Resultats de les eleccions sindicals UOC 2019

Companys, companyes,

el passat dimecres 4 de novembre van ser les eleccions sindicals per al Comitè d’Empresa UOC, d’on van surtir un total de 23 delegats i delegades. D’un total de 1030 electors/es, la participació va ser del 58% del personal de Gestió i del 31% del Professorat, amb els resultats següents:

Gestió

CCOO: 207 vots = 8 delegats/es
CGT: 98 vots = 4 delegats/es
UGT: 48 vots = 2 delegats/es
17 vots en blanc

Professorat

CCOO: 77 vots = 5 delegats/es
UGT: 66 vots = 4 delegats/es
5 vots en blanc

Per a la Secció Sindical de la CGT va ser un bon inici per l’objectiu de donar veu als treballadors i treballadores de la UOC, obrir les portes d’un Comitè que ha actuat sempre en secret i a esquenes de la plantilla. Aquesta va ser la primera vegada que ens vam presentar a eleccions sindicals en el context ampli d’aquesta universitat.

Malgrat les amenaces, xantatge i mentides que van portar a tres de les nostres candidates a renunciar a últim moment, hem aguantat el joc brut de alguns personatges afectats pel canvi de situació, els mateixos de sempre, però al mateix temps vam ser concients de la nostra responsabilitat fins i tot més gran que hem assumit amb els nostres companys i companyes treballadors/es de la UOC.

La responsabilitat assumida es reforça al rebre el suport de bona part de la plantilla, significa que ara en el nou context de més varietat, caldrà treballar i lluitar per defensar els drets laborals col·lectius, caldrà obrir les portes del comitè a la participació dels treballadors i treballadores, per a que sigui una eina efectiva de transformació social.

Gràcies a totes i tots!!

CGT UOCSecció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com

Publicado en CGT, Eleccions sindicals, Universitats, UOC | Comentarios desactivados en Resultats de les eleccions sindicals UOC 2019

Aquest 4 de desembre… REBEL·LA’T!!

CGT cartell eleccions sindicals UOC 2019Eleccions sindicals UOC 2019
Aquest 4 de desembre… REBEL·LA’T!!

A la UOC necessitem les veus de totes i tots, cal fer sindicalisme de veritat i defensar els nostres drets com treballadores i treballadors. No podem esperar res dels que diuen representar els nostres interesos, i després veure que l’únic que fan és defensar els interesos de l’empresa al nostre nom. I és per això que volem defensar els nostres drets laborals des de les arrels. Volem canviar la relació establerta per l’empresa i les persones que hi treballem. Volem que el Comitè d’Empresa esdevingui una eina eficaç i transparent de consulta i representació de les treballadores i treballadors de la UOC. Perquè si ningú treballa per tu que ningú decideixi per tu!

Alguns de nosaltres portem anys de militància social i sindical, també a l’entorn de la UOC, perquè en aquest sentit la nostra universitat no té res de diferent a qualsevol altra empresa: treballem a una universitat-empresa amb característiques pròpies, però immersa a la realitat social, política i cultural de Catalunya.

A les eleccions passades (2015) el percentatge de participació a Gestió UOC va ser del 36,25%, amb llista única de l’actual comitè. Un resultat molt baix per donar llegitimitat. Nosaltres ens presentem perquè volem veus alternatives i donar un altra caire al comitè, obrir les seves portes a la participació general dels que treballem a la UOC.

Nosaltres som l’opció de lluita, som companyes i companys de diferents àrees de la UOC que ens hem organitzat per a portar endavant un canvi fonamental en la relació entre empresa i personal. Des de la Secció Sindical CGT UOC apostem per l’empoderament de les treballadores i els treballadors i la millora i defensa col·lectiva dels drets laborals.

Si ningú treballa per tú, que ningú decideixi per tu!

A la UOC, aquest dimarts 4 de desembre, VOTA CGT!!

CGT UOCSecció Sindical CGT UOC
https://cgtuoceleccionssindicals2019.home.blog/
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com

Publicado en CGT, Eleccions sindicals, Sindical, Universitats, UOC | Comentarios desactivados en Aquest 4 de desembre… REBEL·LA’T!!

25N Dia internacional contra la violència masclista

25N Dia internacional contra la violència masclista

25 Novembre Manifestacio 18.30 h als Jardinets de Gracia ,
CGT convoquem anar a la Mani unitaria

Aquest #25N ens comvoquem a la manifestació de Barcelona contra les ViolènciesMasclistes perquè EnsAfectenATotes #JohiVaig

25N Dia contra la violència masclista

CGT UOCSecció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com

Publicado en CGT, Feminisme, Social | Comentarios desactivados en 25N Dia internacional contra la violència masclista

A les eleccions sindicals UOC 2019, participa amb la CGT!

CGT participa eleccionsAquests anys de crisi hem vist com els canvis que ens afectaven als diferents àmbits de la vida han arribat a la feina. Els drets laborals es van limitant cada cop més. Hem d’organitzar-nos per a defensar els nostres drets i els nostres llocs de treball.

Ara volem desenvolupar una altra manera de fer sindicalisme a la UOC, que defensi els nostres interessos com treballadors i treballadores, al costat dels nostres companys i companyes,  ja és hora de autoorganitzar-nos, de fer-nos sentir, ja és hora que la informació arribi a tots i totes. És temps de triar si volem un continuïsme en la manera de decidir unes poques persones en nom de tota la plantilla, o que les decisions fonamentals les prenguem entre tots i totes, de manera col·lectiva, defensant els interessos dels que treballem a la UOC. Per això necessitem estar presents en els òrgans de representació laboral de la UOC, per a tenir una representació i defensa dignes dels nostres drets, per a potenciar la capacitat de negociació col·lectiva dels treballadors/es UOC.

  • Lluitar contra la precarització laboral: tant interna com l’abús de contractes temporals i d’externalitzacions.
  • Ajust salarial d’acord a l’IPC i Antiguitat com variables a tenir en compte
  • Revisió del people review, una eina totalment subjectiva
  • Transparència real
  • Igualtat creixent
  • Participació: que el Comitè d’Empresa sigui un instrument receptiu a totes les reivindicacions del personal de Gestió UOC, amb reunions obertes a la plantilla, amb dret d’aquesta a intervenir-hi, a fer propostes i a ser votades assembleàriament per tothom, de manera que siguin decisòries i vinculants per al Comitè.
  • Informació: garantir que la plantilla pugui disposar regularment de la informació a la que accedeixen els delegats. Difondre les actes de les reunions del Comitè d’Empresa. Convocar assemblees informatives periòdiques.

Vine i participa amb nosaltres!!
Participa a la llista de la CGT!!
CGT UOC Eleccions sindicals 2019: https://cgtuoceleccionssindicals2019.home.blog

CGT UOCSecció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com

Publicado en CGT, Eleccions sindicals, Sindical, Universitats, UOC | Comentarios desactivados en A les eleccions sindicals UOC 2019, participa amb la CGT!

Defensem l’EPIF. Defensem les universitats. 14-N a Lluís Companys, 23

14N EPIF CGT UABConvocatòria de la CGT UAB a la concentració d’aquest proper dijous 14N

El proper dijous hi haurà una nova reunió entre membres de Doctorands en Lluita i de CGT a l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). En aquesta ocasió hi assistiran, a petició nostra, representants del Departament d’Economia de la Generalitat. L’objectiu és desbloquejar el pressupost de les ajudes FI a la contractació d’investigadors/es predoctorals per tal que contemplin també cobrir el 4rt any de contracte, seguint el que marca l’EPIF (Estatut del personal investigador en formació). Exigim que la Generalitat cobreixi íntegrament els 4 anys de contracte i que no traslladi a les universitats, que ja fa anys tenen un pressupost retallat, el cost del 4rt any dels contractes. Un 4rt any de contracte que instàncies independents, com Inspecció de Treball, ja estan manifestant que és d’aplicació obligatòria en els supòsits que contempla l’EPIF.

Aquesta lluita la guanyarem i cridem a tothom a participar-hi. Hi ha en joc la universitat i la recerca públiques.

Tothom aquest dijous 14-N, a les 16:30h, a l’AGAUR (Lluís Companys, 23, Barcelona)

Secció sindical de CGT a la Universitat Autònoma de Barcelona

Publicado en CGT, Educació, Normativa laboral, Sindical, Universitats, UOC | Comentarios desactivados en Defensem l’EPIF. Defensem les universitats. 14-N a Lluís Companys, 23

A la UOC no serà el 30%, el dia 15 només es pagarà el 18% de la paga extra 2013

paga extraEm rebut amb sorpresa la notícia de part de la UOC, que aquest proper 15 de novembre es farà un pagament de només el 18% de la paga extraordinària deguda des del 2013 i no pas el 30% que va efectuar la Generalitat a l’octubre. Amb totes les explicacions del cas, i més enllà del títol no fals però sí enganyós del “28%” (total d’aquest any 2019, comptant el 10% ja pagat al març), la UOC ha informat els detalls a la nota titulada Enguany la UOC retornarà el 28% de la paga extra de 2013 (Campus UOC) publicada la setmana passada.

Al nostre cas com treballadors/es UOC, resta incomplert el 40% de la paga 2013 acordat entre Generalitat i sindicats CCOO-UGT per enguany 2019, així arribarem només al 28%. Des de la UOC informen que continuen les negociacions amb la Generalitat de Catalunya.

CGT UOCSecció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com

Publicado en Economia, Política, Social, UOC | Comentarios desactivados en A la UOC no serà el 30%, el dia 15 només es pagarà el 18% de la paga extra 2013

S’ha publicat el cens electoral de les eleccions sindicals UOC 2019

censelectoralCompany, companya,

Ja està disponible el Cens electoral de les Eleccions Sindicals 2019 (en format pdf) que acaba de publicar-se a la Intrauoc. És molt important que revisis que el teu nom apareix al cens i que les teves dades són les correctes.

Per accedir-hi has d’entrar amb el teu login i password a la Intrauoc > Apartat Grups Transversals > Eleccions sindicals 2019 i clicar a l’enllaç que et portarà al web específic sobre les Eleccions sindicals 2019 [http://cv.uoc.edu/webapps/intrauoc2/group/eleccions-sindicals].

Un cop allà, a l’apartat de “Cens”, hauràs d’accedir a la llista on pots trobar-te. Les llistes estan distribuïdes per “Personal de Gestió” o “Personal Docent”, i segons si portes més o menys d’un any treballant a la UOC.

Molt Important: Si no trobes el teu nom o detectes que alguna de les teves dades no son correctes, has d’avisar via email a la Mesa Electoral corresponent. Recorda que tens fins el dimarts 12 de novembre (a les 18h) per a fer-ho:

Recorda que la CGT UOC som un grup de treballadores i treballadors, estem buscan companys i companyes que vulguin apuntar-se a la nostra llista. Participa amb nosaltres!

CGT UOCSecció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com

Publicado en CGT, Eleccions sindicals, Sindical, Universitats, UOC | Comentarios desactivados en S’ha publicat el cens electoral de les eleccions sindicals UOC 2019

Som Antídot Contra la Repressió, són les nostres estudiants [Campanya i manifest]

Som Antidot Contra La RepressióComunitat Educativa i Universitària Contra la Repressió #SónLesNostresEstudiants

MANIFEST| Som Antídot Contra la Repressió, Comunitat Educativa i Universitària Contra la Repressió #SónLesNostresEstudiants

Roda de premsa el divendres 8 de novembre, a les 11.30, a la Pl. Universitat.

Aquesta iniciativa pretén visualitzar el posicionament dels agents educatius en contra de la Repressió que estan patint les nostres estudiants per exercir el dret a la protesta

Què pots fer per afegir-t’hi ?

1 . Signar el manifest que trobaràs en aquest enllaç https://www.professoratcontralarepressio.cat/manifest

2 . Comprar una samarreta solidària amb el disseny fet per Joan Turu. Els beneficis aniran destinats íntegrament a les causes judicials de les estudiants represaliades.

Les comandes es poden fer a través del formulari https://www.professoratcontralarepressio.cat/samarretes -recomanem compres col·lectives-claustres, entitats-

3 . Participar a la roda de premsa el divendres 8 de novembre, a les 11.30, a la Pl. Universitat

4 . Difon!! Hem de ser moltes


Manifest “Són les nostres estudiants”

Davant de la situació que està vivint Catalunya, com a docents i personal de suport de les escoles, els instituts i les universitats catalanes, hem decidit no quedar-nos en silenci. Fer-ho seria una irresponsabilitat. Aquests últims dies hem presenciat detencions arbitràries, amenaces i agressions policials brutals –que han deixat moltes persones greument ferides– i presons provisionals injustificades de persones molt joves que són estudiants nostres.

Elles i ells han sortit al carrer a protestar per dir “no” a una sentència absolutament infame i, en definitiva, per reclamar drets i llibertats fonamentals que estan sent clarament vulnerats. La resposta que s’han trobat ha estat la brutalitat policial i penal d’un Estat que s’ha vist qüestionat per la força emancipadora i alliberadora de la gent als carrers.

Sentim orgull del nostre estudiantat. Són el jovent que l’1 d’Octubre veia com la policia causava destrosses a les seves escoles i agredia les seves àvies i els seus avis sense miraments, i que ara han decidit ocupar els carrers, les carreteres i les places de Catalunya i demostrar, amb raons i determinació, que volen conquerir un futur de drets i llibertats i que planten cara, així, a l’autoritarisme d’Estat.

Per nosaltres són esperança de futur i ens determinen i ens encoratgen a fer que les nostres aules siguin escola de democràcia, de justícia social, de feminisme, d’antiracisme, d’ecologisme, de pau i de llibertat.

No defallirem, doncs, per moltes amenaces de l’Estat. Sense cap mena de dubte, defensarem i treballarem per unes escoles i unes universitats que fomentin la cultura antirepressiva, que defensin la vida i que siguin així antídot enfront del feixisme.

Per tot això exigim:

  • La depuració de responsabilitats en el si dels cossos policials i l’assumpció de responsabilitats polítiques.
  • La llibertat de les persones empresonades i el sobreseïment, l’arxivament o la fi de tots els processos administratius o penals que s’han obert.
  • La fi de la repressió política, policial i judicial.

A la vegada, ens posem a plena disposició per acompanyar i atendre les famílies que estan patint les conseqüències de la repressió. Som conscients del dolor que estan patint i els volem fer saber que tenen el nostre escalf, la nostra solidaritat i que estarem al seu costat plantant cara a la repressió.

29 d’octubre de 2019

Difon: CGT Ensenyament

Publicado en Educació, Política, Sindical, Social, Universitats | Comentarios desactivados en Som Antídot Contra la Repressió, són les nostres estudiants [Campanya i manifest]

Constitució de la Mesa Electoral Eleccions Sindicals UOC 2019

CGT participa eleccionsCompanys, companyes,
demà dijous al matí es realitzarà la constitució de la Mesa Electoral per a les eleccions sindicals UOC. S’inicia així el procés electoral on es decidirà en bona part el futur dels treballadors i treballadores de la nostra universitat. Hem de recordar que properament es negociarà el nou Conveni de la FUOC i creiem que és molt important estar bé representats, per un Comitè d’empresa que realment mantengui informat a la plantilla en totes les seves activitats i propostes, de consulta al personal i defensa els drets de les treballadores i treballadors. Cal un canvi, un espai renovat i actiu. Cal un espai obert i lliure de secrets.

Demà dijous amb la constitució de la Mesa Electoral s’obre el procès de nous aires i d’una nova participació a la UOC. I la CGT estarà present.

CGT UOCSecció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com

 

Publicado en CGT, Sindical, Universitats, UOC | Comentarios desactivados en Constitució de la Mesa Electoral Eleccions Sindicals UOC 2019

Recuperació del 30% de la paga extraordinària del 2013

paga extraLa Generalitat de Catalunya va informar que ha fet efectiu el pagament del 30% de la paga extraordinària del 2013, paga que en aquell any també s’ens va confiscar a nosaltres, treballadors i treballadores de la UOC i empreses del Grup UOC.

En tant que als funcionaris aquest retorn del 30% s’ha fet efectiu a la nòmina d’octubre 2019, a la UOC encara no en tenim notícies. A universitats públiques com la UAB si que ja l’han cobrat també a l’octubre.

La quantia que s’ha d’abonar correspon al 30 % de l’import que es va deixar de percebre de forma efectiva durant l’exercici 2013 com a conseqüència de la supressió d’una paga extraordinària.

Per als funcionaris l’abonament es va efectuar en concepte de “Recuperació parcial de la paga extraordinària” i, d’acord amb la normativa fiscal aplicable, les quantitats abonades per aquest concepte s’imputen a l’any 2019.

Cal considerar que aquest retorn es farà efectiu, tant per al personal en actiu com per al personal que hagi treballat a la UOC en aquell any.

Esperem que la UOC es pronunci en relació a aquest tema i faci efectiu el pagament a la propera nòmina de novembre.

CGT UOCSecció Sindical CGT UOC
http://cgtcatalunya.cat/uoc/
cgtuoc@gmail.com

 

Publicado en Economia, UOC | Comentarios desactivados en Recuperació del 30% de la paga extraordinària del 2013