Comunicat sindical unitari 28 de març de 2022: Engany històric. Seguim al carrer!

Engany històric. Seguim al carrer!
[Comunicat sindical unitari, 28 de març de 2022]

El conseller fa uns dies va anunciar que el procés de mediació que vam iniciar dimarts passat acabaria amb un acord històric. Després de quatre dies asseguts al Departament de Treball, el que constatem és que el sí que és històrica és la incapacitat negociadora i el tarannà autoritari d’aquest departament, a les ordres de Josep González-Cambray. En altres paraules el procés de mediació ha estat un engany històric.

La ineptitud d’aquest conseller ha estat la clau perquè no s’hagi arribat a cap acord, i que no s’hagin atès cap de les demandes de la part sindical que tenen l’objectiu de revertir les retallades que patim des de fa més de deu anys. Alhora que ens demanen que desconvoquem la vaga, l’administració presenta propostes que no només no reverteixen aquestes retallades sinó que en presenten de noves.

Quina voluntat de negociació és aquesta que ni tan sols té en compte el dictamen del Consell Escolar de Catalunya que demana una moratòria en l’aplicació de l’ordre del calendari?

Quina voluntat de negociació pot tenir un departament que presenta un document on s’emplaça l’assumpció de certes demandes a la pròxima legislatura?

Quina voluntat de negociació pot tenir un departament que presenta un document on es demana al comitè de vaga que assumeixi l’ampliació de l’horari de permanència al centre del professorat de secundària?

El conseller Gonzàlez-Cambray ha creat i està enquistant un conflicte que ha generat un rebuig unànime per part de la comunitat educativa, mentre el president Pere Aragonès ho tolera i no fa res.

Fem una crida a cessar de forma immediata el conseller Gonzàlez-Cambray i les formes contràries al diàleg que representa. El personal dels centres educatius necessita l’entrada d’interlocució que resolgui problemes en comptes de crear-los.

Des dels sindicats posem la vaga com a eina més potent que tenim per rescatar l’educació pública dels objectius d’un Departament que la vol vendre al mercat, amb la consegüent precarització dels seus treballadors i treballadores.

Fem una crida a la vaga massiva i presència a la manifestació de demà dimarts a les 11:30 a Jardinets de Gràcia i al dimecres 30 a les manifestacions de Lleida, Girona, Tarragona, Tortosa i Barcelona.

Ja n’hi ha prou!

logos sindicats 28 mar 2022

Esta entrada fue publicada en CGT, Educació, Sindical, Social, Vaga. Guarda el enlace permanente.