Skip to main content
Feminisme

25N 2020: A cap espai de la vida, prou de Violències Masclistes!

By 23 noviembre, 2020No Comments

cartel 25nov2020Un any més, ens trobem davant el Dia Internacional Contra les Violències Masclistes. Un any més, alcem la veu contra qualsevol mena d’agressió a les dones pel nero de ser-ho. Un any més, ens rebel·lem davant les violències que travessen tots els àmbits de les nostres vides. Aquest 2020 han estat assassinades 81 dones que, comptabilitzades des de l’any 2010, sumen ja 1094 i, encara, no el criden pel seu nom: Terrorisme Masclista.

Aquests assassinats es deuen a un sistema masclista i patriarcal que s’oposa amb totes les seves forces als avanços que, dia a dia i lluita a lluita, anem aconseguint les dones, juntament amb cada vegada més homes, perquè Totes puguem viure en una societat realment justa i igualitària.

Els maltractaments i les agressions sexuals s’han multiplicat pel confinament durant la pandèmia del Covid-19 que, avui dia, seguim sense deixar del tot enrere. Centenars de dones al nostre país s’han vist obligades a conviure amb el seu agressor sense tenir opcions clares ni ajudes suficients per a escapar de la seva tortura diària. Aquesta opressió també la pateixen les filles i fills d’aquests maltractadors que veuen truncada la seva infància en deixar-los en orfandat, quan no ocorre que paguen també amb la seva vida.

Per a donar la volta a totes aquestes injustícies, continuem apostant per l’autogestió i el suport mutu entre dones, continuem apostant per la desconstrucció de la masculinitat tòxica que enverina el comportament de molts homes, continuem apostant per la Coeducació en igualtat i en valors que respectin la diversitat i la importància de tots els éssers humans.

No volem haver de continuar lamentant aquestes morts, no volem haver de continuar patint aquest maltractament quotidià i cruel. Ens defensarem juntes perquè volem viure lliures, tranquil·les i sense por.

Des de CGT fem una crida a la mobilització social, a l’organització i a la lluita anarcofeminista tots els dies de l’any per a plantar cara unides, a aquest sistema neoliberal, capitalista, patriarcal i masclista que considera que les dones som éssers de segona.

ACABEM AMB LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

EN TOTS ELS ÀMBITS DE LA VIDA!

CGT Mujer