El professorat de la UB va a la vaga el 24 de maig per denunciar les condicions dels ‘falsos associats’. Prou explotació i precarització!

El professorat de la UB va a la vaga el 24 de maig per denunciar les condicions dels “falsos associats”

Més de 2.000 professors estan contractats amb aquesta figura, que comporta 500 euros de sou pel 75% de la dedicació d’un professor permanent

El professorat de la Universitat de Barcelona (UB) anirà a la vaga el 24 de maig per denunciar les condicions del que consideren “falsos associats”. Serà una vaga a tots els campus de la UB, i anirà seguida de tres aturades més que es faran el 28, 29 i 30 de maig. En aquest cas, però, seran vagues rotatòries, la primera al campus de Diagonal, la segona al de les Llars Mundet i la tercera al del centre de la ciutat. A banda de les aturades de l’activitat docent, es convoquen també mobilitzacions, segons han informat fonts del comitè d’empresa de la UB. Cal recordar que, segons dades dels sindicats, més de 2.000 membres del personal docent estan contractats a través de la figura de l’associat, pensada per a professionals que compatibilitzen les seves feines amb classes esporàdiques.

Els “falsos associats”, però, acostumen a tenir dedicació exclusiva, perquè sovint combinen la docència amb la investigació. Fonts del professorat afirmen que la càrrega de docència d’un d’aquests falsos associats pot arribar a ser el 75% de la d’un professor permanent. En canvi cobren sous de 500 euros mensuals, perquè els contractes estipulen deu hores de feina setmanals. Els sindicats afirmen que el professorat en condicions no permanents supera el 50% de la plantilla.La decisió de les mobilitzacions s’ha pres aquest dimarts a la tarda en una assemblea a la facultat de Lletres de l’edifici històric convocada per la candidatura al Comitè d’Empresa Transformem UB, que inclou els sindicats Coordinadora Obrera Sindical (COS) i Confederació General del Treball (CGT), a més de la Plataforma de Professors Associats (PPA) i l’Assemblea de Professorat Reclamant (APR). A l’assemblea, que s’ha convocat com a decisòria, també hi han assistit representants dels sindicats CCOO, UGT, Intersindical i CSIF. En total hi han participat una seixantena de persones i la decisió de fer vaga ha estat presa de manera “gairebé unànime”, segons han explicat a l’ACN fonts de Transformem UB.

Les diferents vagues es plantegen com a mesures de força per exigir a l’equip de govern de la UB que reobri la taula de negociacions per millorar la situació, principalment, dels professors associats de la universitat. Tot i això, denuncien que la dels professors permanents també ha empitjorat en els darrers anys.A banda de les mobilitzacions pactades per al mes de maig, les mateixes fonts indiquen que el 7 de juny hi ha reunió del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), i que s’ha plantejat aprofitar aquest escenari per fer una mobilització que impliqui tots els col·lectius de les diferents universitats catalanes.

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-professorat-de-la-ub-va-a-la-vaga-el-24-de-maig-per-denunciar-les-condicions-dels-falsos-associats/

Twitter Secció Sindical CGT UB: https://twitter.com/cgt_ub

Publicado en CGT, Educació, Universitats | Deja un comentario

Deixeu l’educació en Pau. Volem educar en llibertat. Concentracions el 23 de maig a les quatre subdelegacions del Govern espanyol a Catalunya

Crida a la mobilització dimecres 23 de maig a les 4 subdelegacions del Govern

Davant la campanya de criminalització i acusacions d’adoctrinament al professorat, els sindicats representatius dels treballadors i treballadores de l’Ensenyament volem manifestar el nostre rebuig a aquestes incriminacions i posar en valor la bona tasca dels i les professionals del nostre sistema educatiu.

El personal docent ha demostrat en tot moment la seva preparació i dignitat professional per educar als infants i joves en el respecte als valors de democràcia, pluralitat, diversitat i convivència com a vertebradors d’una societat oberta com la nostra. I ho ha fet en contextos difícils i suportant unes injustificades retallades que han comportat la pèrdua de recursos i de condicions laborals.

Exigim al Departament d’Ensenyament que davant les acusacions d’adoctrinament defensi els seus treballadores i treballadores, no només fent l’acompanyament necessari al professorat que ho necessiti, sinó sortint al pas públicament davant falses acusacions d’incitació a l’odi, posant en dubte l’honorabilitat del professorat afectat i, de retruc, la de tot el col·lectiu i fent públics els informes pertinents.

Demanem que no s’utilitzi políticament el paper de l’Escola i als seus treballadors i treballadores. L’escola ha d’estar al marge d’estratègies polítiques, siguin les que siguin.

Per garantir aquesta independència es fa imprescindible posar en valor la funció pública docent i la seva llibertat de càtedra. També una provisió de llocs de treball que ha de ser objectiva i transparent, cosa que xoca amb el desenvolupament de la LEC.

Entenem que s’ha de deixar treballar als i les docents com sempre ho han fet. El col·lectiu docent ha estat i és un pilar bàsic del sistema educatiucatalà i no mereix carregar amb acusacions infundades i tendencioses, derivades del moment polític actual.

Els sindicats farem un seguiment dels casos existents i dels que puguin aparèixer i actuarem en conseqüència en la defensa del professorat iel personal docent en general.

És per això que fem una crida a la mobilització dimecres 23 de maig a les 4 subdelgacions del Govern a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i a les properes convocatòries.

CGT, USTEC, ASPEPC-SPS, CCOO, UGT, USOC
[Comunicat conjunt] Deixeu l’educació en Pau. Volem educar en llibertat

http://cgtense.pangea.org/spip.php?article5181

 

Publicado en Educació, Política | Deja un comentario

Davant les detencions per la vaga general del 8-N, entre elles d’un afiliat a CGT-UAB

Avui dimecres 16 de maig els mossos d’esquadra han detingut un company, treballador de la Universitat Autònoma de Barcelona i afiliat de CGT UAB, per negar-se a declarar davant del jutge en el marc d’un dels processos penals iniciat per la fiscalia en relació la vaga general del 8N. S’han dut a terme 5 detencions més per aquests fets on també hi ha imputats diversos estudiants de la UAB. Finalment totes les persones han estat deixades en llibertat fa pocs minuts.

Des de la secció sindical de la CGT a la UAB exigim que s’aturi immediatament la repressió penal i policial contra vaguistes. Emplacem al conjunt de la UAB a mostrar la nostra solidaritat cap els i les companyes treballadores (PAS i PDI) i estudiants encausades per les darreres vagues generals i demanem a la UAB que sigui valenta en la defensa de les llibertats i drets civils.

Secció sindical de CGT-UAB
dimecres 16 de maig de 2018

Publicado en CGT, Sindical, Social, Universitats | Deja un comentario

Darrer retorn de la paga extra 2012

paga extraCompanyes, companys,

finalment des de la Generalitat s’ha donat via lliure al darrer pagament de la paga extra adeudada del 2012. Aquest 20,77% del total d’aquella paga extra 2012, nosaltres a la UOC ho cobrarem aquest proper dilluns 14 de maig.

Ha estat comunicat per la UOC fa una estona en aquesta nota interna de Campus.

Bon cap de setmana

Carlos Lavatelli
delegat CGT
http://cgtcatalunya.cat/uoc/

Publicado en Economia, Oberta, Universitats, UOC | Deja un comentario

Suport al professorat de l’INS El Palau de Sant Andreu de la Barca

Companyes i companys,

Des de l’1 d’octubre s’ha orquestrat una campanya de desestabilització de l’escola catalana per donar cobertura a una posterior reforma i intervenció des de l’Estat. La immersió lingüística, els continguts d’història o geografia o la formació d’un esperit crític estan en el punt de mira.

L’institut d’El Palau ha estat un dels més afectats per aquesta campanya, que avui s’estén a d’altres centres de Catalunya.

El mal que s’està fent a El Palau i per extensió a l’ensenyament públic d’aquest país és enorme i les ferides trigaran a cicatritzar. Ja no és el problema dels i de les directament implicades sinó de tothom qui està en el centre: de la resta de professorat, de la majoria de famílies i dels i de les alumnes del centre. Per això, la resposta a aquest atac cal que sigui des de la defensa ferma dels nostres centres, amb la màxima unitat de tota la comunitat educativa.

#EduquemSensePor

Si voleu mostrar el vostre suport, individual o col·lectiu (Consell Escolar, claustre, centre, assemblea) a les companyes de l’INS Palau:

Solidaritat amb el professorat d’El Palau de Sant Andreu de la Barca (Comunicat CGT Ensenyament 4 de gener) (PDF)

  • Ens volen soles… Informeu-nos de qualsevol denúncia, amenaça o ordre que pugueu rebre al vostre centre i que qüestioni o vulneri la vostra tasca docent.
  • Impulseu Assemblees de treballadores i/o de la comunitat educativa als vostres centres i/o zones per parlar sobre l’actual situació i com podem fer-hi front col·lectivament.

Si voleu més informació o per organitzar xerrades/assemblees al vostre centre/zona, demanar models de posicionament de claustre, conèixer i participar de les properes convocatòries i propostes: contacteu-nos!!

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org/

Publicado en CGT, Educació, Política, Social | Deja un comentario

1r de Maig, dia de lluita de la classe treballadora. Som força creixent

Fa ja un any que les hores de vaga realitzades a Catalunya estan creixent. De fet, el darrer any van duplicar les de l’anterior. I tot això sense tenir en compte l’impacte de les 3 darreres vagues generals realitzades i sense que la presa de pèl de la falsa recuperació que ens venen ho impedeixi. Com ja vam dir en el darrer 1er de maig, calia passar a l’ofensiva per trencar un cicle de resistencialisme esgotat. Val a dir que, a cop de lluita, la tendència s’està revertint.Vagues llargues han tombat el braç de diferents patronals. Exemples en tenim a Metro, Bicing i Telefèric de Barcelona, a les sitges de Coca-Cola, empreses de neteja, estibadors i un llarg etcètera. A data d’avui, i des del 15 de març, la plantilla de Funosa segueix en vaga indefinida dos dies a la setmana contra la precarietat, amb seguiment del 100%. El carrer s’està tornant a omplir amb lluites en defensa de les pensions, de les llibertats i dels drets civils i contra la repressió cada vegada més descarnada de l’Estat. I fa poques setmanes amb una vaga general feminista que ha fet esclatar la força acumulada per generacions de dones sotmeses pel patriarcat.

En un context on les lleis són paper mullat en el millor dels casos, i cadenes en l’habitual, només l’expressió del conflicte pot reequilibrar la balança. Un conflicte que no és ni bo ni dolent. Simplement existeix. Hi ha conflicte quan caduquen convenis col·lectius per la darrera Reforma Laboral, quan es fa xantatge des de posicions de poder, quan ens acomiaden, quan paguem per un lloguer dues terceres parts del nostre sou, quan hem de combinar diverses feines per poder sobreviure, quan no podem plantejar un projecte vital per la inseguretat laboral a la que ens condemnen, quan després de treballar tota la vida se’ns condemna a pensions de misèria. Aquells que estan guanyant volen que acotem el cap acceptant el paper de perdedors en aquest conflicte quotidià i permanent. I ens plantegen la seva pau social com el silenci dels i les oprimides.

No. No volem cap pau social de la derrota. Una pau que en situacions d’injustícia només és positiva per a qui ens explota. Cal dir alt i clar que els models sindicals que fan bandera de la concertació són projectes esgotats i fracassats, sense capacitat per assolir les molles que governs i empreses oferien fa uns anys a canvi d’una contenció social que ja no controlen. L’experiència ens ho mostra clarament: els darrers anys només han pogut acumular retrocessos en les condicions laborals de la majoria dels i les treballadores. Només les reivindicacions plantejades des de posicions de força i determinació, diverses i coordinades, són les que ofereixen millors condicions per poder aturar la voracitat de beneficis capitalistes i la precarització de les nostres vides.

Davant la lluita de la classe treballadora o d’altres tipus de mobilitzacions col·lectives el sistema alça, un cop més, els murs de la repressió per salvaguardar els seus privilegis i status quo: més vaguistes en processos penals, més acomiadaments disciplinaris per l’activitat sindical a les empreses, més autoritarisme, més criminalització i l’ús del codi penal d’enemic per normalitzar el dret de càstig del poder. En aquest escenari no hi ha cap altre camí que respondre solidàriament. Com hem fet sempre, sense importar el color de la bandera del govern que hi hagi al darrere d’aquests actes o el sector productiu on es trobi la darrera empresa que ha fet fora una companya.

Som força creixent: l’anarcosindicalisme està incrementant la seva presència cada vegada a més territori, a més empreses i amb més afiliació. Amb aquesta capacitat estem, dia rere dia, en millors condicions per defensar les nostres llibertats, els nostres drets i les nostres reivindicacions. Aquest 1er de maig fem una crida a afiliar-se i organitzar-se al sindicalisme llibertari, a mantenir l’actitud de lluita a tots els espais, amb un orgull de pertànyer a la classe treballadora que ens permet mirar als ulls d’aquells que ens estan explotant fins que, un cop més, abaixin la mirada i els fem retrocedir cada vegada amb major intensitat.

Organitzem-nos, fem créixer la nostra força, plantem batalla a l’explotació.

CGT Catalunya
Comunicat original al CGT Catalunya

 

Manifestacions del 1r de Maig de la CGT a Catalunya

Com cada any, la nostra organització torna a sortir al carrer el proper 1er de maig arreu de Catalunya. Ho fem conscients que el 1er de maig és un dia més d’una lluita quotidiana al llarg de l’any, però alhora reconeixent que es tracta d’una data que simbolitza el combat de la classe treballadora de tot el món per construir un futur en plena llibertat i sense cap forma d’explotació.

Aquestes són les convocatòries de manifestacions i concentracions a Catalunya, convocades per la CGT en solitari o conjuntament amb altres col·lectius i organitzacions:

Barcelona: 12 h. Jardinets de Gràcia. L’estafa continua. Seguim als carrers

Badalona: 11 h. Plaça Trafalgar. Pels drets i les llibertats de la classe treballadora, seguim al carrer

Berga: 9h Pintada de mural al c/Barcelona / 14h Dinar fraternal al c/ del Balç

Igualada: 12 h. Plaça Masuca. Els drets els conquerim lluita a lluita.

Lleida: 12 h. Plaça del Treball. Som força creixent

Manresa: 11:30 h. Plaça Benplantada.

Mataró: 11:30h. Estació de Renfe. Pa, sostre i treball.

Mollet del Vallès: 12 h. Plaça de l’Ajuntament. L’estafa continua. Seguim als carrers

Sabadell: 11 h. Jutjats de Sabadell. L’estafa continua. Seguim als carrers

Tarragona: 12h. Plaça Imperial Tarraco. Conquerim drets i llibertats. Organitzem-nos

Tortosa: 19 h. Plaça Barcelona. Pels drets i llibertats de la classe treballadora

Vic [dilluns 30 d’abril]: 19 h. Carrer Manlleu cantonada Passeig. La lluita continua

Vilanova i la Geltrú: 11 h. c/ Dr. Zamenhof amb Av. Francesc Macià. Som força creixent

Llista sencera i cartells de manifestacions de la CGT Catalunya

Publicado en CGT, Política, Sindical, Social | Deja un comentario

CGT Ensenyament dona suport a la vaga d’estudiants del 26 d’abril

Contra la repressió, la LOMCE i el 3+2, per la rebaixa del 30% de les taxes!

Catalunya viu avui un autèntic estat d’excepció franquista, on la sobirania popular ha estat suprimida per decisió del PP, Ciutadans i el PSOE, i d’un aparell de l’Estat heretat directament de la dictadura.

Els empresonaments de polítics, els exilis i arrests, els judicis contra professors i joves per les seves idees, i la campanya brutal de criminalització contra els CDR i els moviments socials, representen un gir autoritari sense precedents per haver qüestionat la unitat forçada d’Espanya. Aquesta onada repressiva dels tribunals al servei del Govern Espanyol i la Monarquia ha posat de manifest que el bloc del 155 no accepta els resultats ni de l’1 d’octubre ni del 21D ni el dret legítim del poble de Catalunya a decidir el seu futur.

Els joves i estudiants hem estat la punta de llança del moviment contra la repressió i en defensa de les llibertats democràtiques i en totes les mobilitzacions hem deixat clar per quin tipus de república lluitem: una república pels treballadors i les joves on no hi hagi ni retallades, ni misèria, ni desnonaments, ni opressió de cap tipus. Per això, el proper 26 d’abril, a la convocatòria de vaga estudiantil, reivindiquem:

  • La fi de la repressió i de la persecució política i social i la retirada immediata del 155.
  • La rebaixa del 30% de les taxes universitàries i l’equiparació dels preus de màster i grau.
  • Revisió i creació de protocols efectius que combatin les violències masclistes dins i fora les aules.
  • Fi de tots els concerts a la xarxa público-privada.
  • La derogació immediata de la LOMCE, la LEC i el 3+2.
  • Educació pública, gratuïta, feminista, de qualitat, laica i en català.

Sabem molt bé que amb els mateixos arguments que avui empresonen dirigents independentistes es pot enviar a la presó als que organitzin vagues estudiantils, als que mobilitzin els pensionistes, a sindicalistes, a les organitzadores de la vaga del 8M, als activistes de la PAH i a tot aquell que alci la veu per a denunciar les seves retallades, la seva corrupció i el seu autoritarisme. No ho podem permetre! Avui més que mai cal que alcem la nostra veu per evitar retrocedir als temps de la dictadura i per guanyar els nostres drets socials i les llibertats democràtiques!

Per això, des de la “Plataforma del 3 d’Octubre contra la repressió i per les llibertats” (de la qual formem part CGT Ensenyament) mostrem tot el nostre suport a la vaga general estudiantil del dia 26 d’Abril convocada moviment estudiantil, i fem una crida a totes i tots a mostrar solidaritat activa amb la lluita estudiantil i participar a les mobilitzacions que es duran a terme durant la jornada.

CGT Ensenyament

Article original a: http://cgtense.pangea.org/spip.php?article5163

Publicado en Educació, Universitats | Deja un comentario

Contra els atacs al dret de vaga

El proper dia 25 d’abril jutjaran el Dret de vaga. Tot judici contra la vaga és un atac als interessos de la classe treballadora i concretament a l’eina fonamental que tenim per a defensar-los.

No som aliens a la voluntat que existeix per part de l’Estat de limitar, per no dir, suprimir la vaga. Minvant els seus efectes, introduint noves mesures legislatives, incrementant els serveis mínims o criminalitzant-nos quan la fem servir.

És evident que una il·legalització d’una jornada de vaga general com la del dia 8 de novembre (hagi estat més o menys seguida), crearà un precedent per a properes convocatòries i obrirà una gran porta a la patronal per mutilar encara més el dret de vaga i que de ben segur no desaprofitarà. I de la mateixa manera pot oferir a l’Estat una nova oportunitat per pretendre limitar el seu exercici.

Però també és evident que la vaga no va sorgir de cap regulació legal. La vaga va sorgir de la necessitat del poble per lluitar pels seus interessos i, per tant, estigui més o menys limitada en seguirem fent, de vagues. Perquè poden intentar il·legalitzar les nostres eines de defensa però no aconseguiran mai que les deixem de fer servir.

Aquest 25 d’abril, com hem de fer fer sempre, cal defensar el dret de vaga de les urpes de patronals i governs.

CGT Catalunya

Publicado en CGT, Sindical, Social | Deja un comentario

Terrorista, l’estat. Responem a la repressió

La repressió i el monopoli legal de la violència és una característica dels estats. A l’Estat espanyol els darrers mesos estem vivint una clara intensificació d’aquesta repressió. Contra cantants pel fet de cantar. Contra docents pel fet d’educar. Contra veïns i veïnes pel fet de reclamar una ciutat millor. Contra sindicalistes. Contra qui ha defensat urnes amb paperetes i contra qui les ha imprès. La situació no és nova. Abans també l’hem patida a mans de les diferents institucions de l’estat (Generalitat i alguns ajuntaments inclosos), però a ningú escapa que ara la seva intensitat feia anys que no la vèiem.

Aquest matí ens trobem amb una nova operació repressiva. Guàrdies Civils i Mossos d’Esquadra estan detenint persones a qui vinculen amb CDR de diferents poblacions catalanes. Són veïns i veïnes a qui sovint hem trobat en lluites socials diverses. Ara, la novetat, és que les informacions que filtren alguns mitjans els vinculen a accions terroristes. Un terrorisme que, fa pocs dies, ja van indicar membres del PP i d’altres partits polítics quan van assenyalar que aixecar barreres de peatges d’autopistes era, precisament, un acte terrorista. Uns peatges que sagnen cada dia la butxaca de milers de treballadors/es per lucrar grans empreses privades.

Ens neguem a normalitzar la repressió. No deixarem passar aquest nou episodi de criminalització de la protesta social. Avui titllen de terrorista els CDR i, si no ho revertim, demà tractaran també com a terrorista qualsevol altra protesta social que molesti l’estat, qui el governa i les grans empreses a qui empara. Aquesta criminalització pretén, precisament, estendre el terror al conjunt de la població, advertint-la de les conseqüències de reivindicar els seus interessos fora de les limitades i esbiaixades vies de la política institucional.

Ara és hora de sortir al carrer. De seguir enfortint els diferents espais de lluita i, sobretot, de desbordar la repressió fent, precisament, allò que pretén impedir: organitzar-nos, promoure l’acció directa i desobeir.

#NoCallarem #PrenemElsCarrers

CGT Catalunya

 

Article original a CGT Catalunya (10/04/2018)

Publicado en CGT, Política, Social | Deja un comentario

Aturem aquesta nova intensificació de la repressió, construïm la llibertat

Nosaltres, els treballadors i treballadores organitzades tenim molt clar qui són els nostres enemics. Precisament si ens organitzem al voltant de l’anarcosindicalisme és perquè reconeixem en la burgesia i l’estat aquells que ens exploten i oprimeixen cada dia. No importa quin estat o quina burgesia. Siguin aquesta burgesia i aquest estat espanyols, catalans, europeus, etc. Ho tenim clar i ho recordem, perquè en patim les agressions i perquè els hi donem resposta. Recentment ho hem vist en l’acomiadament d’un company a Cacaolat i en la detenció del nostre Secretari General. No ho oblidem i li fem front.

Partint d’aquesta realitat, l’escalada repressiva de l’estat espanyol ens preocupa enormement. Darrera dels empresonaments mediàtics de polítics que directament ens han agredit amb les seves polítiques neoliberals i amb la seva repressió quan han governat a ajuntaments i a la Generalitat, hi ha un estat que incrementa el seu caràcter autoritari. Ho veiem amb els centenars de docents que han estat encausats sota l’acusació del delicte d’odi pel simple fet de fer la seva feina a les escoles públiques. Ho veiem en cantants que, per cantar coses que moltes pensem, ingressaran aviat a la presó. Ho veiem en les desenes de companyes i companys que per les vagues dels dies 3 d’octubre, 8 de novembre i 8 de març estan sent citades per tribunals per haver de fer front a acusacions penals. Acusacions que els i les poden portar a la presó per fer vaga, l’eina de lluita més poderosa que tenim com a classe treballadora.

Ahir, el cos de Mossos d’Esquadra va actuar amb la violència amb la qual ens té acostumades des de fa molt anys, produint desenes de ferits a les protestes contra la retallada de drets civils i la repressió. Posant en perill la vida de persones al llençar furgonetes embogides darrera de manifestants, entrant a comerços per aterrir o descarregant cops de porra directament al cap, fet pel qual un jove ha tingut pèrdua parcial de visió en un ull. Ossos trencats, blaus, traus al cap. Un cop més. No, no és la nostra policia ni ho ha estat mai, ahir es va escriure una nova pàgina de l’ús que en fa el poder per a reprimir el dret de protesta.

Ens neguem a girar la cara i posar-nos de perfil mentre l’enduriment repressiu de l’estat es normalitza i es consolida, no només a Catalunya sinó al conjunt de l’Estat espanyol i, de fet, de les “democràcies” europees. Un enduriment repressiu que ja ens afecta directament en els casos esmentats. On tenim molts i moltes companyes del sindicat encausades, no només per les mobilitzacions recents sinó, també, en l’esparverant actuació judicial del cas “27 i més” que implica l’aplicació de la doctrina Garzón directament contra lluites socials i sindicals. Un bon avís del que ens està caient a sobre.

Que ningú s’enganyi. No caurem en el silenci còmplice. Ni un segon. Però tampoc caurem en lluites transversals per rescatar ni enfortir cap facció de la burgesia. Partint d’aquests dos punts innegociables, fem una crida als moviments llibertaris i als diferents espais revolucionaris a fer una passa endavant. A ser on hem de ser. A entomar una defensa activa de les llibertats i, aprofitar aquesta lluita, per començar a construir una societat precisament lliure de les diferents formes d’opressió que patim en el dia a dia.

CGT Catalunya

Article original al CGT Catalunya

Publicado en CGT, Política, Sindical, Social | Deja un comentario