Aquest 15M ho hem demostrat! Tenim la força! Continuem fins a guanyar!

Exigim al al president que dugui a terme les negociacions amb el comitè de vaga des de demà mateix

Cridem a totes les treballadores de l’educació pública de Catalunya a fer un esforç i seguir participant de les properes jornades de vaga i mobilitzacions

Cridem a les famílies i a la societat catalana a continuar i a incrementar el suport a les vagues i mobilitzacions convocades

Aquest 15 de març hem viscut una jornada de vaga i una mobilització històriques, i que feia dècades que no veiem en l’àmbit educatiu a Catalunya. Això constata l’enorme consens en contra de les polítiques educatives del Departament i la legitimitat de les reivindicacions de les 5 jornades de vaga convocades.

Malgrat l’enorme seguiment de la vaga i la mobilització d’avui, malgrat les cartes unitàries dels equips directius dels darrers dies i malgrat el creixent suport de les famílies i la societat catalana (tot i l’intent del Departament d’Educació i els seus mitjans de “comunicació” de desprestigiar les treballadores de l’educació), la reacció del conseller Cambray ha estat fer entrar el comitè de vaga al Departament per, després de fer-los esperar més de mitja hora, tornar a exposar les mateixes fal·làcies i falses mesures que ja ha difós als mitjans i al seu correu al professorat.

I el que és pitjor, l’única mesura que avui ha aprovat el Departament d’Educació és un augment del complement salarial de les direccions supeditat a una “avaluació positiva” que durà a terme el mateix Departament. És a dir, un intent de dividir a les treballadores després de veure la unió i consens d’avui en contra de les seves polítiques.

Per això, avui el senyor Cambray ha deixat de ser definitivament un interlocutor vàlid davant de les nostres demandes i ha perdut la poca legitimitat que tenia per seguir al capdavant del Departament i dur a terme una sortida satisfactòria a les vagues i protestes avui engegades. Exigim al Govern de la Generalitat de Catalunya i al president Pere Aragonès el cessament immediat de Josep G. Cambray com a conseller i que sigui el mateix president qui dugui a terme les negociacions amb el comitè de vaga des de demà mateix.

És evident que més jornades de lluita per l’educació pública com la d’avui són inassumibles per un Govern que se’n diu d’esquerres. Per això, cridem a totes les treballadores de l’educació pública de Catalunya a fer un esforç i seguir participant de les properes jornades de vaga i mobilitzacions. Recordem que ens podem adherir a les properes jornades de vaga encara que no ho haguem avisat amb antelació. 

Dèiem fa uns dies que la primera victòria de la convocatòria d’aquests 5 dies de vaga ha estat el retorn de les assemblees i l’organització de les treballadores. Ara, us demanem un esforç per continuar-les i per convèncer el màxim de companyes i companys a sumar’s-hi. Estem més a prop de guanyar del que ens volen fer creure. 

I cridem a les famílies i a la societat catalana a continuar i a incrementar el suport a les vagues i mobilitzacions convocades perquè estem lluitant per la qualitat de l’educació pública de les nostres filles i fills.

No són 5 dies de vacances, sí són 10 anys de retallades!!!

CGT Ensenyament, 15 de març 2022


Esta entrada fue publicada en Anarcosindicalisme, CGT, Educació, Sindical, Social, Vaga. Guarda el enlace permanente.