Dijous 19, trenquem la falsa normalitat

Manifest de la Plataforma unitària contra la repressió i pels drets i les llibertats

Dijous 19 Jornada mobilitzacions que trenquin amb la falsa normalitat a les 7 del matí i a la tarda concentracions davant les subdelegacions del govern a les 18h.

La Plataforma unitària contra la repressió i pels drets i les llibertats, conformada pels principals sindicats alternatius que van convocar la vaga general del dia 3 d’octubre, moviments socials, organitzacions polítiques, i diversos CDRs.

Avui reunides al col·lectiu Ronda constatem que l’ofensiva repressiva de l’Estat espanyol té com objectiu no només avortar la lliure determinació de Catalunya, sinó retallar drets i llibertats conquerides mitjançant anys de lluita.

De fet l’Estat i les patronals estan atacant el dret de vaga, portant als jutjats diverses convocatòries de vaga general. Obstacle que es suma tant a la limitació dels motius per fer vaga com al termini de 10 dies naturals, per poder convocar una vaga general legalment.

La situació amb dos companys empresonats per motius polítics, l’ultimàtum del govern de l’Estat espanyol per aplicar l’article 155 ens fa cridar a una jornada de mobilitzacions el dijous 19 d’octubre. Mobilitzacions que trenquin amb la falsa normalitat a les 7 del matí i a la tarda concentracions davant les subdelegacions del govern a les 18h.

Barcelona
17 d’octubre del 2017

Publicado en Educació, Política, Sindical, Social, Universitats | Deja un comentario

Continua l’escalada repressiva, mantenim la lluita

Nosaltres i els nostres hem conegut la repressió. Multes, judicis, peticions de presó i presó. Des de fa anys. I fora dels focus d’atenció dels grans mitjans, a qui interessàvem poc. Una repressió exercida per les empreses, per la judicatura, per ajuntaments i els governs de la Generalitat i l’estat espanyol. L’hem patit i hi hem lluitat en contra. En aquest camí de lluita, de solidaritat i de recolzament, ens hem trobat amb molts companys i companyes de molts moviments socials. I també ens hem trobat amb molt silencis, de mitjans de comunicació, d’institucions.

Ara la repressió continua. En aquesta ocasió els empresonaments de’n Jordi Cuixart i Jordi Sánchez s’han fet sota tots els focus mediàtics. Una publicitat que també hauria calgut en tants i tants altres casos condemnats al silenci. Malgrat això, o precisament recordant això, des de la CGT de Catalunya volem fer públics els següents punts:

  1. Rebutgem de manera enèrgica la repressió de l’estat, que les darreres setmanes ha comportat l’adopció de mesures excepcionals contra una part important de la població de Catalunya.
  2. Cridem a combatre aquesta suspensió de drets que, de manera progressiva, s’està consolidant. S’hi afegeix, en aquest cas, un ús del delicte de ’sedició’ que podria ser aplicat a qualsevol altra manifestació futura motivada per un canvi de l’statu quo, sigui territorial o de tipus socio-econòmic.
  3. Exigim l’aturada immediata de la persecució policial i penal contra persones per la seva ideologia, per promoure manifestacions o pel seu activisme social, sindical i polític. Per la seva actualitat, volem expressar també que és inadmissible que es castigui amb presó a qui va organitzar o col·laborar amb el referèndum del dia 1 d’octubre.
  4. Exigim, també, de forma clara i categòrica, la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques, entre els quals des d’ahir s’hi han afegit també en Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.
  5. Reclamem la dissolució de l’Audiència Nacional, hereva directa del Tribunal de Orden Público franquista, un tribunal d’excepció que les darreres dècades ha perseguit sistemàticament la dissidència política a l’estat espanyol.

A la CGT de Catalunya hem reiterat el nostre compromís amb la llibertat, amb la defensa de drets civils i en la lluita contra els abusos de poder. Fem una crida a tornar a convertir aquest compromís en mobilitzacions, de la forma i en els llocs es vagi considerant oportú en cada moment.

CGT Catalunya

Publicado en CGT, Política, Sindical, Social | Deja un comentario

Concentració a les 12h, llibertat presos polítics

Companys, companyes,

davant d’aquest estat que sembla l’única forma de diàleg que coneix és la repressió, amb l’empresonament d’actors polítics com és el cas dels Jordis, es convoca a una aturada i una concentració davant els nostres llocs de treball a les 12.00h, per protestar contra la repressió i en defensa de les llibertats civils bàsiques, davant la prepotència feixista del règim. No podem deixar que es normalitzi aixó d’anar a presó per una manifestació, des d’ahir hi ha dos presos polítics més.

Els treballadors i les treballadores de la UOC no podem restar al marge de la realitat que ens envolta. A les 12.00 baixem tots i totes davant la porta, com es farà a la resta d’universitats i centres de treball.

Prou repressió!

CGT UOC

Publicado en Política, Social | Deja un comentario

CGT Ensenyament denuncia la campanya difamatòria contra el nostre col·lectiu docent

Aquests dies estem llegint, veient i escoltant diferents opinions, on se’ns acusa, amb molta acritud i bel·ligerància, a tot el professorat de Catalunya d’ALLIÇONAR A L’ALUMNAT vers idees independentistes, a més de pertànyer, en una gran majoria, a una organització política concreta (malgrat que la llibertat de pensament i militància política està contemplada a la mateixa Constitució espanyola). A aquesta campanya mediàtica s’ha afegit el sr. Alfonso Guerra acusant-nos de nazis, sectaris i d’adoctrinar el nostre alumnat al més pur estil feixista.

Aquestes acusacions atempten greument contra la dignitat professional i personal de tot el professorat i del conjunt del sistema educatiu català.

Se’ns està DIAFAMANT i INSULTANT, d’una forma gratuïta i sense cap fonament a totes aquelles persones que hem lluitat i continuem lluitant dia a dia per aconseguir una escola LLIURE, DEMOCRÀTICA, CATALANA, DE QUALITAT, PLURAL, INTERCULTURAL, ACOLLIDORA, RESPECTUOSA i COEDUCADORA que transmeti valors de tolerància, respecte i fraternitat entre totes les persones. Treballem per aconseguir que no hi hagi segregació, ni diferències de cap tipus. Implementem programes de resolució de conflictes mitjançant el diàleg, la cohesió, el respecte. A la majoria de centres educatius es fan Jornades sobre La Pau, la no-violència……on ensenyem als nostres alumnes a pensar, a reflexionar, a ser conseqüents, a establir criteris i resoldre els conflictes sense violència i de manera respectuosa .

Pensem a més quina imatge i respecte poden tenir el nostre alumnat, si a les professionals a les quals se’ns ha encarregat la seva educació ens tracten amb una manca de respecte absoluta per una part de la societat ; com podem treballar amb els i les nostres alumnes/as en la nostra tasca pedagògica i educativa?

Davant d’aquestes declaracions FALSES, INSULTANTS I DIFAMATÒRIES i per defensar la dignitat i exigir respecte vers el professorat de Catalunya:
FEM DENUNCIA PÚBLICA I EXPRESSEM EL NOSTRE REBUIG ABSOLUT D’AQUESTES DECLARACIONS.

EXÍGIM:

  • Una retractació pública dels autors d’aquestes declaracions.
  • La finalització immediata d’aquest atacs injustificats contra la nostra professió.
  • El reconeixement públic de la nostra tasca educativa

SEGUIM MANIFESTANT :

  • El nostre rebuig a l’escalada repressiva de l’Estat i a la presència extraordinària dels cossos repressius a Catalunya, en alguns casos prop de centres educatius, i la nostra voluntat de seguir mobilitzant-nos incloent la possibilitat de noves jornades de lluita, en contra de la repressió.
  • Lluny d’adoctrinar, defensem la llibertat d’expressió i els drets democràtics i socials en contra de l’adoctrinament i la obediència que pretén l’Estat espanyol amb les seves amenaces i l’ús de la força.

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org/
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament

Publicado en CGT, Educació | Deja un comentario

Vaga General del dimarts 3 d’octubre 2017

Companys, companyes
la UOC ha comunicat un dia d’aturada per demà dimarts 3 d’octubre, al que adhereixen el Comitè d’empresa FUOC, el Comitè d’empresa EO, i els dos delegats d’UGT d’Oberta UOC Publishing. Aquest dia lliure no constarà a la nòmina dels treballadors, ni cal comunicar-ho de cap manera. Per aquells que vulguin treballar, es diu que es garantirà l’accés a les seus, tot i que no es sap com perqué també es diu que les seus romandran tancades. Potser entraran per alguna porta invisible, no es sap.

Lògicament, el comunicat no diu res ni dona opció per aquells que si fem Vaga General i no adherim a aquesta vaga d’empresa encoberta, perquè per els temps que venen creiem que cal fer front seriosament a la repressió i que tenim la voluntat de ser lliures políticament i també socialment, per a plantejar un nou model de païs des dels arrels i no només canviar banderes i rei, sense tocar explotadors.

Els qui vulguin fer Vaga General, han de seguir el procediment normal de comunicació posterior a l’empresa. Una vaga tal com s’ha fet sempre des de que tenim aquesta eina de lluita.

Demà 3 d’octubre la UOC regala un dia d’aturada per sortir a passejar o quedar-se a casa.

Demà 3 d’octubre des de la CGT, altres sindicats i organitzacions socials, cridem a fer Vaga General i donar continuitat i fermesa a aquest procès que ja no té volta enrere, on volem autodeterminació per a decidir-ho tot.

logo CGT CGT UOC

Publicado en CGT, Oberta, Política, Sindical, Social, UOC | Deja un comentario

Aturada i concentració a les 12h

Companys, companyes,

després dels esdeveniments d’aquest cap de setmana i els nivells de repressió per part de l’estat espanyol, tots els sindicats convoquem a una aturada a les 12.00h i concentració davant els nostres llocs de treball, per protestar contra la repressió i en defensa dels nostres drets humans, els nostres drets socials i els nostres drets polítics davant la prepotència feixista del règim.

Els qui hem viscut aquestes jornades des del divendres fins ahir diumenge a les escoles i altres centres de votació, sabem de les tensions i nervis conscients de la inminent arribada de la guardia civil, perquè el diumenge ja teniem notícies de la repressió a altres llocs, i fins i tot aquells de nosaltres que van patir aquesta repressió violenta directament.

Avui dilluns a les 12.00h s’ha convocat per part de la CGT i de tots els sindicats, i moltes organitzacions socials, una aturada i concentració davant els nostres centres de treball contra la repressió. Els treballadors i treballadores de la UOC no podem restar al marge de la realitat que l’envolta. A les 12.00 baixem tots i totes davant la porta.

Ja n’hi ha prou de repressió!
Juntes podem aturar aquesta repressió!
I demà dimart 3 d’octubre, Vaga General!!
3 d’octubre tot aturat a Catalunya!!

Carlos Lavatelli
delegat CGT

Publicado en CGT, Oberta, Sindical, UOC | Deja un comentario

La CGT de Catalunya convoca vaga general a Catalunya

La data proposada per a la vaga general és el 3 d’octubre, i es confirmarà avui en una reunió amb altres sindicats i organitzacions socials.

La vaga general es convoca a tots els sectors productius.

Els darrers anys les treballadores i treballadors de Catalunya hem patit una important degradació de les nostres condicions de vida. Hem experimentat una caiguda general dels nostres salaris. Hem vist com les reformes laborals dels anys 2010 i 2012 han provocat un increment de la nostra indefensió vers els empresaris, que s’ha traduït en major precarietat i un empitjorament general de les nostres condicions de treball. En paral·lel, hem assistit a un increment de la repressió, amb vaguistes i militants socials jutjats, la imposició de multes en el marc de la Llei Mordassa, etc. Els darrers dies i setmanes, a més, hem observat com aquesta repressió s’ha estès a molts altres àmbits de la nostra societat, en el que sembla ser un procés general de suspensió de drets civils per part de l’Estat.

Aquestes raons han motivat que el Comitè Confederal de la CGT de Catalunya, reunit el vespre d’ahir dimarts amb una assistència de pràcticament totes les seves federacions territorials i sectorials, hagi decidit convocar vaga general pel proper 3 d’octubre. Els motius que planteja aquesta convocatòria són, concretament, tres:

1) Aturar la suspensió general de drets civils experimentada aquests darrers dies (amb registres, tancament de pàgines web, violació de la correspondència, prohibició d’actes col·lectius, etc), uns drets que les darreres reformes del codi penal i la “llei mordassa” ja havien deixat molt malmesos. Aquesta retallada de drets erosiona la capacitat de defensa de la classe treballadora en tots els àmbits i, específicament, en el laboral.

2) Rebutjar la presència de cossos policials i militars en molts llocs de treball, com hem estat patint, a impremtes, escoles, empreses de missatgeria, etc., les darreres setmanes.

3) Derogar les reformes laborals dels anys 2010 i 2012.

Aquesta vaga general s’insereix, també, en la crida general efectuada per la nostra organització i d’altres moviments i col·lectius socials a tota la població per a la defensa de les llibertats públiques. En aquest sentit, pretén estimular i emparar una àmplia mobilització social.

CGT de Catalunya
27 de setembre de 2017

Publicado en CGT, Política, Sindical, Social | Deja un comentario

Davant l’escalada repressiva i en defensa de la llibertat

Des de la CGT Ensenyament davant els esdeveniments que s’han produït durant l’últim mes a Catalunya manifestem el nostre total rebuig a l’escalada repressiva del Govern de l’Estat Espanyol mitjançant les detencions que estan realitzant forces policials i militaritzades espanyoles, sumat a la persecució a càrrecs electes i treballadors i treballadores del sector públic i privat, a la ocupació de mitjans de comunicació i impremtes, a la prohibició d’actes i la requisa de materials pel referèndum.

Volem condemnar aquest estat d’excepció encobert, dut a terme pel govern del PP i els seus aliats.

La resposta del govern de l’estat Espanyol a l’expressió democràtica de Catalunya es més pròpia de d’èpoques passades que no d’un país que diu viure en democràcia.

A Catalunya s’està defensant la llibertat d’expressió. A la repressió I al feixisme no se’ls pot deixar passar mai i s’han de combatre des del carrer.

Fem una crida a tots els centres a convocar assemblees, claustres extraordinaris (mira com convocar un claustre), consells escolars… i posicionar-nos tots i cadascun dels centres de Catalunya contra l’actuació intolerable, autoritària i repressiva del govern de l’Estat.

Us animem a fer diverses accions, com ara concentracions davant dels centres, aturar el currículum i fer classes sobre què és democràtic i què no ho és, i sobre els Drets Humans i els Drets Socials. L’educació no pot restar al marge de la realitat que l’envolta.

També us animem a participar en reunions de zona i fer propostes de cara al 2 d’octubre i els dies posteriors, en defensa dels drets bàsics que tant ens han costat de conquerir i que ara ens volen arrabassar.

Finalment, us animem a preparar-nos per la vaga general del 3 d’octubre. Creiem imprescindible que sindicats i d’altres organitzcions socials donem una resposta a l’alçada de les circumstàncies com a treballadores i treballadors de l’ensenyament i per això convoquem a la població a la VAGA social i laboral davant l’escalada repressiva de l’estat que està trepitjant llibertats.

CGT Ensenyament

Publicado en CGT, Educació, Sindical, Universitats | Deja un comentario

La CGT presenta preavís de convocatòria de Vaga General a Catalunya

La classe treballadora catalana viu una realitat insuportable construïda a base de llibertats i drets civils trepitjats, precarietat salvatge, repressió normalitzada a les empreses, al carrer, atacs a la llibertat d’expressió sindical o d’altra mena, en un estat autoritari que és on més han retrocedit els salaris de tot Europa.

Després d’un període de contactes amb altres sindicats cercant la unitat d’acció, comuniquem que la CGT de Catalunya ha presentat un preavís de vaga general a Catalunya amb inici el proper 3 d’octubre, tenint en compte els terminis legals que apliquen en aquest tipus de convocatòria. Aquest preavís serà sotmès a validació de la nostra afiliació durant la propera setmana.

No volem ni reformes laborals que ens esclavitzen la vida ni l’autoritarisme d’aquells que creuen que esclafaran els nostres drets.

Visca la lluita de la classe obrera!

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya
dijous 21 de setembre de 2017

Publicado en CGT, Política, Sindical, Social | Deja un comentario

Prou repressió, ara i sempre!

Fem front a l’escalada repressiva fascista que ha activat l’estat espanyol implantant un ESTAT D’EXCEPCIÓ encara no declarat. La repressió des de la CGT anarcosindicalista l’hem viscuda de sempre, no és cap novetat. En tot cas ara la novetat és per a la burgesia, tot comptant que ells amb la seva classe política la vénen aplicant de sempre contra nosaltres.

Arribats aquest punt però, ho tenim clar, sempre lluitarem per la defensa dels drets i llibertats i contra l’opressió del règim capitalista i de l’estat, sigui quina sigui la seva bandera. Més enllà del conflicte entre dos estats, l’un en franca decadència, i l’altre volent sorgir, nosaltres estem junt al poble i la classe treballadora.

Prou de repressió, peró no només ara!!
Prou de repressió ara i sempre!!

CGT UOC

Publicado en CGT, Política, Social | Deja un comentario