Companyes, companys
Tenim el plaer de convidar-vos a la presentació del documental «Economia Col·lectiva: L’última revolució d’Europa» que es durà a terme el proper Ọjọbọ 15 d’octubre, wọn 18.30h, al restaurant-llibreria Anonymous lati Granollers (Miquel Ricomà 57).
Durant l´acte comptarem amb la presència de la seva directora Eulàlia Comas, recordem que aquest documental ha rebut diversos premis internacional ( adjuntem noticia )
nikẹhin, volem recordar que aquesta activitat està organitzada per l´Assemblea Llibertària del Vallès Oriental-FAC, Procés Embat, la CGT del Vallès Oriental i la CNT-AIT de Granollers i comarca.
“Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europea”, dirigit per la periodista Eulàlia Comas, rep els premis a millor Documental i millor Director a l’Oregon Underground Film Festival. El documental aprofundeix en un fet històric recent i poc conegut: awọn expropriation ati laala isakoso ti awọn 80% ti ise ati awọn iṣẹ ni Catalonia laarin 1936 emi 39.
Sinopsi
“Apapọ Aje. L’última Revolució d’Europa” és un documental que aprofundeix per primera vegada en un dels episodis més extraordinaris de la nostra història: l’expropiació i la gestió col·lectiva d’empreses i serveis públics per part dels seus treballadors i treballadores.
Va succeir a Catalunya fa poc més de 75 ọdun, a partir de 1936, i és un fet pràcticament desconegut. El seu abast va ser immens. Les organitzacions obreres van fer-se càrrec de barberies, de tallers, de mercats, de cinemes, de companyies tan importants i estratègiques com Telefònica ITT, General Motors Peninsular, Campsa, Construcciones Aeronáuticas SA, Aigües de Barcelona, Cerveses Damm, Transmediterránea o Transports de Barcelona. En total, van autogestionar més d’11.000 empreses. La col·lectivització només va ser l’inici d’un procés més ampli: la coordinació de tota l’activitat econòmica fins aconseguir la plena socialització.
És, avui, una de les transformacions més radicals i innovadores del segle XX. Una revolució única. L’última d’Europa.
CGT Vallès Oriental
binu, awọn ọrọìwòye fọọmu ti wa ni pipade ni akoko yi.