afecta al sector industrial, i no de forma completa, deixant totalment apartats d’aquest a la resta de treballadores i treballadors. És a dir, deixant fora a la immensa majoria de la classe treballadora de l’estat espanyol. Però la CGT considerem que és encara més greu el fet que dins d’aquest decret llei, hi hagi diversos aspectes que afavoreixen exclusivament a les empreses i que, lluny de defensar el progrés i els drets de les treballadores i treballadors, augmenten els beneficis dels empresaris:

- Es torna als 61 anys de contracte relleu, però amb un 80%-20% de prestació de treball.
En la CGT exigim la rebaixa de l’edat de jubilació i que siguin els empresaris els que ho paguin, amb els beneficis que porten acumulats. El govern s’ha limitat a posar un pegat que ni tan sols manté el 85%-15% de l’anterior llei.

- L’empresa on treballi el o la beneficiaria del contracto relleu, ha de tenir almenys un 70% de la plantilla amb contractació indefinida.
És a dir, el govern accepta un 30% de frau de llei en la contractació d’aquest sector. La CGT portem anys demostrant en empreses i territoris que la majoria de la contractació temporal d’aquest sector es troba en frau de llei, sent vàries les sentències que han declarat com a acomiadaments nuls les finalitzacions de contractes als qui han denunciat la seva situació. No només el 70% de les plantilles han de ser indefinides; en les grans multinacionals, el 100% de les plantilles haurien de ser indefinidas. I no ho diu la CGT, ho diuen diverses sentències judicials.

- La persona que entra a ocupar el lloc de treball de la persona rellevada ha de cotizar almenys un 65% de la base de cotització del jubilable.
Paradoxalment, aquest govern no només dóna per bona la doble escala salarial, si no que la fomenta amb l’aprovació d’aquest tipus de mesures. Des de CGT tenim clar que el nostre lema ha estat i serà sempre el de “A IGUAL TREBALL, IGUAL SALARI” pel que rebutgem les dobles i triples escales salarials, la implantació de categories “d’entrada” en els convenis del sector, i la subcontractació d’empreses externes. El govern no pot pretendre fomentar el rejoveniment de les plantilles amb un empobriment de les mateixes. Actualment hi ha multinacionals, en les quals els nous ingressos triguen fins a 10 anys a percebre el 100% del salari i persones subcontractades, que treballen per la meitat del que cobra la plantilla amb la qual comparteix el mateix treball.

La CGT considerem que aquest Decret Llei no dóna resposta a les aspiracions de milers de persones, que mereixen jubilar-se el més aviat possible. Però a més està enfocat fonamentalment en la “sacrosanta” competitivitat. Una competitivitat que sempre significa més esforç per qui es queda i l’atur per les ocupacions que destrueix.

La CGT seguirem exigint polítiques realment progressistes, que permetin una jubilació en condicions dignes i que els i les joves que entrin al mercat laboral tinguin els mateixos drets que aquelles persones als qui relleven.

FESIM-CGT
https://fesimcgt.wordpress.com/

Publicado en Normativa laboral, Política, Sindical, Social | Deja un comentario

Calendari laboral 2019

Companys, companyes,

per aquells/es que encara no ho heu vist, finalment s’ha tancat el calendari laboral UOC per a l’any 2019. Recordem que segons el Conveni FUOC al que estem adherits, el calendari es producte de l’acord entre el Comitè FUOC i l’empresa.  Ja podeu afegir els dies de gener.

Podreu veure tots els detalls a la nota de premsa interna accesible des del Campus UOC.

Salut!

CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com

Publicado en UOC | Deja un comentario

29N Vaga a l’ensenyament públic. Revertim les retallades, ara!

CGT Vaga 29 nov 2018CGT Ensenyament hem decidit en assemblea convocar Vaga a l’Ensenyament Públic el pròxim 29 de novembre, junt amb els sindicats USTEC i Aspepc-sps. En aquesta data està previst que estiguin en procés de debat el nous pressupostos de la Generalitat de Catalunya. Fa dos anys vam començar a revertir algunes retallades aprofitant l’anterior debat de pressupostos i ara creiem que en podem revertir encara més si repetim els encerts i esmenem els possibles errors d’aleshores.

Comunicat conjunt vaga 29 de novembre

 

 

Manifestacions

BARCELONA. 12h Plaça Universitat.
LLEIDA. 18h Seu del Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida.
TARRAGONA. 12h Plaça Imperial Tarraco.
TORTOSA. 18h Plaça del Mercat.

QUÈ EXIGIM? PLATAFORMA REIVINDICATIVA

 • Restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal (23 a Primària i 18 a Secundària) d’aplicació al curs 2019/20 com a reivindicació irrenunciable.
 • Retorn a l’horari de permanència del professorat de Secundària (24h.)
 • Reducció de les ràtios: màxim de 22 a Primària i 27 a Secundària (o inferior per garantir que no hi hagi tancaments de grups) el curs 2019/20 i de 20 a Primària i 25 a Secundària el curs 2020/21.
 • Conversió dels terços de jornada en mitges jornades.
 • Increment del personal de suport a la docència per atendre la diversitat.
 • Retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció al personal major de 55 anys.
 • Recuperació de poder adquisitiu: Calendari de retorn de les pagues extres del 2013 i 2014; retorn al reconeixement del primer estadi de 9 a 6 anys.
 • Consolidació del lloc de treball del personal interí; canvi del model d’oposicions.
 • Manteniment de la Formació Professional pública i a Ensenyament.
 • Retirada del Decret de Plantilles (39/2014).

PER QUÈ ÉS POSSIBLE GUANYAR?

La VAGA es l’eina més potent que tenim els i les treballadores per aconseguir les nostres reivindicacions, si es convoquen quan realment es pot incidir, tal i com vam fer CGT Ensenyament fa dos anys durant el debat de pressupostos. I creiem que aquest nou procés de debats, mobilització i vaga/ues té els ingredients que fan possible assolir les demandes que plantegem:

– Reivindicacions urgents i assumibles: Des de CGT Ensenyament estem convençudes que les reivindicacions acordades són assumibles en la seva totalitat si hi ha la voluntat política per fer-ho. Algunes de les reivindicacions no suposen cap despesa econòmica i ni assumint-les totes arribaríem ni a apropar-nos al 6% d’inversió en educació que estipula la pròpia LEC. Amb la supressió dels concerts a centres religiosos i que segreguen per sexe ja tindríem gran part dels diners que calen per totes les mesures que reivindiquem per als públics.

Alhora, les reivindicacions incloses són una priorització feta a partir de les necessitats més urgents detectades als centres i suposarien una millora molt necessària de l’atenció a l’alumnat i la qualitat educativa, de la malmesa democràcia als centres i de les nostres condicions laborals.

No oblidem que estem exigint allò que ens van prendre!

– Aprofitar el debat de pressupostos: Des de CGT Ensenyament creiem que la lluita serveix sempre i intentem generar mobilització de manera permanent. Però no podem obviar que hi ha moments clau que cal aprofitar i en els quals la pressió que exercim pot tenir un efecte més directe. En les properes setmanes s’obre un d’aquests moments. Està previst que properament el Govern de la Generalitat presenti nous pressupostos que tornaran a determinar els recursos econòmics que es destinin a l’ensenyament públic durant com a mínim un any. Al no tenir majoria per aprovar-los unilateralment, tornarà a necessitar el suport de grups parlamentaris que, a priori, poden ser més sensibles a les nostres demandes, la qual cosa genera un context favorable per aconseguir les nostres reivindicacions

– La data permet incidir en els pressupostos o donar continuïtat a les mobilitzacions: Sabem per experiència que el present context polític no és suficient en si mateix i que, per aconseguir les reivindicacions que plantegem, haurem d’exercir la pressió necessària. A diferència de fa dos anys, enguany sí hem aconseguit acordar amb la resta de sindicats convocants una data per anar a la vaga en la qual els pressupostos no estaran tancats i que ens permet tenir una incidència directa sobre els mateixos. Alhora, si les nostres reivindicacions no són incorporades als pressupostos després del 29N, tindrem un marge per donar continuïtat a les mobilitzacions i la vaga abans que no es tanquin.

– Treballar la vaga als centres: en el temps que queda fins a la data de la vaga els sindicats convocants redoblarem esforços per explicar la necessitat de fer-la al màxim de centres. Alhora, demanem a totes i a tots els docents que sigueu part activa de la seva difusió, que convoqueu assemblees als vostres centres per parlar-ne i que ens contacteu per poder participar-hi.

– Exigim les millores amb o sense pressupostos aprovats: Amb o sense aprovació de nous pressupostos es poden assumir les reivindicacions que fem. També si s’acabessin prorrogant és possible fer-ho incrementant les partides econòmiques que ja existeixen. Des de CGT Ensenyament no demanem que s’aprovin o no els pressupostos. Exigim que s’acceptin les nostres reivindicacions, sigui en pressupostos nous o prorrogats.

– Decidir la continuïtat en assemblees: Els sindicats convocants hem acordat que, en el cas que el Departament accepti alguna/es de les nostres reivindicacions abans de la VAGA, convocarem una assemblea de docents per tal de decidir si ratifiquem la convocatòria de VAGA o desconvoquem.

Si després del 29N no han estat acceptades les reivindicacions que fem, des de CGT Ensenyament creiem que caldria donar continuïtat a les mobilitzacions i vagues. Però encara creiem més que aquesta continuïtat s’ha de decidir de la forma més àmplia possible i és per això que acatarem allò que es decideixi en les assemblees que, arribat el moment, es puguin convocar.

– Unitat sí, però per lluitar: Els sindicats CCOO i UGT han decidit pel moment no convocar aquesta vaga. Des de CGT Ensenyament hem cercat sempre el màxim d’unitat sindical i cridem a aquests sindicats a que s’uneixin a la convocatòria. El que no acceptarem mai és renunciar a lluitar en nom de la unitat i encara menys si, com en aquest cas, lluitant podem guanyar. D’altra banda, les vagues generals del 3 d’octubre i la vaga feminista del 8 de març demostren la força que podem tenir també sense CCOO i UGT i estem convençudes que molts i moltes companyes, incloses afiliades a aquests sindicats, sabran veure l’oportunitat que suposa anar a la vaga el proper 29N i així ho faran.

30 d’octubre del 2018
CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org

Publicado en CGT, Educació | Deja un comentario

VAGA! Recuperem la universitat pública!

Vaga universitat públicaNi precarietat ni taxes abusives!

VAGA!

Recuperem la universitat pública!

A les Universitats, els 28 i 29 de novembre el PDI i l’estudiantat van a la vaga contra la mercantilització i l’expulsió de classe treballadora de l’educació superior!!

Publicado en Educació, Universitats | Deja un comentario

Informacions generals abans de tancar l’any 2018

logo CGTCompanys, companyes,

estem tancant l’any 2018 i aquests són alguns dels temes que venim tractant a les trobades mensuals que mantenim amb l’Àrea de Persones UOC.

Teletreball (eTreball)

El proper 31 de desembre (festiu) es compleix el termini per a la renovació i/o ampliació del eTreball, pels qui ja ho tenen acordat individualment. En Oberta tenim en l’històric, des de quan se’ns limitava a només el 10% de les jornades laborals setmanals (4 hores setmanals), fins a no fa molt quan encara se’ns deia que en Oberta no es feia més del 20% setmanal (1 dia). Consultada recentment l’Àrea de Persones (RRHH) sobre aquest tema, se’ns ha dit que en principi i segons Conveni FUOC està estès al 40% setmanal (dos dies) i de fet en Biblioteca i altres àrees de la UOC és el més freqüent. Per aquells i aquelles que ho veieu necessari, ara és el moment de sol·licitar l’ampliació als dos dies setmanals de teletreball, tal com es fa a Biblioteca UOC. Qualsevol negativa ha d’estar coherentment fonamentada.

Tota la informació necessària sobre la renovació, ampliació o primera sol·licitud de teletreball UOC, la teniu en la notícia interna de premsa UOC [http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/e-treball-cal-fer-el-proces-de-renovacio-anual]

Erasmus+

Cal recordar que el tèrmini per a fer les sol·licituds de beques Erasmus+ per al personal de gestió UOC és el divendres 21 desembre. En relació a això, aquesta representació sindical CGT ha fet la consulta a RRHH per a saber si també nosaltres, treballadors/es en procés d’absorció a la UOC, també estem inclosos a la convocatòria Erasmus+ per a gestió i la resposta a estat positiva. Per tant, recordeu que teniu fins el 21 de desembre per a fer les corresponents sol·licituds.

Més informació a la nota de premsa interna UOC. [http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/s-obre-la-convocatoria-de-mobilitats-erasmus-per-al-personal-de-gestio-i-docencia-t-hi-apuntes-]

Ajuda informàtica

Per la seva banda, hem d’informar que l’Ajut per a la compra de material informàtic assignat a Oberta té la seva data de caducitat el dimecres 5 de desembre. Com recordareu, aquest pressupost va minvar dels 1600€ de l’any 2017, als 1365,85€ (?) de l’any 2018. Encara no sabem el perquè d’aquesta cifra tan estranya. Com que l’ajuda és d’un màxim de 300€ (gravables en nòmina), va resultar que a dia d’avui resten 166,85€. Que quedi clar que acceptar aquesta cifra remanent talla la possibilitat que siguin 300€ a l’any 2019.

Més informació a les següents notes de premsa interna UOC.

[http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/s-amplia-el-pressupost-destinat-als-ajuts-tecnologics-per-a-aquest-2018]

[http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/ajuts-tecnologics-per-a-aquest-2018]

Plà de compensació flexible (PCF)

Aquest divendres 30 de novembre és el termini per a la renovació del PCF. Qui tingui contractat el PCF per a transport, escola bressol, etc., l’haurà de renovar.

Més informació a la nota de premsa interna UOC. [http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/s-obre-la-campanya-per-a-contractar-o-renovar-el-p-1]

Altres temes pendents

Calendari: encara no s’ha signat entre empresa i Comitè d’empresa FUOC. En aquest com en altres temes, nosaltres com representació legal de treballadors d’Oberta, al igual que els delegats d’EducaciOnline, només tenim un rol de “consulta”, sense cap implicació directa sobre els termes i paràmetres en que es negocia el calendari laboral anual. Enguany, a diferència d’altres anys, hem arribats fins el final de novembre i encara no està resolt. L’empresa ens va proporcionar la seva proposta de calendari anual, i encara estem esperant la proposta del comitè, per a saber si hi ha diferències i quines són.

Salaris: aquest no és un tema menor, i hauria d’estar destacat i diferenciat de tota la resta d’informació. En tot cas, requerirà d’un tractament especial i ara per ara només farem un esbós. Aquesta representació CGT ve reclamant a l’empresa el tractament de les pujades salarials més enllà del tractament i conceptualització que fa l’empresa. En tant que la UOC assigna les pujades salarials com “premi”, estipulant una borsa salarial que es fa servir per a pujades individuals d’acord a criteris de rendiment, assoliment d’objectius, etc, excloent d’aquesta negociació qualsevol tipus de pujada salarial general, com seria per exemple la pujada salarial del 2% que estaven pactant els sindicats majoritaris (mísers, en comparació amb la pèrdua de poder adquisitiu que vam patir des del 2012 fins avui). Al mateix temps, des de la UOC s’ens parla del bon període de bonança i expansió que està desenvolupant l’empresa, sense repercusió per a nosaltres en els salaris. Som molts de nosaltres que hem quedat relegats amb salaris congelats entant l’empresa “hace oídos sordos”. Tornarem sobre el tema.

Paga extra: després de liquidat el deute de les pagues extres de l’any 2012 (al maig d’aquest 2018), encara queda pendent la paga extra del 2013, de la qual encara no tenim cap notícia.

Movilitzacions i reclamacions de l’àmbit universitari i d’ensenyament

Con possiblement sabeu per les notícies recents, el professorat associat de les universitats públiques catalanes (anomenats col·laboradors a la UOC, on tenim el número més alt de Catalunya) estan portant endavant una lluita per la millora i reconeixement de les seves condicions contractuals i laborals. Aquests propers dimecres 28 i dijous 29 de novembre tornen a fer Vaga per a denunciar la seva situació i reclamar pels seus drets.

Així mateix, aquest dijous 29 de novembre coincideix també la Vaga d’Ensenyament Públic convocada pels sindicats CGT, USTEC (IAC) i el Sindicat de Professors de Secundària, que afecta al sector de escoles primàries i secondaries de Catalunya. Més informació a l’article de CGT Catalunya.

CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com

Publicado en CGT, Economia, Educació, Normativa laboral, Oberta, Sindical, Social, Universitats, UOC | Deja un comentario

25N: Mai més silenciades

25N 2018 CGT conf

25N 2018 CGT conf

Comunicat de la CGT Confederal per al 25N, dia Internacional contra la Violència Masclista

En el que va d’any, més de 86 dones han estat assassinades a mans de les seves parelles o exparelles a l’Estat espanyol . Per si ajuda a visualitzar aquest feminicidi que patim, de mitjana, més de dues dones són assassinades cada setmana a mans dels fills sans de patriarcat. De vegades cal sumar a aquests assassinats el de les filles i fills de la dona o els seus familiars més propers. En aquest 25 de novembre, dia Internacional contra la Violència Masclista , volem començar recordant a les nostres germanes assassinades , retornant al present del que mai van haver de ser arrabassades. Perquè per a nosaltres són molt més que una lamentable estadística que acaba en finalitzar l’any.Elles són la cúspide més visible d’un sistema social, polític i econòmic que ens mal-tracta, ens viola i assassina . Aquest sistema patriarcal aliat del capital segueix sense respectar ni la nostra llibertat, ni les nostres vides.

En el nostre dia a dia, assenyalem cadascuna de les violències contra les dones a nivell personal, institucional i laboral, i no renunciem a eradicar en tots els ordres de la vida. Perquè violència masclista és:

 • Quan des de petites se’ns educa en la submissió i invisibilització de tota la població que no sigui el baró, blanc, burgès, heterosexual, sense dependències ni responsabilitats de les persones dependents al seu càrrec , se’ns mal-tracta i en moltes ocasions es ens agredeix.
 • Quan en el mercat laboral se’ns exigeix ​​més formació que a un home per accedir a un mateix lloc de treball ia canvi obtenim menys remuneració que els nostres companys, se’ns agredeix social, laboral i econòmicament.
 • Quan una dona en situació de violència de gènere recentment agredida a l’espera de la convocatòria del judici ràpid, és obligada a relatar infinites vegades a la policia, jutges, empresaris, médicxs com ha estat insultada, agredida i desemparada, se’ns traumatitza exponencialment .

Exigim a les empreses que disposin de protocols reals i efectius que protegeixin des del primer minut a les dones en situacions de violència masclista sense necessitat de denunciar, de tenir una ordre d’allunyament o una baixa mèdica.

Exigim als mitjans de comunicació que deixin de cosificarnos, mostrant-nos com a objectes de consum, o quan ens assassinen, que deixin de dir que ens morim. Assenyalin i responsabilitzin als agressors, no a les assassinades.

A l’Administració Pública li exigim que almenys compleixi amb el que legisla. Les vostres lleis no ens protegeixen, però si ni tan sols les doteu pressupostàriament, obriu amb la vostra hipocresia les fosses en què ens van a enterrar i armáis les mans que ens agredeixen. No volem pressupostos per contractar més forces de repressió de l’estat, creiem en l’educació en valors llibertaris, no sexistes.

I finalment, volem assenyalar a aquesta In-Justícia retrògrada que segueix qüestionant a les dones agredides i assassinades, a les menors violades per pederastes, minimitzant la gravetat de la violència masclista. No volem més “Manades” entre la Magistratura .

Perquè Lliures vam néixer, Lliures serem

Enfront de la violència masclista, autodefensa feminista

CGT Confederal

Article original: http://www.rojoynegro.info/articulo/eje-violeta/nunca-más-silenciadas

Publicado en Feminisme, Social | Deja un comentario