Calendari laboral UOC 2018

Companys, companyes,
s’ha publicat el calendari laboral 2018 per a totes les empreses del Grup UOC.

Podeu consultar la noticia Intrauoc, on surten els detalls del mateix. El calendari ha estat acordat entre la UOC i el Comitè d’empresa FUOC, a la nota hi ha un enllaç a aquell acord.

Salutacions

Carlos Lavatelli
CGT UOC

Publicado en Notícies EO, Oberta, UOC | Deja un comentario

25 de Novembre 2017, Dia Internacional contra les Violències Masclistes

Els feminicidis són patriarcat! I el patriarcat som tots!
Sortim als carrers i combatem les violències masclistes!

La lluita contra les violències masclistes és i ha de ser cada dia, a qualsevol espai i àmbit de la nostra vida. El 25 de Novembre és el Dia Internacional contra les Violències Masclistes, i és un dia més per visibilitzar que ens estan assassinant, colpejant, violant, maltractant i explotant.

I aquestes violències masclistes no són fets aïllats, és el patriarcat, i es basa en els interessos de les institucions, dels sectors econòmics, de la societat en general i de l’educació social. Les Institucions que, de manera activa o passiva, porten reforçant, durant centenars d’anys, el model de dones objecte, dones com possessions de les seves parelles; se sustenta en el model explorador de l’economia capitalista; en l’Església masclista, homòfoba i racista que no evoluciona; en la judicatura que atorga custòdies compartides imposades a maltractadors; en la classe política que roman al marge del que està succeint, absorta en les seves pròpies intrigues i interessos; en els partits, sindicats i col·lectius, que giren la cara davant les agressions masclistes mantenint privilegis del sistema patriarcal; en les famílies i les escoles que segueixen educant des de la desigualtat.

Cada dia és 25 de novembre, cada dia hem de denunciar que, sovint, els que ostenten el poder i legislen, responsabilitzen i culpabilitzen les dones de l’atur estructural existent, de les diferències salarials, del dèficit en el sistema públic de pensions, de la diferència de drets, de les violacions, dels maltractaments… són els que actuen directament o indirectament per impedir la nostra emancipació i empoderament com a dones lliures.

Les dones EXIGIM a la societat i LLUITEM per un model de coeducació ple, per una cultura de la llibertat; DENUNCIEM que els violadors arribin a descriure les agressions com “sexe en grup”; DENUNCIEM mitjans de comunicació que “informen” d’aquests fets amb una falsa neutralitat i als advocats i jutges que qüestionen com reaccionem davant les agressions, normalitzant les violències que patim; EXIGIM a l’Administració que supervisi el compliment de les seves pròpies lleis en favor de la igualtat. Les dones DENUNCIEM que som agredides actuem com actuem: som qüestionades si no denunciem una agressió, però també quan la denunciem; som qüestionades si reprenem les nostres vides, però també si no ho fem; som qüestionades si ens resistim, però també si no ens resistim. I és d’aquesta forma, perquè així es sustenta el patriarcat i les normes socials.

Estem empoderades i ja n’estem fartes! No acceptarem que se’ns segueixi responsabilitzant! Exigim que deixin de matar-nos! Exigim que deixin d’agredir-nos i violar-nos! Exigim que s’eduqui des de la igualtat! Exigim formació feminista! Estem empoderades i sabem que unides som més fortes!

Les dones volem viure en llibertat, SENSE VIOLÈNCIES MASCLISTES!

Davant les violències masclistes:
SUPORT MUTU i AUTODEFENSA ANARCOFEMINISTA!

CGT Catalunya
20 de novembre de 2017
http://cgtcatalunya.cat/

Publicado en CGT, Social | Deja un comentario

La Vaga General del 8N és legal

Companys, companyes,

la #VagaGeneral de demà és legal. El TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya) ha rebutjat l’admisió a tràmit de la denúncia de Foment del Treball. Això vol dir que la Vaga General és plenament legal. Recordeu comunicar posteriorment a l’empresa la vostra adhesió a la vaga.

Salut i que tingueu un bon dia de Vaga

Carlos Lavatelli
delegat CGT

Publicado en CGT, Sindical, Universitats, UOC | Deja un comentario

La CGT de Catalunya davant la convocatòria de vaga general del 8 de novembre

Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

Avui s’ha conegut la convocatòria de vaga general per al proper dia 8 de novembre per part de la Intersindical-CSC. Davant d’aquesta convocatòria, i tenint en compte el context social i polític que s’està vivint actualment a Catalunya, des del Secretariat Permanent de la CGT volem manifestar el següent:

 • No hi ha temps material, atesos els terminis legals, de registrar un preavís per a afegir-se a aquesta data amb una convocatòria pròpia de vaga general per part de la CGT. Igualment, tampoc no tenim el marge de temps suficient per a que la nostra afiliació pugui debatre-ho i pronunciar-se, tot prenent una decisió al respecte. A la nostra organització les decisions es prenen des de la base, de baix a dalt, i de forma assembleària.
   
 • Considerem que la situació actual a Catalunya és molt greu, que l’estat espanyol ha donat un salt endavant en la seva deriva reaccionària, accelerada des de fa massa temps, i que està posant les bases per a la normalització de l’autoritarisme i l’atac directe als drets civils i les llibertats. Aquesta normalització és inacceptable i ens afecta i afectarà a totes directament o indirectament. Les organitzacions del moviment obrer no podem restar impassibles davant de tot això.
   
 • Cridem al conjunt dels afiliats i afiliades, a totes les seccions sindicals i sindicats de la CGT de Catalunya a reflexionar sobre la gravetat d’aquesta situació i a valorar lliurement, actuant en consciència, la seva participació a la vaga general del proper 8 de novembre.

Aturem la repressió, defensem les llibertats!

CGT Catalunya
3 de novembre de 2017

Publicado en CGT, Política, Sindical, Social | Deja un comentario

La CGT de Catalunya davant dels actes repressius de l’estat

Ahir, la jutgessa de l’Audiència Nacional espanyola Carmen Lamela va empènyer a porteria buida la pilota que el Gobierno, mitjançant la Fiscalia General, li va posar davant del seu peu. Aquesta jutgessa era la que estava en el torn de guàrdia quan va arribar, de forma absolutament casual, l’expedient de l’esmentat òrgan polític imputant el delicte de rebel·lió a una part dels membres del govern de la Generalitat. Es dóna la curiosa, atzarosa i gens premeditada circumstància que es tracta de la mateixa jutgessa que ha enviat també a presó sense judici fa pocs dies als presidents d’Òmnium i l’ANC. Com també és absolutament casual, tenint en compte que vivim en un paradís democràtic amb una estricta i escrupolosa separació de poders, que es tracti de la mateixa persona que, per exemple, va dictar de presó provisional per als 5 nois d’Altsasu que porten 354 dies empresonats per una baralla de bar amb guàrdies civils al seu poble, i que estan encausats per delictes de terrorisme. Sembla prou clar, doncs, quina samarreta porta posada la “justícia” a l’òrgan judicial hereu del Tribunal de Orden Público (TOP) franquista.

La CGT de Catalunya ha combatut al carrer les polítiques socials i laborals del govern de la Generalitat, per exemple, fent vaga al sector de l’ensenyament públic i oposant-se a l’aprovació d’uns pressupostos que considerem antisocials. I continuarà lluitant contra qualsevol govern que pretengui agredir els drets civils, laborals i socials de la classe treballadora i del conjunt de les classes populars. Ara bé, que ningú no es confongui. Ahir vam assistir a un muntatge político-judicial del mateix estil dels que estem acostumats a patir nosaltres en carn pròpia, del mateix estil dels que a vegades s’han impulsat des del propi govern autonòmic català. I de la mateixa manera que hem denunciat i denunciarem sempre aquests comportaments repressius, vinguin d’on vinguin, no ens quedarem tampoc ara al marge quan les llibertats públiques i els drets són trepitjats, perquè els drets que es trepitgen són els de totes.

Som a les portes de la normalització i consolidació definitiva d’un sistema repressiu i punitiu que promou i legitima comportaments neofeixistes, recolzats per potents mitjans de comunicació còmplices i intervinguts per l’estat directament o indirectament, que aplaudeixen la conculcació dels drets més elementals. Seguim sota l’amenaça d’un contingent de 10.000 policies antidisturbis llestos per a descarregar la seva violència contra la població quan considerin que han de fer-ho, o quan rebin les ordres oportunes.Davant de tot això, fem una crida a fer front a la repressió i al sistema de venjança autoritària que anomenen “justícia”. Si tenen èxit en els seus propòsits, podem estar segures que aquesta via autoritària serà la forma de gestionar tots els conflictes socials i laborals que es donin a Catalunya d’ara en endavant. I no ho podem permetre. La resposta ha de ser popular, massiva i als carrers.

CGT Catalunya
3 de novembre de 2017
http://cgtcatalunya.cat/

Publicado en CGT, Política, Social | Deja un comentario

Motivos para no firmar el Codi de Conducta UOC

“Codi de conducta de la UOC: tots l’hem de signar”
“I és que és un codi que s’ha de complir obligatòriament”

Estas dos frases lapidarias resumen mucho de lo contradictorio del Código de Conducta.
El “todos lo tenemos que firmar” implica la obligación de la firma. Entonces valga la aclaración de que nadie está obligado a firmar nada: esto es un principio jurídico, y creo que sobra decirlo en un estado de derecho.

Entonces a partir de ahí podemos hablar de cumplirlo obligatoriamente. En muchos aspectos, nosotros como trabajadores no tenemos inconveniente en cumplir muchos de sus puntos, lo hacemos sin que se nos diga, trabajando con profesionalidad día a día.
Se dice en este documento que es de obligado cumplimiento para todos los miembros de la UOC, y también para los proveedores.

Adjunto el texto íntegro del Códi de conducta UOC, porque en los mensajes que se han pasado requiere entrar para poder acceder al mismo, y en las notas de prensa UOC, dan error y llevan a otro artículo.

He aquí algunos puntos con los que no estoy de acuerdo, por la falta de cumplimiento que ya desde la misma UOC no se lleva a cabo.

1. «Utilitzar tots els recursos per a assegurar una comunicació correcta i transparència en la informació de l’organització.» (pàg.10)

Nunca se entregó el informe con los resultados de la Enquesta de Clima Laboral (solicitado en reiteradas oportunidades por esta representación sindical), en la que participamos la mayoría de trabajadores y trabajadoras de Oberta. Esto no sólo contradice lo que se dice sobre la transparencia en el Codi de conducta, sino que hasta es dudoso que respete su obligación como empresa en relación a lo establecido en el Estatuto de Trabajadores:

“Artículo 64. Derechos de información y consulta y competencias
(…)
2. El comité de empresa tendrá derecho a ser informado trimestralmente:
(…)
d) De las estadísticas sobre el índice de absentismo y las causas, los accidentes de trabajo y enfermedades profesionales y sus consecuencias, los índices de siniestralidad, los estudios periódicos o especiales del medio ambiente laboral y los mecanismos de prevención que se utilicen.”
(…)

2. «Garantir que hi ha i que estan en regla els contractes escrits, legalment vinculants, per a cobrir totes les relacions amb els clients, els proveïdors i tercers.» (pàg.13)

Aquí mismo hemos tenido una trabajadora durante 3 meses durante el verano, cuyo contrato de trabajo nunca fue presentado por el Àrea de Persones, donde había desconocimiento del mismo.

3. «[Hem de:] Contractar, desenvolupar i promocionar les persones, independentment de l’edat, raça, origen, gènere, orientació sexual, discapacitat, opinió política, religió, estat civil o qualsevol altra condició legalment protegida.» (pàg.15)
«[No hem de:] Permetre que cap factor discriminatori influeixi en les nostres decisions, sigui de manera directa o indirecta, respecte a la contractació, la remuneració o el desenvolupament professional d’una persona.» (pàg.15)

Soy practicamente el único caso en que la posibilidad de realizar Teletrabajo fue rechazada, un beneficio que desde mi representación sindical venía insistiendo por su extensión a la jornada completa (20% semanal) y no la media jornada como teníamos antes.
Qué paradoja y casualidad.

4. «[Hem de:] Crear un ambient de llibertat que permeti manifestar diferents opinions.» (pàg.16)
Me reservo el derecho a la duda sobre este punto.

5. «[Hem de:] Garantir que la nostra pròpia informació sensible o confidencial no es revela als competidors, sigui de manera directa o indirecta.» (pàg.17)
No puedo garantizar que la información sensible no se revele a la competencia indirectamente, cuando hay proveedores externos que trabajan para quien les pague. Para evitar esto, la UOC debería externalizar mucho menos y contratar mucho más, con contratos fijos.

Pero hay dos puntos que son los más complicados de aceptar, dada su especificidad.

6. «5.6. Conflictes d’interès
S’entén per conflicte d’interès qualsevol situació en què un professional fa ús de la seva posició o les seves relacions personals de manera que quedi compromesa la seva necessària professionalitat, podent inferir així beneficis particulars o beneficis per a la mateixa UOC.
S’ha d’evitar emprar i establir relacions professionals amb familiars, sempre que això pugui afectar l’objectivitat de l’exercici professional, i en qualsevol cas s’ha de posar en coneixement dels responsables de les àrees i estudis o dels òrgans de compliment.»
(…)
«No hem de:
– Utilitzar la nostra situació a la UOC per a benefici personal o per al benefici de persones vinculades.
– Tenir tractes de favor amb alguns proveïdors o prendre decisions de compres atenent interessos personals.» (pàg.18)

Más allá de los rumores de pasillos (contratación de familiares, ex-familiares y amigos), este punto se contradice con la campaña promocionada por la UOC (que somos una Universidad, hay que recordarlo) titulada «Recomana una persona per a treballar al CAT i obtingues 300 euros». Pero parece que esto nadie lo ha visto: todos han firmado este Còdi de Conducta UOC, incluso los miembros del Comitè de Empresa FUOC, ¿y sin embargo no han visto tamaña contradicción?

7. «5.7. Neutralitat política
La UOC com a institució es declara políticament neutral i no es fa responsable de les opinions polítiques expressades pels seus treballadors. La UOC per tant desenvolupa la seva activitat sense interferir ni participar en els processos polítics dels països i les comunitats on porta a terme les activitats. Qualsevol relació de la UOC amb governs, autoritats, institucions i partits polítics s’ha de basar en els principis de legalitat i neutralitat política.»

Permítanme expresar que en los siguientes comunicados de la UOC yo no percibo la mentada neutralidad política:

http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/en-defensa-de-la-democracia
http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/concentracio-a-les-12-hores-davant-les-seus-de-la-uoc
http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/comunicat-de-les-universitats-i-dels-centres-de-recerca-de-catalunya
http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/web/intrauoc/-/comunicat-dels-rectors-i-rectora-d-universitats-publiques-catalanes

Y aunque yo mismo pueda estar de acuerdo en algunas líneas generales de esos comunicados, al mismo tiempo me reservo mi derecho de opinión y expresión política. A lo que habrá que añadir la “aturada de país“, que no Huelga General, a la que adhirió como universidad.
Por eso mismo, no se me puede pedir la firma de un código de conducta que según mi criterio, la misma universidad no está respetando.

Lamento lo extenso de la explicación, pero por estas razones (sin entrar en detalles del resto), no puedo firmar un Código de Conducta que yo creo que la misma Universidad no está cumpliendo.

Carlos Lavatelli
delegat CGT
http://cgtcatalunya.cat/uoc/

Publicado en CGT, Normativa laboral, Oberta, Sindical, UOC | Deja un comentario

Que no ens tapin la boca

Estem assistint els darrers anys a una deriva autoritària de l’estat cap a models ultrapunitius (reformes del codi penal), ultracensors (llei mordassa), ultraliberals (reformes laborals i de pensions) i ultrarepressius (el 80% de les forces d’antidisturbis de l’estat preparades per a tornar a actuar contra el poble). És a dir, vivim temps de política ultra on es tracta com a enemic els interessos de la població i la població mateixa.

És en aquest context d’agressivitat i retallades, terreny també recorregut per la pròpia Generalitat, en què controlar els ulls i les veus que expliquen el que està passant és necessari per evitar que s’activi o s’alimenti el rebuig de la gent. I és en aquest context que les actituds ultradretanes de l’estat espanyol volen intervenir els mitjans públics de l’ACN, TV3 i Catalunya Ràdio.

La informació lliure i contrastada és essencial per a que les persones puguem decidir en llibertat en base al nostre pensament crític. La pèrdua de visions i pluralitat ens dirigeixen pel camí de societats dominades i pensaments únics, que és el que alguns volen. També aquí, no hem d’oblidar-ho mai. No ho permetrem!

Des del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya fem una crida a la resistència contra tota mordassa, contra tota directiva pública o privada que orienti el posicionament manipulador de la informació, i especialment fem una crida a l’orgull de ser treballador/a dels mitjans públics de comunicació i a la dignitat de no cedir mai a la censura. En aquest camí, els i les companyes dels mitjans públics han de comptar amb el necessari suport de la resta de la classe treballadora.

Cap mordassa, tots els drets!

CGT de Catalunya
23 d’octubre de 2017

Publicado en CGT, Política, Sindical, Social | Deja un comentario

Dimecres 25 concentracions. No ens toqueu l’Educació

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) ens convoca el 25 d’octubre a les 18h a fer concentracions als Ajuntaments de les capitals de comarca per mostrar el nostre rebuig a la campanya de difamacions i mentires que està patint l’escola catalana i el nostre col·lectiu docent.

Els últims dies hem vist com diferents figures polítiques han posat en qüestió la labor docent del professorat a Catalunya, acusant d’adoctrinament i fomentar l’odi contra Espanya. El passat 11 d’octubre al Congrés, Ciutadans portava, amb Toni Cantó, una moció contra l’adoctrinament, ja que consideren “que no ha hecho nada para evitar que los secesionistas adoctrinen a nuestros hijos”.

Xavier García Albiol, president del PP a Catalunya el dissabte 14 d’octubre en una visita a Santa Coloma de Gramenet deia “En la mayoría de colegios catalanes enseñan a odiar a España”. Fins i tot el Ministre d’Educació Íñigo Méndez de Vigo ha plantejat en la possible reforma de la constitució introduir el principi de lleialtat constitucional en l’educació. I es planteja centralitzar les competències educatives. Per acabar el Ministre d’Exteriors va fer unes declaracions inadmisibles en un diari francès.

Des del MUCE condemnem aquestes declaracions que ens semblem una falta de respecte per tots els i les docents de Catalunya, atacant la seva professionalitat com a eina política per centralitzar les competències educatives.

En primer lloc la política forma part de les ciències socials que s’han d’estudiar a l’escola. Sempre des d’un esperit crític, perquè cada estudiant tingui criteri propi per decidir que és el millor per ell i el seu país. A més aprendre valors i a desenvolupar-nos en societat forma part de l’educació.

Els mateixos que acusen el professorat d’adoctrinament, són els que volen permetre escoles amb segregació de sexes, els que han fet que la religió catòlica sigui avaluable a l’escola, els que volen “españolizar a los niños catalanes” i els que volen introduir la lleialtat constitucional a l’educació. Aquest atac no és només contra els docents, és un atac contra l’educació pública, educació pública que ha sigut i és la garant del clima de respecte social que vivim al nostre país. Ara que volen desmantellar-la des de fa temps, i no només a Catalunya, i això no ho permetrem. Demanem la correcció pública d’aquestes declaracions i les dimissions del ministre d’educació i el ministre d’exteriors.

Ara s’afegeix el fantasma de la intervenció del Departament d’Ensenyament amb l’article 155 a la qual ens hi oposem frontalment.

No permetrem que ens toqueu l’educació!

Davant aquests fets, convoquem concentracions davant els ajuntaments de totes les capitals de comarca dimecres 25 d’octubre a les 18h.

Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE)

Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) – Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) – Associació de Mestres Rosa Sensat (AMRS) – Catalunya Laïca – Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes d’Educació Secundària (FAPAES) – Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) – Federació d’Ensenyament de CGT – Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC) – Federació d’Educació de CCOO – Federació d’Ensenyament FETE-UGT – Front d’Estudiants (FdE) – Sindicat d’Estudiants (SE) – Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) – USTEC-STEs (IAC)
Publicado en Educació, Social | Deja un comentario

Davant la campanya de difamacions i les amenaces de l’Estat d’intervenir l’Escola Pública: organitzem-nos i mobilitzem-nos!

Fa uns dies denunciàvem una campanya difamatòria contra el nostre col·lectiu docent acusant-nos d’adoctrinar el nostre alumnat per fomentar l’independentisme i la incitació a l’odi. Com ja dèiem, rebutgem de ple aquestes acusacions i reafirmem que el nostre col·lectiu docent ha treballat i treballa per una escola catalana lliure, democràtica, de qualitat, plural, intercultural, acollidora, respectuosa i coeducadora, que transmeti valors de tolerància, respecte i fraternitat entre totes les persones i per aconseguir que no hi hagi segregació, ni diferències de cap tipus. De la mateixa manera, tornem denunciar la gravetat d’aquestes acusacions que qüestionen la nostra professionalitat i pretenen generar una desconfiança que pot ser molt perjudicial per a la nostra tasca docent i per a la pròpia convivència als centres educatius.

Aquests darrers dies aquesta campanya s’ha intensificat amb noves acusacions falses per part de dirigents polítics del partit del Govern de l’Estat i altres partits, entitats i mitjans afins. I el que és encara més greu, ha vingut acompanyada de dos requeriments del propi Ministeri d’Educació al Departament d’Ensenyament per presumptes delictes i violació de la llei per “adoctrinament ideològic” als centres escolars. Aquestes amenaces del Ministre d’Educació en l’actual context de repressió creixent per part de l’Estat i combinades amb l’activació de l’article 155 (que pot suspendre l’autonomia de Catalunya) poden significar una intervenció del nostre sistema educatiu sense precedents des de la fi de la dictadura franquista.

És inqüestionable que des de CGT Ensenyament ens hem oposat reiteradament i activa, a les polítiques educatives del Govern de la Generalitat pel que fa a les retallades i a la manca de democràcia als nostres centres educatius emparada en la LEC. Però això no treu que restem impassibles davant els gravíssims atacs que estem patint ara per part del Govern de l’Estat, i menys encara davant la seva intenció de prendre el control del Departament d’Ensenyament per la força amb la finalitat de dur a terme una “purga” que no només afectaria els alts càrrecs, sinó que com tota repressió, i tal com estem veient aquests dies, apuntaria també directament als i a les docents i treballadores de l’educació.

Davant de la gravetat d’aquests acusacions i amenaces de l’Estat d’intervenir la nostra escola pública, des de CGT Ensenyament:

 • Estem estudiant diferents possibilitats de presentar una querella, amb altres entitats i/o com a sindicat, alhora que exigim la immediata dimissió del Ministre d’educació, Iñigo Méndez de Vigo.
 • Instem els claustres, AMPAs, moviment estudiantil a fer assemblees per tractar aquest tema i organitzar una resposta com a comunitat educativa.
 • En el cas dels claustres i/o assemblees de treballadores, proposem que es valori la possibilitat de convocatòria de vaga/ues si finalment hi ha una intervenció de l’escola pública per part de l’Estat i que ens feu arribar els resultats d’aquest debat.
 • Proposem que es facin resolucions de claustres, consells escolars, etc, en contra d’aquests acusacions i de qualsevol intervenció del nostre ensenyament públic.
 • Animem a participar a les mobilitzacions contra la repressió, contra les difamacions al col·lectiu docent i contra la intervenció de l’ensenyament que tindran lloc els propers dies.

CGT Ensenyament

Publicado en CGT, Educació, Sindical, Social | Deja un comentario

Dijous 19, trenquem la falsa normalitat

Manifest de la Plataforma unitària contra la repressió i pels drets i les llibertats

Dijous 19 Jornada mobilitzacions que trenquin amb la falsa normalitat a les 7 del matí i a la tarda concentracions davant les subdelegacions del govern a les 18h.

La Plataforma unitària contra la repressió i pels drets i les llibertats, conformada pels principals sindicats alternatius que van convocar la vaga general del dia 3 d’octubre, moviments socials, organitzacions polítiques, i diversos CDRs.

Avui reunides al col·lectiu Ronda constatem que l’ofensiva repressiva de l’Estat espanyol té com objectiu no només avortar la lliure determinació de Catalunya, sinó retallar drets i llibertats conquerides mitjançant anys de lluita.

De fet l’Estat i les patronals estan atacant el dret de vaga, portant als jutjats diverses convocatòries de vaga general. Obstacle que es suma tant a la limitació dels motius per fer vaga com al termini de 10 dies naturals, per poder convocar una vaga general legalment.

La situació amb dos companys empresonats per motius polítics, l’ultimàtum del govern de l’Estat espanyol per aplicar l’article 155 ens fa cridar a una jornada de mobilitzacions el dijous 19 d’octubre. Mobilitzacions que trenquin amb la falsa normalitat a les 7 del matí i a la tarda concentracions davant les subdelegacions del govern a les 18h.

Barcelona
17 d’octubre del 2017

Publicado en Educació, Política, Sindical, Social, Universitats | Deja un comentario